Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Curse Ilegale

• Please log in to reply
69 replies to this topic

#26 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 24 ianuarie 2007 - 12:37

vezi ca ai informatii aiurea man.

Adica cel care a facut accidentul este Emanuel iar cel care merge tare este Daniel.
F..., daca nu le dati numele intreg...OnO...poti intelege orice.
Se pare ca au in sange boala masinilor (de cand se dadeau cu scuterele prin Damaroaia)
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#27 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 24 ianuarie 2007 - 01:09

Pai... daca zic ca ai info aiurea stiu ce zic. Deci... Mol... :lol:
Sa revenim la ilegale...
1. decat dacii coaja care sa bantuie prin oras cu 120 avand placute de frana din 1980 mai bine masini bine facute cu indivizi la volan care stiu cu ce se mananca - evident ca ar fi de preferat sa nu existe niciuna din categorii; dar hai sa fim sinceri, de ce sa ii aratam pe "nenorociti" cu degetul cat timp stim sigur ca si noi avem momente cand o calcam. Daaaa, sigur, noi o calcam cu bun simt si stim ce facem... Daaaa...
2. fenomenul ca si definitie nu va fi stopat niciodata. Cat timp exista masini si oameni va exista ca atare. Toata treaba e sa tinem cat mai departe fenomenul de circulatia deschisa.
Am auzit mai devreme pe forum ca asteapta astia sa li se faca un circuit. Nu, nu asteptam sa ni se faca, am facut tot ce este omeneste posibil ca sa ajutam la construirea unui circuit (de orice fel), inclusiv cautat teren, deviz de constructie, firma de constructii, sponsori, si la autorizatii s-a sfarsit.
Deci, inainte sa acuze cineva, sau sa comenteze sa faca bine si sa intrebe si i se va raspunde.
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#28 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 24 ianuarie 2007 - 01:32

N-am aruncat cu piatra fiindca,desi merg ,,babeste''(100-120km/h--extraurban-- discutabil in localitati),ma mai apuca si...

Cine n-a condus ilegal?(la forumisti,ma refer)
  • 0

#29 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 01:49

am facut tot ce este omeneste posibil ca sa ajutam la construirea unui circuit (de orice fel), inclusiv cautat teren, deviz de constructie, firma de constructii, sponsori, si la autorizatii s-a sfarsit.

Luati voi terenul, amenajati-l, si autorizatiile se obtin dupa. Usor.
  • 0

#30 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 24 ianuarie 2007 - 01:53

Daca as avea 12-15 ani as zice.."uau.. ce misto.. si care e mai tare... i'ote cum arata, cat prinde maxim?"
Cum nu mai am varsta aia, incerc sa gandesc ca un om de varsta mea, mai responsabil as zice, si-mi dau seama, ca ori gandirea mea nu mai e normala, ori cei ce fac asa (curse ilegale) au gandiea de 12-15 ani.. si sunt iresponsabili.
Si daca-mi aduc aminte la un moment dat toata lumea il acuza pe americanul ala de l-a omorat pe Teo.. la fel si pe "Indianul" ala de a facut accident la podul eroilor ai a omoorat 3 oameni..
Dar cand un motociclist care mergea... si a intrat intr-un tico.. pai.. tico era de vina ca nu a vazut si asigurat la motorul ce circula cu o viteza de xxx in oras.

PS.. toti astia se credeau supepersoferi..si cu bani,..conteaza cat bagi in masina si ce sisteme de siguranta au, sau cat de responsabil o conduci
http://www.wreckedexotics.com/

Aceasta postare a fost editata de aztec: 24 ianuarie 2007 - 01:57

• 0
calator prin timp si spatiu...

#31 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:
Inregistrat: 15-martie 04
  • Marca:Hyundai
  • Model:Sonata
  • Motorizare:2.4 165 CP

Scris 24 ianuarie 2007 - 02:27

Din inteligenta userului 4tuning: aici

Spicuiri:

"Trebuie sa facem un miting si sa spunem ce vrem doar exista pasionati auto si moto in tara asta. AVEM DREPTUL la macar o pista de concurs intr-o tara intreaga (si e ditamai tara). Autoritatile TREBUIE sa-si scoata morcovul din cur si sa faca asa ceva. Pentru inceput ar trebui macar sa facem o petitie pe care sa o semnam toti cei interesati."

"Poate ca singurul argument pe care te-ai putea baza in alocarea unui teren de catre stat sunt accidentele tot mai dese care se intampla in bucuresti datorita liniutelor spontane"

"da oare astia cu sapard si phare nu se baga? sau aia au ramas tot numai cu fermele"
  • 0
Imagine amplasata

#32 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 24 ianuarie 2007 - 03:29

Daca,de la buget,unii directori de societati(unele, in cadere libera) isi aloca salarii de aproape 200mil.,masini de top,case de vacante etc,de ce niste impatimiti de auto sa nu ceara ajutor? In cele din urma, are sa fie si la noi o pista(mai mult sau mai putin privata)

LaScurt,am vazut ca esti cam aprig fata de modul de exprimare al unor forumisti(4t). Cand intru pe al forum,incerc sa fac abstractie de exprimare,fiindca ,acolo,sunt oameni care au dus la extrem, unele masini(dacii sau alte marci). Sunt patimasi,viseaza cai putere,liniute. De la orice om ,poti invata ceva bun.Si ei(unii) te-ar putea judeca prin prisma cunostintelor tehnice(atu-ul lor),dar n-o fac. Erau vechi useri(ford v6,sgm...), care mancau tehnica pe paine. Daca vrem doar literatura,e altceva.

My parere!
  • 0

#33 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 24 ianuarie 2007 - 03:41

ce cred eu despre fenomenul asta? ca legea e prea blanda
in cazul in care te prinde ca faci organizat chestii de-astea (si in mod repetat) ar trebui suspendari sau anulari ale dreptului de a conduce. nu puscarie dle daca nu ai accidentat pe nimeni, doar ca nu vei mai conduce 10 ani de acum incolo pe drumuri. mi se pare pedeapsa cea mai corecta. esti pieton daca nu esti capabil sa respec

nu pot sa le inteleg pasiunea, dar nici sa le-o judec. Repet, atat timp cat nu au atins pe cineva nevinovat. in caz ca au facut-o, nu merita nici un fel de intelegere.

nu ma intereseaza nici de unde au ei banii si cati bani baga in masini. ma intereseaza sa aflu pe unde isi modifica masinile si cum (ce anume schimba etc), din pura pasiune tehnica.

pe cei ce participa i-as caracteriza ca teribilisti
nu comentez atitudinea copiilor de pe alte forumuri ce nu merg decat cu autobuzul si in masina bunicului si exprima chestii de genul "super tare fraaaateeee". am invatat ca unde nu e, nici dzeu nu cere, de-aia nici nu intru in discutii/pe forumurile lor
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#34 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 03:52

Nu, nene, legea suna foarte bine acum - puscarie. Atat timp cat se atenteaza la viata mea, pe drumurile publice, nu vad de ce pedeapsa sa fie o biata suspendare de permis, mai ales ca poate unii care participa nici macar nu il au.

@mol: nu cer literatura, insa ma simt bine alaturi de oameni cu un nivel de educatie apropiat mie. De-aia m-am inscris pe garajul.ro, asa zisa facultate de literatura auto si nu pe 4tuning. Si de-aia sunt oarecum atins cand vad ca pe garajul.ro se discuta si se creeaza topice specifice 4tuning. Sunt de acord sa discut entuziasmat despre performantele acelui Porsche sau acelui Subaru, atat timp cat aceste doua masini sunt puse intr-un context legal.
  • 0
Imagine amplasata

#35 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 04:01

si vezi vreunul in puscarie? de puscarie scapa usor, o iau cu suspendare etc
pe cand interdictia de permis e interdictie si gata
  • 0

#36 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 04:05

puscaria include de asemenea si suspendarea dreptului de a mai conduce pe drumurile publice.
  • 0
Imagine amplasata

#37 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 04:06

dar nu se aplica deloc nici una nici alta
  • 0

#38 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 05:57

Luati voi terenul, amenajati-l, si autorizatiile se obtin dupa. Usor.

sefule, tu non habla rumeno?!
avem terenul! e in sarulesti, pe autostrada! si de 7 luni facem fel de fel de demersuri si la primarie si la prefectura, ne luam fel de fel de talpi de la frak, etc. Eu nu pot sa apar la vedere dar ceilalti din trupa se dau de ceasul mortii ca s-o rezolve. Ca sa nu mai zic ca avem si o parte din bani (hai sa spunem 40% din proiectul initial). Nu vorbi daca nu stii, "autorizatiile se obtin usor"... Ha!

Asa... mai departe. Din cate mi s-a parut numele topicului spune curse ilegale nu 4tuning. Daca voi aveti o problema cu 4tuning asta e foate bine dar curse nu inseamna 4tuning. Curse inseamna curse. Si daca ma intrebati pe mine, cu toate ca nu sunt fan 4tuning, sunt acolo ceva "baieti" care ar putea tine adevarate lectii de mecanica unei mari parti din garajul. Deci, nu mai confundati 4tuning cu curse ilegale sau invers.

SI nu confundati userul de 4tuning cu cursistul. Ca daca iesiti intr-o seara si stati de vorba cu o parte din baietii astia de bani gata numai buni de blamat se prea poate sa aveti surpriza sa descoperiti oameni cu meserii misto, oameni cu scoli (si nu putini cu scoli afara), multi peste 25-30 de ani, oameni care se intretin singuri si in loc sa-si bage banii in altele si-i baga in masini. Niste neni care dau cateva sute de euro numai pe scoli de pilotaj, ca sa inteleaga mai bine ce si cum se face cu masina astfel incat sa mearga safe.

Ca nici eu nu e fanul la aia care scrie pe diferiti alti forume si nu face legaturili intre subect si... cum ii zice... complement!

1. mi-e foarte clar ca nu cunoasteti fenomenul si ca dati cu piatra inainte sa cunoasteti macar in ce dati
2. sunt de acord cu cei care spun ca este un fenomen periculos prin natura lui. Asta nu inseamna insa ca va disparea.
3. O parte dintre voi i-ati cunoscut la intrunirea intre forumuri de la shooters. Si din cate mi s-a parut v-ati inteles foarte bine cu ei (cei care au interactionat) si n-am vazut vreo privire piezisa. Sau mi s-a parut?

si despre partea cu teribilistii, nebunii, inconstientii... astia nu inseamna curse ilegale, inseamna bula si cu strula care s-au gasit brusc cocosi la stopul de la piata romana. Aia trebuie impuscati. In genunchi, sa se chinuie.
Dar pentru a intelege fenomenul trebuie sa asculti, nu sa tragi linie inainte sa stii ce aduni sau scazi. Pentru ca altfel se numeste intoleranta.
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#39 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 24 ianuarie 2007 - 06:09

Spinning, daca teren si tot ce trebuie este,ce motive vi se dau de la primarii ca sa nu dea autorizatiile pt acest proiect. O pista de curse privata nu poate fi decat un lucru bun, si cred ca numarul curselor ilegale s-ar micsora f tare dupa constructia unei astfel de piste.

Si totusi, chiar daca sa zicem vi se pun anumite bete in roate, sunt f multi oameni cu destul de multi bani si destul de influenti, care ar putea "aranja" ca aceste bete in roate sa dispara. Deci totusi, nu inteleg....

nu zic ca aceste curse sunt bune....ma rog, e f discutabil, dar cei care le condamnati atat de vehement, n-ati mers niciodata peste viteza legala? n-ati facut niciodata slalom in trafic? hai sa fim seriosi.....
  • 0

#40 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 06:17

Dany, iti trebuie autorizatii de la pompieri, ministerul sanatatii, trebuie sa ia o gramada de chestii acolo...spital, masina de pompieri, salvari, elicoptere...costa ceva.
Ideea de baza ca se pot obtine mai usor aceste autorizatii dupa constuirea circuitului, care bineinteles trebuie facut dupa ultimele norme in domeniu.
  • 0

#41 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 24 ianuarie 2007 - 06:21

Daca daca sa zicem ai un teren si vrei sa faci pe el niste drumuri asfaltate (fara alte cladiri), iti trebuie autorizatii?
Atunci mai conteaza dace e intravilan sau exravilan?
  • 0

#42 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 06:28

Dany, iti trebuie autorizatii de la pompieri, ministerul sanatatii, trebuie sa ia o gramada de chestii acolo...spital, masina de pompieri, salvari, elicoptere...costa ceva.
Ideea de baza ca se pot obtine mai usor aceste autorizatii dupa constuirea circuitului, care bineinteles trebuie facut dupa ultimele norme in domeniu.

stiu ca trebuie multe autorizatii, e normal de altfel, pompieri si salvare trebuie sa fie pt fiecare eveniment prezente la fata locului in mod normal, ce nu inteleg este de ce se obtin greu daca banii nu-s o problema(eu asta am inteles)
  • 0

#43 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 06:40

proiectul nu e un nou hungaroring, e mai simplu.
Pista de drag, o banda pe sens (4m per banda). 2 benzi despartite de panouri de beton. La capat o banda pentru intoarcere, lata de 2,5m. Lungime de 750m, 402m pentru cursa si restul pentru franare. Pentru calea de cursa pregatire si subsol ca si pentru autostrada, pentru cea de intoarcere pregatire si drum betonat.
Pe pista zona de incalzire gume, start electronic si senzori din 100 in 100 de m, plus finalul.
Cale de acces si parcare mare, gradene pentru public. 2 terase cu cico si alte din astea, vulcanizare si un mic service auto.
Punct medical + salvare complet utilata (asta e de la un serviciu de ambulanta cu care avem agreement scris), 4puncte psi cu 2 pompieri angajati, punct sanitar, etc.

Asta asa, spus la repezeala. Exista in proiect si 6 rampe de self service complet utilate, hala de expozitii/show-uri, cinematograf auto, si altele dar nu sunt prevazute in proiectul initial.

Si petru ca banii trebuiesc recuperati e gandita ca o afacere dar nu cauna are trebuie sa scoata banii maine. Adica publicul inra gratis, parcarea e gratis, platesc doar cei care se dau.

Si varianta consruieste ca pana la urma te lasa sa-ti faci damblaua este... total inconstienta. Pai investeste cineva in asa ceva fara sa stie ca e viabil?! Hmm...

Si ca sa-ti raspund extremero, iti trebuie permise si autorizatii si de la mama lui Stefan Cel Mare!

E prima oara cand se spun lucrurile astea in public s o fac numai ca sa intelegeti ca nu trebuie sa confundati alienatul mintal de pe nu stiu ce forumuri cu cel care se da de placere, fara glorie si fara aplauze. Nu zic ca ce face e bine, zic doarca trebuie condamnat pentru ceea ce face nu pentru ceea ce crede nu stiu cine ca face.

@etremero - Ca si completare ca-mi dau seama ca nu am raspuns complet... pe extravilan nu ai voie sa construiesti. Nimic.
  • 0

#44 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 07:26

ext, o sa razi, am primit inca 3 tel de la garajisti ca sa ma itrebe ce si cum. Daca ar exista rezolvari la cate idei exista cred ca topicul ar fi "va aduceti aminte de cursele ilegale". Cu raspuns sincer si uimit: "nu!".

dany, nu ca banii nu ar fi o problema dar pentru prima parte (circuitul propriu zis ) hai sa spunem ca e facubil...
  • 0

#45 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 08:05

in primul rand ca, ca peste tot in lume, si spectatorii trebuie sa plateasca. La fel ca la orice eveniment, platesc si concurentii si spectatorii. Pretul de intrare trebuie gandit in asa fel incat sa nu fie accesibil pt orice copil de 5 ani dar nici sa nu vina nimeni.

Tu ziceai ca trebuie extrem de multe autorizatiii...inteleg asta si stiu ca asa e, ce nu inteleg, si nu s-a explicat, este de ce nu vi se dau aceste aporbari? ce motive vi se spun de catre cei care dau aceste aprobari?

in rest, proiectul este complet din ce am citit, nu trebuie uitate tabelele electronice care sa indice timpul si viteza de iesire, tribunele si o cabina pe unde sa treaca concurentii la intoarcere, unde sa se imprime foitele cu timpii si date concurentilor.
  • 0

#46 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 10:17

la tabela e cam belea, costa destul chiar si una din aia simpla cu leduri.
Treaba e ca nu exista legislatie completa. Exista ceva dar exact cat trebuie ca sa poti merge mai departe daca esti in tabara politica care trebuie, in gasca care trebuie...
Am avut un avocat si 3 stagiari care s-au ocupat de probema asta, dupa o documentare de cateva sapamani s-a apucat toate echipa de treaba. Se fac 7 luni pe 1 feb.
In primavaa asta ar fi trebuit sa ne apucam de treaba.
Si noi care speram ca terenul sa fie cea mai mare problema... Dupa ce l-am luat ne-am drinkuit ciunga, deja vedeam treaba gata! :D

In sfarsit... hai, back on topic!
  • 0

#47 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2007 - 11:06

pai asta e on topic
  • 0

#48 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 24 ianuarie 2007 - 11:07

Inca o intrebare OT:
Daca pe un camp (al tau) nu faci drum de beton/asfalt (pt care zici ca trebuie autorizatii) ci faci un "drum" forestier: tai stratul de iarba cu lama, aduci pietris si nisip si nivelezi. Iese un fel de circuit de macadam.

Pt asta tot trebuie mii de hartii?
  • 0

#49 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 26 ianuarie 2007 - 04:47

dar nu se aplica deloc nici una nici alta

Am intrebat la Politia Rutiera, si culmea, mi-au si raspuns:

- in 2006, s-au intocmit 42 de dosare penale pentru participarea la curse;
- in 2007, s-au intocmit 3 dosare penale.
- cazul aparut in Libertatea este in cercetare.
  • 0
Imagine amplasata

#50 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 26 ianuarie 2007 - 05:05

da dle, dar condamnari?
dosare si cercetari cred, insa condamnari mai putine
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi