Am gasit masina lovita
Scris 23 februarie 2007 - 11:12
i se trimite omului o hirtiuta la adresa la care apare inregistrata masina, prin care este invitat la sectia de politie x pentru lamuriri privind un accident rutier. fara confirmare de primire. daca nu vine in termen de vreo 10 zile, i se mai trimite inca o invitatie. daca nici atunci nu se prezinta, cazul este clasat. incredibil, nu ?
morala (mi-a povestit-o cineva ajuns la capatul puterilor in "lupta" cu militienii, si am aplicat-o si eu) : dupa ce depui plingerea si il intrebi pe nea' tuzgureanu ce o sa i se intimple respectivului si-ti povesteste ce am scris eu mai sus, intrebi calm: dvs. aveti masina ? ce marca ? o aveti parcata aici afara, da ? unde e, ca ma duc sa intru in ea si astept sa-mi trimiteti doua invitatii acasa si sa clasati cazul. moaca dobitocului face toti banii, dar cu paguba tot ramii. daca nu il aduci pe ala sa recunoasta, politia se spala pe miini. e intr-un fel normal, ginditi-va ce ar fi sa se supere x pe y si sa se duca sa-l reclame la politie ca i-a lovit masina si politia sa-l lege repede pe y fara nici o dovada, martor etc.
completare: ultima oara cind am fost sa depun reclamatie pentru asa ceva militianul a plusat: domle daca stii cine e ala, du-te domle si bate-l bine pina recunoaste si adu-l incoace pe sus. pe grivitei, la centrul ala ultramodern de constatari.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
Scris 23 februarie 2007 - 11:24
Unde ziceati ca e congo ?
Aceasta postare a fost editata de cornel001: 23 februarie 2007 - 11:24
Scris 23 februarie 2007 - 11:43
Scris 23 februarie 2007 - 11:49
daca tu zici ca iti pierzi timpul atunci ne meritam soarta
ne e lene sa facem reclamatie, e mai usor sa stam sa plangem pe forumuri. probabil ca politia ar tb sa te opreasca zilnic sa te intrebe daca ai ceva de declarat, daca te poate ajuta cu ceva etc
stiu caz concret de situatie dinasta. facut reclamatie, ala a fost chemat la politie etc
intre timp n stiu ce s-a intamplat, deocamdata omul are masina reparata pe casco. macar il pui pe drumuri cu politia dupa el
Mike, e mai ok faptul ca ieri seara imi radea autorul in nas cand am zis ca ma duc la politie? Am scris pe forum tocmai pt ca ma asteptam ca politia sa fie o pierdere de vreme, si acum mi s-a confirmat.
Daca ar fi sa fac ceea ce vreau as intra in scandal mare cu el, totusi am zis sa intru pe forum sa cer si alte pareri, cateodata ma apuca spumele rau si nu mai judec, ceea ce e rau pentru mine.
Nu suport astfel de tarani manelisti care au impresia ca pot face tot ce doresc dupa bunul plac, numai pentru ca, pentru moment, sistemul le permite. Am uitat sa spun ca autorul, sau fiul lui, cel cu care m-am intalnit ieri, venea pe strada cu Dacia lui berlina alba cu manele la maxim...Singurul mod in care pot reactiona este acela de a le face ceva ce pot intelege mintile lor pline de Guta, anume o bataie, o stricaciune la masina, ceva de genul.
Una peste alta azi ma duc cu 1Q sa sterg zgarietura, daca e lovita masina rau o sa ma duc la politie si tot tacamul, avand in vedere ca oricum li se rupe cine e autorul, deci vopseaua aluia nu conteaza. Si nu ramane decat sa imi fac dreptate singur ulterior sau sa ma calmez. Bineinteles ca imi este usor sa ma calmez intr-o saptamana, dar nici asa nu e ok, sa scape un manelist dupa ce a lovit doua masini, nu?
Scris 23 februarie 2007 - 12:16
Unde ziceati ca e congo ?
... printre "tarile calde" :party1:
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 23 februarie 2007 - 12:20
SirAvalon optiunile pe care le vad eu ar cam fi:
- repari masina pe Casco;
- faci reclamatie la Politie, dar daca nu ai pe cineva acolo care sa vina putin la taran si sa-l intimideze ca sa recunoasca n-ai facut nimic;
- varianta cu razbunarea (desi sunt adeptul ei) nu mai e valabila pt ca ai stricat elementul surpriza; acum daca tu ii tai cauciucurile, gagiul te stie si te poti trezi cu masina sparta sau alte neplaceri; daca n-ai fi zis nimic si peste 2-3 saptamani ii bagai un super-glue in yale, ii dadeai masina cu un spray rosu si ii taiai cauciucurile era alta treaba. :devil:
Eu as fi optat insa pt un prieten cu un camion (sau ceva supermasiv) si intram in el de nu-si mai recunostea tigaia. Dar tot tb ceva pile la Politie ca sa nu te trezesti cu surprize.
Eu aveam belele cu unul care venea la un cabinet si parca tot timpul in spate meu blocandu-ma; am vorbit cu omul o data dar degeaba; dupa ce de vreo 2 ori tb sa plec de acasa si nu puteam fiindca taranul ma blocase am chemat un tovaras, i-am legat masina cu o sufa si i-am tarait-o pana in mijlocul drumului; de atunci no-problem.
BAFTA !!!
Aceasta postare a fost editata de Mugur_Cosma: 23 februarie 2007 - 12:27
Scris 23 februarie 2007 - 12:28
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>
<!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->SCANDALAGIU SECUND<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Scris 23 februarie 2007 - 12:47
Mike, e mai ok faptul ca ieri seara imi radea autorul in nas cand am zis ca ma duc la politie? Am scris pe forum tocmai pt ca ma asteptam ca politia sa fie o pierdere de vreme, si acum mi s-a confirmat.
cum ti s-a confirmat?
ai fost la politie si ti s-a ras in nas?
atat timp cat cautam solutii de dat cu raba in el, ne meritam soarta de tara bananiera
nu va deranjati dlor sa sa schimbati ceva. insa hai sa ne plangem ca e rau in tara. cat mai tare, sa ii fie cuiva mila
Scris 23 februarie 2007 - 12:50
Aceasta postare a fost editata de Maxy: 23 februarie 2007 - 12:55
Scris 23 februarie 2007 - 01:13
daca tu zici ca iti pierzi timpul atunci ne meritam soarta
ne e lene sa facem reclamatie, e mai usor sa stam sa plangem pe forumuri. probabil ca politia ar tb sa te opreasca zilnic sa te intrebe daca ai ceva de declarat, daca te poate ajuta cu ceva etc
foarte adevarat.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 23 februarie 2007 - 01:28
Indiferent de rezultat, in primul rand plangere la politie, dosar la compania de asigurari. Fiti siguri ca daca paguba este cat de cat semnificativa, compania de asigurari nu va trece linistita suma la pierderi ci va incerca sa o recupereze. Ceea ce presupune automat proces in instanta. Ceea ce presupune min de deranj pt respectivul (poate chiar mai mult), ceea ce pe viitor il va face sa se gandeasca mai bine la o astfel de chestiune (bine nu pe toti, dar pe majoritatea, si nu imediat ci in timp). Dar altfel va fi mai rau.
Scris 23 februarie 2007 - 02:42
cum ti s-a confirmat?
ai fost la politie si ti s-a ras in nas?
atat timp cat cautam solutii de dat cu raba in el, ne meritam soarta de tara bananiera
nu va deranjati dlor sa sa schimbati ceva. insa hai sa ne plangem ca e rau in tara. cat mai tare, sa ii fie cuiva mila
Dupa cum am spus in primul mesaj cred, vopseaua mea albastra se afla pe bara lui. Vopseaua lui alba pe usa mea. Bara si aripa lui fata dreapta sunt vopsite cu spray alb si erau curate, restul masinii mai murdara, aripa indoita si indreptata neprofesional, pare cu mana. Pesemne unde a lovit cealalta masina.
Ori el e autorul, ori coincidentele sunt uriase. Din pacate nu am aparatul la mine sa arat si pozele facute, sa vezi in ce hal e masina, atinsa absolut pe toate partile. Bag mana in foc ca a facut asta si a scapat de zeci de ori.
Si din pacate, sistemul e de vina, nu eu. Pur si simplu de data asta NU mai sunt dispus sa aloc timp si nervi, bazandu-ma pe un politist caruia i se rupe.
Una peste alta Mike, ti s-a intamplat asa ceva vreodata? Cred ca ai fi un pic mai intelegator daca da.
Referitor la faptul ca mi s-a ras in nas, da, in trecut mi s-a ras in nas cand am spus ca presupun cine e autorul, cand mi-a indoit un vecin masina. Acelasi raspuns: "fa-o domne pe casco, ce te mai complici!" . Iar acum am spus ca in momentul in care i-am spus celui cu care m-am intalnit, el fiind autorul sau fiul autorului, nu am inteles exact, dar mi-a spus ca masina o folosesc amandoi, asta mi-a zis razand ca sa ma duc la politie, ca i se rupe. Deci omul stie...
Aceasta postare a fost editata de SirAvalon: 23 februarie 2007 - 02:47
Scris 23 februarie 2007 - 02:45
Scris 23 februarie 2007 - 02:49
Scris 23 februarie 2007 - 02:57
Scris 23 februarie 2007 - 03:36
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 23 februarie 2007 - 04:07
ia sa ma vezi in actiune....Legal - Mike are dreptate! Nu potem sa ne facem toti dreptate cu ranga (desi, poate asa ne-am mai imputina si am circula mai lejer pe soselele patriei)! Moral, cred ca fiecare din cei care au patit-o au trait pe moment sentimentul ca tre' sa rezolve problema pe cont propriu! Sunt sigur ca dupa aceea cei mai multi (printre care si eu!) au judecat problema la ...rece! So, SirAvalon iti doresc rabdare si nervi tari! rezolva treaba pe Casco (ca de-aia platesti) si lasa-l in plata Domnului pe individ! Nu merita sa intri cine stie cum in alte belele, mai ales ca te reclama si tot tu esti bun de plata...La un moment dat o sa-si afle nashul...Parerea mea...
<!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->SCANDALAGIU SECUND<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Scris 23 februarie 2007 - 04:12
Daca vezi ca nu rezolvi nimic cu politia, cumpara cateva tubulete de superglue su arunca niste nisip dupa pe masina. Te vei razbuna, dar e posibil sa se ajunga la altele, nu stii niciodata peste cine dai. Si e mai rau daca e prost, n-ai ce discuta cu el.
Scris 23 februarie 2007 - 04:14
Scris 23 februarie 2007 - 06:52
Nu potem
Dar cred ca totusi putem sa scriem corect in limba romana .
Scris 23 februarie 2007 - 08:31
In fine, randurile de mai jos nu au nici o legatura cu topicul in discutie.
Cei care sustin ca razbunarea este un mod de a-ti face dreptate nu au mai multa inteligenta decat cel care a lovit masinile si a fugit.
Razbunarea este o arma primitiva, nu trebuie sa ai nici 2 clase ca sa te poti razbuna ...
Cati dintre noi nu isi educa copilul cum ca razbunarea este o prostie ? Sau nu ... In fine, cred ca ati prins ideea.
Pai in primul rand atunci cand iti iei masina iti insusesti niste riscuri aferente. Ca sa fii acoperit iti faci CASCO, nu ?
Si daca o gasesti lovita si o repari pe CASCO si apoi iti creste prima de asigurare, da, face parte din risc.
Cu ce drept aplici legea pumnului sau a razbunarii primitive, este asta o dovada de inteligenta ? Sau vorbim ca sa ne umflam in pene ?
Este foarte usor sa pierdem vremea pe forum si sa ne lamentam "Politia nu face nimic, sunt sigur, nici nu are rost sa ma duc acolo".
Nu o sa se schimbe nimic in tara asta daca toti ar face ca mai sus ... asta este.
Numai bine,
Focus.
P.S. Banuiesc ce o sa ma intrebati. Da, am avut masina lovita in jde'mii de locuri, atunci cand am descoperit faptasul (cerand benzile de supraveghere de exemplu) am reparat-o be CASCO aluia, fara amenintari, civilizat.
Cand nu am gasit faptasul am reparat-o pe banii mei. Sau am lasat-o asa. Masina nu este un "statut social" pentru mine ...
Scris 23 februarie 2007 - 08:45
Nu o sa se schimbe nimic in tara asta daca toti ar face ca mai sus ... asta este.
eu n-o sa te intreb ce banuiai, ci: in care tara ?
tu ai un dezavantaj major, traiesti intr-o tara in care 1. nu se intimpla din astea 2. daca se intimpla, legea functioneaza :cunaooooo:
completare: Focus, eu sint 100% de acord cu tine. din pacate (vorbesc in numele meu personal) am incercat prea mult timp sa ma lupt cu sistemul si cu romanismele. in final am renuntat si incerc sa ma adaptez, caci sanatatea mea e mai importanta si am lucruri mai interesante de facut. rahatul asta de tara nu se va schimba in decurs de 2-3 generatii (si nu ma refer de la '90 incoace, ca pina acum vedem cu totii cum ne-am schimbat).
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!
Scris 23 februarie 2007 - 08:58
P.S. Banuiesc ce o sa ma intrebati. Da, am avut masina lovita in jde'mii de locuri, atunci cand am descoperit faptasul (cerand benzile de supraveghere de exemplu) am reparat-o be CASCO aluia, fara amenintari, civilizat.
Cand nu am gasit faptasul am reparat-o pe banii mei. Sau am lasat-o asa. Masina nu este un "statut social" pentru mine ...
Nu comentez decat asta, si anume ca tu ai avut cu cine sa te intelegi. Probabil ca ai inteles din mesajele mele ca eu NU am avut cu cine sa ma inteleg, mai mult, mi s-a ras in fata.
Nu vreau sa zic ca nu sunt de acord cu cei care spun s-o rezolv legal. O sa incerc, astazi seara sper sa ajung la politie in speranta ca nu e coada, desi sunt sigur ca maine va voi spune ca nu am rezolvat nimic, decat dovada.
VIPER poate confirma cam cate urme are omul pe bara, intrucat a vazut poza. Masina lui este asa peste tot, de unde trag concluzia ca omul e un sofer prost si a facut multe astfel de belele. Probabil ca de-aia si rade cand am zis ca ma duc la politie, ca stie ca s-a mai intamplat, dar i se rupe.
Sa ne intelegem, nu e problema de bani ci de principiu, nu suport ca un astfel de om sa scape, numai pentru un sistem incapabil, si mai ales sa-mi rada el mie in nas.
Niciodata cand cineva a lasat un nr de tel pt o zgarietura nu am facut scandal, din contra, mi-am facut-o eu singurel pe CASCO fara comentarii.
Acest om a lovit doua masini si i se rupe...
Legat de acest subiect, mai nou, mai am putin si ii casapesc pe cei care vor sa-mi vanda oglinzi retrovizoare. Ce ar trebui sa fac, sa cumpar o data la 2 zile? Sa ma duc la politie? Fiti seriosi...
Din pacate aici e Romania si trebuie sa-ti mai faci dreptate si singur. Pur si simplu m-am saturat ca eu sa respect oamenii, regulile, si cei care nu o fac, sa nu aibe nici o problema si sa-mi rada in fata. Pana una alta datorita idiotului eu trebuie sa pierd ore la politie, ore la asigurari, si saptamani cu masina in service. De ce? Pt ca nu i-a tras unul o mama de bataie cand i-a lovit masina, asa ca nu e atent cand conduce. Daca politia ii lua carnetul 3 luni sau ii dadea o mare amenda, altfel statea treaba...
Later edit: complet de acord cu Jaffar, exact la fel simt si eu.
Aceasta postare a fost editata de SirAvalon: 23 februarie 2007 - 09:00
Scris 23 februarie 2007 - 09:05
Mie unuia mi s-au cam atrofiat manierile balcanice (sau au inghetat) :-)
Cred ca daca mi-ar fura cineva claxonul nu as observa :-))))
Ma gandesc ca nimic nu mai este sigur in lumea asta si nu se stie niciodata cand ajung inapoi in Romania, si uite ce ma asteapta.
Succes la politie.
Focus.
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi