Am fost si eu azi la dealer'ul Kia din CT si am facut un drive'test cu versiunea de 1.6 90 Cp (singura disponibila ptr drive'test). Am avut un traseu prin oras ... vreo 6-7 km cred. Modelul testat era un Classic cu optionale ca: tapiserie piele, ESP, geamuri electrice fata/spate cu impuls si siguranta, oglinzi rabatabile electric si antiorbire, climatronic.
Disclamer: comparatiile le fac cu Solenza 1.4 MPI 75 si Symbol 1.5 dCi 80CP
Ce am observat imediat de la plecare: servodirectia foarte usoara, care in combinatie cu volanul mai micut si mai gros decat cele cu care eram eu obisnuit pana acum permit o manevrabilitate foarte buna, atat in mers, cat si pe loc. Scaunele confortabile. Masina din interior lasa totusi impresia de masivitate
Cursa schimbatorului de viteze este foarte precisa, iar pedalele raspund prompt la apasari ... deci f usor de condus
Motorul, desi ma asteptam sa aiba cam aceleasi reactii ca si cel de 1.5 dCi de pe Symbol (diferenta de CP fiind compensata de diferenta de kg: 10 Cp in plus, dar si 300 kg in plus), datorita cuplului de 235 Nm trage mult mai bine ... iar deja la 2500 te infige in scaun serios.
Suspensiile mi se par mai tari decat la Symbol sau Solenza, la denivelari simtindu'se mai mult.
Masina testata avea ~1200 km la bord si media de consum era de 8.4l/100km.
Am facut proba si USB'ului cu un ministick ... nicio problema. Sistemul de sonorizare mi s'a parut de la bun in sus, fiind arhisuficient pentru o calatorie cu masina ... insa nici la nivelul maxim nu apareau distorsiuni in boxe
Am intrebat la dealer de manualul de folosire al masinii si mi'au spus ca deocamdata vine doar in engleza !?! (l'am vazut in torpedoul masinii). Despre cheia pliabila mi'au zis ca nu e disponibila, iar cand va fi ... 78 euro se plateste pentru cheia cu telecomanda pe ea, iar daca se vrea si cheie pliabila, de mai platesc inca 26 euro (+TVA). Despre revizii ei nu stiau nimic oficial, insa la un show auto care a fost sapt trecuta li se spusese despre reviziile la diesel ca vor fi din 10 in 10 k km, ca si la Rio.
Imi poate spune cineva sigur ce culoare este
aceasta? Cei de la reprezentanta nu erau siguri si s'ar putea ca asta sa fie culoarea care va fi comandata ... si nu vreau sa am surprize. Ori Oil blue ... ori Piston grey mi'au zis cei de la Ka ca ar fi ...
In ceea ce priveste jantele, ei mi'au zis ca nu sunt disponibile pe 16" decat Type A (asa au primit informatiile de la Buc) ... banuiesc ca e vb de cele de mai jos, nu?
Pentru ca de pe configuratorul kia ... au disparut
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 17 mai 2007 - 02:38