deci...
sa le luam pe rand. golfu.
e singuru din clasa care ofera tractiune integrala ( nu punem la socoata octi break )
4motion + esp + pachet de drumuri grele, va face fata cu brio coclaurilor cu care ne/ma confrunt zi de zi.
in plus, poate ca e doar o pasarica, dar in conditii de aderenta slaba ( zapada - da , tot mai rar pe la noi

, ploaie, soseaua umeda - conditii in care eu personal circul o idee mai tare ) 4motion e mai mult decat binevenit, si sunt mai mult ca sigur ca isi va face simtita utilitatea.
am vazut cum e cu tractiune spate + esp pe aderenta precara, stiu cum e cu tractiunea fata pe aderenta precara, si am vazut cum e cu 4x4 pe adr prec. oricat de ESP ar fi, tot 4x4 e mai bun. da, poate e o pasarica...
nu voi face escapade stiu eu cat de off-road, dar e bine sa fie 4x4 acolo cand trebuie.
octavia.
mie golfu sincer nu prea imi place ( design, forme ), si mai degraba as lua octavia. daca ar fi O2 "sedan" 4x4 ar fi perfect

dar nu este. atunci , pun in discutie , daca e sa fie fara 4x4, atunci macar sa fie "usor de condus"
din cate am inteles, DSG a primit multe laude, fiind o cutie foarte reusita. schimba foarte repede in + si schimba ok in -
spatiu, dotari, confort.
astra
sincer, imi place cel mai mult cum arata, iar IDS+ cu ESP+ ii ofera o stabilitate foarte buna. eu unul cum am un stil de condus mai "constant", franez cat de putin in curbe, si le iau destul de tare. deci, o stabilitate f buna, este binevenita.
dar , punand in calcul starea drumurilor ( prin oras si pe afara ) ( si cum nu voi face doar oradea-cluj

) am un mare semn de intrebare asupra unei masini cu suspensie mai "sport"... va fi pacat de masina.
stiu de la prietenul meu cu vectra, ca pe la 25k+ km deja incepea sa scartaie una alta, din cauza "drumurilor"...
mi-ar place o masina care sa le aiba pe toate sincer, si 4x4 si DSG si IDS+, dar nu se poate

dar, oricare dintre ele m-ar "coafa" vorba unui coleg...
mai astept pareri, observatii, argumente...