"si eu imi folosesc masina peste 90% urban....si nu mi se pare ca am putere prea multa, dimpotriva, la unele demaraje as vrea si mai multa"
uite barbat adevarat (ca si relu)
pai nene eu cu fwd si 100 de cai ce sa mai zic ???
"In primul rand, de la 20 la 50km/h demarajul depinde doar de aderenta (presupunand ca ai macar 100cp), "
eu n-am decat 100 de cai si demarajul in forta de pe loc in tr. 1 mai ales in curba (de ex vrei sa te inscrii in trafic venind de pe o straduta) ridica probleme in primul si primul rand la aderenta cauciucurilor (bridge turanza er300 cu 20.000 km la bord aprox dar si cand erau mult mai tinere). Poate un TC sau AWD ar mai rezolva...
"Voua v-ar trebui un indicator d-ala ca pe Veyron sa vedeti cati CP efectiv folositi in mod urban, si cand o sa vedeti ca 80% raman neuitilizati, o sa aveti un soc"
se vede ca n-ai auzit pana acum de curba ce cuplu/putere. ia si studiaza, e interesant.
e adevarat ca ai si tu putina dreptate, ca doar iti place sa te misti in rand cu sirul adormit de masini (se deduce clar asta din ce scrii).
"in oras ? Absolut nimic smile.gif Urban de preferat este un diesel, macar trage "mai de jos"."
mai vb dupa ce mergi cu un benzinar turbo (inclusiv tsi) sau unul de cilindree mare.
Cum e sa accelerezi de la 20 la 140 (sau cat o fi) intr-o singura treapta ?
http://www.youtube.c...h?v=8nCFtprLZeM
Golf GT 1.-4 TSI 3� gear 1000-7400 rpm
Aceasta postare a fost editata de cornel001: 28 februarie 2008 - 08:20