Spalarea masinii - cum, cat de des si unde?
Scris 14 iulie 2007 - 12:56
Aer Curat spunea pe alt topic de o procedura de spalare. CAre e cea preferata/folosita de voi?
La mine e asa:
- prespalare cu furtun
- prespalare cu jet
- solutie de jante
- solutie de insecte pe bot, oglinzi, parbriz+stergatoare
- spuma activa
- clatire cu jet
- ceara
- clatire cu furtun
- suflare cu aer
- stergere cu piele de caprioara decedata
Fac asta saptamanal undeva in colentina, pe Sos. Andronache. Voi?
Scris 14 iulie 2007 - 02:20
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 14 iulie 2007 - 02:24
- burete si sampon, by Je Washing Services
- o data pe saptamana la SLZ si Symbol, o data pe luna la berlina
- cu polish/ceara am dat o data ... insa personal ... si nu s'a vazut diferenta foarte mare, asa ca deocamdata am renuntat
- curat inauntru fac cam o data la luna ... iar cu aspiratorul cam la 3 luni cred
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 14 iulie 2007 - 05:51
Exteriorul se spala cam asa:
- prespalare cu jet
- spuma activa
- spalare cu buretele
- clatire cu jet
- ceara
- clatire cu furtun
- stergere cu piele de caprioara
- suflare cu aer
- spalare geamuri
- solutie de jante.
Scris 14 iulie 2007 - 07:18
intrebarea mare e, cu sa tii o masina neagra, neagra?
poti baga o harta. e cu programare, ca de obicei stai pana crapi la rand.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 14 iulie 2007 - 07:25
Spalatoriile cu buret nu le mai frecventez de aprox. 6-7 ani.
- prespalare cu jet
- spuma ( solutie ) activa
- clatire cu jet
- ceara
- clatire cu furtun
- suflare cu aer
- stergere cu piele de caprioara
O singura masina mi-am polishat -cea actuala- din cauza unui idiot care mi-a stricat-o de noua la deparafinare.
In principiu sunt impotriva, pentru ca se ia din lac.
Scris 14 iulie 2007 - 11:30
Scris 14 iulie 2007 - 11:48
Scris 15 iulie 2007 - 12:21
Relativ la topic, pana la Honda spalam in curte, cu perie/burete/sampon de masina, fara stergere. Acum caut spalatorie
ex-car: '96 Opel Astra Caravan Sport: SKN Chip - 115CP, 160Nm.
ex-car: '07 Honda Accord Executive 2.0 155CP.
Scris 15 iulie 2007 - 07:46
cel mai mult a stat nespalata cam 2 luni din mai pana la inceputu lui iulie.
spalare ecologica din aia fara atingere de fiecare data.Cand e foarte foarte murdara dau astia de 2 ori ca sa iasa mizeria.
de cat se lasa la baieti vad ca nu a zis nimeni nimic .....asa ca o sa zic eu: cand fac decat exterior las 5 RON si la interior +exterior las 10 RON.Si le dau inainte bani ca sa faca treaba buna.
Scris 15 iulie 2007 - 08:04
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 15 iulie 2007 - 10:46
Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP
Scris 16 iulie 2007 - 12:05
Aer Curat spunea pe alt topic de o procedura de spalare. Care e cea preferata/folosita de voi?
La mine e asa:
- prespalare cu furtun
- prespalare cu jet
- solutie de jante
- solutie de insecte pe bot, oglinzi, parbriz+stergatoare
- spuma activa
- clatire cu jet
- ceara
- clatire cu furtun
- suflare cu aer
- stergere cu piele de caprioara decedata
Eu cea mai completa si cu simt de raspundere operatiune de spalare auto, am vazut-o la Delta. E drept ca acolo nu fac prespalare cu furtunul suplimentar si inaintea celei cu jetul. Sunt de acord ca e indicata, altfel direct cu jetul ai sanse si de o mica/usoara sablare.
Unde si care e spalatoria de pe Sos Andronache ?
Chiar si cei de la Delta au scaparile lor, zile proaste zile bune, baieti uni mai buni alti nu. Tarifele erau: 15 + 13 = 28 Ron pt tratament complet ext si int. De lasat bacsis lasa 5 Ron, ce depaseste cei 5 Ron strica calitatea serviciilor in viitor - chestiune observata de mine in mai multe situatii.
Scris 16 iulie 2007 - 06:24
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 16 iulie 2007 - 09:38
Cat despre bacsis, indiferent cat dati spalatorul va fi la fel de multumit sau nemultumit, insa un aspect important e ca daca ii obisnuiesti cu 10 ron, si O DATA nu ai bani marunti la tine si ii dai doar 5 ron, el se va oftica si va face pe nervosul si nemultumitul, desi altii nu dau nimic.
Multi ani am spalat-o la o spalatrie unde costa 25 ron exterior+interior, si pe baieti i-am obisnuit cu 5 lei ciubuc (asta era pana prin 2003), apoi am trecut la o spalatorie unde aceste servicii costa doar 13 lei + 2 lei bacsis = jumatate pretul de la cealalta spalatorie. Si credeti-ma ca baietii se bucurau la fel de mult cand ma vedeau si se ingramadeau sa spele masina mea, ca si cei din prima spalatorie, desi ciubucul a fost scazut de la 5 la 2 lei. Cum ii obisnuiesti, asa ii ai.
Intre timp am mai indexat ciubucul si l-am marit la 3 lei, apoi intr-un moment de slabiciune am inceput sa dau 5 lei, si acum nu se mai poate da inapoi
serviciile in prima spalatorie erau mai bune, acolo venea patronul personal si verifica fiecare masina, si s-a intamplat sa ii puna pe baieti sa o spele din nou, complet, nu doar portiunea care i se parea cu probleme, in cel actual baietii lucreaza cu hei-rupul, insa am hotarat ca mai bine scad costurile cu 50% si castig cate 30 min la fiecare spalare, ca la urma urmei doar spal masina care dupa prima balta e stropita la loc sau a doua zi e plina de praf, deci un spalat de masina e un spalat de masina, nu imi lucreaza aia la frane sau directie, ci dau doar cu spuma si cu jetul.
pollul nu e complet, eu o spal de cate ori e murdara, deci nu am o ritmicitate anume, dimineata cand cobor la masina ma uit la ea, si imi zic:
a) ce masina misto am!
se cam vede praful, dar de la viteza se duce!
c) cam murdara masina, dar mai merge! si azi cred ca va ploua!
d) maaaama, ce masina jegoasa am! repede la spalatorie ca e dezastru!
e) sigur e masina mea, ca nu se vede culoarea...?
in functie de raspuns, o duc sau nu la spalat.
asa mult n-am vorbit demult! no pa!
Scris 16 iulie 2007 - 10:08
Scris 17 iulie 2007 - 09:07
si ceva reper ar fi indicat de precizat.
Scris 18 iulie 2007 - 08:35
Scris 18 iulie 2007 - 08:52
Scris 19 iulie 2007 - 02:11
Spalatoria de care zic eu are 2 rampe, este intr-o cladire de 2 sau 3 etaje aflata la vreo 150m de intersectia Andronache cu Colentina, cum vii dinspre colentina este pe stanga, pe colt.
Scris 19 iulie 2007 - 09:15
esti cam zgarcit, lasa macar 10 ron la baietii aia, sa fie mai mare tentatia.cand duc masina la spalat intr-un loc nou las 3 RON in cotiera sa vad daca baietii au maini lipicioase.
:party1:
Scris 19 iulie 2007 - 05:24
L-am adaugat acum, sry de scapare.
Scris 20 iulie 2007 - 09:28
acum spal tot pe Basarabiei spre republica si sunt cam 2 echipe care se cearta la care sa spal masina.
si chestia la mine e ca de multe ori in torpedou am acte si mai ales bani ( teancuri de bani adica) care stau acolo mult timp ca sa nu-i car cu mine peste tot.
Scris 20 iulie 2007 - 12:51
acum nu mai am aceasta problema, caci nu mai am bani nici sa fac un pishu in centru
insa nu vad care e legatura intre postul meu si spalatoriile auto, deci propun sa imi dati un warning werbal. Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de SHARANEL: 20 iulie 2007 - 12:52
Scris 20 iulie 2007 - 01:02
On topic, am gasit spalatoria lui spining, din caramida rosie or something. Saptamana viitoare o sa trec la o spalare!
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi