Spalarea masinii - cum, cat de des si unde?
Scris 13 ianuarie 2008 - 11:54
pentru exterior e ok spalatoria aia dupa mine, insa pentru interior nu am gasit inca spalatorie sa ma multumeasca...
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 14 ianuarie 2008 - 01:56
daca toata operatia costa sub 20 roni, inseamna ca primesc 25%. or nu se lasa atat nici la resteurant.
Scris 14 ianuarie 2008 - 02:30
Le: In tara asta cred ca e o problema de mentalitate. In Spania ma uitam si la ultimul cent, cu toate ca nu aveam nevoie de el. Plus de asta vanzatorii (dupa cum stiti, ca sunteti calatoriti si voi) insista sa iti dea tot restul. Aici in Romania nuuu.. n-ai 3 mii, lasa ca iti dau guma rest. Mai nou nu iti mai dau rest deloc si nici macar nu se mai scuza. Pai 20 centi de colo, 50 din alta parte, la finalul lunii faci calcului si ai imprastiat 100 de euro, bani cu care te-ai putea duce la o dama de companie sau ii poti pastra, dupa preferinte. Eu cu siguranta stiu cum as prefera sa sparg restul asta.
De cand sunt in Romania parca si eu m-am schimbat. Iau benzina de unde o fii, nu ma mai uit la pret, azi am parcat la unirii, m-au dirijat doi aurolaci si le-am dat 50 de mii ca n-am avut mai mic, la magazin nu mai cer restul. Houston, we have a problem!
Aceasta postare a fost editata de lexus: 14 ianuarie 2008 - 02:37
Scris 14 ianuarie 2008 - 12:20
Bun, si bag eu intr-a 4-a, ma gandesc ce naspa sunt pedalele la masina si ca nu accelereaza deloc, cu gandul sa vin si cu octavia ca e extrem de jegoasa si ea ca mai e timp pana inchid la spalatorie. In drum, dau sa spal parbrizul. Deci asa ceva n-am vazut in viata mea. Apa a inghetat instantaneu pe parbriz in partea dreapta. Opresc la o benzinarie langa casa, zic sa fiu preventiv si sa imi iau spray din ala ca imi ingheata yala si sa curat gheata de pe parbriz. Intru, ma uit, nu au, ies dupa doua minute si dau sa plec la alta benzinarie sa caut. Acum descuie masina daca poti. Noroc ca baiatul pe care il blocasem cu masina care nu putea sa iasa a fost dragut si mi-a dar el spray pentru yala.
Un pont pe care, cu surprindere, l-am aflat de la prietena mea: daca esti fumator si ti-a inghetat yala incalzesti cheia la flacara brichetei (nu cat sa topesti plasticul) dupa care incerci sa deschizi usa
Am incercat de doua ori pana acum si a mers de fiecare data.
Life must be taken one disaster at a time
Scris 14 ianuarie 2008 - 12:25
Scris 14 ianuarie 2008 - 12:33
ozn-uri frate.
auzi tu sa-i dai 7lei bacsis si sa faca fitze. apoi f.... de .... .... ....
aici bacsisul e pana in 5lei daca treaba merge perfect.
iar un spalat int-ext+silicon ~17-18lei.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 14 ianuarie 2008 - 01:12
Eu de obicei fac doar exteriorul la spalatorii si restul fac eu . Ma duc pe la Rompetrol dau 30 de mii pentru 5 minute de aspirator si dau eu peste tot pe unde stiu si cum stiu , iar bordul si toate celelalte plastice de prin masina le dau cu Pronto Suprafete Speciale . Luciul persista foarte mult si sunt foarte multumit . In fine back to the story .
Am fost la spalatoria la care ma duceam de obicei , iar tipul care se ocupa de masina era foarte meticulos . Mult mai meticulos decat ma asteptam . Iar tipul care spala masina alaturata a venit la el si am presupus la sfarsit ca ia zis ceva de genul : "Crezi ca o sa-ti dea bacsis mare pentru ceea ce faci ?" . Eu pentru un exterior nu las mai mult de 30 de mii . De obicei las 20 . Eh tipului asta i-am dat 30 ca a fost mai meticulos si mi-a placut . 50 de mii las numai la exterior+interior . iar cand a vazut tipul de langa cat i-am dat celui care mi-a spalat masina era pe jos de ras . Nici ca am mai trecut pe la spalatoria aia de atunci . Prefer sa o spal la Rompetrol cu periile alea si cu uscare fara atingere decat sa mai am de a face cu "amarati" de pe la spalatoria lui x-ulescu de la colt de cartier care nu-si mai vad lungul nasului si incep sa ceara bacsis din ce in ce mai mare .
Scris 14 ianuarie 2008 - 03:27
lasati-o .... de treaba...
Scris 15 ianuarie 2008 - 12:57
20-25-300 RON = cred ca fura banii oamenii
Scris 15 ianuarie 2008 - 06:33
Cristian, buna treaba, in general daca observ asa ceva, am renuntat la respectivii, sint destule spalatorii in Bucuresti.
ACrew style
Scris 24 ianuarie 2008 - 11:30
In we asta tre sa spal masina si intrebarea este unde.
Scris 25 ianuarie 2008 - 10:11
Butch: It's Zed's.
Fabienne: Who's Zed?
Butch: Zed's dead, baby. Zed's dead.
Scris 25 ianuarie 2008 - 10:53
Chiar sunt curios daca proprietarii lor lasa bacsis asa de mare incat sa justifice acest exces de zel al baietilor
Ex-FN2 owner
Scris 04 februarie 2008 - 09:48
Scris 08 februarie 2008 - 12:58
Interiorul il fac intotdeauna singur in spatele blocului
Ex-FN2 owner
Scris 08 februarie 2008 - 01:54
Prefer sa dau citeva sute si sa o spele altii.
Scris 08 februarie 2008 - 02:05
daca o mai si speli de 4 ori pe luna ( sunt unii care o spala la 2-3 zile ) iacata 200lei numa pe spalat...
prea mult.
Scris 08 februarie 2008 - 04:08
Cozi nebune in ultima vreme la spalatorii. Azi dimineata, sa apuc s-o spal in timp scurt, am ajuns cu 10 min inainte sa deschida ( 7:50 ) si am spalat-o primul. 20 lei ext. si 20 int. 10 spaga. Acolo spal de minim 8 ani, scump dar bun.
Daca ma duc in alta parte, fac economie de 10-15 lei si ma enervez ca n-o spala bine.
Scris 08 februarie 2008 - 04:12
Pentru zgarieturile de pe caroserie nu-ti bati capul, ba din contra...o tii intruna ca da-le incolo ca oricum apar altele...In schimb, "spargi" o gramada de bani pe spalat... Zau daca te inteleg...
Scris 08 februarie 2008 - 06:25
Scris 08 februarie 2008 - 06:38
Azi dimineata, sa apuc s-o spal in timp scurt, am ajuns cu 10 min inainte sa deschida ( 7:50 ) si am spalat-o primul. 20 lei ext. si 20 int. 10 spaga. Acolo spal de minim 8 ani, scump dar bun.
Parca povestisei tu unde e spalatoria asta, insa am uitat - mai spune inca odata, parca pe la Bd. Ferdinand, sau gresesc ?
Fanatic: cum procedezi/ce produse folosesti pentru curatat interior ?
Am remarcat si eu ca sunt bibilite masinile scumpe, pe principiul ca ei presupun ca daca ai masina scumpa ai si banii sa ii dai bacsis mai mare.....
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 12 februarie 2008 - 12:23
Gagiu e suparat, isi baga toate organele in cel care tocmai plecase, cica tot 10 mii i-a lasat.
-Daca viitoare ii las masina varza frate
-De ce? Nu e obligat sa iti lase nimic
-Las ca il prind eu f%&%$ #$6 $$#3 de #$%
-Sefule, pe a mea o faci ext. si int. BINE sau pierdem timpul?
-O fac rau.
-Vezi sa iasa noua.
Se apuca de interior, termina in doua minute. Observ nenumarate nereguli. Da cu spuma pe masina.
-Da si sub aripi!
-Pai nu vezi cata spuma am dat?
Spala masina la exterior, o sterge, observ nenumarate nereguli si aici, il mai pun sa spele odata sub aripi. Intre timp se apropie alt spalator, care converseaza cu spalatoru meu.
-Auzi ba, uite si fraieru asta de scoate acum masina, "mai freaca un pic aici, mai da colo" sa il #$%4 in #$%5 de ^%4.
Intre timp iese nenea cu masina si spalatorul e mielusel pe langa el. Al meu se apuca de treaba la masina mea.
Da ba pe la suportul de numar, sterge pe la interior, la montatii centrali, sterge grila, sterge la stergatoare, sterge rotile, sterge oglinzile bine ca a ramas jeg.
-Auzi sefu, sterge si tu portiera ai bine, nu vezi ca e plina de jeg?
-Da pe unde ai intrat ma cu masina, uite murdaria o sterg si cand se usuca se pune la loc.
Ca o demonstratie, da cu carpa odata si imi arunca carpa in fata.
-Na, vezi, carpa e curata.
-Uite fratica, s-a uscat si a disparut si jegul.
Se resemneaza si sterge mai departe.
La interior a fost crima. L-am pus practic sa mai stearga tot inca o data.
-Auzi, faci si tu interiorul asta bine?
-Daca vreau.
-Daca vrei, da il faci bine sau trebuie sa il fac eu si acum?
In sfarsit dupa chinuri suferinte a iesit si masina intr-o stare ok. Bai, e incredifil, pe astia ii doare exact in cot. Daca nu stai in umbra lor nu fac nimic. Concluzia e ca debia astept sa vina primavara, sa imi spal singur masina.
Ah am uitat sa mentionez ca pana la urma am plecat multumit de rezultat si i-am lasat o suta de mii.
Bineinteles ca si de data asta a plecat glont nici macar mersi.
Data viitoare ma jur ca nu ii las nici un ban. La modul cel mai serios.
Scris 12 februarie 2008 - 10:04
Scris 13 februarie 2008 - 11:08
pai bacsisul nu-i maxim 10% si la restaurant?
imi pare rau, dar voi ii invatati prost pe baieti!
Scris 13 februarie 2008 - 01:18
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi