Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Spalarea masinii - cum, cat de des si unde?

• Please log in to reply
176 replies to this topic

Poll: SPALAREA MASINII (78 membri au votat)

Cat de des?

1. O data pe zi (3 voturi [3.80%])

Procentaj din vot: 3.80%

2. O data pe saptamana (35 voturi [44.30%])

Procentaj din vot: 44.30%

3. O data pe luna (31 voturi [39.24%])

Procentaj din vot: 39.24%

4. La 3 luni (7 voturi [8.86%])

Procentaj din vot: 8.86%

5. Odata pe an frate, cand imi aduc aminte ca am masina! (3 voturi [3.80%])

Procentaj din vot: 3.80%

Ce spalare preferati?

1. Clasic, burete si sampon clasic (15 voturi [18.99%])

Procentaj din vot: 18.99%

2. Fara atingere, jet si spuma activa (61 voturi [77.22%])

Procentaj din vot: 77.22%

3. Ecologic... ploaia (1 voturi [1.27%])

Procentaj din vot: 1.27%

4. Spalatorii automate cu perii (2 voturi [2.53%])

Procentaj din vot: 2.53%

Ati polish-at vreodata masina?

1. Da, o data (10 voturi [12.66%])

Procentaj din vot: 12.66%

2. Da, de doua ori (5 voturi [6.33%])

Procentaj din vot: 6.33%

3. Da, de mai multe ori (11 voturi [13.92%])

Procentaj din vot: 13.92%

4. Niciodata dar am de gand s-o fac (33 voturi [41.77%])

Procentaj din vot: 41.77%

5. Niciodata si nici n-am de gand s-o fac (20 voturi [25.32%])

Procentaj din vot: 25.32%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#101 matrix100008

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 156 Mesaje:
Inregistrat: 09-octombrie 06
  • Marca:Honda
  • Model:Accord
  • Motorizare:2.0 156 CP

Scris 16 februarie 2008 - 10:53

E clar acum? :D

I understand... :D ;dar tot raman la parerea ca e riscant pentru ca poate ingheta destul de nasol...
  • 0

The power of dreams...now I know what Soichiro meant...

#102 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 16 februarie 2008 - 11:06

La mine a inghet si fara spalare. Am ajuns aseara la 9:00 intr-un loc si am plecat la 1:30. Tin sa mentionez ca inghetase bine, am curatat parbrizul de gheata ca gospodarul. Parca eram la EuroNcap, sa ma vezi cum trageam de portiere. Oricum sunt pregatit daca ingheata, am spray din ala pentru clante, singura problema e ca il tin in... portbagaj :D
  • 0
Imagine amplasata

#103 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 16 februarie 2008 - 01:28

Ieri am vazut zapada si am renuntat la spalat. Asa ca am acceptat invitatia lui Adytzu la spectacol... :togheter:

Mhey da' ce a mai chelit Adytzu, si barba si-o pierdut-o........
:D
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#104 Fanatic

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.610 Mesaje:
Inregistrat: 28-august 03
  • Marca:Porsche
  • Model:Boxster 981
  • Motorizare:2.7

Scris 16 februarie 2008 - 07:11

Gata:

M-am prins. Esti distribuitor :D:lol:

Am si eu un polish Nano3. Dar atat :D
  • 0

Ex-FN2 owner

#105 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 16 februarie 2008 - 09:19

Vineri am mers cu "troleibuzul" ( adica aspirata... ), asa ca wrx-ul a stat de joi seara pina azi, inclusiv cu zapada de vineri pe el. Numai ca azi, de la soare, toata !! zapada a disparut ca prin minune, mai putin capota fata care era oarecum in umbra.

In legatura cu spalatul, eu spal masina cam la o saptamina, inclusiv cind ploua sau e vreme nasoala. Motivul e acela ca orice masina lasata nespalata se "imbicseste", chiar si vopseaua se strica daca sta mult cu mizeria pe ea.
De interior nu mai vorbesc, e ca in casa. In final curatenia nu "se face" ci se "intretine" :D
  • 0

#106 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 17 februarie 2008 - 10:37

asa e bine, numai sa ai unde sa o faci. daca ma duc si vad 4-5 masini in fata, renunt.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#107 Fanatic

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.610 Mesaje:

Scris 17 februarie 2008 - 10:54

Eu nu o spal mai des pe principiul .... "maine o sa fie la fel de jegoasa" :D
Interiorul il fac mai des, doar ca ma impiedica vremea (nu il fac la spalatorie ci singur).

Si eu aveam chestia asta cu imbacsitul vopselei ... dupa ce am umplut-o de stone chips, mi-au lovit-o 2 in parcare, mi-a zgariat-o unu cu geaca etc etc am ajuns la o veche teorie ... "e tabla, why the f*** should I care" :D
  • 0

Ex-FN2 owner

#108 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 24 februarie 2008 - 06:24

Am spalat ieri masina pentru prima oara pe Floreasca si mi-a placut! Nu stiam, insa am aflat ieri ca e spalatorie cu perii, am mers acolo mai mult datorita traseului si a faptului ca in timpul saptamanii mereu este coada.

Exteriorul costa 16RON, fara nici un fel de atentie suplimentara, iar masina a iesit foarte OK, fara zone lipsa ca in alte locuri. Procedeul presupune jet cu apa, samponare manuala, clatire manuala, spalare automata, uscare automata + uscare manuala.

De ieri pana azi s-a pus deja un mic strat de praf pe ea, insa oricum arata muuult mai frumos decat dupa 2 saptamani de ninsoare + praf.
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#109 Fanatic

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.610 Mesaje:

Scris 24 februarie 2008 - 06:42

Unde pe Floreasca?
  • 0

Ex-FN2 owner

#110 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 25 februarie 2008 - 12:22

Cred ca e singura. Cum mergi catre Spitalul de Urgenta treci de Spring Time, de BCR si de Renault o sa vezi spalatoria pe dreapta. Pe dreapta e incadrata de sediul ING si sediul Honeywell (cateva cladiri mai incolo).

LE: Exemplu de inteligenta romaneasca: Str. Dimitrie Pompei
Strada asta are 1 banda de masini pe sens si linie de tramvai pe dreapta, pe care mai poti sa mergi si cu masina daca te grabesti sau daca vrei sa te injure toti cei pe care ii depasesti. Strada se gatuie ziua la metrou la Pipera datorita unei treceri de pietoni la nivel (fara pasarela) si seara la intrarea in Barbu vacarescu.

Care credeti ca a fost metoda implementata saptamana trecuta de Politie sau Primarie pentru fluidizarea traficului? Au dublat trecerea de pietoni!!!! Daca pana acum masinile opreasu doar 1 data ca sa faca loc pietonilor, acum trebuie sa opreasca de 2 ori, la distanta de 10 metri (incap 2 masini intre cele 2 treceri). Cat de idioti trebuie sa fie ca sa vina cu ideea asta, in conditiile in care la fiecare 5 minute vin metrouri pline cu calatori dimineata si se blocheaza strada cate 3 minute din alea 5 ca sa traverseze pietonii? Cei care nu stiu locul ar zice ca 2 treceri vor injumatati timpul de asteptare, insa in realitate e acelasi lucru, datorita apropierii foarte mari intre cele 2 treceri pietonale.

Aceasta postare a fost editata de AlexC: 25 februarie 2008 - 12:29

• 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#111 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 25 februarie 2008 - 01:48

am vazut si eu ca acolo se face coada dimineata...din fericire eu lucrez in capatul dinspre vacarescu si practic doar "admir" coada care se formeaza, ca nu am treaba cu ea....insa ai dreptate, e cretina rau rezolvarea
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#112 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 15 mai 2008 - 10:26

Am spalat astazi masina din semnatura, la Delta; aceasta dupa ce o perioada de mai multe luni, cand am spalat masina la diverse alte spalatorii. Sincer sunt dezamagit, au scazut in calitatea si complexitatea serviciilor oferite; ex: la masina din semnatura (ca deh e o amarata de Fabia si nu Audi A6 ca masina care era in fata mea) au uitat sa dea cu solutie de jante (nu numai atat dar nici de spalat nu le-au spalat bine, jatele erau destul de negre/murdare pe unele portiuni), spalarea in sine a fost mai "rasolita", mai pe fuga. Pana nu le-am atras atentia (inclusiv responsabililor de acolo) nu s-au mai corectat din greseli.
Astfel ca astept cu mare interes recomandari pt spalatori bune in sect. 2.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#113 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 01:18

Nu exista, nu mai cauta. Spalatorie "buna" e aia unde patronul te cunoaste si lucratorii stiu ca le dai spaga grasa ( daca le dai ). Daca nu dai spaga grasa, masina ta va fi dupa spalat ca un rahat "clatit" de ploaie.
  • 0

#114 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 02:37

Tocmai de asta, in ultimile multe luni de zile nu am mai frecventat nicio spalatorie auto. Spaga le dadeam (5 ron pe vremea aia, mai mult nu vad cum s-ar merita), dar de multe ori degeaba, in contextul in care spalatoriile la care mai mergea nu aveau tarife mici, ci in gama superioara de pret.
Asa ca, atunci cand am timp, ma ocup singur de masini; e adevarat ca am unde, chiar daca nu am (inca) toate ustensilele adecvate.
  • 0

#115 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 02:44

Daca nu stiu dinainte ca le dai gras, le dai degeaba.
Eu am o spalatorie ( scumpa ! ) unde spal masinile de vreo 8-9 ani si dau spaga grasa. Ei, afla ca si aici a trebuit sa-i f..t in gura de citeva ori.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 07 decembrie 2008 - 02:45

• 0

#116 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 07 decembrie 2008 - 04:53

Relu, ti-ai deschis spalatorie? :D

--am un bun amic in a carui vocabular intalnesti:mecanicul meu,doctorul meu, postasul meu... :D
--ma enerveaza formularea :D
  • 0

#117 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 05:31

Ok, nu mai zic asa. Cred ca ai dreptate cind spui ca e o formulare nefericita...
  • 0

#118 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 07 decembrie 2008 - 05:36

Nu are ce cauta acel ,,cred''.
Intotdeauna am dreptate! :D
  • 0

#119 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 06:13

............
Intotdeauna am dreptate! :D

Uitasem.... :laugh:
  • 0

#120 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 07 decembrie 2008 - 06:29

Conteaza si cati clienti au, daca e tot timpul coada de masini clar n-o sa iasa perfect indiferent de ce spaga le dai. Eu am dus Aurisu la o singura spalatorie pana acum, aproape de mine - si exact asta se aplica, spaga grasa, sa stii oamenii si sa nu aiba "cerere" foarte mare :D
  • 0

#121 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 06:32

Asa o fi la spalatoria aia. Nu generaliza.
  • 0

#122 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 08:49

Tocmai treaba asta cu spaga grasa (de fapt spaga in genere) nu o pot inghitii eu de fel. Mai abitir aspectul cu datul inainte.
Pt orice bun sau serviciu pe care-l cumperi sau de care beneficiezi, platesti un anumit pret. De mama lu' proces verbal sa mai dau spaga ?
Atata timp cat vor fi persoane care vor da spaga, respectivii vor continua sa se poarte ca atare (ca doar nu or fi fraieri sa nu o ia; cei care chiar nu accepta spaga cand le este oferita sunt extrem de putini).
Stiu ca voi fi dezaprobat, dar asta-i pct meu de vedere.
Recunosc ca, chiar daca din acest moment nu am mai da spaga, tot vor mai exista pt o perioada unele domenii in care se va mai da (sanatate, etc.). Si eu de nevoie, cand a nascut sotia (cel mai recent ex.), am fost nevoit sa dau spaga - fac precizarea asta pt a nu fi susceptat de ipocrizie. Dar nu aveam de ales, iar "miza" era mult prea mare si importanta.
Altfel, in alte situatii, de ex. spalatul masinii, tinand cont ca oricum fac treaba de mantuiala si mai si pretind spaga, prefer sa renunt la "serviciile" lor. Tot timpul se pot gasii alternative.
  • 0

#123 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 08:55

Eu nu mai am chef si timp sa-mi spal masinile de foarte multi ani. Si cum sunt obisnuit sa am masina curata, si nu voi putea eu schimba sistemul, voi da spaga in continuare.
  • 0

#124 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 07 decembrie 2008 - 09:25

Nici pt mine, spalatul masinii, nu reprezinta maxima placere din viata si nici cu timpul nu pot spune ca stau extrem de bine.
Eu sau tu sau x-ulescu, ca indivizi, nu vom puteam schimba mai nimic. Insa daca am actiona toti (ma rog, cat mai multi) in aceiasi directie s-ar putea schimba mai multe decat s-ar banui.
Oricum, in cele din urma, fiecare e liber sa procedeze dupa cum considera. :D
  • 0

#125 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 07 decembrie 2008 - 09:39

Eu cat am avut Legacy-ul l-am spalat numai la Delta pt ca era aproape de serviciu, era civilizat, m-am cunoscut cu seful lor si il sunam sa verific daca e aglomerat, etc
Spalatul costa 34 RON, restul de la 40 era spaga. Indiferent de calitate, durata, om-spalator, etc. Asta era si gata.
Au spalat-o si mai bine si mai prost, cum s-a nimerit. In fond ce mai conteaza? Oricum in 2 zile e iar prafuita ...
Interiorul il definitivam eu (ei luau "grosul", cum ar vei); aveam solutie pt tapiterie din piele, solutie pt suprafete din plastic, serverele umede, perie pt gurile de ventilatie, laveta antistatica, burete pt geamuri, etc. Imi lua cam 2-3 ore sa curat bine interiorul si faceam operatiunea cam o data pe luna.
Oricum, spalatoria Delta e cea care mi-a placut cel mai mult din tot ce am vazut, mai ales pt ca ai unde sa stai sa bei o cafea pana e masina gata.

Din pdv moralitate, nici eu nu sunt de acord sa dau spaga, dar nici nu sunt chiar un pionier luptator contra sistemului (din pacate), asa ca mai dau.
Nu vreau sa devina un obicei, in general nu plec de la premiza "lasa ca dau o spaga" ci incerc sa fac lucrurile corect.
Ce ma amareste este faptul ca devine din ce in ce mai mult un gest normal si lipsa ei e privita cu suspiciune si chair ura, de ex la spalatorie a devenit un standard, nu mai e ceva in plus pt care oamenii sa isi dea osteneala. La fel si la restaurant...
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi