Spalarea masinii - cum, cat de des si unde?
Scris 20 iulie 2007 - 01:43
Iar partea cu furatul din masina la spalatorie... am avut cateva show-uri si de atunci sunt foarte atent la partea asta. Au fost cazuri destule cand am renuntat la o spalatorie cu servicii bune tocmai din cauza disparitiei "banilor de control".
Scris 20 iulie 2007 - 09:40
chiar vroiam sa imi desachid o spalatorie dar imi trebuie om de super incredere care sa stea tot timpul sa controleze oameni si sa fii si tu sigur ca nu te fura, mai ales ca daca iti trage o teapa de 5 spalari int+ext. pe zi inseamna 100 ron care pe luna se aduna o suma cam mare.
acum sa nu incepi sa imi cauti masina cand vii prin Bucuresti :ph34r_anim:
Scris 21 iulie 2007 - 11:04
daca vrei sa iti faci o spalatorie poti sa iti pui camere de supraveghere, si din cand in cand verifici cate masini au intrat si cate au platit.
Se practica in multe spalatorii ca la 9 spalari a 10-a e gratuita, o idee buna zic eu, ca in acest fel omul asteapta sa i se stampileze cardul de fidelitate, deci trebuie sa plateasca si sa pastreze chitanta.
Scris 21 iulie 2007 - 01:30
ideea cu lasatul banilor de control e f buna..o sa o aplic
Scris 21 iulie 2007 - 09:36
Scris 21 iulie 2007 - 09:42
In California am si o masina neagra (desi si cealalta e gri inchis), care e mai pretentios plus ca e mai prafos aici ca nu ploua asa de mult. Cind stateam in San Jose era cald si uscat si o sapalam la citeva luni, poate 3, uneori la 2. M-am mutat in San Francisco si aici e ceata zilnic, se umezeste masina, ies pe autostrada, se lipeste praful ala care zboara de ea. Arata ca dracu. Daca ar fi sa o spal sa arate binisor ar trebui sa o fac o data la doua sapatamini probabil, dar nu cred ca o fac mai repede de o data la luna. Acum de exemplu e jegoasa rau.
De spalat pe vremuri o faceam cu mina mea si furtunul. Evident, o data pe an mergea. Acuma numai la spalatorie automata, 5-7$ in functie de maglavaisul cu care iti unge masina. Periile alea sint din pisla, nu par a rani prea tare masina, da stiu si eu. Varianta 2 e la mexicani, cu vreo 11$ (+2/3$ bacsis) iti si aspira masina si o spala/lustruiesc manual.
Scris 03 august 2007 - 04:00
Scris 04 august 2007 - 09:46
Scris 16 august 2007 - 02:46
...iar cea mai faina (atenta) spalare am vazut-o pe Bd. Dimitrie Pompei vizavi de HP, unde insa si costa 25 RON exterior si 25 RON interior. Spala aia cred ca mai atent si mai bine decat daca ar fi a lor.
O spala pur si simplu sau o mai dau si cu alte chestii?
De obicei o spal la Delta langa URA dar ma costa mult drumu pana acolo
Imi poti spune unde mai exact pe Dimitrie Pompei? Nu stiu unde e sediul HP.
Ex-FN2 owner
Scris 16 august 2007 - 10:22
De spalat o da cu apa cu jet, apoi cu sampon special si il lasa sa se lipeasca de masina (se ingalbeneste) si apoi da iarasi cu jet. La sfarsit folossc baietii tot felul de solutii, de sprayuri pentru geamuri, jenti, usi, incuietori, etc. Eu nu am mai fost acolo de cand am dat 25 RON pe exterior, insa am un coleg care numai acolo o spala interior-exterior si e foarte multumit.
Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP
Scris 17 august 2007 - 02:23
Aveau 5 masini, erau doar 2 oameni si m-au rugat sa ma intorc peste 3-4h.
M-am dus tot la Delta.
As fi vrut sa o las la ei ca ma niste urme de smoala pe jante ....
Ex-FN2 owner
Scris 25 noiembrie 2007 - 12:02
Chiar am cautat foarte atent in zona si am observat ca toate au perii clasice, nu stiu de ce multe (daca nu cumva toate) benzinariile Petrom au spalatoriile nefunctionale, oricum tot cu perii clasice.
Cand am fost pe drumul european care iese din Sibiu, am va zut la o banzinarie Petrom perii din astea noi.
Asadar ati vazut undeva asemenea spalatorii automate ?
Scris 25 noiembrie 2007 - 08:23
Nu ai pus la optiuni spalatoriile automate. Eu o spal numai la PetromV langa mine, e cea mai noua masina din tara (cea de spalat, nu a mea ), periile sunt dintr-un material ce nu e plastic iar rezultatul e foarte rapid si OK.
Ok ! Acum am vazut postul. Prin ce zona este PetromV-ul asta ?
Scris 12 ianuarie 2008 - 10:47
Ca Delta e cam departe (nu o mai am in drum) si nu prea au mai fost feedback-urile asa de bune in ultima vreme.
Scris 13 ianuarie 2008 - 12:53
Scris 13 ianuarie 2008 - 01:06
si tot la acelasi capitol, as avea chef sa ies putin cu Rene Jaune (Megane R26), dar iarasi nu stiu daca o murdaresc sau nu... ca totusi nu sunt conditii pe jos sa ii dau prea tare talpa, si atunci doar ca sa o minjesc, nu imi vine...
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 13 ianuarie 2008 - 01:25
Scris 13 ianuarie 2008 - 01:33
,,Daca mai e cineva prin zona si are chef de o ...'' :beerchug:
Scris 13 ianuarie 2008 - 02:29
Scris 13 ianuarie 2008 - 04:11
Eu de vreo 3 ani spal masinile la spalatoria de la capatul Panduri-lor. Sau, cum urci de la Academia Militara inspre Eroilor, faci stanga pe Panduri si e imediat pe partea dreapta. O spalatorie galbena. Poate e un pic mai scump ca in alte parti, respectiv 12RON, dar mie imi place cum lucreaza baietii. Acum, ii si cunosc pe toti de acolo de atata timp...poate si asta conteaza. Ieri am fost si am spalat Suby-ul, acum, in 5 min., plec sa spal si tractorasul. Daca mai e cineva prin zona si are chef de o iesire, ne vedem acolo.
De scump nu-i scump, ca la Delta dadeam 15 ron ext si 13 ron int, plus bacsis 5 ron.
Daca spunea-i mai din vreme cine stie, insa asa am stat sa prepar o pastrama de berbecut si niste chifle umplute cu ciupercute coapte in cuptor.
Scris 13 ianuarie 2008 - 09:26
Bemvi e foarte foarte murdar, m-as duce sa il spal, ca ma gindesc ca pe frigaraia asta si fiind destul de uscat pe jos, nu se va murdari imediat la loc - da cine stie ? ce parere aveti ?
Cred ca te-am vazut azi la spalatorie, cel putin masina corespundea descrierii. Oricum daca erai tu, masina aia era chiar curatica. Eu am fost cu Matiz-ul, care intradevar era negru, culmea ca in talon scrie alb. In sfarsit, chiar m-am minunat de cat de bine a iesit, partea proasta e ca nu il mai spalasem de 3 luni si am descorerit rugina pe capota... de la pietricele.
Bun, si bag eu intr-a 4-a, ma gandesc ce naspa sunt pedalele la masina si ca nu accelereaza deloc, cu gandul sa vin si cu octavia ca e extrem de jegoasa si ea ca mai e timp pana inchid la spalatorie. In drum, dau sa spal parbrizul. Deci asa ceva n-am vazut in viata mea. Apa a inghetat instantaneu pe parbriz in partea dreapta. Opresc la o benzinarie langa casa, zic sa fiu preventiv si sa imi iau spray din ala ca imi ingheata yala si sa curat gheata de pe parbriz. Intru, ma uit, nu au, ies dupa doua minute si dau sa plec la alta benzinarie sa caut. Acum descuie masina daca poti. Noroc ca baiatul pe care il blocasem cu masina care nu putea sa iasa a fost dragut si mi-a dar el spray pentru yala.
In concluzie treaba e groasa, sau gheata e groasa, sau vremea e crasa, cum preferati. N-am mai fost cu octavia, o las pentru la primavara.
a mea e asa jegoasa incat ma murdaresc uneori cand ma sui in ea..dar e groaznic pe jos, pana nu se usuca un pic nu o spal
E, Mike, eu intradevar spal masinile foarte rar. Trucul meu e sa sterg pe unde urc, si am rezolvat-o. E total inestetic, dar functioneaza!
De scump nu-i scump, ca la Delta dadeam 15 ron ext si 13 ron int, plus bacsis 5 ron.
Daca spunea-i mai din vreme cine stie, insa asa am stat sa prepar o pastrama de berbecut si niste chifle umplute cu ciupercute coapte in cuptor.
Eu am spalat azi ext=int adica 230 de mii. Am mai fost cu taicameu cu Infinity la spalatoria asta si stiu ca au spalat-o prost si au ramas o gramada de pete asa ca azi i-am spus gagiului ca vand masina si sa frece bine la ea. Nu stiam cat sa-i las gagiului asa ca i-am lasat 70 de mii. Am zis nici sa nu ma sparg in figuri nici sa nu ii las prea putin ca totusi a frecat vro 45 de minute. I-am intrebat daca e bine, a luat bani cu o fata suparata, s-a intors si a plecat. Nici macar mersi. Pai cat sa ii las frate, i-am sunt 2 euro! Cred ca e ok
Scris 13 ianuarie 2008 - 10:58
Cred ca te-am vazut azi la spalatorie, cel putin masina corespundea descrierii. Oricum daca erai tu, masina aia era chiar curatica. Eu am fost cu Matiz-ul, care intradevar era negru, culmea ca in talon scrie alb. In sfarsit, chiar m-am minunat de cat de bine a iesit, partea proasta e ca nu il mai spalasem de 3 luni si am descorerit rugina pe capota... de la pietricele.
La ce spalatorie ai fost ? Eu am fost la cea de pe Cantemir, la jumatatea intre Budapesta si Sincai si era prea mult de asteptat si pe urma m-am dus la cea de pe Bd. Marasesti linga Distrigaz Sud.
Eu am spalat azi ext=int adica 230 de mii. Am mai fost cu taicameu cu Infinity la spalatoria asta si stiu ca au spalat-o prost si au ramas o gramada de pete asa ca azi i-am spus gagiului ca vand masina si sa frece bine la ea. Nu stiam cat sa-i las gagiului asa ca i-am lasat 70 de mii. Am zis nici sa nu ma sparg in figuri nici sa nu ii las prea putin ca totusi a frecat vro 45 de minute. I-am intrebat daca e bine, a luat bani cu o fata suparata, s-a intors si a plecat. Nici macar mersi. Pai cat sa ii las frate, i-am sunt 2 euro! Cred ca e ok
Well, eu le dau intre 5-10 RON dupa cit de multumit sunt, insa baiatul cu care mai povestesc una alta la spalatorie mi-a zis de clienti care ii au 20-25 RON...si am auzit o poveste de baiatul patronului de la Niro - Niro Jr. care a lasat odata spaga la spalatorie 300 RON....
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 13 ianuarie 2008 - 11:10
Mai era si o doamna mature cu un Jeep kia, si o doamna imbracata ca un barbat, care se misca ca un barbat, tunsa ca un barbat cu un asta gri.
Aceasta postare a fost editata de lexus: 13 ianuarie 2008 - 11:17
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi