Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Kia Cee'd 1.4

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#51 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 09 septembrie 2007 - 11:21

Solenza are deja 3 ani, Symbol are un an si ambele in ultimul an nu au avut CASCO. Iar eu merg destul de tare in oras (in afara nu prea am iesit decat ocazional) si totusi nu am avut nici macar un incident. Evident ca poate sa intre altul in mine si atunci sa vezi distractie ... insa prefer sa pun binele inainte :)

asta nu se pune :D
in familia mea a fost o dacie din 84 cu asigurare completa, 0 daune in 20 de ani.....tata vreo 2-3 masini de firma, 0 daune pe casco...cielo 150k km, 0 daune

iar eu am gasit masina noua, rio, lovita de 3 ori in parcare anul trecut...asta desi sunt un "maniac" cautand locuri de parcare ferite, izolate, risc mic etc....si tata a mai avut 2 daune la masina de firma, ambele pe casco tot anul trecut (o bara gasita lovita si un parbriz spart de o piatra). statistic vorbind, dupa situatia din anii precedenti riscul de daune era aproape 0. in realitate insa vezi si tu cum au stat lucrurile. si nu tine de rulaj, a avut tata ani in care a mers de 2-3 ori mai mult decat anul trecut...nici eu nu am mers mult, nici unul din noi nu a fost de vina la nici una din daune (nici macar moral, partial cum vrei sa zici).
eu sper sa nu ai prob, dar vroiam sa iti zic sa nu te bazezi pe faptul ca in trecut nu au fost probleme....
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#52 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 29 septembrie 2007 - 11:38

Evident ca daca ar fi dupa mine as face CASCO si la SLZ si la Symbol :D (p'asta din urma l'am gasit "sters" de doua ori la aripa stanga fata si farul de pe aceeasi parte, insa nik serios)

Azi s'a facut Cee'd'ul mare ... a invatat numerele formate din 4 cifre

Imagine amplasata

Drept rasplata ... a primit folie (ignorati decorul :))

Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 29 septembrie 2007 - 11:39

• 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#53 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 30 septembrie 2007 - 08:39

Foarte frumos arata :) . Despre kilometri , multi inainte ... sa ajungi la numere formate din 5 si 6 cifre fara nici un incident !! Acum vad si numarul .... mult prea tare :D Bau !!!!
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#54 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 30 septembrie 2007 - 09:55

fara suparare si parere de rau, sa-ti faci casco cu fransiza mi se pare complet aiurea.
parerea mea.

off-topic la subiectul topicului: in maximum 2 ani toate firmele de asigurari serioase vor avea fransiza la Casco. Asa este peste tot in Europa de Vest. Acum au Allianz si Generali, iar altii gen Omniasig au oferta muuult mai avantajoasa daca accepti fransiza - mergind pina la o prima de asigurare mai mica cu 1 % din valoarea masinii. Portofoliul de asigurari auto cauzeaza pierderi la majoritatea asiguratorilor (considerat stand-alone) si exista o mare sub-evaluare a rezervelor aferente riscurilor asumate.

on-topic: andrei e foarte frumoasa masina ta, imi place foarte mult C'eed iar culoare masinutei tale o prinde f. bine
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#55 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 01 octombrie 2007 - 12:34

Acum au Allianz si Generali, iar altii gen Omniasig au oferta muuult mai avantajoasa daca accepti fransiza - mergind pina la o prima de asigurare mai mica cu 1 % din valoarea masinii.

Eu cand am facut Casco, la Generali, cu fransiza de 100 euro, am iesit mai ieftin cu vreo 200 euro decat la alte firme, unde nu era fransiza - deci 1.6% din valoarea masinii

In week'end Cee'd'ul va bate drumul CT-GL si retur. Sunt curios cum se comporta la drum intins ... atat motorul, cat mai ales suspensia, care, prin oras, pe drumuri cu denivelari si gropi ... nu prea poate fi numita comfortabila. Insa pe drum bun ... stabilitatea e excelenta (se simt atat suspensia, cat si pneurile de 205)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#56 DOOM

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 287 Mesaje:
Inregistrat: 03-aprilie 07
  • Marca:Audi
  • Model:S3 8P
  • Motorizare:2.0TFSI 265cp

Scris 01 octombrie 2007 - 02:33

Si eu am tot la Generali CASCO la amandoua masinile, mai ales pentru ca au decontare directa cu Porsche Romania.Sunt multumit de ei pentru ca n-au facut niciodata nazuri si s-au comportat civilizat.La S3 am fransiza de 300 euro, dar sincer nu cred ca exista vreo avarie la el (eu sper sa nu existe nici una) care sa costa mai putin de atat.La GTI nu am ca e facuta asigurarea anul trecut.Si in plus cum zice FrankSF in curand toate firmele vor avea aceasta conditie.Asa e peste tot si va fi si la noi.
  • 0
Audi S3 8P
VW Passat B6

#57 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 01 octombrie 2007 - 08:35

am auzit de generali ca nu iti asigura partea de "jos" a masinii, recte cauciuc + jeanta.
deja din 2 surse.
is it for real ?
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#58 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 01 octombrie 2007 - 12:23

Da.
  • 0

#59 Diesel

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 396 Mesaje:

Scris 02 octombrie 2007 - 05:13

am auzit de generali ca nu iti asigura partea de "jos" a masinii, recte cauciuc + jeanta.
deja din 2 surse.
is it for real ?

Da, in cazul in care in eveniment sunt afectate doar janta si/sau anvelopa. Daca mai e afectat alt element (caroseria, de ex) se despagubeste tot (mai putin fransiza).

Si ca iar pomenim de fransiza, e de preferat sa ai fransiza ZERO la daune partiale. Pt ca sunt cele mai probabile daune.

In rest, fransize de 10-20% la furt total/dauna total e ceva acceptabil, pt ca sunt evenimente mai putin probabile.

In 2006, CASCO-ul la Generali mi s-a parut cea mai buna oferta pentru ca era singura asigurare CASCO cu fransiza 0 la absolut orice eveniment.

Acum insa nu mi se mai pare cea mai avantajoasa. Strict in cazul meu.

Aceasta postare a fost editata de Diesel: 02 octombrie 2007 - 05:13

• 0

#60 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 02 octombrie 2007 - 05:20

era singura asigurare CASCO cu fransiza 0 la absolut orice eveniment.

eu am casto la asirom si nu am nici o franciza, despagupeste orice suma, si orice paguba, tot
  • 0

#61 Diesel

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 396 Mesaje:

Scris 02 octombrie 2007 - 05:27

Ai cerut tu sa ai fransize ZERO? La Generali, anul trecut acest avantaj era din oficiu...fara un leu de platit in plus.

LE: Pai Sandule...la tine CASCO e o cheltuiala inutila ca tu nu ai avut nici un accident in viata ta de sofer.

Aceasta postare a fost editata de Diesel: 02 octombrie 2007 - 05:34

• 0

#62 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 02 octombrie 2007 - 05:43

Evident ca daca ar fi dupa mine as face CASCO si la SLZ si la Symbol :P (p'asta din urma l'am gasit "sters" de doua ori la aripa stanga fata si farul de pe aceeasi parte, insa nik serios)

Azi s'a facut Cee'd'ul mare ... a invatat numerele formate din 4 cifre

Imagine amplasata
Drept rasplata ... a primit folie (ignorati decorul :P)

Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata

Andrei,de cum s-au oprit cu numerotarea vitezometrului doar la 240?Ar mai fi incaput ceva cifre pana la 0... :tomato:
  • 0

#63 Diesel

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 396 Mesaje:

Scris 02 octombrie 2007 - 06:31

Eii..cand eram copii si ne uitam in anii '80 pe bordurile masinilor straine sa vedem 'cat prinde'...si gaseam cate o masina cu 240km/h pe bord, era o raritate. Acum un 1.4 comun e 'creditat' pe bord cu 240km/h. Traiasca marketingul...
  • 0

#64 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 02 octombrie 2007 - 06:42

da, e cam inutil casco pt. mine, nu am facut niciodata nici un accident, in 10 ani, si nici tata nu a facut nici un accident in 25 ani, deci cel putin din 95 pana in 2007 platit casco la 1 masina, 12 ani si apoi din 2002 pana in 2007, inca 5 ani, deci un total de 17 ani platit casco inutil, cu banii astia mai luam 2 masini, dar faza e ca merg relaxat si dorm linistit (sau poate merg dorming) ca nu patesc cum a patit r&d, adica mai exact, daca patesc ca el, chiar is bucuros, imi iau masina noua, iar daca imi fura masina, cade un copac pe ea, intra cu tractorist care nu are asigurare si soferul nu are nici carnet nici bani de bere macar, dapoi de reparatii, atunci iarasi imi iau masina nou pe asigurare, si cum pana si o buseala mica costa 100+ mil, mai bine platit in rate linistea zilnica decat sa te dai cu capul de pereti in caz de accident, mai ales ca eu merg si foarte mult iarna, pe drumuri cu zapada/gheata multa, asa e in moldova

alt avantaj la casco, e ca de doua ori au intrat altii in mine in parcare, cand masina statea, si decat sa fac reparatia pe fantome de firme care nu dau bani si aproba numai chituit, am facut totul pe casco, schimbat aripa, portiera, etc, totul nou, si apoi asigurarea mea cere despagubire la asigurarea lui si e mult mai simplu si rapid asa

eh, nu e marketingul, e doar recuderea costurilor, e mai ieftin asa :P si da bine si la copii care se uita pe geam :P

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 02 octombrie 2007 - 06:44

• 0

#65 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 02 octombrie 2007 - 07:44

Sandu ,bag sama ca ai nevoie de pretexte pentru cei 17 ani . :P
Poate risti in a spune si-o suma ,sau nu vrei sa-ti strici anul... :P
  • 0

#66 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 02 octombrie 2007 - 08:15

mie mi se pare aiurea sa iti faci casco cu fransiza.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#67 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 02 octombrie 2007 - 09:31

pai nu caut justificare, calculeaza si singur, cat e casco? 5-10%? o medie de 7% pe an inmutit cu 17 ani inseamna 127% din pretul unei masini, deci cu casco platit la cele doua masini, mai luam inca o masina nou nouta, deci practic in cei 17 ani adunati am aruncat o masina noua, dar si daca intru in copac ma doare in pix de bani, sanatate sa fie, ca masina mi-o da asigurarea de noua, dar mai bine sa dai bani degeaba decat sa trebuiasca sa ii dai cand nu ii ai :)
fiecare face ce vrea cu banii, eu fara casco nu iesi din curte (mai mult sau mai putin)

casco cu franciza e cam ciudat, practic e jumatate de casco, dar e mai ieftin si te asiguri la ce e mai grav

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 02 octombrie 2007 - 09:32

• 0

#68 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 02 octombrie 2007 - 09:43

Eu abordez exact aceeasi politica cu sandumbogdan . Nu ies DELOC cand nu am Casco ... orice ar fi ... nu se stie cand cade necazul pe tine .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#69 Diesel

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 396 Mesaje:

Scris 02 octombrie 2007 - 09:45

Mol probabil era sceptic la ce spuneai avand in vedere masinile pe care le-ai avut inainte...care..din ce spuneai erau SH: Vectra'92, Astra'99-00 (n-as vrea sa gresesc). Sau poate tu te refereai la Dacii si Espero.

Casco cu franciza (la daune partiale) e o inginerie financiara a asiguratorilor. Descurajeaza solicitarea de despagubiri.
La fel se va intampla cand se va introduce sistemul generalizat bonus malus cand toti asiguratorii vor avea acces la istoricul de daune a fiecarui asigurat.

Inteleg ca unui sofer care a avut 3 daune intr-un an sa-i creasca prima de Casco in anul urmator. Dar daca apoi 2 ani la rand nu mai are nici o dauna...ii mai scade prima? Raspunsul este NU.
Ati inteles deci unde se vrea sa se ajunga...sa se plateasca CASCO dar sa nu se apeleze la el, pentru ca nu-i asa, cum sa 'strici' bunatate de CASCO, pentru ca la anul vei plati mai mult... :)

Macar 2-3 ani vor mai fi firme care sa mearga pe sistemul clasic, dar daca tot se schimba sistemul, atunci si sistemul RCA sa devina unul real, nu o bataie de joc pe banii tai.

Aceasta postare a fost editata de Diesel: 02 octombrie 2007 - 09:45

• 0

#70 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 02 octombrie 2007 - 11:51

@mol ... ce e peste 240 ... sa numere radarul :D

@ska ... fiecare are motivele sale. Din calculele care le'am facut la vremea respectiva, din moment ce ieseam la acelasi pret ca si la celelalte companii se asigurari care nu au fransiza, la Generali, cu fransiza si 2 incidente/an, am preferat varianta asta ... in ideea ca daca la sf anului scapa masina nevatamata, am 200 euro in buzunar (adik are frati'miu :))
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#71 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 07 octombrie 2007 - 06:38

Facut cu Cee'd'ul un drum CT-GL.
La dus a condus frati'miu ... eu doar il asistam din dreapta.
La intoarcere insa am condus eu. Impresiile ar fi urmatoarele:

- atat la dus, cat si la intors ... am simtit suspensia destul de tare pe spate ... la orice imperfectiune din drum, te zgaltaie (mai ales pe cei din spate). Scaunele mi se par destul de inconfortabile pentru drumuri lungi. Dupa 2-3 ore de mers deja simteam ca intepenesc

- demaraj k lumea ai abia de la 3500rpm in sus. De doua ori am fost nevoit ca in depasiri, dupa ce retrogradam in treapta a IV'a, sa constat ca de fapt trebea coborat si mai mult ... si ca abia in treapta a III'a am demarajul dorit. Frana de motor nu este la fel de eficienta ca la SLZ, de ex, ptr ca turatia motorului scade mult mai greu, decelerarea este mai putin accentuata.

- zgomot destul de mare la rulare de la pneuri. Din fericire, functia SDVC a sistemului audio compensa acest aspect, crescand volumul casetofonului

- am incercat, la Hanu Morilor, sa vad cum se comporta masina la viteza mare (era singurul loc unde puteam incerca asta, ptr ca pe drum drept ar fi durat prea mult pana acceleram >160km/h si cei cu care mergeam impreuna, un Cielo, sigur ar fi ramas prea mult in urma). Pe vale am prins 170km/h si masina era f stabila, insa la urcare am prins doua dambulete de cred ca i'am ridicat p'ai mei cu fundurile de pe bancheta din spate (asta la 160km/h) :P

- consum mediu pe acest traseu: 6.8%, la o medie de ~65km/h (am mers destul de incet in GL si Braila, iar la intoarcere am plecat noaptea si nu ma puteam indeparta de cei din spate ...). La dus, consumul a fost de 7.2%, cu o medie orara de 72km/h
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#72 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 07 octombrie 2007 - 07:42

not bad... :P
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#73 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 07 octombrie 2007 - 10:43

Da, dar asta e bad

Imagine amplasata

A reusit frati'miu "performanta" joi dimineata. Acum tre sa vad la dealer daca pot da comanda de creion d'ala corector. Altfel ... va ramane asa deocamdata :P
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#74 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 20 iunie 2008 - 11:56

A Cee'd is ... reborn

Dupa o asteptare lunga, cam prea lunga ... masinutza asteapta cuminte din nou in fata blocului. Reluam numaratoarea kilometrilor de la ~2700.

Estetic masina a iesit impecabil, la exterior chiar nu e nimic sa tradeze faptul ca a fost lovita. La interior doar o cuta in materialul de pe plafon (pe unde'au iesit airbag'urile cortina) poate da de inteles ca ceva s'a intamplat totusi.

Trebuie mers si facuta geometria si masina va fi ca si noua, mai ales dpdv al comportamentului rutier

Mai multe detalii, precum si poze, maine ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#75 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 21 iunie 2008 - 12:42

Pana la urma ati reparat-o?
  • 0
Imagine amplasata