Vroiam sa va cunosc parerile, opiniile, recomandarile vis-a-vis de dilema de achizitionare a unuia din cele 3 auto:
Mazda 3 sedan 1.6 (105 CP) vs.Renault Megan sedan 1.6 (110 CP) vs SKODA Octavia II 1.6 FSI (115 CP), evident toate motoarele sunt pe benzina.
Stiu ca Mazda 3 e ceva mai scumpa decat Renault Megan - la aceleasi dotari si performante aproximative - cu o mie si ceva de euro.
Am observat ca Mazda 3 sedan este o prezenta foarte rara pe sosele si am intalnit cateva explicatii pentru asta:
1.Taxele vamale prohibitive pana la 1 ianuarie 2007;
2.Intretinerea scumpa;
3.Prejudecatile romanilor - poate unele justificate - fata de germane vs.japoneze;
Sunt foarte curios daca stiti si alte motive, practice, pentru care Mazda 3 sedan are vanzari foarte reduse in Romania!Este vorba de design?Fiabilitate?Consum?
Poate este cineva care a condus Mazda 3 sedan sau poate e chiar posesor de acest model.
Printre altele, diferenta de o mie si ceva de euro intre Mazda si Renault conteaza pentru mine pentru ca as vrea sa cumpar masina in rate, pe 7 ani.Ar fi prima mea masina, desi am permis de peste 15 ani...
Ar mai fi intrat in calcule si Ford Focus 1.6, sedand si, poate, VW Jetta.
Renault Megan pare mai masculina decat Mazda 3 dar nu imi place "spatele";design-ul Mazda 3 vi se pare conceput pentru femei?
Intre Renault Megan si Skoda Octavia II as prefera, iarasi, Octavia II - dar pretul acesteia ma face sa o trec pe locul III.
Daca as fi avut bani suficienti-acces la ei, prin banca - este extrem de clar ca mi-as fi dorit Audi A4 sau VW Passat - va spun asta pentru a va face o idee despre notiunea de estetic apreciat, in cazul meu.
Va multumesc pentru orice opinii!
Aceasta postare a fost editata de Sedan: 11 octombrie 2007 - 09:40