Salt la continut

Fotografie
- - - - -

MAZDA 3 sedan 1.6 vs.RENAULT Megan 1.6/SKODA Octavia II

• Please log in to reply
102 replies to this topic

#1 Sedan

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 25 Mesaje:
Inregistrat: 11-octombrie 07
  • Marca:Audi
  • Model:A4
  • Motorizare:1.9 TDi

Scris 11 octombrie 2007 - 09:38

Salut tuturor!

Vroiam sa va cunosc parerile, opiniile, recomandarile vis-a-vis de dilema de achizitionare a unuia din cele 3 auto:

Mazda 3 sedan 1.6 (105 CP) vs.Renault Megan sedan 1.6 (110 CP) vs SKODA Octavia II 1.6 FSI (115 CP), evident toate motoarele sunt pe benzina.

Stiu ca Mazda 3 e ceva mai scumpa decat Renault Megan - la aceleasi dotari si performante aproximative - cu o mie si ceva de euro.
Am observat ca Mazda 3 sedan este o prezenta foarte rara pe sosele si am intalnit cateva explicatii pentru asta:
1.Taxele vamale prohibitive pana la 1 ianuarie 2007;
2.Intretinerea scumpa;
3.Prejudecatile romanilor - poate unele justificate - fata de germane vs.japoneze;

Sunt foarte curios daca stiti si alte motive, practice, pentru care Mazda 3 sedan are vanzari foarte reduse in Romania!Este vorba de design?Fiabilitate?Consum?
Poate este cineva care a condus Mazda 3 sedan sau poate e chiar posesor de acest model.
Printre altele, diferenta de o mie si ceva de euro intre Mazda si Renault conteaza pentru mine pentru ca as vrea sa cumpar masina in rate, pe 7 ani.Ar fi prima mea masina, desi am permis de peste 15 ani...
Ar mai fi intrat in calcule si Ford Focus 1.6, sedand si, poate, VW Jetta.
Renault Megan pare mai masculina decat Mazda 3 dar nu imi place "spatele";design-ul Mazda 3 vi se pare conceput pentru femei?
Intre Renault Megan si Skoda Octavia II as prefera, iarasi, Octavia II - dar pretul acesteia ma face sa o trec pe locul III.
Daca as fi avut bani suficienti-acces la ei, prin banca - este extrem de clar ca mi-as fi dorit Audi A4 sau VW Passat - va spun asta pentru a va face o idee despre notiunea de estetic apreciat, in cazul meu.
Va multumesc pentru orice opinii!

Aceasta postare a fost editata de Sedan: 11 octombrie 2007 - 09:40

• 0

#2 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 11 octombrie 2007 - 09:43

Din cele 3 as lua Mazda. Imi place la nebunie 3-ul! E foarte sportiva (parerea mea). Mai ramane sa pui in balanta ce ofera fiecare ca dotari de serie in bani apropiati. Ca design-ul pana la urma nu e pentru tine, e pentru cei de pe trotuar :D Tu o conduci dinauntru si ai nevoie de siguranta, confort sau mai stiu eu ce...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#3 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 11 octombrie 2007 - 09:47

Mie unul imi place foarte mult Mazda 3 Sedan . Chiar mi-ar place sa vad mai multe pe la noi . Partea rea este ca da , e ceva mai scumpa dar eu zic ca merita . Si din cate vad ... inima ta cam spre asta tinde . Eu zic ca sa nu ai mustrari de constiinta ca nu ai luat-o , sa o iei . Masina are preturi ceva mai scumpe la intretinere, dar o masina ca asta nici nu te lasa usor . Cat despre celelalte pretendente ... nu as vrea sa le vorbesc de rau , dar sincer mie nu-mi spun nimic . Vorba aia " Why Golf , when you can have sex ?" :D
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#4 Legionaru'

master of VVT-i

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 Mesaje:
Inregistrat: 28-iulie 05
  • Marca:Toyota
  • Model:Avensis
  • Motorizare:1.8 VVT-i

Scris 11 octombrie 2007 - 09:54

Alege Mazda 3. Vad ca ai trecut-o deja la profil! :D

Clasamentul meu:
1.Mazda 3 - fiabila , estetic peste cele 2
2.Skoda Octavia II - cel mai puternic motor dar zic unii foarte pretentios la combustibil
3.Renault Megane
  • 0
TODAY TOMORROW TOYOTA

#5 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 11 octombrie 2007 - 10:03

noua corolla sedan nu iti place?
1,6 dual vvt-i 124cp - 17600 eur DDP in echipare Luna M/M ( nu stiu ce-i mm-u asta )
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#6 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 10:06

Multi Mode transmission ... cutie automata si mi se pare ca include si pedaliere dinalea mici dupa volan :D . Din cate stiu cutia e laudata la benzinara ... cica reduce consumul in oras , nu il mareste .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#7 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 11 octombrie 2007 - 10:33

daca ai nevoie de spatiu mare, octavia. da nu as lua motorul ala.
in rest, zoom-zoom.
:D
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#8 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 11 octombrie 2007 - 10:36

Mazda 3 1.6i, echipare TX costa fix 16688E DDP. Are si DSC/TCS, clima automata, jante de 16", piele pe volan si schimbator, airbag-uri perdea, etc. Si intretinerea din cate am auzit, nu este scumpa.
  • 0

#9 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 11:00

Sedan ... eu zic sa te duci sa faci comanda deja :D
  • 0

#10 Legionaru'

master of VVT-i

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 11:13

si pedaliere dinalea mici dupa volan

Padele. :D
  • 0
TODAY TOMORROW TOYOTA

#11 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Marca:VW
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 11 octombrie 2007 - 11:21

1. octavia 2. megane
  • 0

#12 Sedan

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 25 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 11:33

Ca design-ul pana la urma nu e pentru tine, e pentru cei de pe trotuar :D Tu o conduci dinauntru si ai nevoie de siguranta, confort sau mai stiu eu ce...

De acord cu tine!Dar exteriorul ei creaza, probabil, o placere suplimentara in momentul in care te indrepti, usor, spre ea...chestie de "preludiu"...nu?Ca si cu o femeie...pana "intri" in ea...trebuie sa te atraga "ambalajul", sa fie un feeling, nu?
Crezi ca te poti indragosti de femei doar pentru ce are in "interior"...Divagam..era o metafora.

Mie unul imi place foarte mult Mazda 3 Sedan . Chiar mi-ar place sa vad mai multe pe la noi . Partea rea este ca da , e ceva mai scumpa dar eu zic ca merita . Si din cate vad ... inima ta cam spre asta tinde . Eu zic ca sa nu ai mustrari de constiinta ca nu ai luat-o , sa o iei . Masina are preturi ceva mai scumpe la intretinere, dar o masina ca asta nici nu te lasa usor . Cat despre celelalte pretendente ... nu as vrea sa le vorbesc de rau , dar sincer mie nu-mi spun nimic . Vorba aia " Why Golf , when you can have sex ?" :D

Multam!Fiind fabricata in Japonia, probabil ca nu ar trebui sa ma gandesc prea des la cheltuielile de intretinere...
  • 0

#13 Sedan

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 25 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 11:54

noua corolla sedan nu iti place?
1,6 dual vvt-i 124cp - 17600 eur DDP in echipare Luna M/M ( nu stiu ce-i mm-u asta )

Ba da, imi place.A fost candva in target-ul meu;e fabricata in Turcia - cred ca e un mic dezavantaj si este prea evident sub Toyota Avensis...

1. octavia 2. megane

Argumente? :D

Mazda 3 1.6i, echipare TX costa fix 16688E DDP. Are si DSC/TCS, clima automata, jante de 16", piele pe volan si schimbator, airbag-uri perdea, etc. Si intretinerea din cate am auzit, nu este scumpa.

Stii ca au si reducere de 1400 de euro?Pretul tau include si reducerea?
Ce pacat ca vopseau metalizata e foarte scumpa - 425 euro, parca...Si culori nemetalizate au doar alb si rosu...
  • 0

#14 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 11 octombrie 2007 - 12:09

Pretul tau include si reducerea?

Da.
  • 0

#15 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 12:47

Padele. :D

multumesc de corectare ... uitasem denumirea :D
  • 0

#16 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 11 octombrie 2007 - 12:55

Acum daca Mazda costa 16700 EUR DDP cu alea pe ea, Megane Privilege costa 14328 EUR DDP. Cu optionale gen ESP, MP3, xenon, vopsea metalizata, airbaguri laterale spate, senzori de parcare si scaune fata incalzite ajungi la 16260 EUR.

Daca pentru tine 2000 EUR nu sunt o problema (ia in calcul si costul CASCO pe 7 ani, proportional cu valoarea masinii), atunci ia Mazda 3. Mazda e clar ca e o masina fiabila (multi o pun pe locul 1 la fiabilitate), costurile de service NU o sa te omoare, si e clar ca are acel aer de exclusivitate pe sosele, unde Megane si Octavia vezi pe toate drumurile.

Daca pretul e un aspect important (si cand zici de rate pe 7 ani cred ca e foarte important), iti sugerez sa te gandesti bine si sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari:
- esti constient ca peste 4 ani oricare din astea vor fi depasite moral, comparativ cu ce va fi pe strazi atunci? Peste 4 ani tu vei mai avea inca trei ani de plata la masina...
- Stii ca masina se devalorizeaza in timp destul de mult, si tu de fapt ajungi sa platesti ~25.000 EUR pe o masina de 17.000, iar peste 7 ani va valora ~5-6000?
- Fiind prima masina, esti constient ca riscul de a o defecta in timp din vina ta este mai mare, ceea ce poate implica costuri proportionale cu pretul masinii?

Daca la sfarsit tragi linie si vrei sa mergi mai departe pe unul din Megan/Octavia/Mazda, atunci la Mazda 3.

Cu optionale gen ESP, MP3, xenon, vopsea metalizata, airbaguri laterale spate, senzori de parcare si scaune fata incalzite ajungi la 16260 EUR.

Pai ce ai enumerat tu aici este echiparea TX de la Mazda la care am dat pretul mai sus, cu xenon scaune incalzite si senzori de parcare in plus. Deci pana la urma vorbesti de o diferenta de sub 1000E in favoarea Megan. Eu zic ca alegerea e limpede, Mazda 3 este in alta liga, alta tinuta de drum, suspensie multilink spate, ca sa nu mai spun ca alt design...

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 11 octombrie 2007 - 01:11

• 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#17 rzv74

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 259 Mesaje:
Inregistrat: 28-octombrie 02

Scris 11 octombrie 2007 - 01:44

si mie imi place tot mazda 3, dar mi se pare cam scumpă.
  • 0

#18 Sedan

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 25 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 02:16

Acum daca Mazda costa 16700 EUR DDP cu alea pe ea, Megane Privilege costa 14328 EUR DDP. Cu optionale gen ESP, MP3, xenon, vopsea metalizata, airbaguri laterale spate, senzori de parcare si scaune fata incalzite ajungi la 16260 EUR.

Daca pentru tine 2000 EUR nu sunt o problema (ia in calcul si costul CASCO pe 7 ani, proportional cu valoarea masinii), atunci ia Mazda 3. Mazda e clar ca e o masina fiabila (multi o pun pe locul 1 la fiabilitate), costurile de service NU o sa te omoare, si e clar ca are acel aer de exclusivitate pe sosele, unde Megane si Octavia vezi pe toate drumurile.

Daca pretul e un aspect important (si cand zici de rate pe 7 ani cred ca e foarte important), iti sugerez sa te gandesti bine si sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari:
- esti constient ca peste 4 ani oricare din astea vor fi depasite moral, comparativ cu ce va fi pe strazi atunci? Peste 4 ani tu vei mai avea inca trei ani de plata la masina...
- Stii ca masina se devalorizeaza in timp destul de mult, si tu de fapt ajungi sa platesti ~25.000 EUR pe o masina de 17.000, iar peste 7 ani va valora ~5-6000?
- Fiind prima masina, esti constient ca riscul de a o defecta in timp din vina ta este mai mare, ceea ce poate implica costuri proportionale cu pretul masinii?

Crede-ma ca ma tot gandesc de vreo doi ani la lucrurile acestea si nici acum nu imi este deloc usor sa ma hotaresc - nu numai sau nu neaparat intre cele 3 modele ci mi-e greu sa ma hotarasc in a ma inhama la acest credit;stiu ca achizitia unei masini in nici un caz nu este o investitie - dupa doi ani isi poate pierde pana la 40% din valoarea initiala...dar....m-am cam saturat sa fiu un tip ponderat, rational...fara sa-mi asum riscuri;cred ca iti dai seama, totusi, ca Romania, chiar si peste 4 ani, cum ai precizat, nu va arata mult diferit - nici macar in privinta achizitiilor pentru masini, pentru ca:
A.Nivelul de trai creste extrem si nemeritat de greu;
B.Romania este cea mai corupta tara din UE;
C.Fara o "revolutie autentica" o sa inghitim, o sa toleram, ca cetateani europeni, urmatoarele paradoxuri:
1.(Printre) cele mai mici salarii din UE dar cele mai mari preturi la haine, alimente, etc;
2.(Printre) cele mai mici salarii dar (printre) cele mai mari preturi la apartamente;
3.(Printre) cele mai mici salarii din UE dar printre cele mai mari dobanzi bancare (DAE=dobanzi,comisione,penalitati,taxe);
4.Printre cele mai mari taxe pe salarii - CASS (6,5%)- dar printre cele mai proaste servicii medicale;
5.Printre cele mai mari taxe pe salarii - CAS (9,5%) - dar printre cele mai mici pensii....

Gata ca ma revolt, ma indepartez de subiect si o pun de o revolutie.... :lol:
  • 0

#19 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Marca:BMW
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 11 octombrie 2007 - 02:49

on sfat incearca sa iei masina in leasing pe cat posibilmcu creditul o sa iesi in pierdere
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#20 Legionaru'

master of VVT-i

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 04:40

Sustin si eu leasing-ul!
  • 0
TODAY TOMORROW TOYOTA

#21 Dee

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 902 Mesaje:
Inregistrat: 13-mai 05
  • Marca:OPEL
  • Model:ASTRA H
  • Motorizare:1.6 105CP

Scris 11 octombrie 2007 - 05:19

Clar Mazda 3 as lua eu. Fiabilitate. Cel mai bine lucrat interior, cel mai frumos design Garantie 3 ani. Apoi vine Skoda Octavia II. Spatioasa, robusta, interior trist dar bine asamblat, portbagaj imens. Ultimul loc Renault Megane. Singurele atuuri sunt motorul silentios si pretul mic la acest model.
  • 0
On a self-imposed forum break...

#22 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 11 octombrie 2007 - 06:30

imi dai te rog un link spre dotarile mazdei si preturile ei?
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#23 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 11 octombrie 2007 - 06:54

Am banuit ca dotarile la Mazda aia erau foarte bune, d-asta am pus in calcul Megane cu dotari maxime. La o diferenta de 500-700 EUR si eu as lua Mazda, poate chiar cu mai putin briz-brizuri ca sa ma incadrez in buget.

Legat de finantare, dobanda la leasing este ~7-8%, pe cand la credit auto este ~10-14%. Alegerea e clara, insa ai nevoie de avans.
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#24 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 11 octombrie 2007 - 07:33

@maximus intra pe mazda.ro :lol: ai acolo tot e si un pdf cu toate preturile si reducerile
si eu as merge pe mazda 3, e clar cea mai buna alegere :D
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#25 Mugur_Cosma

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:
Inregistrat: 19-februarie 05
  • Model:PRIUS
  • Motorizare:Hybrid

Scris 11 octombrie 2007 - 08:51

Mazda all the way.
Asta evident daca iei masina pt tine, nu pt cei de pe trotuar.
Mazda are cel mai frumos interior, e fiabila si e o masina de cursa lunga.

Daca vrei sa te invidieze vecinii (ca te-ai ajuns :lol: ) i-a Skoda, care parerea mea e o masina bunicica, dar prea scumpa pt ce ofera.
Meganul pt mine nu exista; prea multe probleme, piesele scumpe, devalorizare enorma, dupa 4 ani de tras prin Romania e caruta.
  • 0

3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi