D'ale lumii noastre politice
#1876
Scris 20 septembrie 2010 - 06:09
#1877
Scris 20 septembrie 2010 - 09:18
Ajutoarele astea, nu se refera la subventionarea gigacaloriei ci la unele ajutoare (banesti sau in taloane de reducere, fct de metoda de incalzire a imobilului respectiv) pt cei cu venituri declarate legal sub o anumita limita.Totusi, la ce se refera mai exact "ajutoarele" astea ?
Forester a descris bine situatia.
Familiile care au venitul sub nu stiu cat (500lei pe persoana?) beneficiaza ce cca 140 sau 170 de lei sub forma unui cupon la plata intretinerii pe timp de iarna. Nu sunt sigur de cifre, dar asta e ideea.
#1878
Scris 20 septembrie 2010 - 11:03
Adevarul e ca o gramada de impostori primeau ajutor de incalzire. Si il vor primi in continuare, deoarece si-au trecut drept proprietar al imobilului unde locuiesc mama sau tata cu o pensie de 500 de roni.
Ţara e formată din impostori, pornind de la "marea schimbare" '89, la ce vrei tu, ăla de te dirijează în parcare şi îi dai 2 lei degeaba.
Totul e clădit pe corupţie, abuz, ignorarea legilor de către stat (adică ăla de le-a dat), asta e România de 20 de ani. Nu a făcut-o nici Boc, nici Băsescu acum. Degeaba avem o obsesie cu ei. Dacă pleacă şi vine PSD, eu ştiu ce e PSD şi ce poate.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#1879
Scris 27 septembrie 2010 - 12:57
15 August 2005
Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, a fost asociat cu oamenii de casa ai liderului PSD
Din mafia personala lui Adrian Nastase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blanculescu si Gabriel Oprea, oameni care sunt condusi in umbra de cuplul Bittner-Petrache!" Aceasta declaratie incendiara ii apartine lui Traian Basescu si a fost rostita in septembrie anul trecut, in debutul campaniei electorale pentru alegerile generale.
Dupa numai cateva luni de la aceasta afirmatie, Traian Basescu, ajuns intre timp presedinte, si-a ales drept consilier o persoana ale carei afaceri de familie sunt legate ombilical de cele ale "cuplului" Bittner-Petrache, incriminat chiar de el. Este vorba de Elena Udrea, consilier de stat si sef al cancelariei prezidentiale, sotia omului de afaceri Dorin Cocos. Interesele financiare si de afaceri ale sotului Elenei Udrea se identifica, practic, cu cele ale lui Alexandu Bittner, cel despre care insusi Basescu sustinea sus si tare ca patroneaza "mafia personala a lui Adrian Nastase". Astfel, incepe sa iasa la iveala apropierea dintre doua grupuri politice ce pareau a fi despartite de ideologii, scopuri si mesaje politice, dar care in fapt sunt legate prin oamenii de afaceri influenti si interese financiare puternice.
De ce resuscitez un articol din 2005 ?
Cica ghici cine este in carti pentru Ministerul de Interne ??
Se propune un schimb de ministere, apararea ia la interne si Cristi Diaconescu ia apararea.
Unii zic ca daca in locul unui ministru PDL intra doi ministri UNPR, se schimba compozitia politica a Guvernului, ceea ce ar reclama un vot de investitura in Parlament.
#1880
Scris 02 octombrie 2010 - 07:45
#1881
Scris 02 octombrie 2010 - 11:27
22.06.2009
Iulian Ciocan
Criza economică mondială ia proporţii. Letonia nu le mai poate plăti pensii şi salarii cetăţenilor săi. Ungaria, pentru a economisi nişte bani, închide 4 ambasade şi 8 consulate!
Ce se întîmplă însă pe malurile Bîcului cu apă cristalină? Deşi pîrîie din toate încheieturile, “citadela stabilităţii” Republica Moldova rezistă deocamdată. Pensiile şi salariile sînt plătite, chiar dacă unii, de pildă, angajaţii regiei Transport Electric şi-au primit ultimul salariu în rate. Mai există, ce-i drept, şi nişte firme care nu le plătesc femeilor de serviciu salariile din ianuarie, dar statul în schimb e tare.
Leul moldovenesc, această valută miraculoasă, e puternic ca voinicul din poveste şi poate oricînd doborî dolarul pricăjit. Asta pentru că avem o economie-nepereche, iar ţara e suficientă sieşi. Mai nou, nu depindem nici de banii trimişi de gastarbeiteri. Aceştia s-au împuţinat în ultimele luni, dar ţara rezistă. E puternică. De aceea, presupun că nu va închide ambasadele ca Ungaria. Moldova nu va renunţa la nici o ambasadă pe orice vreme. O ţară care se respectă, ale cărei interese şi cetăţeni sînt pretutindeni, nu poate exista fără solii bine plătiţi care muncesc cu hărnicie pe alte meridiane. Aşa că nu trebuie să ne impacientăm: ambasadele moldoveneşti vor fi mereu inviolabile.
Dacă stau să mă gîndesc mai bine, cetăţenii Moldovei pot dormi liniştiţi: criza nu poate învinge statul moldovenesc. Mai mult, alte ţări ar putea să înveţe de la noi cum trebuie înfruntată criza. Sîntem realmente într-o citadelă a stabilităţii.
Ce-i drept, mai există şi unele inconveniente: cineva e ucis de cîinii vagabonzi care se înmulţesc cu repeziciune, cadavrul unui om putrezeşte două luni pe un cîmp din raionul Glodeni, fără să fie băgat în seamă, cineva inhalează ani de zile mirosul pestilenţial degajat de instalaţiile de epurare uzate, altcineva şi-a pierdut job-ul la Moscova şi, revenit acasă, preferă mai degrabă să şomeze decît să lucreze pentru un salariu ridicol, cineva nu mai ştie dacă ipoteca lui va avea o finalitate…
Dar astea-s fleacuri, amănunte insignifiante care-i vizează pe nişte indivizi anume. Ceea contează cu adevărat e faptul că Ţara rezistă!
Sursa
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#1882
Scris 03 octombrie 2010 - 02:13
Ar mai fi o dilemă: nu facem toate astea pentru că nu suntem capabili sau pentru că nu suntem lăsați? Am sentimentul că prăduirea țării se face sub un protectorat ceva mai puternic decât pare la prima vedere, pe modelul „vă lăsăm să furați, ne lăsați să luăm sau să distrugem tot ce este de importanță strategică”.
Cui i-ar conveni o Românie puternică în inima Europei? Pentru că am avut potențial, acum ar cere un sacrificiu prea mare și nu cred că ne mai permitem o revenire. Aceste împrumuturi de la FMI, acțiunile premergătoare ale guvernării liberale, mi se par interconectate.
Gol în minutul 90+8 sau cum realizam cine suntem (2)
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#1883
Scris 07 octombrie 2010 - 07:52
http://www.hotnews.r...-verificati.htm
In luna aprilie, Curtea Constitutionala a desfiintat practic Agentia Nationala de Integritate, declarand neconstitutionala o mare parte din legea de functionare. Noua lege a fost votata abia in septembrie. In acest interval, activitatea ANI a fost blocata. Noua lege a adus cateva modificari importante. A introdus un termen de prescriptie, in sensul ca dupa trecerea a trei ani de la incheierea mandatului de primar, senator sau alta functie de demnitate publica, ANI nu mai poate sa verifice averi. Potrivit noii legi, dosarele ANI, in care se propune confiscarea averii sau se constata incompatibilitati, trebuie sa treaca mai intai prin filtrul unor comisii speciale formate din judecatori si procurori inainte de a fi trimise in instanta. Desi noua lege a intrat in vigoare din septembrie, nici pana astazi n-au fost infiintate comisiile speciale de pe langa Curtile de Apel, care vor prelua dosarele cu investigatiile finalizate de ANI.
#1884
Scris 12 octombrie 2010 - 07:42
În învătământ lucrează 360.000 de bugetari, adică profesori si personal auxiliar, iar cheltuielile totale ale statului cu salariile sunt de circa 2,7 miliarde euro anual. În sistemul de sănătate lucrează aproximativ 260.000 de angajati pentru care sunt cheltuite fonduri în valoare totală de 1,9 miliarde euro. În sistemele ?speciale? (servicii secrete), de sigurantă publică si apărare lucrează aproximativ 260.000 de bugetari, pentru care se cheltuie aproximativ 4 miliarde de euro. În administratia publică locală si centrală lucrează 325.000 de angajati civili care consumă anual circa 2,1 miliarde de euro. În companiile de stat lucrează aproximativ 400.000 de salariati.
#1885
Scris 12 octombrie 2010 - 10:18
"Logic", nu ?
#1886
Scris 12 octombrie 2010 - 10:59
pierdeti esenta.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
#1887
Scris 13 octombrie 2010 - 07:22
In ultimii 2 ani au plecat in Franta si Germania 5 dintre prietenii mei medici...Dar evident, sunt prea multi bugetari, cu salarii nesimtite.
#1888
Scris 13 octombrie 2010 - 07:43
Unui prof cu 12 ani vechime, inscris la gradul I, cu rezultate & stuff ii ajung 850 lei/luna, nu credeti?
Aceasta postare a fost editata de Ven: 13 octombrie 2010 - 07:46
#1889
Scris 13 octombrie 2010 - 07:52
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#1890
Scris 13 octombrie 2010 - 08:13
dupa reducere parca anuntasera deja o mica crestere economica...Normal, ma! Si reducerea salariilor lor va scoate Romania din criza, n-ai stiut?
Unui prof cu 12 ani vechime, inscris la gradul I, cu rezultate & stuff ii ajung 850 lei/luna, nu credeti?
850lei... no comment.
pana una alta :
Discursul inainte de alegeri, citit normal
in partidul nostru politic, ne respectam promisiunile
doar imbecilii pot crede ca
noi nu vom lupta impotriva coruptiei
pentru ca, un lucru e sigur pentru noi:
cinstea si transparenta sint fundamentale pentru atingerea
idealurilor noastre
vom demonstra ca e o mare prostie sa crezi ca
mafia va contina sa faca parte din guvern ca in trecut
va asiguram, fara umbra de indoiala, ca
dreptatea sociala va fi scopul principal al mandatului nostru
cu toate acestea, exista inca oameni prosti care isi imagineaza ca
guvernarea sa fie posibila in continuare
cu aceleasi vechi smecherii politice ale pedelistilor
cind ne asumam puterea, facem totul pentru ca
sa se termine cu situatiile privilegiate si cu traficul de influenta
nu suportam in nici un fel ideea ca
poporul va flaminzi , taind pensiile si salariile
ne vom indeplini misiunea chiar daca
rezervele economice vor fi complet epuizate
vom exersa puterea pana ce
veti intelege ca incepand de acum
noi sintem partidul PDL, victorios in alegeri
SURPRIZA o aveti daca cititi fiecare rand de jos in sus !
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
#1891
Scris 13 octombrie 2010 - 08:18
@Viper, or fi multi aia din administrativ, da gandeste-te ca in alte tari sunt mult mia multi angajati in sanatate si invatamant.
Eu consider ca Romania are exact conducerea pe care o merita.
#1892
Scris 13 octombrie 2010 - 11:49
Normal, ma! Si reducerea salariilor lor va scoate Romania din criza, n-ai stiut?
Unui prof cu 12 ani vechime, inscris la gradul I, cu rezultate & stuff ii ajung 850 lei/luna, nu credeti?
Iar unul cu 30 de ani vechime are 1000 ron. Cam mult, stiu ...
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#1893
Scris 13 octombrie 2010 - 02:22
La cate critici a avut parte Andrei Marga din partea mea, greu sa mai poti scrie o apreciere cu gandul de a fi crezut ca esti sincer.
Angela Merkel este cel mai important lider al Europei care ne calca pragul in acest an zbuciumat.
Iar doamna cancelar, lider gigantesc al unuia dintre primii doi contributori ai conceptului de Uniune Europeana, vine la invitatia lui Andrei Marga, liderul UBB.
Asta e realitatea.
Sigur ca se va intalni cu presedintele Romaniei si cu suspusii Statului Roman. Dar Marga cel incapatanat si orgolios este cel pentru care Angela Merkel vine in Cluj.
Cat lobby si beneficii diplomatice ar putea aduce Marga daca ar fi corect “folosit”/implicat in treburile tarii, las la aprecierea voastra.
Destul sa remarcam doar ca doar 2 la suta din clujeni vor intelege maine semnificatia acestei vizite si 0,2 la suta dintre ei ii vor si multumi.
Eu multumesc.
#1894
Scris 13 octombrie 2010 - 02:39
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
#1895
Scris 13 octombrie 2010 - 06:30
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#1896
Scris 13 octombrie 2010 - 07:35
#1897
Scris 13 octombrie 2010 - 09:05
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#1898
Scris 22 octombrie 2010 - 11:48
Guvernul şi FMI au decis măsurile de austeritate pe baza unor date false
Potrivit documentelor obţinute de Grupul de Investigaţii Politice, de la Ministerul de Finanţe şi Institutul Naţional de Statistică, datele referitoare la creşterea numărului de bugetari oferite de PDL, de Jeffrey Franks, de PSD şi de Mugur Isărescu sunt false.
Astfel, în timp ce PDL susţine că, în perioada 2007 – 2008, numărul bugetarilor a crescut cu 300.000 (Adriean Videanu) sau cu 250.000 (Andreea Vass), conform datelor Ministerului de Finanţe, din 30 aprilie 2007 până în 31 decembrie 2008, numărul total al posturilor ocupate în sectorul bugetar a crescut cu doar 68.699 (de la 1.329.603 la 1.398.302).
Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, susţine că, între 2006 şi 2008, sectorul public din România a crescut cu 250.000 de angajaţi. Potrivit Ministerului de Finanţe, din 31 decembrie 2005 până în 31 decembrie 2008, numărul posturilor ocupate în sectorul bugetar a crescut cu 160.173 (de la 1.238.129 la 1.398.302).
PSD susţine că numărul bugetarilor a crescut de la 900.000 în 2004 la 1,4 milioane în 2008, adică cu 500.000. În realitate, PSD se foloseşte de date de la INS pentru situaţia de la sfârşitul lui 2004 şi de date de la Ministerul de Finanţe pentru situaţia din 2008. Datele de la INS însă, nu pot fi comparate cu datele de la Ministerul de Finanţe, pentru că cele de la INS exclud categorii importante de bugetari, de exemplu cadrele militare şi personalul asimilat (MApN, MAI, SRI, SIE etc.)
Conform datelor INS, în 31 decembrie 2004, numărul salariaţilor din sectorul bugetar era de 956.000, iar în 31 decembrie 2008, numărul bugetarilor era de 1.029.000, adică o creştere cu 73.000, de aproape 7 ori mai mică decât cea despre care vorbeşte PSD.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susţine că în 1990 erau 800.000 de bugetari, în timp ce acum sunt 1,4 milioane. În realitate, Mugur Isărescu face aceaşi greşeală pe care o face PSD, comparând seturi de date de la INS pentru 1990 cu date de la Ministerul de Finanţe pentru situaţia din prezent.
Potrivit aceluiaşi INS, în 31 decembrie 1990 erau 819.000 bugetari, iar numărul maxim de bugetari a fost atins în 31 decembrie 2009, acesta fiind de 1.061.900, adică cu circa 350.000 mai mic faţă de cât susţine Mugur Isărescu.
#1899
Scris 27 octombrie 2010 - 02:18
urmeaza respingerea motiunii si apoi ... lesinuri in direct, atacuri de panica si la final o conferinta de presa a tov. Ion Iliescu.
#1900
Scris 27 octombrie 2010 - 02:27
Nu există nici o șansă pentru România.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi