Salt la continut

Fotografie
- - - - -

D'ale lumii noastre politice

• Please log in to reply
3669 replies to this topic

#1926 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 09 decembrie 2010 - 11:27

Ce nu vede marea majoritate a romanilor ( si e cel putin trist ! ) e ca nu sunt bani ! Si principalii vinovati ( pe langa criza, si multe altele ) sunt evazionistii !
E ca aia cu copilu in magazin care urla ca vrea o ciocolata, dar ma-sa are 5 lei in buzunar si tre sa ia in primul rand paine !
Lemurianu stie sa se planga si sa ceara. Pe el nu-l intereseaza ca banii aia NU EXISTA, el vrea si gata ! Ce pusca lui !!
  • 0

#1927 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 09 decembrie 2010 - 11:53

relu, aici e vorba de banii alocati de la buget. adica anu trecut am alocat 5%, anu asta alocam 4%. la sanatate.

apoi, eu sunt perfect de acord ca exista evaziune. dar cu ce sunt eu de vina ??
reamintesc ca eu platesc cu 7-8 luni in avans TVA si impozit pe profit. nu cred ca exista alti agenti economici din tara care sa faca asta. e corect fata de mine ??

ceva de ras
Termenele de plata ar putea fi reduse la 30 de zile

Termenele de plata in domeniul farmaceutic si cel medical vor fi reduse la 30 de zile calendaristice de la emiterea lor. Va exista, insa posibilitatea prelungirii lor la 60 de zile. Cel putin acesta este cea mai noua indicatie a Comisiei Europene, specificata intr-un act oficial ce are drept scop imbunatatirea calitatii actului medical intra-comunitar. Atat initiativa, cat si propunerea apartin Asociatiei Europeana a Industriei Medicale.
"Am parcurs un drum lung in ultimii ani de negocieri intense. O mare parte dintre statele membre a dorit initial sa excluda sectorul medical de la orice fel de obligatie in ceea ce priveste intarzierea platii facturilor catre furnizori. Acum, directiva stipuleaza 30 de zile termen de plata, extensibil pana la maxim 60 de zile pentru unitatile sanitare. Aceasta este o veste buna pentru industria medicala alcatuita predominant din IMM-uri a caror clienti sunt in majoritate unitati sanitare de stat si care sunt cele mai vulnerabile si a caror situatie s-a inrautatit considerabil in contextul actual al crizei economice mondiale. Depinde acum doar de statele membre sa implementeze cat mai rapid si eficient noile reguli la nivel national", a precizat John Wilkinson, directorul executiv Eucomed.
Noua directiva europeana va inlatura problemele inregistrate in domeniul farmaceutic din cauza prelungirii termenelor de plata.
"In felul acesta mult ravnita predictibilitate in relatiile comerciale din industria farmaceutica va deveni o realitate. Farmaciile, distribuitorii si producatorii vor putea sa isi planifice absolut toate activitatile comerciale pe parcursul unui an. Prin aceasta masura se vor reduce foarte mult falimentele si insolventele din industrie. Speram ca aplicarea ei sa fie una europeana si nu de tip dambovitean”, explica Viorel Vasile, vicepresedinte A.P.S.R si presedinte Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania.
In opinia presedintelui Patronatului Farmacistilor din Romania, Ioana Cacovean, masura este una dintre multele actiuni care trebuie demarate: "speram intr-o implementare eficienta a directivei europene avand in vedere ca aceasta este imperios necesara. In aceste momente apreciem ca este numai una dintre masurile necesare crearii unui mediu de afaceri sustenabil economic. Pentru a permite accesul polulatiei la servicii farmaceutice respectiv medicale de calitate este nevoie de o reglementare corecta si viabila a intregului sistem, atat din punct de vedere deontologic cat si economic".

:rolleyes: :lol:

Si inca ceva : pot intelege ca NU SUNT BANI. Dar spune atunci si limiteaza si introdu plafon la compensate si gratuite, exact cum ai facut cu salariile, cu alocatia catre copii, cu ajutoarele.
Asta NU pricep si mai multi lemurieni.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1928 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:
Inregistrat: 16-septembrie 09
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 09 decembrie 2010 - 08:04

...
e corect fata de mine ??
...

Nu mai stiu unde am citit sau auzit, dar suna cam asa:

Cand am votat, am votat impotriva lui Ilici...
Deci suntem satui de oameni saraci si cinstiti!
  • 0

#1929 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 09 decembrie 2010 - 09:34

Sa inteleg ca trebuie sa aprofundez cu ce se mananca evaziunea fiscala ??
;)
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1930 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:

Scris 10 decembrie 2010 - 07:51

Cam asa ceva... :lol:
Era replica unui inspector de la fisc in control la un mic intreprinzator. :lol:
  • 0

#1931 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 10 decembrie 2010 - 08:24

Mda, doar ca e destul de greu, in domeniul farmaceutic. Controalele venite de la ANM sau MS-DF vizeaza in primul rand trasabilitatea : lot, serie, data de expirare si echivalarea lor cu ce scrie pe factura. Io n-am produse 'la negru'.
  • 0

#1932 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:

Scris 10 decembrie 2010 - 10:37

Deci, una-peste-alta, nu le sadisfaci "asteptarile" :lol:

Bravo! :lol:
  • 0

#1933 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 08:20

http://www.ziare.com...n-criza-1061427

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Congresul Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania - platforma a UDMR, ca se incearca "acreditarea ideii ca statul este responsabil pentru fiecare cetatean", ceea ce in opinia sa nu este adevarat.
  • 0

#1934 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 11 decembrie 2010 - 09:07

Eu prefer sa o interpretez cum ca "statul nu e responsabil sa tina in brate fiecare cetatean". Adica nu sunt de acord cu ceva de genul "am fost dat afara ca e criza, deci e treaba statului acum sa-mi dea de mancare si un acoperis deasupra capului", si cred ca asta incearca si marinaru' sa zica. Asta se intampla intr-adevar pe vremea comunistilor. Pardon, inainte de '90, comunisti sunt si-acum...
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1935 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 09:18

Bineinteles ca la asta se refera.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 11 decembrie 2010 - 09:20

• 0

#1936 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 03:21

Departe de mine sa cad in interpretare lui Forster. In primul rand, un presedinte nu ar trebui sa tine discursuri care sa dea apa la moara "interpretarilor".
Cum vad eu treaba : nu, statul nu trebuie sa te tina in brate, dar trebuie sa incerce sa diminueze criza. Nu trebuie sa te angajeze, dar trebuie sa inlesneasca creearea de noi locuri de munca. Nu trebuie sa aiba grija de sanatatea ta, doar sa puna la punct sistemul sanitar. Nu trebuie sa te trimita la Sorbona, dat trebuie sa iti ofere posibilitatea instruirii in cadrul unui sistem de invatamant decent. Nu trebuie sa tina mamele acasa, dar trebuie sa ofere crese si gradinite care sa acopere necesarul, eventual sa faciliteze deschiderea de astfel de noi asezamante.
Eu nu cred ca un presedinte al tuturor romanilor vorbeste asa. Daca nu din considerente ce tin de respect vizavi de cetateni, macar de cele ce tin de Constitutie.
Pana una alta, statul opereaza pe banii nostri, nimeni nu face acte de caritate.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 11 decembrie 2010 - 03:22

• 0

#1937 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 03:38

....
Pana una alta, statul opereaza pe banii nostri, nimeni nu face acte de caritate.

Bani ??? Care bani ? Cine trebuie sa produca banii astia, statul ???
Atata timp cat evaziunea e la putere, nu ma plangeti, ca plangeti degeaba ...
  • 0

#1938 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 04:01

Departe de mine sa cad in interpretare lui Forster. In primul rand, un presedinte nu ar trebui sa tine discursuri care sa dea apa la moara "interpretarilor".
Cum vad eu treaba : nu, statul nu trebuie sa te tina in brate, dar trebuie sa incerce sa diminueze criza. Nu trebuie sa te angajeze, dar trebuie sa inlesneasca creearea de noi locuri de munca. Nu trebuie sa aiba grija de sanatatea ta, doar sa puna la punct sistemul sanitar. Nu trebuie sa te trimita la Sorbona, dat trebuie sa iti ofere posibilitatea instruirii in cadrul unui sistem de invatamant decent. Nu trebuie sa tina mamele acasa, dar trebuie sa ofere crese si gradinite care sa acopere necesarul, eventual sa faciliteze deschiderea de astfel de noi asezamante.
Eu nu cred ca un presedinte al tuturor romanilor vorbeste asa. Daca nu din considerente ce tin de respect vizavi de cetateni, macar de cele ce tin de Constitutie.

Exercitiu de clasa a 5-a: faceti o compunere de maxim 15 randuri in care sa exprimati grija statului fata de cetateanul de rand. Textul nu trebuie sa lase loc de interpretari si sa respecte Constitutia.
  • 0
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1939 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 04:17

Bani ??? Care bani ? Cine trebuie sa produca banii astia, statul ???
Atata timp cat evaziunea e la putere, nu ma plangeti, ca plangeti degeaba ...

OK, am identificat problema. Ce ne costa sa o rezolvam ??
  • 0

#1940 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 04:18

Acu te-i prins si tu ?? :wacko:
  • 0

#1941 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 04:18

Exercitiu de clasa a 5-a: faceti o compunere de maxim 15 randuri in care sa exprimati grija statului fata de cetateanul de rand. Textul nu trebuie sa lase loc de interpretari si sa respecte Constitutia.

Accept si ironii de clasa a sasea.
E mult mai usor de persiflat. Tipic mioritic.
  • 0

#1942 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 04:26

Ca tot veni vorba de evaziune, ia cautati pe forum ( cei care au uitat ) discutiile aprinse legate de taxa de drum !
Si asta nu e decat un exemplu de "evaziune" la cel mai mic nivel.
  • 0

#1943 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 06:48

Accept si ironii de clasa a sasea.
E mult mai usor de persiflat. Tipic mioritic.

Nope, n-am vrut sa fiu ironic. Ci pur si simplu sunt EXTREM de curios cum ar trebui sa fie un discurs care sa aiba atributele enumerate de tine mai sus. Pentru ca sincer, nu ma duce mintea. Fara ironie.
  • 0

#1944 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 08:12

Nuuuu stiiiiu !!
:wacko:
da in orice caz nu seamana de loc cu cel rostit de presedinte.
da e nevoie, la urma-urmei de discursuri ?
  • 0

#1945 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2010 - 08:26

• 0

#1946 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 16 decembrie 2010 - 03:32

http://www.finantare...rde-de-lei.html

Suplimentarea bugetelor mai multor ministere, de la Fondul de Rezerva, cu suma de 1,220 de miliarde de lei!
Executivul a alocat aproximativ 1,220 miliarde de lei din Fondul de rezerva bugetara ministerelor Transporturilor, Mediului, Dezvoltarii Regionale, Administratiei si Internelor, Apararii si Finantelor, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

"Aproape jumatate din aceasta suma, aproximativ 593 de milioane de lei, este destinata platii arieratelor in domeniul transporturilor. Este o masura cu impact asupra mediului privat. Guvernul isi respecta promisiunile fata de actorii privati si fata de FMI, CE si BM privind reducerea arieratelor in economie", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

in timp ce

http://www.informati...ciile-din-alba/

Îi doare în… pix

Casa de Asigurări de Sănătate Alba nu a decontat însă din luna martie reţetele compensate, încălcând astfel legea în înţelesul general, respectiv contractul cadru încheiat cu toate farmaciile din judeţul Alba, prin care CAS Alba se obliga să îşi respecte angajamentele de plată la 180 de zile. Doar că de la 180 de zile s-a ajuns deja la peste 250 de zile, dar asta nu pare să îi afecteze prea mult pe oficiali: „Ultima lună plătită este într-adevăr februarie. Pentru restul nu avem bani. Nu sunt bani. Nu avem bani mai mulţi. Restul lunilor restante se vor plăti abia de anul viitor. Plăţi la gratuite şi compensate se vor achita din 2011. Nu avem nici buget, nici alimentări. Nu sunt bani disponibili alocaţi de la buget. În mod cert însă oamenii nu vor fi afectaţi, pentru că în tot judeţul sunt peste 80 de farmacii. Înainte de 1989 erau 3 farmacii în Alba Iulia. Dacă vor da faliment jumătate dintre ele, oamenii tot nu vor fi afectaţi, pentru că tot vor rămâne farmacii de unde îşi vor putea cumpăra medicamentele necesare”, a declarat chiar directorul CAS Alba, Gheorghe Ştef.
  • 0

#1947 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 17 decembrie 2010 - 09:36

De un mare ..kt toata treaba.
Am cateva nelamuriri: farmaciile nu pot sista pur si simplu platile eliberarea de compensate? Sunt obligate de ceva (in afara de "mila" pentru bolnavi)? Daca imi spui ca grosul veniturilor lor vine din compensate, atunci situatia din tara este chiar mai de cosmar decat imi imaginam eu, si chiar suntem o tara de asistati in puii mei!
Declaratia iluminatului ministru este beyond cinica, este halucinanta, ramai fara cuvinte! ;)
  • 0

#1948 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 17 decembrie 2010 - 11:00

Nu e chiar ministru, da mai are timp.

E mult de povestit despre compensate si gratuite. Probabil ca intr-un oras mare, o farmacie plasata strategic isi poate permite luxul de a nu semna cu casa. In rest, in majoritatea cazurilor, vorbim de o pondere de 30% din totalul incasarilor venite pe filiera CAS, pana la o pondere de 70-80%. In ultimul caz, vorbim de farmaciile din rural, unde puterea de cumparare e foarte mica.
Asta in valoare absoluta. Nu trebuie omis faptul ca si medicamentele compensate aduc bani cash in farmacie. In ultima vreme, compensarea a scazut, asa ca sunt cazuri in care pacientul achita mai mult de 50% din valoarea retetei. Plus, omul poate mai cumpara si un medicament necompensat, un ceai etc. Daca exista 30 de farmacii intr-o zona, iar 15 dau retete si 15 nu, evident ca mult mai multi oameni vor intra in alea care dau, deci o pierdere in adresabilitate apare din start.
Apoi, exista multe farmacii cu stocuri mari, care daca nu mai elibereaza creeaza un blocaj in ciclul aprovizionare-iesire. Blocaj care, sinceri sa fim, a aparut prin neplata datoriilor oricum.

E mult de povestit. E foarte greu sa te opresti din eliberat compensate, dar ai putea sa o faci daca o face toata lumea.
De multe ori sunt 'spargatori de greva'. care cumlmea (sic), vor fi platiti pentru perioada cand au eliberat medicamente desi NU mai erau fonduri.
Daca se doreste, pot dezvolta.

In acelasi sector, s-ar putea sa apara probleme mari la anu

http://www.curieruln...anii de la stat

Termenele de plată foarte lungi de decontare a medicamentelor compensate fac ca riscul de insolvenţă să crească, iar deşi statul a plătit o parte din datoriile pe care le avea, aceste fonduri nu au ajuns la producătorii de produse farmaceutice.
"Statul a plătit datoriile, dar banii nu ajung la producătorii de medicamente, întrucât unii distribuitori au intrat în insolvenţă", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Dragoş Damian, directorul general al Terapia Ranbaxy.
"Mulţi bani nu vor mai fi încasaţi din cauza insolvenţei distribuitorilor. Problema recuperării creanţelor a ajuns la pragul de sus", a continuat acesta, adăugând că este vorba despre doi distribuitori, care au o cifră de afaceri cumulată de 800 milioane - 1 miliard de lei. "Aceşti distribuitori au încasat banii de la stat. Cum se poate să intre în insolvenţă?", a mai spus Dragoş Damian.
În plus, anul viitor pot apărea şi alte efecte perverse pe această piaţă. Unul dintre acestea este reprezentat de faptul că producătorii nu mai acceptă să livreze medicamente decât dacă acestea sunt plătite în numerar. "Producătorii nu mai primesc bani, din cauza insolvenţei distribuitorilor, şi se poate ajunge ca aceştia să nu mai livreze medicamente decât dacă plăţile se fac cu bani gheaţă", a mai explicat directorul general al Terapia Ranbaxy. În acelaşi timp, problemele distribuitorilor duc la blocarea canalelor de distribuţie.

bine, intalnim aceeasi prostie rostita la nesfarsit si de guvernantii nostri

'Dragoş Damian a mai declarat că trecerea pe generice, prin optimizarea sistemului de compensare, este singura modalitate prin care se poate economisi banul public, fiind cea mai bună soluţie, în contextul subfinanţării sistemului de sănătate. "Preţul unui medicament generic este cam jumătate din cel al unui medicament original. Asta este şi un avantaj în ceea ce priveşte accesibilitatea la produsele farmaceutice", a detaliat reprezentantul producătorului de medicamente.'

ORICUM, compensarea se face la cel mai mic pret, asa ca pentru CAS NU conteaza ce medicament se elibereaza, pretul platit de aceasta institutie va fi acelasi. Conteaza doar pentru om, care va fi liber sa aleaga, dupa puterea financiara.
  • 0

#1949 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 12 ianuarie 2011 - 09:35

http://www.cotidianu...-salariul-minim

Persoanele fără venit vor plăti lunar contribuţia la sănătate de 5,5% din salariul minim
  • 0

#1950 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 12 ianuarie 2011 - 09:36

Persoanele fără venit vor plăti lunar contribuţia la sănătate de 5,5% din salariul minim

W T F ?!?!
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

4 useri citesc subiectul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi