D'ale lumii noastre politice
#1951
Scris 13 ianuarie 2011 - 04:51
Odata am fost intrebat daca fabrica nu contribuie cu 10 mii de lei pentru inmormintarea unui tovaras din Comitetul Central. Am spus ca cu atitia bani as inmorminta intregul Comitet. Din acest moment am devenit director la o intreprindere mai mica.
Cafeaua zilnica era pregatita de o secretara mai in virsta, la servici mergeam cu furgoneta fabricii. Odata am fost apostrofat ca nu am fost la ultima sedinta de partid. Am raspuns ca daca stiam ca e ultima m-as fi dus sigur. Din acest moment am lucrat ca maistru.
La servici mergeam cu masina proprie si eu faceam cafeaua de dimineata. In atelier aveam pe perete poza lui Ceausescu si a Lolobrigidei. Odata mi-au spus ca de ce nu dau jos poza curvei de pe perete. Am luat poza lui Ceausescu. Din acest moment am lucrat zilier la sapat santuri.
Mergeam la lucru cu bicicleta si duceam cafeaua de acasa in termos. Odata in timp ce sapam santul au venit si mi-au spus sa-mi ascund bicicleta deoarece va trece pe acolo o delegatie sovietica Am raspuns sa nu-si faca probleme deoarece bicicleta este inchisa cu un lacat...din acest moment am ramas fara lucru...
...o vreme am fost somer pina la schimbarea orinduirii...
M-am reabilitat, am intrat in politica, am intrat in partid. Cafeaua imi este servita de o secretara sexy, la servici merg cu un Audi cu sofer personal. In rest, imi tin gura si din cind in cind ridic mina sa votez. Imi creste nivelul de trai si acoperirea cheltuielilor.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1952
Scris 18 ianuarie 2011 - 09:39
O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş a realizat, în premieră naţională, un transplant de cord la un copil de 3 ani.
‘S-a efectuat o intervenţie de transplant cardiac pe care noi o considerăm un eveniment datorită faptului că este, practic, transplant efectuat la un copil mic, de vârstă pediatrică, în România. E vorba de un copil de 3 ani din judeţul Mureş, care suferea de o cardiomiopatie dilatativă în formă avansată, ceea ce înseamnă că prognosticul pe termen scurt era foarte rău în absenţa unei intervenţii de transplant cardiac’, a declarat vineri (14 ianuarie 2011) într-o conferinţă de presă, dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Cardiologie Pediatrică din IBCvT Târgu Mureş.
si ghici
http://www.romania-a...rgu_mures-23581
Peste 11.000 de români protestează public împotriva desfiinţării Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu-Mureş.
Decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Institutul şi de a-l comasa cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş a stârnit reacţii virulente şi în mediul virtual.
Pe reţelele de socializare s-au pornit adevărate campanii de strângere de semnături. Până acum peste 11.000 de internauţi şi-au exprimat dezacordul faţă de decizia ministerului, iar numărul lor creşte de la oră la alta.
#1953
Scris 20 ianuarie 2011 - 12:30
http://www.feminis.r...ana-la-90-14930
onsiliul Director al APSR, intrunit la sfarsitul saptamanii trecute, a discutat acest proiect, principala problema semnalata de membrii Aliantei fiind restrangerea contributiei de stat la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate cu cca 90% in 2011.
Cu toate ca ocrotirea sanatatii si asigurarea igienei este garantata prin Constitutie, sumele alocate de la bugetul statului pentru sanatate in ultimii ani au scazut pana la limite care plaseaza Romania pe ultimul loc in ceea ce priveste contributia statului la sanatatea publica.
Pe ansamblu, pentru produse si servicii de sanatate, se constata o descrestere a bugetului alocat pe 2011 fata de anii trecuti, de natura sa afecteze si mai grav atat accesul pacientului la sistemul de sanatate, cat si siguranta actului medical:
• Produse farmaceutice, materiale sanitare specifice si dispozitive medicale - 2,77 %;
• Servicii medicale in ambulator - 4,30 %;
• Servicii medicale in unitati sanitare cu paturi - 11,59 %;
#1954
Scris 26 ianuarie 2011 - 09:39
#1956
Scris 31 ianuarie 2011 - 07:52
#1957
Scris 31 ianuarie 2011 - 08:31
Echipamentul este foarte vechi în general și au niște bani de cheltuit.
Probabil este și o măsură cu rol preventiv și impact la public, pardon, la PSD, care speră la oarece manifestații majore în primavară-vară. Parcă văd iar imposibilitatea de a părăsi orașul. Din punctul meu de vedere o mișcare inutilă. Dar nu ar fi prima. Deși conducerea din toți anii (chiar TOȚI) a luat măsuri în funcție de interesele de partid, acum parcă se văd greșelile cel mai rău. În anii trecuți lumea fie nu prea s-a mediatizat, fie oamenii nu au dat importanță, dar numai de bine nu a fost. Erau niște bani pe piață, mai toți veniți de afară, pe două filiere - câștigurile muncitorilor români și banii din bănci, deoarece aici erau dobânzile bune. Ce s-a furat nu s-a investit în România decât extrem de puțin. De asta nu se vede acum nimic. Comparativ, în Spania sau Italia se văd rezultatele. Aici ce s-a furat, s-a evaporat, ce nu s-a putut fura, nu s-a făcut.
Evaziune este peste tot, corupție este peste tot. Să nu ne amăgim singuri. Dar acolo se fură un 25% poate și restul se investește. De ce așa de "puțin"? Pentru că este oricum extrem de mult. Discutăm despre zeci de milioane de euro, suficient pentru oricine nu dă 1.5 milioane pe o mașină, să trăiască BINE câteva vieți.
Când în Italia s-a dat o lege care amnistia evazioniștii, au apărut în țară miliarde de euro. Aici s-au luat măsuri pentru a scoate banii din țară și mai repede. Să ne fie de bine. Congo!
De mâine cresc prețurile! Am făcut o mare afacere. Am dat grâul la jumătate de preț la export și acum îl cumpărăm la preț dublu, chiar triplu. Nu vreți să știți ce mafie e aici. Aproape mă distrează protestul împotriva scumpirii carburanților. Iar faptul că firmele mari nu au profit pe hârtie e normal, de ce să scoată profit mare? Să plătească impozite? Ce-s fraieri. Și dacă va crește prețul de 4 ori, ei tot nu vor avea profit.
Deci când facem întâlnirea aia vreo 10 milioane de oameni? Așa de plăcere, că mi-e greu să cred în mai bine. Nu este în genetica noastră. Perioada de boom aici s-a datorat exclusiv străinilor.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#1958
Scris 31 ianuarie 2011 - 08:46
....................
Echipamentul este foarte vechi în general și au niște bani de cheltuit.
Probabil este și o măsură cu rol preventiv și impact la public, ............................
Ce s-a furat nu s-a investit în România decât extrem de puțin. De asta nu se vede acum nimic. Comparativ, în Spania sau Italia se văd rezultatele. Aici ce s-a furat, s-a evaporat, ce nu s-a putut fura, nu s-a făcut.
Evaziune este peste tot, corupție este peste tot. Să nu ne amăgim singuri. Dar acolo se fură un 25% poate și restul se investește. De ce așa de "puțin"? Pentru că este oricum extrem de mult. Discutăm despre zeci de milioane de euro, suficient pentru oricine nu dă 1.5 milioane pe o mașină, să trăiască BINE câteva vieți.
Când în Italia s-a dat o lege care amnistia evazioniștii, au apărut în țară miliarde de euro. Aici s-au luat măsuri pentru a scoate banii din țară și mai repede. Să ne fie de bine. Congo!
De mâine cresc prețurile! Am făcut o mare afacere. Am dat grâul la jumătate de preț la export și acum îl cumpărăm la preț dublu, chiar triplu. Nu vreți să știți ce mafie e aici. .................................. Iar faptul că firmele mari nu au profit pe hârtie e normal, de ce să scoată profit mare? Să plătească impozite? Ce-s fraieri. Și dacă va crește prețul de 4 ori, ei tot nu vor avea profit.
...............................................
Corect.
Unele le-am mai discutat noi si sunt mai profunde de atat.
Daca am fi vandut graul (si multe altele) la preturi mici, din prostie (crasa si greu de egalat), era una, dar atat timp cat unii (din RO) dintre cei care au stat in spatele multor vanzari (direct sau indirect), acum vin si ranjesc superior si cu emfaza ne explica ca "asa-i in tenis", economie capitalista, libera circulatie a marfurilor, ..... e altceva.
In cee ace priveste intalnirea aia, a 10 milioane de Romani, nu se va realiza niciodata (asa cum nici in '89 nu a fost); Romanii sunt (mult) prea putini pt a face asa ceva, in rest lasitate, oportunism, corcituri, etc.
#1959
Scris 01 februarie 2011 - 06:38
Directorul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan: Urmeaza sa facem recensamantul cainilor din Bucuresti, operatiune care va costa 1 milion de euro
Astia nu stiu cum sa fie mai incompetenti si sa fure din buget.
#1960
Scris 07 martie 2011 - 11:26
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1961
Scris 07 martie 2011 - 11:52
http://iancu.agf.ro/...06/mi-e-scarba/
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
#1962
Scris 07 martie 2011 - 11:57
#1963
Scris 07 martie 2011 - 01:28
intre democratie maxima si dictatura maxima sunt o serie de stari intermediare, ca de la alb la negru...
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
#1964
Scris 07 martie 2011 - 01:58
nu stiu cum sa ii zic mai bine in romaneste....
intre democratie maxima si dictatura maxima sunt o serie de stari intermediare, ca de la alb la negru...
"Trecerea de la democratie la dictatura implica multe stari intermediare"
Oricum ar fi, in contextul asta, "range" n-are nicio noima.
#1965
Scris 07 martie 2011 - 04:27
si mai rau decat atat ... eu nu inteleg cum putem insera in limba romana "range" netinand seama de pericolul neinspiratiei traducatorului de serviciu."Trecerea de la democratie la dictatura implica multe stari intermediare"
Oricum ar fi, in contextul asta, "range" n-are nicio noima.
oricare ar fi sensul dorit de autor, chair si folosit in jargonul forumistilor tot ca nuca-n perete da. dar de ce sa nu fim interesanti cu orice pret. ca parca nu noi romanii am indus ideea ca "scopul scuza mijloacele". apropo de unde parvine aceasta dubiosenie? de la capitalisti ?
noi nu suntem comunisti, suntem toti ROMANI din ROMANIA.asa cred.
ascult Liviu Vasilica.
Aceasta postare a fost editata de valentin_iordan: 07 martie 2011 - 04:36
#1966
Scris 09 martie 2011 - 10:30
Tare mult as vrea sa stiu cum s-a ajuns la situatia aia, pupincurism exacerbat sau directive "de sus"? Sau un melanj din ambele.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1967
Scris 09 martie 2011 - 10:36
#1968
Scris 09 martie 2011 - 10:36
Aceasta postare a fost editata de pejte: 09 martie 2011 - 10:37
#1969
Scris 09 martie 2011 - 04:04
Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 09 martie 2011 - 04:05
#1970
Scris 16 iunie 2011 - 09:41
Romania ofera Japoniei apa plata in valoare de 50.000 de lei; transportul costa 383.000 de lei
#1971
Scris 16 iunie 2011 - 11:02
#1972
Scris 24 iunie 2011 - 06:38
n ieşirea incalificabilă de ieri la adresa Regelui Mihai, preşedintele Traian Băsescu ne spunea că tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere
Însă, dacă aruncăm o privire prin Raportul final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România riscăm să rămânem un pic contrariaţi, sau chiar un pic mai mult!
Iată câteva citate din acest raport, despre care Băsescu ne spunea că astfel se închide, cu deplină responsabilitate, un capitol sumbru din trecutul ţării noastre, catalogând comunismul ca fiind un regim totalitar născut prin violenţă şi încheiat tot prin violenţă:
Pag. 17: Distrugerea continuităţii constituţionale a statului român prin abdicarea forţată a Regelui Mihai în decembrie 1947 rămâne unul din marile abuzuri ale comunismului în România.
Pag. 38: Politica de dictat a lui Vîşinski l-a obligat pe tânărul rege Mihai I să accepte transferul de putere către un guvern care, din toate punctele de vedere, întruchipa dictatura comunistă în ascensiune.
Pag. 41: Primul pas către dictatura proletariatului a fost făcut în august 1947, odată cu dizolvarea PNŢ. Ultima lovitură a venit pe data de 30 decembrie 1947, când regele Mihai I a fost forţat să abdice şi, în aceeaşi zi, a fost anunţată crearea Republicii Polulare Române.
Pag. 635: Principalele acţiuni criminale pe care ţinem să le amintim aici, ca argument suprem pentru aceasta prea-mult amânătă condamnare sunt: (3) distrugerea partidelor politice, prin arestarea liderilor şi militanţilor, şi a continuităţii constituţionale a statului român, prin lovitura de stat din 30 decembrie 1947, care a dus la abdicarea forţată a Regelui Mihai.
#1973
Scris 24 iunie 2011 - 08:01
Oricum ar fi personal, pe mine nu ma incanta deloc ideea unui rege, o marioneta care sa ce? Ofere mandrie nationala? Traditie, istorie? Ma rog... asa vad eu lucrurile.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1974
Scris 24 iunie 2011 - 10:34
Si nu inteleg, cand considera bashescu caare dreptate ? Acuma sau ieri ?
P.S. Inteleg ca pe tine personal te incanta situatia actuala.
#1975
Scris 24 iunie 2011 - 11:27
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi