Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Dodge Nitro SXT 2.8 CRD

• Please log in to reply
57 replies to this topic

#1 scaevola

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 482 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 04
  • Marca:Dodge
  • Model:Nitro SXT - silver
  • Motorizare:2.8 CRD

Scris 13 noiembrie 2007 - 07:02

off-topic oarecum: scaevola, pina la urma te-ai hotarit la Dodge Nitro ? Ti-a venit masina ? Cum e ?

Am trecut de perioada de acomodare. Incep sa ma obisnuiesc. Este exact cum ma asteptam.
Foarte pe scurt ar fi :
(pe indelete poate la "masina mea" cand voi avea ceva mai mult timp liber sau poate la o bere/suc/tacla si asa am promis ca fac cinste cuiva de pe forum care m-a ajutat cu o harta iGO in vara).
- atrage priviri (nu voiam asta, dar asta este) nu stiu cat de admirative, as zice ca unele sunt chiar infricosate; iar altele de care ma sperii eu la ce fete au cei care privesc cu ochii bulbucati;
- cuplul este ceva delicios, demarajul de la stop este fulminant;
- sistemul audio standard de baza este un in-dash 6 DVD (dividi) changer cu mp3, cu multe incinte plus subwofer infinity de la care nu am auzit nici un zbarnait chiar la 95%;
- directia este placuta pt o masina americana, chiar comparabil cu ce am mai condus vwag;
- imi place, nu ma vad intr-un santa fe/captiva nicicum si nici in freelander; inainte sa o iau am facut drive test cu pathfinder, freelander si am vizionat noul xtrail, qashqai si captiva;
- automata cu 5vit este ok, ma inteleg bine cu ea;
- are esp si o multime de airbaguri si antiroll prevention system;
- consuma de rupe 15-16 oras si 10 in afara; urmatoarea va fi clar o hibrida;
- suspensia spate este prea rigida si genereaza inconfort mai ales pt pasagerii din spate, dar la drum lung si sosea buna masina se intinde foarte placut pt ce masa are si ce aerodinamica (n-)are.

Revin cu poze si alte impresii !
  • 0
... looking for a Journey

#2 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:
Inregistrat: 21-septembrie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.9 CDTI 200

Scris 13 noiembrie 2007 - 07:25

S-o stapanesti sanatos si fara incidente! E o masina mai "altfel" decat ce ai enumerat mai sus. Am vazut doar una live la o prezentare iar in trafic cred ca se "teme" lumea de ea. :D

Astept cu interes poze!
  • 0
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>

#3 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 13 noiembrie 2007 - 07:42

Felicitari pt masina Scaevola
Mie imi place mult modelul (dupa cum stii si atunci cand intrebai de ea, ) chiar daca nu e pe gustul tuturor.

Consumul mi se pare si mie destul de mare, ma gandesc cat naiba o consuma in acelasi context modelul cu motorul de 4.0 V6!

In rest, sa vedem ceva poze cu ea in peisaje montane! (apropo, ai iesit putin in off-road cu ea? nu ceva greu, asa drumuri usurele)

Ce alta dotari are si cum ti se pare stabilitatea in curbe?
  • 0

#4 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 13 noiembrie 2007 - 08:56

ti se pare mult consumul?
pai ce vrei nene camion cu consum de tico? vrei motor mare, cuplu mare, masina mare...consumul asta e...nu e masina de firma de distributie.
mie imi ia cam 15 a mea in bucuresti dar cred ca duce mai mult daca prind super blocaje....dar asta e, cand am luat 2.0 benzina am stiut ce ma asteapta :D...sunt insa si avantaje si cred ca le simti cand apesi pedala
in rest, misto ca ai ce ti-ai dorit..sigur atrage priviri, cand am fost la RAR am vazut una in trafic si reactia a fost WTFK is that....:D
mie masina imi place, nu pot zice ca sunt mort dupa ea, dar nu e DELOC banala...are ceva special :D
poze..poze :D
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#5 ska

nobody...

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 13 noiembrie 2007 - 09:25

consum mare? 15?
tu nu ai auzit de TDI-uri de 1,9/2,0 care consuma lejer 15 in oras? :D

las ca e ok. e o masina "ALTCEVA" :D
e chiar cool.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#6 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 13 noiembrie 2007 - 09:27

exact asta e si parerea mea...e altfel
nu e tucson, nu e cherokee :D
  • 0

#7 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 13 noiembrie 2007 - 09:28

Super masina. S-o stapinesti cu placere !! Am avut una la mine la atelier acum vreo 2-3 saptamini si m-a impresionat. E altfel decit jeep-urile americane pe care le stim noi. E o masina care mie personal mi-a placut FOARTE mult.
  • 0

#8 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:
Inregistrat: 21-septembrie 04
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.9 CDTI 200

Scris 13 noiembrie 2007 - 09:57

Consumul nu e mare din moment ce un Q7 3.0 tdi consuma 18-20% in Bucuresti.
  • 0
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>

#9 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 noiembrie 2007 - 10:34

Un consum de 20 in Bucuresti pentru o masina altceva decit "ascutitoare", face parte din "cotidian"....
  • 0

#10 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 14 noiembrie 2007 - 12:31

cit a costat ? Ce echipamente standard si optionale are ?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#11 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 04:03

bine mai baietzi, ma dau batut, consumul e bun :). EU am zis ca fiind un diesel relativ mic n-ar trebui sa consume totusi foarte mult. La consumul asta ma asteptam de la V6-ele pe benzina chiar Bucuresti fiind, dar acum sigur ca depinde mult de traseu, ore de circulatie etc.

Scaevola, pe acelasi traseu si stil de condus , cat consuma Octavia?

Aceasta postare a fost editata de dany_s: 14 noiembrie 2007 - 04:04

• 0

#12 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 10:29

la 16 te asteptai de la 4.0 V6? e clar c anu stii bucurestiul
15-16 am eu cu 2.0 benzina.....

2.8 e diesel relativ mic? lol
  • 0

#13 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 14 noiembrie 2007 - 11:19

Pentru cineva care locuieste pe coasta de West unde pana si Toyota comercializeaza motaore de 3 litri V6 pe masini mici , imi dau seama ca e relativ mic un motor de 2,8 litri pe o masina de 2 tone .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#14 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 03:28

montreal e pe coasta de est si toyota din pacate pe masini mici nu vinde peste 1.8 L (presupun ca nu consideram Camry masina mica), adica 1.5 pe Yaris si 1.8 pe Corolla/Matrix.

Dar da, 2.8 mi se pare un diesel mediu la moul general si relativ mic pt un SUV. Daca 2.8 e mare sau foarte mare, ce adjectiv ii dam unui 3.0, 4.0, sau un cum e V10 TDI-ul de pe Toureg/Q7?

Mike...stiu Bucurestiul totusi ca doar am stat 4 luni in frumoasa capitala anul trecut si n-am mers numai cu tramvaiul. Chiar daca am fost cu mai multe masini, in mod constant am mers cu un Cougar 2.5 V6 si un M2 1.6 16v. Cougarul avea medie cam 13.5 in Bucuresti si M2-ul cam 9.5. Asta pe computerul de bord nu din burta mea si ma refer la consum strict urban. Dar traseele erau oarecum lejere (sa zicem). De asta ziceam ca probabil depinde enorm de traseu si ora la care se circula.

Aceasta postare a fost editata de dany_s: 14 noiembrie 2007 - 03:31

• 0

#15 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 14 noiembrie 2007 - 04:02

eu am considerat Camry masina mica ... in sensul ca nu de teren / off road / truck or whatever you call it . Eu nu stiam de unde vine prescurtarea MTL ... dar din cate stiu Ca. vine de la California si din cate stiu California nu e pe coasta de Est ... dar acum am inteles ca vine de la Canada .

Aceasta postare a fost editata de Cristian: 14 noiembrie 2007 - 04:05

• 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#16 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 04:03

depinde foarte mult de trasee si de ora...
13.5 cu motor de 2.5 inseamna traseu super lejer dupa standardele de pe aici
  • 0

#17 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 05:12

eu am considerat Camry masina mica ... in sensul ca nu de teren / off road / truck or whatever you call it . Eu nu stiam de unde vine prescurtarea MTL ... dar din cate stiu Ca. vine de la California si din cate stiu California nu e pe coasta de Est ... dar acum am inteles ca vine de la Canada .

ah,ok, da Camry are si 3.5 V6 dar e totusi o berlina mare chiar daca nu e SUV.

si da, la adresele de net, .ca inseamna canada

-------

e foarte posibil Mike, de aia il intrebam pe Scaevola cat scoatea cu Octavia in aceleasi conditii, asa e mai usor de comparat.

Aceasta postare a fost editata de dany_s: 14 noiembrie 2007 - 05:13

• 0

#18 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 14 noiembrie 2007 - 07:39

iar cineva isi ia diesel cu gandul la consum minuscul si performante infioratoare? nu pot sa cred decat ca o calci grav totusi. si asta nu poate fi prea bine decat daca ai terminat rodajul. masina nu e exagerat de grea, sa fim realisti, Q7 are 2.5 tone. si nu uita, diesel consuma putin in mers, pe distante mari isi dovedeste utilitatea, altfel, puteai sa cumperi linistit una pe benzina.

as vrea sa stiu ce inseamna demaraj fulminant de la stop? trebuie sa te avertizez din timp ca nu e o masina careia sa-i placa asa ceva. cum ti se pare frana si cat de usor o poti folosii in situatiile de urgenta, pentru ca de altfel pe sosea sta, nu stiu cum se comporta la o frana de urgenta, n-ar strica sa faci o proba, sa stii la ce sa te astepti. nu ar trebui sa fie prea problematica, cherokee (sunt cam aceeasi masina) crd (motorul asta e un pic mai puternic) chiar m-a impresionat prin dinamicitate.

la capitolul dotari, cred ca ai tot ce-ti doresti.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#19 scaevola

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 482 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 09:42

In primul rand multumesc tuturor pentru urarile cele bune !

Nu stiu daca voi reusi acum sa raspund chiar la toate intrebarile, dar incerc:

Legat de consum: 15-16 in oras obtin daca merg ruta zilnica obisnuita 2x12 km, prin centru (Unirii), dar nu chiar in timpul "rush hour" ci in jur de 10 la plecare si apoi orele 20-21 la intoarcere. Daca prind ceva aglomeratie consumul mediu creste rapid si ajunge si peste 20 :(
Octavia consuma in acelasi regim cam 9 in oras si 6-7.5 in afara, iar in aglomeratii 10-11.

De calcat grav nu chiar, dar dupa ce se incalzeste ... mai ales ca nu mai sunt demult un tip rabdator care sa astepte cu zambetul pe buze ca toti babalacii sa isi miste harbul ... ii dau gaz, iar in jungla de Bucuresti nu sunt in felul asta chiar un excentric - toti fac la fel cu ce poate fiecare. Demarajul pe hartie este 10 si ceva secunte pana la suta, dar cred ca in primele zeci de metri (de la plecare de pe loc) este mai rapid, se plafoneaza la viteza mai mare.
Nu inteleg chestia cu "trebuie sa te avertizez din timp ca nu e o masina careia sa-i placa asa ceva", cred ca exact contrariul este adevarat. Cu frana nu cred sa fie probleme odata ce m-am invatat cu masa si cu oscilatiile masinii, de obicei sunt prudent si am grija sa aplic franele bruste doar in linie dreapta. Chiar exista un avertisment in manual legat de pericolul mai accentuat de rasturnare comparativ cu un autoturism normal (deh, Sport Utility Vehicle).

Legat de rodaj nu scrie nimic in cartea tehnica, dealerul nu mi-a dat nimic scris nici nu a zis nimic, iar din ce am vazut (nu am fost foarte atent) dar automata nu te lasa sa supraturezi motorul peste 3200 chiar daca pedala este la fund. La Octavia scria para in cartea tehnica ca sa nu depasesc 3000 de ture in primii nus tiu cati km, iar dealerul mi-a dat acris pe o hartie ca recomandare sa nu trec de 2500 !!! :(

Cost: 27 kEUR fara TVA, plus taxa inmaticulare de 1.5 kEUR.
Optionale: este SXT 2007 standard (vezi dodge.ro), cu geamuri fumurii, culoare silver si roata de rezerva normala (masina arata exact ca in avatar).

Fotografii promit ca le pun cat mai curand. In zone montane sper sa ajung cat de curand, problema este timpul ... dar o veni si randul meu (asta era pt my boss). In off-road greu nu cred ca voi incerca sa ajung si masina nici nu este facuta pt asa ceva, sper doar sa nu ma impotmolesc prea usor in zapada sau pe drumuri desfundate.
  • 0

#20 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 14 noiembrie 2007 - 10:27

e, ok, o poti conduce cum crezi pana la urma. cu consumul, te vei obisnui in timp sa mergi mult mai incet sau il vei accepta asa cum e, la drum lung ar trebui sa fie ceva mai bun daca nu mergi cu viteza maxima, masina opune ceva rezistenta la inaintare si consuma, insa ai avantajul diesel ca merge la turatii joase. in noroaie si zapada depinde de sofer, trebuie putina experianta, nu-i o problema, ca nu faci carpat trophy cu ea, daca ai vreun gand de un drum misto tare, citeste topicul http://forum.softped...t...5773&st=690 , l-am recomandat tuturor, si iti urez vreme buna si sa ajungi acolo macar la pranz. sau cel de la lepsa la odorhei, sau dupa sambata de sus, dupa fosta pastravarie, acum nu mai stiu ce e pe acolo dupa viitura, oricum transalpina e cea mai misto.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#21 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 14 noiembrie 2007 - 11:03

Felicitari! Sa-l stapanesti sanatos! :D
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#22 scaevola

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 482 Mesaje:

Scris 15 noiembrie 2007 - 01:42

Super masina. S-o stapinesti cu placere !! Am avut una la mine la atelier acum vreo 2-3 saptamini si m-a impresionat. E altfel decit jeep-urile americane pe care le stim noi. E o masina care mie personal mi-a placut FOARTE mult.

Merci de urari Relu !

Sa stii ca as vrea chiar sa vezi live si masina mea ... cu un interes desigur: am cumparat un suport brod-it lateral si nu prea se potriveste, muchiile nu au unghiul potrivit pentru un montaj perfect, asa cum ar trebui. Sta in ambalaj momentan.
  • 0

#23 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 15 noiembrie 2007 - 02:11

Sigur, ne vedem si rezolvam cu suportul.
Uite, o sa-ti fac o surpriza, si anume voi pune ceva poze cu interiorul masinii "tale"... :huh:
De azi dimineata am una identica cu a ta in atelier. Montam alarma, car-kit, si inca ceva accesorii.
Dupa ce e gata mai pun si alte poze.

Thumbnail atasat

• IMG_1850.JPG

• 0

#24 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 15 noiembrie 2007 - 04:37

in realitate e mult mai impunatoare si misto.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#25 scaevola

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 482 Mesaje:

Scris 16 noiembrie 2007 - 11:20

Tare de tot surpriza ! Mi-ai luat-o inainte cu pozele. Nici nu am mai vazut alb pana acum la noi, doar pe site-uri straine. Am vazut cateva negre, una kaki si una red inferno. Cred ca orange nu a avut nimeni curaj sa isi ia la noi, chiar daca arata superb.
Asta are trapa si scaune de piele. Presupun ca avea si jantele alea cromate de 20" si sistem video pt locurile din spate, dar nu se vad in pozele tale.
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi