Salt la continut

Fotografie
- - - - -

BMW X6 xDrive50i vs Infiniti FX50 vs Mercedes ML63 AMG vs Porsche Cayenne GTS vs Range Rover Sport Supercharged

• Please log in to reply
60 replies to this topic

Poll: SUV-uri sport (43 membri au votat)

Pe care din urmatoarele SUV-uri sport l-ati alege

1. BMW X6 xDrive50i 408 CP (12 voturi [27.91%])

Procentaj din vot: 27.91%

2. Infiniti FX50 390 CP (5 voturi [11.63%])

Procentaj din vot: 11.63%

3. Mercedes ML63 AMG 510 CP (7 voturi [16.28%])

Procentaj din vot: 16.28%

4. Porsche Cayenne GTS 405 CP (4 voturi [9.30%])

Procentaj din vot: 9.30%

5. Range Rover Sport Supercharged 390 CP (3 voturi [6.98%])

Procentaj din vot: 6.98%

6. altul - mentionati care in thread (3 voturi [6.98%])

Procentaj din vot: 6.98%

7. nu as lua asa ceva (9 voturi [20.93%])

Procentaj din vot: 20.93%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 12 mai 2008 - 11:13

Odata cu aparitia BMW X6, revista Car Magazine UK face un interesant test comparativ intre BMW X6, noul Infiniti FX50 si Range Rover Sport. De asemenea mai e testat in revista la special Porsche, Cayenne GTS

Ideea e ca, desi aparent futile si irationale, vedem cum se dezvolta o intreaga categorie de SUV-uri care se straduiesc sa sfideze legile fizicii pentru a fi cit mai sportive in condus si a oferi placere in conducere.

Primul a fost Infiniti FX45, care e acum reiterat in Infiniti FX50, rezervat altor piete outside US dar vazut si aici prin importuri paralele

Apoi a venit BMW X5, apoi Range Rover Sport. Mercedes a plusat si el cu ML63 AMG...

Ultimele oferte sunt Cayenne GTS si BMW X6.

Fiecare nou venita ofera o conducere si mai dinamica si sportiva, peste cea dinaintea ei, si impingind si mai departe limitele....

Voi pe care ati alege-o ?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#2 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 12 mai 2008 - 11:37

eu am vrut sa votez "nu as lua asa ceva", dar nu stiu cum a ajuns votul la "altul"....cred ca s-a modificat poll-ul ca aveam fereastra deschisa de ceva timp :D
eu unul nu le vad rostul, dar na fiecare cu ale lui :D
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#3 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 13 mai 2008 - 12:09

Asta ar fi si wish list-ul tau, Frank? :D
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#4 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 13 mai 2008 - 12:39

Lasa wish list'ul, ca eu cand am citit numele topicului in lista de la Today's Topic, incepusem deja in gand ceva de genu: "asta iar isi ia masina tare?" (@FrankSF ... no offense :D)

Dintre modelele mentionate mai sus. FX50 si Cayenne mi se par deja invechite ... sau macar demodate, iar X6'le nu e pe gustul meu.
Deci, daca ar trebui sa aleg, as oscila intre ML si RR, iar decizia nu ar fi una deloc usoara. In poll am votat ML63, insa poate in realitate lucrurile s'ar schimba in favoarea Range'ului
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#5 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 13 mai 2008 - 01:33

Nu ma mai dau nici eu in vant dupa SUVuri si mai ales din clasa medie/mare. Mi-ar place sa am posibilitatea de a le testa pe toate, dar nu ca masina de zi cu zi. Nu am mers cu nici unul dintre cele enumerate, dar cred ca as merge fie pe Cayenne, fie pe X6, in ideea ca ar avea cel mai bun comportament on-the-road.
  • 0

#6 ska

nobody...

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 13 mai 2008 - 10:29

ML 63 AMG all the way :D

pentru pb grele la lupte din astea cred ca mai bine se incadra Cayenne Turbo S de 550cp decat GTS-ul de 405cp...

mai era un test asemanator aici :
http://www.autobild....est_694300.html
Imagine amplasata

Mercedes ML 63 AMG
Jeep GrandCherokee SRT8
Porsche Cayenne GTS
VW Touareg R50
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#7 dinoc

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 183 Mesaje:
Inregistrat: 08-decembrie 05
  • Marca:Honda
  • Model:Civic 2008, Accord 2007
  • Motorizare:201CP, 155CP

Scris 13 mai 2008 - 01:39

Infinity - cel mai frumos SUV dupa parerea mea :D
  • 0
Honda Civic Type-R + Honda Accord

#8 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 13 mai 2008 - 01:52

infiniti mi-a placut mereu....dar X6le imi place si el...alegerea as face-o intre astea 2
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#9 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 13 mai 2008 - 03:08

Ar mai fi Grand Cherokee SRT8 si Saab 9-7X Aero. Astea 2 insa sunt in alta liga de pret, mult mai mica.

Oricum, nici cele din VS nu-s deloc in aceeasi gama de pret, ML63AMG-ul si Cayenne GTS fiind totusi mult mai scumpe decat FX50, si presupun ca si decat X6, iar RR Sport e undeva la mijloc.

Oricum, eu as fi bagat X5 4.8, mi se pare mai apropiat de restul decat X6 care e un fel de sedan-SUV ciudat fara concurent as zice eu. Iar la ML, ML550 ar fi mai potrivit.

Asa, inafara pretului, imi plac Cayenne si FX cel mai mult care nu mi se par deloc demodate. FX-ul nou deabea a aparut!!! SI faceliftul de la Cayenne il face mult mai frumos IMO.

SI RR Sport e foarte reusit(de fapt, e cel mai frumos dintre toate IMO) insa performantele slabe si reputatia foarte proasta de fiabilitate m-ar indeparta de modelul asta.

Realistic vorbind cred insa ca diferenta de bani fata de Grand Cherokee/9-7X e mult prea mare si nu merita, cel putin nu din punctul meu de vedere. Si de fapt, numai la un salariu de peste 150-200K $/an cred ca diferenta n-ar mai fi asa importanta.
  • 0

#10 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 13 mai 2008 - 04:02

Grand Cherokee SRT8 e foarte misto, 450 de cai.

a desigur mai puteam puncta vechiul forester cu tuning, adica chiar sa nu stie nici dracu ce poate masina, decat vag. modificarile serioase pt a avea 450 de cai (aici include schimbat cam tot pe masina suspensie, diferentiale, tot felul de stabilizatoare, FMIC - deci nu mai ai nici scoop :D - turbina, supape, rampe alimenatre etc etc) te costa 15k euro, insa e o treaba pt pasionati.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#11 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 13 mai 2008 - 05:21

pentru pb grele la lupte din astea cred ca mai bine se incadra Cayenne Turbo S de 550cp decat GTS-ul de 405cp...

nu m-am uitat la puteri maxime ci la sportivitate in tinuta de drum, comportament pe viraj etc si aici GTS-ul este mult mai "optimizat" in acest sens...

Ar mai fi Grand Cherokee SRT8 si Saab 9-7X Aero. Astea 2 insa sunt in alta liga de pret, mult mai mica.

Saab 9-7X Aero nu cred ca ofera tinuta de drum a celorlalte.

Oricum, eu as fi bagat X5 4.8, mi se pare mai apropiat de restul decat X6 care e un fel de sedan-SUV ciudat fara concurent as zice eu. Iar la ML, ML550 ar fi mai potrivit.

nu am pus X5 4.8i pt ca BMW are acum X6 xDrive50i care e si mai sportiv. Iar la ML am luat ML63 AMG pt ca e o diferenta extraordinara de setare suspensii etc privind tinuta de drum, comportamentul pe drumuri virajate etc intre ML63 AMG si celelalte ML-uri...

Asta ar fi si wish list-ul tau, Frank? :D

cred ca wishlist-ul meu la momentul actual este asa:
BMW M3 Sedan si
BMW X6 xDrive35i :D

dar uitindu-ma la fenomenul asta fascinant al SUV-urilor sportive, care logic par sa nu aiba nici un sens, insa in Romania au atit de mult sens, am deschis topicul.

Intr-adevar Grand Cherokee SRT8 l-am uitat....
  • 0
www.boldfrank.ro
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#12 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 13 mai 2008 - 06:02

nu stiu cum se comporta 9-7X Aero. N-am vazut nici un test pana acum. Stiu ca e un Trailblazer SS cu haine SAAB, si Trailblazer SS chiar daca nu la fel de sportiv ca SRT8, se descurca oricum foarte bine. Pe hartie ce putin, se compara. Ai citit ceva pe undeva?

in rest, inteleg comparatia ta dar totusi....nu vad ce om ar avea pe lista de cumparaturi toate masinile astea. Decat poate cineva relativ nehotarat, pt care banii nu conteaza. De obicei, fiecare isi reduce optiunile mai mult, la masini cat mai apropiate unele de altele, in special la capitolul pret, dar si motor/putere si caroserie.

Deci parerea mea ca concurentii astia asa sunt:

Cayenne S vs Ml550 vs X5 4.8 vs FX50 vs Q7 4.2 (eventual, chiar daca e mai mare) vs RR Sport S/C (eventual) si eventual Lexus GX450, Cadillac SRX V8, Saab 9-7X Aero si Volvo XC90 V8.

Aceasta postare a fost editata de dany_s: 13 mai 2008 - 06:02

• 0

#13 WNS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 191 Mesaje:
Inregistrat: 08-aprilie 07
  • Marca:Audi
  • Model:A4 B7 Multitronic
  • Motorizare:2.0TDI DPF

Scris 13 mai 2008 - 06:17

Am votat: nu as lua asa ceva.
In prezent le consider nepractice.
  • 0
Poţi folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce eşti.
Adevărata personalitate a unui individ este redată de felul în care tratează o persoană ce nu-i poate oferi nimic în schimb...

#14 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 mai 2008 - 06:25

practica nu prea mai e nici o masina. astea sunt pt pasionati, nu pt rationali.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#15 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 13 mai 2008 - 09:29

Sunt masini practice si-n ziua de astazi. Acum, fara a avea intentia de a deranja sentimentele nimanui, afirm ca nici una din masinile de mai sus nu le vad nici macar pt pasionatii adevarati. De ce?
Pt ca un adevarat pasionat nu ar alege o strutocamila, ar alege ori o masina realmente sport ori un offroad; macar un SUV polivalent (iar aici ma refer la un comportament decent on si offroad si nu la valente sport).
Sincer nu as alege nici una din masinile de mai sus, sau vreuna similara; as opta ori pt o masina sport sau pt un offroad sau un SUV daca conditiile o impun. Iar in cazul SUV-urilor as opta pt Mercedes ML.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#16 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 13 mai 2008 - 10:22

http://youtube.com/watch?v=INAC2K5fcr8
Mercedes ML 63 AMG vs Cayenne Turbo S

http://youtube.com/watch?v=aFahKHx6j0c
Porsche Cayenne GTS vs Bmw X5 4,8i

http://youtube.com/watch?v=KHCYG1TFUk8
Range Rover Sport SC
  • 0

#17 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 14 mai 2008 - 11:30

mda, daca stau bine sa ma gandesc, publicul tinta ar fi de fapt persoana cu bani care are nevoie de protectie si de o masina care sa-l scoata din anumite situatii, e foarte posibil sa detina si un supercar.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#18 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 14 mai 2008 - 02:27

un adevarat pasionat nu ar alege o strutocamila, ar alege ori o masina realmente sport ori un offroad; macar un SUV polivalent (iar aici ma refer la un comportament decent on si offroad si nu la valente sport).
Sincer nu as alege nici una din masinile de mai sus, sau vreuna similara; as opta ori pt o masina sport sau pt un offroad sau un SUV daca conditiile o impun. Iar in cazul SUV-urilor as opta pt Mercedes ML.

Masinile respective par inutile din perspectiva unei tari normale, insa in Romania ele isi au sensul si anume:

- vrei o masina sportiva, relativ dinamica si agila fara prea mult ruliu pentru majoritatea timpului cind mergi pe sosele.
- vrei sa aiba 4x4 garda la sol mare pentru ca sa poti sa iesi din zapada de 30 de cm cind ninge in Bucuresti sau ca sa poti sa te duci pe drumul cu gropane la plaja Cornu la nord de Navodari sau chiar in Bucuresti la gratar la prietenul cu casa in Pipera
- in traficul haotic din Romania, vrei sa beneficiezi de confortul si siguranta psihica oferita de pozitia inalta la volan
- nu ai nevoie de off-road extrem pt ca nu o sa ai niciodata timp sa te urci pe drumuri desfundate si pline de noroaie pe nu stiu ce virfuri de munti (cata69 a facut Transalpina cu XT-ul stock...)

Sigur, astea sunt alternative posh. O alternativa excelenta este Subaru Forester XT cum are cata69, insa astept sa vad la drive test cum se misca noul model.
  • 0
www.boldfrank.ro

#19 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 14 mai 2008 - 03:03

Offtopic ...

ca sa poti sa te duci pe drumul cu gropane la plaja Cornu la nord de Navodari

Eu stiu ca e vb de Corbu :(
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#20 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 14 mai 2008 - 04:05

Frank este evident ca astfel de masini au publicul lor tina, daca nu ar fi fost asa nu ar fi fost oferite si nici nu ar fi aparut atatea modele.
Insa cand vine vorba de cele mentionate de tine in postul 18 cred ca si un SUV capabil (nu doar cu numele) face fata. Pt ca in cazul SUV-urilor trecute in poll nu stiu cam cu ce le avantajeaza imensele jante si anvelope cu talon (prea) mic; sau suspensia sport care cam intra in contradictie cu ideea de SUV (masina cu garda la sol mare); sau sutele de cp necesare sa impinga "caramida/sifonierul" mai repede spre 100 km/h sau la o viteza max. mai mare.
Ruliul se poate rezolva, macar partial, si printr-o suspensie mai rigida si bine gandita pt masina respectiva; insa asta oricum nu permite abordarea cu viteza mare a virajelor mai stranse. SUV-ul prin definita sa este o masina cu centrul de greutate mai sus.

Repet, din pct meu de vedere, considerand realitatile infrastructurii actuale, dar si pt viitorul apropiat (mai ales in Buc.) pot intelege si pot fi de acord cu optiunea SUV, dar nu cu ideea de SUV sport. Asta nu inseamna ca toti trebuie sa gandeasca si sa decida la fel, fiecare isi stie necesitatile, dorintele, posibilitatile, etc.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#21 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 14 mai 2008 - 04:10

cei care deja au mers si cu nou si cu vechiul spun ca masinile au devenit mai batranesti. cam ca la impreza. si la mine, daca chiar esti tentat de mai multa putere, se poate un 300 de cai la 1500kg nu e rau. pt asta nu trebuie sa schimbi mare lucru, doar sa fii dispus sa schimbi si sa suporti putin zgomot de la evacuare. problema e ca si asa se conduce greu in oras, pt ca ori ii dai (dar nu ai unde sa te duci) ori mergi foarte incet, dupa un anumit ritual, turezi un pic, ridici ambreiajul, mai turezi un pic, pac trebuie sa schimbi (daca apuci), ridici ambreiajul, apoi iar turezi un pic, munca de sisif. iar ioana zice ca am depasit viteza non-stop si eu abia apas pedalele alea.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#22 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 20 mai 2008 - 06:38

am vazut X6. nu ma asteptam ca bmw sa faca propriul actyon. in veci nu as lua masina aia.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#23 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 13 octombrie 2009 - 06:51

asta era cel mai apropiat topic cu un versus despre SUV_uri :)

asa ca, here it goes

Imagine amplasata

Audi Q7 6.0 V12 TDI
Porsche Cayenne Turbo S

Both Q7 V12 TDI and Cayenne turbo S belong to the Dinos under the SUV. Fascinatingly, but a becoming extinct kind. As the Cayenne on the racing course gives the sports car, really class has. Three litres more consumption and - as with our test cars - nearly 10,000 euros difference in prices strike however heavily in the Kontor. In addition the Q7 V12 TDI is particularly in the fund roomier, the crucial Qu�ntchen more comfortably and even somewhat better equipped. Which makes the AUDI Q7 at the end the better supertanker.

http://www.autobild....o-s_984290.html
  • 0

#24 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 14 octombrie 2009 - 01:20

ce traducere face si google ul asta .
eu tot nu pricep de ce ti-ai cumpara asa ceva :-/
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#25 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 14 octombrie 2009 - 04:10

infiniti mi-a placut mereu....dar X6le imi place si el...alegerea as face-o intre astea 2

haha..acu revad topicul asta
intre timp am mers cu fx50s, as fi curios cum merge x6 sa pot compara......dar fx50s nu m-a dezamagit deloc
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi