Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Un freezone


  • Topic inchis Acest topic e inchis
4400 replies to this topic

#2051 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 24 august 2009 - 09:32

Autoutilitarele se vor opri oricum la centura....
  • 0

#2052 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 24 august 2009 - 09:33

Esti matol ?
:beerchug:
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2053 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 24 august 2009 - 09:35

N-am motiv. Am terminat-o p-aia aseara.... :P
Am facut pana ...... si am varsat-o acolo...... :crying:

Aceasta postare a fost editata de Relu: 24 august 2009 - 09:36

  • 0

#2054 cata69

    the nobody

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Location:RO-B
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 24 august 2009 - 09:35

mah, radem noi, dar prin civilizatie, fara filtru de particule e cam distractie sa ai diesel acum. si daca nu ma insel chiar de anul asta toti producatorii erau obligati sa-l puna.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#2055 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 24 august 2009 - 09:40

da, nu e voie cu dizal in oras, dar ce faceti cu autobuzele si masinile alea vechi ??
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2056 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 24 august 2009 - 09:42

Si cu filtru e jale cu fumigenele. Aia cu oxidul de carbon e praf in ochi, pentru ca gazele nu inseamna numai asta. Eu daca bag o fumigena noua in garaj, tre sa tin usa deschisa macar 10 min daca vreau sa mai respir.

da, nu e voie cu dizal in oras, dar ce faceti cu autobuzele si masinile alea vechi ??

Autobuzele nu sunt autoturisme, si masinile vechi sa-si puna filtre. Daca nu, taxe neneeeee !!!

Oricum un autobuz produce mai putine gaze/pasager decit un polizor diesel de 1.4

Aceasta postare a fost editata de Relu: 24 august 2009 - 09:42

  • 0

#2057 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 24 august 2009 - 09:42

deja se rezolva si cu oxizii de azot, daca la aia te referi. si totusi, ajuta si filtru ala, doar ca e inamicul remaparilor.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2058 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 24 august 2009 - 09:53

N-am stat sa studiez gazele, dar mi-e suficient sa le simt in nari..... :P

Sunt curios ce parere are vinzatorul de chestia asta.

Uite de ex. lu' 1Q nu i-as da voie sa iasa din parcare decit noaptea, direct spre pantelimon-funulea, etc....

Aceasta postare a fost editata de Relu: 24 august 2009 - 09:53

  • 0

#2059 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 24 august 2009 - 09:57

Vezi daca nu ai citit cu atentie la topicul meu? Sunt 2 aspecte la a mea: scoate mult mai putin fum ca un diesel de la alte firme, si a trecut noxele pe bune.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#2060 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 24 august 2009 - 10:00

OK,
Si acum, pentru ca am reusit sa va trezesc la viata, bagati si voi ceva subiecte noi :P
Apropo, sa va traiasca masinile, INDIFERENT ce consuma :beerchug:
  • 0

#2061 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 24 august 2009 - 10:03

...............................
............. masinile vechi sa-si puna filtre. Daca nu, taxe neneeeee !!!
...............................

100% de acord cu tine, indiferent ca sunt benzinare sau diesel-uri.
Daca ne referim la CO2, care vrem nu vrem este considerat etalonul cand vine vorba de poluarea auto, un diesel sta mai bine decat "all mighty" benzinar. :P
Da' no, banui ca oricum nu conteaza. :P

p.s.: pacat ca autoritatile nu au continuat seriosi si scrupulosi campania de strangere de pe strada/trotuar/etc. a caroseriilor (lovite sau nu) care zac bine merci de mult. Au facut ei ceva, in Buc., dar tot mai au de muncit.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2062 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 24 august 2009 - 10:03

Daca as avea o masina care ar merge cu bere ar fi ideal :P Cred ca toata lumea ar fi happy, si masina, si soferul, si aia de pe strada :P
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#2063 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 24 august 2009 - 10:04

Ar fi periculos, iti dai seama ca ar fi o stare de betie continuua. :D
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2064 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 24 august 2009 - 10:47

ce prostii tot vb voi acolo?
as vrea sa vad cine o sa ma opresca pe mine sa nu intru in bucuresti cu tractoru meu...
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2065 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 11:49

La intalnirea de Duminica trecuta, Cata s-a aratat interesat si de alte descrieri culinare. :P
Oricum vroiam sa mai scriu de una alta, pe aceasta tema, insa acum am si un imbold suplimentar; asadar in cele ce urmeaza am sa povestesc despre unele din preparatele din ultimul timp.

Salata cu ton - s-a folosit in cadrul unui aperitiv.
Am fiert orez auriu, decorticat, cu bobul lung (cant: cam 2 pumni zdraveni), timp in care am tocat marunt -> mediu o conserva de ciuperci, am taiat cubulete ardeii capia (2 buc si jumatate, mari si carnosi). Intr-un vas potrivit am pus, dupa ce l-am scurs bine, orezul fiert, apoi am adaugat 3 conserve de ton maruntit in ulei, ciupercile, ardeiul capia, o conserva de boabe de porumb dulce, 3 morcovi medii feliati subtire in sferturi de rondele si cam jumatate dintr-o legatura de patrunjel (tocata). Am asezonat cu condimente (sare, piper, busuioc, oregano,..) si am amestecat bine toate ingredientele legandu-le cu maioneza de casa.
Arata cam asa:
Imagine amplasata
nota: aceasta este doar una din variantele de a prepara o salata de ton.


Pastrama cruda din pulpa de porc.
Se cumpara pulpa de porc macra, fara os, se taie in felii medii ca grosime, care mai apoi se cresteaza usor pe ambele parti. Se ung cu putin ulei si se adauga condimentele - variaza in fct de cat de aromata vreti sa fie, sau dupa un anumit specific - , apoi se amesteca bine, avand grija ca fiecare felie de carne sa aiba condimentele cat mai uniform distribuite pe ambele parti; dupa care se pun intr-un vas acoperit, la rece.
Cand am preparat-o am folosit o tava pt cuptor, unsa cu putin ulei, am pus bucatile de pastrama si apoi am turnat peste ele vin. Avand in vedere ca urmau sa manance si copii, am pus doar un pahar de vin in tava, iar dupa ~25 min de stat in cuportul incins la 130grade, am adaugat putina apa. Daca nu ar fi fost o retinere in ceea ce priveste copii, punema de la bun inceput doar cantitatea necesara de vin.
Arata cam asa:
Imagine amplasata

poza dupa ce a fost gata nu am mai apucat sa fac.:P
Din acelasi motiv nu am apucat sa fac o poza si garniturii pe care am servit-o impreuna cu pastrama.
Pt garnitura am optat pt un fel mai rar intalnit pe la noi, acesta se prepara astfel:
Am luat 5-6 morcovi frumosi, o telina medie -> mare, 3 mere mari (pe care le-am curatat si decojit), 3 cepe de apa mici -> medii, 1 legatura si jumatate de patrunjel, pe care le-am tocat marunt cu ajutorul robotului. Dupa aceasta am luat o tava pt cuptor am pus in ea 250 gr de miez de nuca, am presarat putina sare si am bagat tava in cuptorul incins pt 15 min; in acest timp am luat un pumn zdravan de stafide aurii si l-am pus intr-un bol cu putina apa. Dupa cele 15 min, am scos nuca de la cuptor, am zdrobit-o marunt si am adaugat-o peste ingredientele tocate; apoi am scurs bine stafidele si le-am adaugat si pe ele si am presarat deasupra sare si piper. Am amestecat cu simt de raspundere toate ingredientele. In ceea ce priveste "dressingul" (este necesar pt a lega tot continutul) pot fi cel putin 2 variante, dpmdv,: ori se foloseste maioneza de casa, ori se face un sos astfel: intr-un bol separat se torna ulei de masline extravirgin, se adauga cateva linguri de mustar, se storc 2-3 lamaii verzi (daca se doreste ca sosul sa nu fie prea acrisor si in acelasi timp cantitatea sa fie mai mare, in loc de lamai verzi se folosesc lamai normale), se amesteca bine, pana la omogenizarea completa, cine doreste poate adauga in plus si 2 linguri de iaurt (personal recomand cu min 4% grasime). Dupa ce se toarna sosul peste ingredientele anterioare, se amesteca bine.


Spaghete cu creveti trasi in unt.
Intr-o oala adecvata se puna apa la fiert si se presara putina sare, cand aceasta fierbe se pun spaghetele; intr-o cratita potrivita se topeste cam 3/4 -1 pachet de unt, cand acesta este complet topit se adauga un pachet de creveti decorticati (la noi, din pacate, doar congelati), se lasa cu capacul pus, la foc mic. In acest timp se curata o capatana de usturoi, se piseaza, iar cand crevetii sunt aproape gata (oricum de cand sunt pusi la tras in unt si pana cand sunt gata nu trebuie sa treaca mai mult de 15 min.) se adauga usturoiul si condimentele, se amesteca bine si se mai lasa cu capacul pus pret de 1-2 min, la foc mic. Spaghetele odata fierte se scurg bine, se clatesc cu putina apa rece si apoi se adauga peste crevetii trasi in unt si in timp ce cratita sta iar pe focul dat la min se amesteca cat mai bine si uniform.
Arata astfel:
Imagine amplasata


Legume trase in tigaie.
De la bun inceput vreau sa precizez ca exista varianta mai grea si varianta mai usoara, pt prepararea acestui fel, respectiv: ori se trag fiecare dintre legume, pe rand in tigaie si se vor amesteca ulterior intr-o cratita; ori se foloseste o oala cu diametrul cat mai mare (fff imp: care sa nu prinda) si se pun mai multe legume deodata, incepand cu cele mai tari/fibroase continuand pana la cel mai moi/zemoase.
Ingredientele folosite sunt: vinete, dovlecei, ardei verzi si rosii, morcovi, castraveti, o telina, pastarnac, ceapa (nu multa), praz, ciuperci (dar nu de cultura, ci "salbatice").
Dupa ce sunt bine spalate toate legumele (dovleceii daca sunt mai batrani se curata de coaja; vinetele nu trebuies curatate de coaja), se taie in fasii de cam 5 cm lungime si mai mici decat grosimea degetului mic ca latime (desigur ca cele mai tari, ex. morcovii, telina, vor trebui taiate mult mai subtiri), sau dupa cum sunt si legumele (de ex castravetii nu se mai scurteaza, doar se feliaza), ceapa se taie in semirondele, iar prazul in rondele.
Dupa ce sunt gata pregatite toate legumele se trag conform uneia din cele 2 modalitati initial indicate; insa indiferent care dintre ele s-ar alege, trebuie avut grija sa fie suficient ulei in tigaie sau in oala mare, imediat dupa ce sunt puse legumele trebuie pus si capacul si se amesteca periodic, avand grija sa nu se prinda. Apoi se curata si se piseaza 2-3 (fct de marime) capatani de usturoi.
Cand toate legumele au fost gata se presara condimentele peste ele si apoi se pune capacul, intr-o tigaie (aceiasi daca se foloseste varianta cu tigaia) se pun 2-3 linguri de ulei, se incinde bine si apoi se pune usturoiul, de preferat catigaia sa fie tinuta intr-o parte pe foc, pt ca usturoiul sa fiarba in uleiul incins pret de 1 min, apoi se adauga sosul de soia pt a carameliza ustoroiul. Tot acest sos se toarna peste legume si se amesteca bine.
Arata cam asa:
Imagine amplasata
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2066 the1

    ZaUan

  • Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Location:Bucharest, Romania
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 25 august 2009 - 11:52

OMG! Orgie! :P

PS Ce conserve de ton utilizezi?
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#2067 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 11:58

Daca gasesc Siblou, cumpar mai multe sa am rezerve acasa; daca nu ma orientez la fata locului, insa nu sunt adeptul celor exagerat de scumpe, dar nici al celor mai ieftine existente.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2068 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 august 2009 - 01:10

bhey care sunteti din bucuresti doritori de un ban rapid :
pun pret pe capul lui aer curat !
negociabil !
:laugh:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2069 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 01:15

:starwars:
:cunaooooo:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2070 Grinch

    antisocial

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 25 august 2009 - 01:57

Pentru o donatie substantiala programez forumul sa inlocuiasca orice cuvant legat de domeniul culinar cu ce vrei tu :P
  • 0

Life must be taken one disaster at a time


#2071 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 august 2009 - 02:02

Cotizez si eu ! :angryflame:


Ska, alegi tu sau eu ?
  • 0

#2072 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 02:14

Ce pacat ca nu s-a descoperit o modalitate de trimite pe net si mirosul. :angel:

:blow:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2073 Swiby

    Membru senior

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Location:Bucureşti
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 25 august 2009 - 03:50

Cu asta ai intr-adevar dreptate. Nu sunt putine mancarurile care desi arata senzational, pentru mine au un miros groaznic.
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#2074 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 august 2009 - 04:21

Ska, alegi tu sau eu ?

cei mai in varsta au prioritate ! :P
te rog..., insist !
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2075 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 august 2009 - 04:25

K, ma gindesc...
  • 0




2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi