Un freezone
#2051
Scris 24 august 2009 - 09:32
#2052
Scris 24 august 2009 - 09:33
:beerchug:
#2053
Scris 24 august 2009 - 09:35
Am facut pana ...... si am varsat-o acolo...... :crying:
Aceasta postare a fost editata de Relu: 24 august 2009 - 09:36
#2054
Scris 24 august 2009 - 09:35
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#2055
Scris 24 august 2009 - 09:40
#2056
Scris 24 august 2009 - 09:42
Autobuzele nu sunt autoturisme, si masinile vechi sa-si puna filtre. Daca nu, taxe neneeeee !!!da, nu e voie cu dizal in oras, dar ce faceti cu autobuzele si masinile alea vechi ??
Oricum un autobuz produce mai putine gaze/pasager decit un polizor diesel de 1.4
Aceasta postare a fost editata de Relu: 24 august 2009 - 09:42
#2057
Scris 24 august 2009 - 09:42
#2058
Scris 24 august 2009 - 09:53
Sunt curios ce parere are vinzatorul de chestia asta.
Uite de ex. lu' 1Q nu i-as da voie sa iasa din parcare decit noaptea, direct spre pantelimon-funulea, etc....
Aceasta postare a fost editata de Relu: 24 august 2009 - 09:53
#2059
Scris 24 august 2009 - 09:57
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#2060
Scris 24 august 2009 - 10:00
Si acum, pentru ca am reusit sa va trezesc la viata, bagati si voi ceva subiecte noi
Apropo, sa va traiasca masinile, INDIFERENT ce consuma :beerchug:
#2061
Scris 24 august 2009 - 10:03
100% de acord cu tine, indiferent ca sunt benzinare sau diesel-uri................................
............. masinile vechi sa-si puna filtre. Daca nu, taxe neneeeee !!!
...............................
Daca ne referim la CO2, care vrem nu vrem este considerat etalonul cand vine vorba de poluarea auto, un diesel sta mai bine decat "all mighty" benzinar.
Da' no, banui ca oricum nu conteaza.
p.s.: pacat ca autoritatile nu au continuat seriosi si scrupulosi campania de strangere de pe strada/trotuar/etc. a caroseriilor (lovite sau nu) care zac bine merci de mult. Au facut ei ceva, in Buc., dar tot mai au de muncit.
#2062
Scris 24 august 2009 - 10:03
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#2063
Scris 24 august 2009 - 10:04
#2064
Scris 24 august 2009 - 10:47
as vrea sa vad cine o sa ma opresca pe mine sa nu intru in bucuresti cu tractoru meu...
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
#2065
Scris 25 august 2009 - 11:49
Oricum vroiam sa mai scriu de una alta, pe aceasta tema, insa acum am si un imbold suplimentar; asadar in cele ce urmeaza am sa povestesc despre unele din preparatele din ultimul timp.
Salata cu ton - s-a folosit in cadrul unui aperitiv.
Am fiert orez auriu, decorticat, cu bobul lung (cant: cam 2 pumni zdraveni), timp in care am tocat marunt -> mediu o conserva de ciuperci, am taiat cubulete ardeii capia (2 buc si jumatate, mari si carnosi). Intr-un vas potrivit am pus, dupa ce l-am scurs bine, orezul fiert, apoi am adaugat 3 conserve de ton maruntit in ulei, ciupercile, ardeiul capia, o conserva de boabe de porumb dulce, 3 morcovi medii feliati subtire in sferturi de rondele si cam jumatate dintr-o legatura de patrunjel (tocata). Am asezonat cu condimente (sare, piper, busuioc, oregano,..) si am amestecat bine toate ingredientele legandu-le cu maioneza de casa.
Arata cam asa:
nota: aceasta este doar una din variantele de a prepara o salata de ton.
Pastrama cruda din pulpa de porc.
Se cumpara pulpa de porc macra, fara os, se taie in felii medii ca grosime, care mai apoi se cresteaza usor pe ambele parti. Se ung cu putin ulei si se adauga condimentele - variaza in fct de cat de aromata vreti sa fie, sau dupa un anumit specific - , apoi se amesteca bine, avand grija ca fiecare felie de carne sa aiba condimentele cat mai uniform distribuite pe ambele parti; dupa care se pun intr-un vas acoperit, la rece.
Cand am preparat-o am folosit o tava pt cuptor, unsa cu putin ulei, am pus bucatile de pastrama si apoi am turnat peste ele vin. Avand in vedere ca urmau sa manance si copii, am pus doar un pahar de vin in tava, iar dupa ~25 min de stat in cuportul incins la 130grade, am adaugat putina apa. Daca nu ar fi fost o retinere in ceea ce priveste copii, punema de la bun inceput doar cantitatea necesara de vin.
Arata cam asa:
poza dupa ce a fost gata nu am mai apucat sa fac.
Din acelasi motiv nu am apucat sa fac o poza si garniturii pe care am servit-o impreuna cu pastrama.
Pt garnitura am optat pt un fel mai rar intalnit pe la noi, acesta se prepara astfel:
Am luat 5-6 morcovi frumosi, o telina medie -> mare, 3 mere mari (pe care le-am curatat si decojit), 3 cepe de apa mici -> medii, 1 legatura si jumatate de patrunjel, pe care le-am tocat marunt cu ajutorul robotului. Dupa aceasta am luat o tava pt cuptor am pus in ea 250 gr de miez de nuca, am presarat putina sare si am bagat tava in cuptorul incins pt 15 min; in acest timp am luat un pumn zdravan de stafide aurii si l-am pus intr-un bol cu putina apa. Dupa cele 15 min, am scos nuca de la cuptor, am zdrobit-o marunt si am adaugat-o peste ingredientele tocate; apoi am scurs bine stafidele si le-am adaugat si pe ele si am presarat deasupra sare si piper. Am amestecat cu simt de raspundere toate ingredientele. In ceea ce priveste "dressingul" (este necesar pt a lega tot continutul) pot fi cel putin 2 variante, dpmdv,: ori se foloseste maioneza de casa, ori se face un sos astfel: intr-un bol separat se torna ulei de masline extravirgin, se adauga cateva linguri de mustar, se storc 2-3 lamaii verzi (daca se doreste ca sosul sa nu fie prea acrisor si in acelasi timp cantitatea sa fie mai mare, in loc de lamai verzi se folosesc lamai normale), se amesteca bine, pana la omogenizarea completa, cine doreste poate adauga in plus si 2 linguri de iaurt (personal recomand cu min 4% grasime). Dupa ce se toarna sosul peste ingredientele anterioare, se amesteca bine.
Spaghete cu creveti trasi in unt.
Intr-o oala adecvata se puna apa la fiert si se presara putina sare, cand aceasta fierbe se pun spaghetele; intr-o cratita potrivita se topeste cam 3/4 -1 pachet de unt, cand acesta este complet topit se adauga un pachet de creveti decorticati (la noi, din pacate, doar congelati), se lasa cu capacul pus, la foc mic. In acest timp se curata o capatana de usturoi, se piseaza, iar cand crevetii sunt aproape gata (oricum de cand sunt pusi la tras in unt si pana cand sunt gata nu trebuie sa treaca mai mult de 15 min.) se adauga usturoiul si condimentele, se amesteca bine si se mai lasa cu capacul pus pret de 1-2 min, la foc mic. Spaghetele odata fierte se scurg bine, se clatesc cu putina apa rece si apoi se adauga peste crevetii trasi in unt si in timp ce cratita sta iar pe focul dat la min se amesteca cat mai bine si uniform.
Arata astfel:
Legume trase in tigaie.
De la bun inceput vreau sa precizez ca exista varianta mai grea si varianta mai usoara, pt prepararea acestui fel, respectiv: ori se trag fiecare dintre legume, pe rand in tigaie si se vor amesteca ulterior intr-o cratita; ori se foloseste o oala cu diametrul cat mai mare (fff imp: care sa nu prinda) si se pun mai multe legume deodata, incepand cu cele mai tari/fibroase continuand pana la cel mai moi/zemoase.
Ingredientele folosite sunt: vinete, dovlecei, ardei verzi si rosii, morcovi, castraveti, o telina, pastarnac, ceapa (nu multa), praz, ciuperci (dar nu de cultura, ci "salbatice").
Dupa ce sunt bine spalate toate legumele (dovleceii daca sunt mai batrani se curata de coaja; vinetele nu trebuies curatate de coaja), se taie in fasii de cam 5 cm lungime si mai mici decat grosimea degetului mic ca latime (desigur ca cele mai tari, ex. morcovii, telina, vor trebui taiate mult mai subtiri), sau dupa cum sunt si legumele (de ex castravetii nu se mai scurteaza, doar se feliaza), ceapa se taie in semirondele, iar prazul in rondele.
Dupa ce sunt gata pregatite toate legumele se trag conform uneia din cele 2 modalitati initial indicate; insa indiferent care dintre ele s-ar alege, trebuie avut grija sa fie suficient ulei in tigaie sau in oala mare, imediat dupa ce sunt puse legumele trebuie pus si capacul si se amesteca periodic, avand grija sa nu se prinda. Apoi se curata si se piseaza 2-3 (fct de marime) capatani de usturoi.
Cand toate legumele au fost gata se presara condimentele peste ele si apoi se pune capacul, intr-o tigaie (aceiasi daca se foloseste varianta cu tigaia) se pun 2-3 linguri de ulei, se incinde bine si apoi se pune usturoiul, de preferat catigaia sa fie tinuta intr-o parte pe foc, pt ca usturoiul sa fiarba in uleiul incins pret de 1 min, apoi se adauga sosul de soia pt a carameliza ustoroiul. Tot acest sos se toarna peste legume si se amesteca bine.
Arata cam asa:
#2066
Scris 25 august 2009 - 11:52
PS Ce conserve de ton utilizezi?
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
#2067
Scris 25 august 2009 - 11:58
#2068
Scris 25 august 2009 - 01:10
pun pret pe capul lui aer curat !
negociabil !
:laugh:
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
#2069
Scris 25 august 2009 - 01:15
:cunaooooo:
#2070
Scris 25 august 2009 - 01:57
Life must be taken one disaster at a time
#2071
Scris 25 august 2009 - 02:02
Ska, alegi tu sau eu ?
#2072
Scris 25 august 2009 - 02:14
:blow:
#2073
Scris 25 august 2009 - 03:50
#2074
Scris 25 august 2009 - 04:21
cei mai in varsta au prioritate !Ska, alegi tu sau eu ?
te rog..., insist !
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
#2075
Scris 25 august 2009 - 04:25
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi