Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Un freezone


  • Topic inchis Acest topic e inchis
4400 replies to this topic

#2076 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 05:11

Cu asta ai intr-adevar dreptate. Nu sunt putine mancarurile care desi arata senzational, pentru mine au un miros groaznic.

Uneori am avut surpriza sa constat ca anumite preparate desi nu aratau deosebit, ci chiar banal, dar sa aiba un gust extraordinar.
Dpmdv, in domeniul culinar, pe primele locuri sunt gustul si mirosul si mai apoi aspectul. :)


Cumva in legatura cu aceasta, astazi mi s-a facut pofta pt un anumit (mic) dejun, pe care am de gand sa-l servesc maine. Am sa detaliez maine mai multe, desi nu voi avea timp de poze. ;)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2077 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 august 2009 - 06:05

......
Dpmdv, in domeniul culinar, pe primele locuri sunt gustul si mirosul si mai apoi aspectul. ;)

Nu intotdauna mirosul. Sa ne gindim numai la brinza cu mucegai, caltabos, piftie, sarmale, etc etc.....

Cumva in legatura cu aceasta, astazi mi s-a facut pofta pt un anumit (mic) dejun, pe care am de gand sa-l servesc maine. Am sa detaliez maine mai multe, desi nu voi avea timp de poze. ;)

Nu m-ar mira sa prepari de cu seara un purcelus la tava ceva..... :)
  • 0

#2078 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 06:24

Pai de aia am pus pe primul loc gustul, apoi mirosul si in cele din urma aspectul. ;) Dar sarmalele, mai ales cele in foaie de varza murata, cu afumatura amestecata printre ele, un strat de varza tocata marunt pus deasupra, facute cu untura si nu cu ulei si gratinate bine la cuptor, eu zic ca miros f bine; nu are rost sa le pui in aceiasi oala cu caltabosii de ex. Chiar si piftia depinde ce fel de carne folosesti, de ex daca o faci din carne de curcan are sa fie diferita fata de cea din zgarciuri (urechi, "adidasi", etc.) de porc.
Sa mananc dimineata, sau ma rog in prima parte a zilei, purcelus la tava, e cam mult pt mine; binenteles cu exceptia cazurilor in care am petrecut pana dimineata, iar dupa "ciorba de potroace" poate ar merge si o ciosvarta de purcel la tava. ;)
Oricum nu e pe aproape de ceea ce intentionez eu, de data asta. :)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2079 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 august 2009 - 06:54

Lasa vrajeala si zii la cit iei micul dejun !! :angryflame:
  • 0

#2080 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 august 2009 - 07:48

mutati-va discutiile pe un topic dedicat mancarii.
nu mai supor sa citesc toate ... chestiilea astea !!!!! ... pe freezone.
macar asa stiu SA NU CITESC topicul ala.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2081 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 25 august 2009 - 08:13

Ca veni vorba de mancare si miros: in Taiwan e un fel de mancare ce se cheama, in traducere, "stinky". Mai nene, da nu ca pute! Miroase fix a cacutza de om! Si miroase de putini localnici il pot manca! Asta pana se mai raceste si pierde din miros (sau pana mai tragi o tzuica de a lor - foarte tare, ti se umfla buzele!). Mancarea este exceptionala! Gust extraordinar, nu e grea, ce mai, un vis, mai putin mirosul... Sa caut o poza, sper sa am...

Imagine amplasata

Nu ma intrebati ce ii dadea acel miros... Nu am nici cea mai vaga idee (cum de altfel nu prea am idee ce am mancat 3 saptamani acolo :)). Stiu doar ca intr-o seara pe o strada gen bazar putea ca naiba, si asa am aflat de "stinky food". Asta din poza de bine de rau am mancat-o intr-un restaurant, si nu toti mancau asa ceva. Dar profesorul nostru a tinut sa ne dea ceva special ;)

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 25 august 2009 - 08:14

  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#2082 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 august 2009 - 08:17

hai ma unchyule, si tu incepi?!?!
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2083 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 august 2009 - 08:17

double post.de deletat.

Aceasta postare a fost editata de ska: 25 august 2009 - 08:17

  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2084 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 09:32

Lasa vrajeala si zii la cit iei micul dejun !! :angryflame:

Nu inteleg exact la ce anume te referi, dar daca te referi la "cand" iau micul dejun maine, nu iti pot da un mom acum, depinde de ce voi face la noapte, cand voi reusii sa ma culc/dorm, ceea ce va influenta implicit ora de trezire si a dejunului. :lol:

mutati-va discutiile pe un topic dedicat mancarii.
nu mai supor sa citesc toate ... chestiilea astea !!!!! ... pe freezone.
macar asa stiu SA NU CITESC topicul ala.

Si-ar pierde din farmec. :lol:


1Q-le merci, mi-ai adus aminte de o idee mai veche a mea; nu, nu e vb de stinky :lol:. Mai ai idee daca spaghetele respective erau din faina de grau sau de orez ? - din poza tind sa cred ca erau din grau, dar nu-i musai.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2085 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 25 august 2009 - 09:34

Nepoate, esti tare, noi abia ne intelegeam intre noi, d'apai sa ii intreb din ce erau spaghetele :lol:
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#2086 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 august 2009 - 09:34

Ok, vin si astept pina-i gata...
  • 0

#2087 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 09:44

:beerchug:

Pt we asta va trebui sa ma decid ce anume pregatesc de papa, as vrea ceva bun si mai deosebit fata de cele preparate in ultima vreme; nu de alta dar vin fetele mele acasa din concediul de la mare si ma gandeam sa le fac o surpriza.
Am vreo 2-3 variante pt ciorba/supa si felul 2, dar nu exclud si alte variante.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2088 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 25 august 2009 - 09:54

Sun-o pe nevasta-mea sa iti povesteasca de niste pui cu susan sau de niste spaghete de mori de inima :lol: Nu le-am vazut in descrierile tale :lol:
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#2089 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 august 2009 - 10:54

Sun-o pe nevasta-mea sa iti povesteasca de niste spaghete de mori de inima


DA DA !!! SUN-O !!! :lol: :lol:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2090 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 august 2009 - 11:28

Ska, avand in vedere ca te vad asade interesat de treaba asta, te asigur pe aceasta cale ca iti voi povestii totul cu lux de amanunte, imagini, etc. Asta pt a nu te simti marginalizat. :cunaooooo:
:drink:


1Q-le daca ma decid la un sortiment de spaghete (pt we), voi prepara ceva care va arata destul de apropiat cu imaginea postata de tine.
Nu cred ca mai este nevoie sa-ti multumesc pt indemnul de mai sus. :togheter:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2091 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 26 august 2009 - 08:20

deci, cum pot sa-l pun la ignore pe aer curat sa nu-i mai vad posturile, ca vad ca nu suntem OAMENI, si nu ne putem intelege romaneste ! :laugh:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#2092 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 26 august 2009 - 08:21

deci, cum pot sa-l pun la ignore pe aer curat sa nu-i mai vad posturile...


Iti explic EU :lol:
  • 0

#2093 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 26 august 2009 - 12:11

Am o rugaminte, fara suparare. Nu mai scrieti litri cu doi "i".
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2094 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 26 august 2009 - 12:15

Cum spuneam in postul acesta dimineata am servit respectivul mic dejun. Nu este nimic deosebit, de fitze sau mai stiu eu ce; este ceva absolut normal, usor si rapid de preparat, dar gustos.
Asadar a fost vorba de tartine cu file de somon afumat si crochete de peste cu salata.
Pt tartine este imp sa fie paine prajita sau macar paine intermediara (aici imi permit sa fac o comparatie cu situatia icrelor negre, in ambele cazuri este f important sa ai cantitatea necesara de paine prajita; de cele mai multe ori oamenii se concentreaza doar pe cantitatea de icre, respectiv file de somon, ceea ce este o greseala). Deci pe feliile de paine prajita (sau de intermediara) se intinde untul (care este indicat sa fie scos de la frigider ceva mai devreme, pt a se inmuia putin) pe felia de paine, se pune felia de file de somon afumat, apoi se storc deasupra ei cateva picaturi dintr-o lamaie (plus sare si piper daca se doreste) si se serveste.
Fileul de somon afumat poate fi cumparat gata feliat sau ca bucata nefeliata; cine doreste poate folosii in locul untului o crema pasta de smantana cu hrean.
Crochetele de peste (sau "fish fingers") trebuiesc alese cu grija, de dorit este sa cumparati unele cu min 60-70% continut de peste, insa ele sunt f usor de preparat, intr-o tigaie cu ulei incins se pun crochetele se rumenesc usor pe fiecare parte si apoi se scot (se fac f repede, nu necesita mai mult de cateva minute). Separat am pregatit o salata din rosii (prefer asa numitele prunisoare sau inima de bou), castraveciori, ardei capia, salata verde, asezonata cu ulei de masline, putin aceto balsamico, sare si piper. Apoi am servit crochetele de peste cu salata.
Pt salata, cine doreste, poate sa prepare o salata de gulii, este f buna; se curata guliile, se taie in semirondele, apoi se pun intr-un bol (nu f adanc, insa mai lung/oval), se freaca usor cu sare si cu zeama de la 1-2 lamai (fct de cantitate), urmand sa fie lasate la rece pt macar 1 ora inainte de a fi servita.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2095 Grinch

    antisocial

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 26 august 2009 - 12:18

La salata de gulii merge sa o dai si pe razatoarea mare in loc sa le tai rondele. In rest e la fel doar ca eu le frec cu sare si otet.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time


#2096 the1

    ZaUan

  • Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Location:Bucharest, Romania
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 26 august 2009 - 12:22

Si in ce a constat ''marele'' mic dejun? :) Inca asteptam cu sufletul la gura episodul asta. Imi place la nebunie serialul.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#2097 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 26 august 2009 - 12:24

Da, asa este, merge data si pe razatoarea mare; insa mie mi s-a parut ca are un gust mai bun daca tai guliile in semirondele. Poate si pt faptul ca atunci cand fac salata de ridichii negre, pe acelea le dau pe razatoare; iar guliile vreau sa-si pastreze cat mai bune aroma/gustul.


l.e: The1: vezi postul de mai sus cu tartine cu file de somon afumat si crochetele de peste + salata. repet nu e ceva deosebit sau fandosit, ci doar de asta imi era mie pofta. :)

Aceasta postare a fost editata de Aer Curat: 26 august 2009 - 12:25

  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2098 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 26 august 2009 - 12:34

Confirm ! A fost excelent, si i-am promis ca mai trec dimineata pe la el :)
  • 0

#2099 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 26 august 2009 - 12:36

:loveyou:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2100 the1

    ZaUan

  • Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Location:Bucharest, Romania
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 26 august 2009 - 12:46

Daca se poate, spune-mi, te rog, ce crochete si ce somon ai folosit (marci)?
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata




1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi