Salt la continut

Fotografie
- - - - -

boxe "stereo" (pt. acasa) - pareri si sfaturi ...

• Please log in to reply
205 replies to this topic

#51 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:
Inregistrat: 14-octombrie 03

Scris 21 mai 2009 - 11:44

Acum parerea mea ar fi ca la genul asta de muzica mai putin conteaza rafinamentul unui bookshelf, ci mai degraba impactul unui floorstand de sensibilitate mare. Un JBL E100 e posibil sa simuleze mai bine scena decat Sonus Faber Toy. Cine asculta metale grele si foarte grele cu siguranta ca in acele momente de transa nu simte nici o satisfactie de la niste boxulite Bose cat o gamalie, ci preferea si o imagine de fortza , o boxa mare cu difuzorul de bas urias care se misca puternic si de efect. Multi rokeri aveau orgasm cand bagau capul in boxe. Nu prea vad cum poti sa faci asta la niste sateliti Bose.
  • 0

#52 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 21 mai 2009 - 12:13

eu, desi sint rocker, am orgasm in cu totul alte situatii.
:)

desi pare ciudat, imi place sa disting toate instrumentele, indiferent de genul muzical si de volum. iarasi, nu ma prea coafeaza exhibarea unui bass care de fapt nu exista.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#53 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 21 mai 2009 - 12:17

E100 sunt niste boxe proaste care simuleaza doar sunete. primele boxe jbl bune costa foarte mult. pacat ca jbl a uitat de utilizatorul de rand si s-a axat doar pe mid si high-end, unde sunt in top.

la trupele mentionate mai sus nu prea e treaba de bagat capul in boxe, ci de creat o atmosfera sonica in camera. daca vrea si un bass care sa zguduie camera, am bagat si un sub in ecuatie. asta nu inseamna ca boxele alea nu au bass, poate detaliaza oasptele mai mult.

eu am trecut de la un dif de bass de 22.5 la unul de 16.5 si nu-i simt lipsa primului pe nici un gen muzical. e si aici ca la motoare (cine stie ceva despre difuzoare, intelege si chiar se leaga :)), conteaza cum e gandit in primul rand.

as putea spune cel mult ca rockerii se omoara dupa SPL, nu dupa bass in forma lui pura si probabil orice boxa care urla suficient de tare e ok la o petrecere, nu la o auditie.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#54 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 21 mai 2009 - 12:29

aha.
totusi, pentru monitoarele mele ar cam fi nevoie de un sub.
eu am un Pioneer.
bine, eu nu-s nici macar aspirant la audiofilie, cu mare greu mi-am rodat boxele in 1-2 ani.
poate cand or creste copii o sa reusesc mai multe.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#55 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 21 mai 2009 - 12:33

Daca tot a venit vorba de Pioneer ... ma uitam la boxele astea ... vad ca au "Tweeter 6.6cm cone type" adica au difuzoare pt. inalte "clasice" nu piezo ... asta e un plus sau un minus ?
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#56 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:39

Pai atunci daca se cere calitate si cantitate avem deja o problema... mare, anume pretul. :) Daca se vrea separarea instrumentelor foarte buna la volum maxim asta implica si un amplificator sanatos, eventual si o sursa buna, un cdplayer sau DAC bun.

Totusi la repezeala imi vine in minte seria GLE de la Canton, cred ca si pe la Monitor Audio s-ar gasi cate ceva , Wharfedale sau Jamo. Firme care reusesc sa faca boxe relativ puternice, la calitate bunicica si un pret suportabil. Eventual poate si la Mission s-ar gasi cate ceva.
  • 0

#57 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:42

@oaspetele - deci m-am gandit bine.
@adrian - irelevant doar dupa acest aspect.

nu uita ca ai un amplificator mic.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#58 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:42

Daca tot a venit vorba de Pioneer ... ma uitam la boxele astea ... vad ca au "Tweeter 6.6cm cone type" adica au difuzoare pt. inalte "clasice" nu piezo ... asta e un plus sau un minus ?

E clar , astea-s boxele lui : http://www.price.ro/..._e100_19321.htm Au SPL-ul la 91dB

Aceasta postare a fost editata de greierasul: 21 mai 2009 - 12:44

• 0

#59 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:45

http://www.avstore.r...le-diamond-9-5/

dar cer curent.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#60 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:48

http://www.sono.ro/h...erior-4537.html Si astea sunt sensibile si nu cer amplificator puternic, au sensibilitatea de 92dB iar pretul este mic.

Sau : http://www.sono.ro/h...erior-2268.html

sau : http://www.sono.ro/h...erior-4490.html

Aceasta postare a fost editata de greierasul: 21 mai 2009 - 12:52

• 0

#61 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:52

aia e noua serie

astea se auzeau bine pt pretul lor, cu pretentiile aferente desigur http://www.sono.ro/h...r-880-1260.html

totusi ideal e sa ia ce-i place lui. pe cat posibil dupa ce le asculta fie si putin pana la urma.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#62 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:54

Uita-te ce preturi bune au astia de la www.Sono.ro !!!
  • 0

#63 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 12:58

dap, sunt ceva mai mici. vezi ca la multe boxe e pret pe bucata.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#64 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 03:56

:) Boxa la bucata ? Astia de la marrketing au luat-o pe aratura rau , fac orice ca sa trezeasca atentia . Dar daca cer o singura boxa, mi-o vand ? Cred ca nu :D :D :D
  • 0

#65 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 mai 2009 - 04:06

nu la toti producatorii boxele sunt in aceeasi cutie sau chiar perechi "obligatorii" sa le spunem, chiar e posibil sa cumperi la bucata.
trecand peste acest aspect de nasol, cam aici a ajuns societatea de consum.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#66 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:

Scris 22 mai 2009 - 10:15

Daca amplificatorul are doar 2x50RMS, nu prea au sens recomandarile gen 160W RMS pe boxa.
Mi-au placut Jamo alea. Personal as lua ceva gen monitor, 50-60W RMS care imi plac cum se aud.
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#67 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 22 mai 2009 - 10:37

si mie mi-e teama ca nu va avea suficient curent. mai stiu oameni care si-au luat http://www.avstore.r...le-diamond-9-5/ si ardeau difuzoarele intr-o veselie. culmea e ca ei aveau impresia ca de la prea multa putere.

chiar si o boxa de raft poate pune probleme. de ex epos http://www.avstore.r...e/epos-m12-2i-/
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#68 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 22 mai 2009 - 10:51

.........
culmea e ca ei aveau impresia ca de la prea multa putere.

.........

Culmea e ca majoritatea cred asta :D
  • 0

#69 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 23 mai 2009 - 05:12

Multumesc pt. implicare ... ramine sa ma decid (nu ma grabesc ... sa vad pe unde plec in vacanta si ce gasesc pe acolo ... sau poate le iau din Bucuresti ... ca as vrea sa vin la inceputul lu' iulie sa-l vad / ascult live pe Santana)

Asa, la prima vedere par ok pt. nevoile mele cele recomandate aici ... partea proasta e ca nu prea am cum sa le ascult inainte sa le cumpar (nu vad sa aiba si un showroom).
Ca o limita de pret imi fixasem cam 1500 Ron (desigur nu e batuta in cuie ... adica daca as fi convins ca astea se potrivesc cu amplificatorul meu, le-as lua) ...

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 23 mai 2009 - 05:13

• 0

#70 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 23 mai 2009 - 05:55

daca te atrag draciile alea mari, nu cred ca e asa de scump un amplificator SH care sa le duca.

totusi tu asculti rock, ce treaba ai cu discoteca?
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#71 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 23 mai 2009 - 06:16

nu cred ca e asa de scump un amplificator SH care sa le duca.

Cam care ar fi un amplificator potrivit pt. ele ?
  • 0

#72 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:

Scris 23 mai 2009 - 08:24

Ceva cu peste 150W RMS.
Imi plac boxele alea, dar de la 50W la 200W, diferenta e cam mare. Daca nu intentionezi sa tii volumul peste 60-70% nivel nu o sa ai probleme insa contravine cumva ideii de "audiofilie".
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#73 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 23 mai 2009 - 08:44

poate ceva de genu http://www.hi-fi.ro/...7e9a4dc2bf7d094

a, mi se pare cam scump, daca ma intrebi. si ar trebui verificat sa nu fie ceva tranzistori dusi in el. se vede si ochiometric.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#74 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 23 mai 2009 - 10:52

http://www.hi-fi.ro/...pic.php?t=21948

deci mare atentie cu ce dai in ele.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#75 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 25 mai 2009 - 11:44

:lol: Io v-am zis ca JBL-E100 e boxa lui. Mare, puternica, sensibila deci merge bine si pe amplificatoare mai slabe , frumoase in comparatie cu Cerwin-Vega, se aude bine pentru cerintele lui, firma de renume pentru lumea in care traieste, doar e JBL. Pentru amplificatoare puternice si ieftine exista variantele profesionale care se muleaza perfect, nu degeaba l-am trimis eu la http://www.senia.ro/

Aceasta postare a fost editata de greierasul: 25 mai 2009 - 11:47

• 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi