compacta bine dotata pentru mine
Scris 27 iunie 2009 - 12:23
bine dotata, pt o compacta in 2009 ar fi asa: esp, aribaguri cortina, faruri ceata. asta la capitolul musai. la nice to have ar fi asa: scaune incalzite, faruri xenon, oglinzi incalzite si rabatabile electric, cotiera, torpedou "refrigerat", senzori parcare, pilot automat, mp3 player, etc...
Acum lista de compacte pe care le iau in calcul este asa: Focus, Octavia, Golf, Leon, Lancer, Mazda 3 , 308, Megane, Astra, Auris-Corolla si asa, in teorie A3, Volvo S40/V50 si cam atat.
As mai prefera eu sa fie sedan, asta restrange un pic lista.
Am fost si am vazut focus, de aia intrebam de 100 cp versus 115 cp, n-au 115 la test drive.
Placut asa pe afara, prin inauntru, cam plasticos asa. Cel putin trendul, pe care l-am pipait.
Parti rele: nu tu airbag cortina, nici macar ca upgrade. Aceeasi poveste cu ESP. Restul OK, chiar si un pret f bun zic eu 13300 pt cel de 100 cp si 14500 pt cel de 115 cp. IN rest, ca sa zic asa, avea de toate, jenti aliaj, aer conditionat automat cu doua zone, faruri ceata, etc...Nu avea mp3, iarasi, nici macar ca upgrade (pot trai si fara insa) pilot automat.
Insa zic eu ca la o masina din 2009, macar ca upgrade trebuia sa fie ESP si airbaguri cortina. Nici la nivelul urmator de echipare nu erau, doar pe ghia si titanium, insa nu mai stiu preturile.
Am mai vazut si pipait Mazda 3. Asta noua, cat si cea veche.
Aia veche nu prea se mai gasesc benziare echipate decent si sedan. Sau parca mai era una, insa neagra, nu-mi pace.
Mai era un sedan, active plus parca, culoare care stiu ca mi-a placut insa era diesel. Partea buna e ca 115 cp, cuplu, etc, nasol e ca nu voi face nici 15 k km pe an, asa ca nu stiu daca are sens...
Insa, la noua mada 3, sedan 1.6/105 cp, un nivel de echipare aproape de full options, TX plus adica, mi s-a oferit pretul asta: 18300.
Are foarte multe chestii care-mi plac:
4W ABS
Aribaguri frontale, laterale, cortina, fata spate
DSC, TCS, EBD etc
geamuri electrice fata spate, cu functia one touch
Pilot automat cu comenzi pe volan
Senzori parcare spate
Oglinda centrala cu functie antiorbire
Olginzi laterale rabatabile electric si incalzite
Scaune fata incalzite
Jante de 17"
Aer conditionat automat cu reglare pe doua zone
Parbriz incalzit
Sistem audio Bose cu 10 difuzoare, incluziv RICHBASS woffer, amplificator digital 7 canale, etc cu magazie cu 6 CD/MP3
Sistem de comanda bluetooth t mobil si mp3 portabil
Sistem de monitorizare a presiunii in roti
RWM-sistem pe baza de radar, ce combina monitorizarea zonei din spatele autovehiculului la schimbarea benzii si monitorizarea unghoiului mort
Si cam atat...Oricum, ce mi-ar mai fi trebui, daca e vorba sa fiu chair carcotas, e faruri cu xenon, insa astea poti fi puse eventual, cand m-or da banii afara din casa...
Ce nu-mi place e motorizarea, 105 cp la o masina din 2009.. Macar de-i mai faceau si ei un upgrade la 115 acolo, mai era cumva...Cuplul la asta e cam tot pe acolo ca la focus, 147 NM daca retin bine fata de 150 NM la cel de 100 cp de pe focus si 155 NM la cel de 115 cp
Si pot sa mai zic ca nu prea ma atrage fata, dar cred ca e si o chestie de obisnuinta, mi-aduc mereu aminte cum arata vechea mazda 3 din fata
Una peste alta e zic ca e o echipare foarte frumoasa, de pret nu stiu ce sa zic, adica nu stiu ce as putea lua echivalent ca dotari de la altcineva.
Asta am vazut live pana acum.
Recunosca ca din rest, ca design exterior ma mai atrage doar Golf, Leon, Lancer si poate un pic astra sedan din cele normale si ambele de la clasa premium, da' le't get real, nu?
Voi ce ziceti, ce stiti de golf, leon, lancer? O sa ajung si eu azi sa le vad si sa vad si preturi, daca se potoleste potopul de afara...Clar de la Vw motorul de 1,4 TSI de 122 cp...De Lancer nu stiu nimic asa, detaliat, pe afara imi place...
Scris 27 iunie 2009 - 12:42
Am impresia ca ESP e acum o dotare de serie, sigur cele 6 airbaguri fiind si ele serie. Depinde de bani, dar la 18000 cred ca iei un highline.
Scris 27 iunie 2009 - 12:51
motorizare(unica pe benzina) 1,8 140 cp. pret, vordind de cele fara face-lift, sport=~17000, executive=~19800, dar probabil mai poti negocia.
acum vad ca esti din ploiesti. daca nu arde, ne putem intalni peste o saptamana si ti-o arat pe a mea (atunci o sa intru in posesia permisului)
daca iti pare interesanta ideea, da un semn
altfel, eu in rest m-as uita la golf si focus, in ordinea asta
Scris 27 iunie 2009 - 01:09
clar imi ajunge 122 cp, n-am condus pana acum mai mult nici macar in test drive...
o sa incerc azi sa trec pe la Vw, s-a potolit ploaia. comparativ cu dotarile de pe mazda3, highline cum sta? imi permit sa intreb pt ca stiu ca ai luat de curand un golf, ma gandesc ca poate iti mai aduci aminte
@dragostan
merci pt oferta, insa civicul mi se pare un pic cam prea futurist...adica daca la un hatch back ca golf, leon sau astra mai inchid ochiul, mai mult sotia adica ca mi-e mi se par OK, civicul mi se pare prea sport ca design exterior.
1.8/140 cp suna bine si sunt sigur ca se aude si merge tare, civic a fost mereu fasneata insa asa cum am zis designul e prea mult pt mine...
golf da, focus mai ma gandesc fara ESP, airbaguri cortina si restul...
ar mai putea intra in discutie, daca as obtine un pret bun, sedanul ala diesel. masina o voi tine mult timp daca vb aia, nimeresc una buna si cum motorina e acum la aproape acelasi pret cu benzina...clar reviziile vor fi mai scumpe, insa mai scot ceva la consum...
Aceasta postare a fost editata de dante01: 27 iunie 2009 - 01:10
Scris 27 iunie 2009 - 02:20
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 27 iunie 2009 - 03:31
am trecut si pe la un dealer seat azi insa are inchis, ca de altfel si la opel, skoda, lancer ...
am fost insa la golf. trebuie sa mai mestec oferta, insa la prima vedere, highline 1.4 tsi e un pic mai putin dotat ca mazda3 si cam la acelasi pret, incluzand un discount de 650 euro, care insa eu cred ca poate fi marit la ceva mai mult...
asa la prima vedere ii lipsesc scaune incalzite, aribag cortina spate, insa are un plus airbag la genunchi fata, doar pt sofer insa; oglinda cu functie antiorbire, si in teorie un sistem de sunet ceva mai putin performant, 8 difuzoare. nu ca ar fi asta punctul la care tin cel mai mult, as da bucuros sistemul asta pe faruri cu xenon si la mazda3...
ceva oferte bune insa la 2l TDI 140 cp, insa nu stiu daca se merita sa ma bag la un diesel...
trebuie sa stau acum sa analizez oferta golf cu un motor de 1.6 102 cp, care de fapt ar fi in versus cu 1.6 105 cp de la mazda...
Scris 27 iunie 2009 - 05:36
1.4tsi e mult peste 1.6le aspirat de la mazda. Chiar daca renunti la cateva dotari, alege TSI si nu vei regreta later.
Cat era un G6 TDI?
Scris 27 iunie 2009 - 06:36
Daca urmaresti strict pretul si 2-3k euro conteaza in acest moment foarte mult atunci trebuie sa cauti oferte si sa te indrepti spre masini aflate pe sfarsit de cariera gen Leon, Astra sau Focus.
Daca vrei ceva premium exista sau exista o oferta foarte buna la Audi pentru A3 care era undeva pe la 17.5k euro in varianta cu motorizarea de 1.6 benzina sau 19k in varianta 1.9TDI 105cp. Cred ca si aici poti sa primesti ceva suplimentar avand in vedere vanzarile nu tocmai stralucite ale Audi din acest an.
Scris 27 iunie 2009 - 07:27
Apropo, Cee'd iese complet din discutie?
Scris 27 iunie 2009 - 07:57
cat despre leon, super oferta, doar ca eu personal nu ma impac cu dizanu bordului.
Scris 27 iunie 2009 - 08:11
Serios acum, daca vrei acareturi, printeaza ofertele si vezi care are mai multe martisoare la banii care-i ai. Oricum nu inseamna acelasi lucru peugeot/vw, dar macar le numeri acolo....
Daca vrei masina, alege pe aia care care-ti place, si pune "diverse" cit te tine punga.
l.e.
Daca iei benzinara, nu arunca banii pe scaune incalzite. Cu banii aia mai bine iti iei un detector de radar adevarat sau petreci un week-end de neuitat cu iubita la munte
Scris 27 iunie 2009 - 10:41
chiar m-ar interesa un leon cu 1.4 TSI mai ales la banii aia...acum scaune sport si alte suspensii nu pot sa zic ca-mi sunt fix necesare, un esp si o clima automata mi-ar fi mai bune, dar paote se poate upgrada si cu astea...
zi-mi te rog cu cine ai avut tu contact
cee'd e ok pe afara, trebuie s-o vad si inauntru si sa vad ce dotari/oferte are...
clar imi dau seama ca tsi e MULT peste 1.6 de la mazda, dar as lua TSI-ul mai mult pentru ca exista si mai ales pt ca e de o putere rezonabila pt anul asta. si un alt avantaj ar fi ca later mai ii pui cativa caluti acolo...
dar asta e doar o parte a monedei, in sensul ca mi-ar placea sa fie un turbo care sa ma poata duce si un pic mai repede... masina asta va fi masina de familie insa, as avea nevoie deci si de un portbagaj acolo...
probabil ca la golf 6 e comparabil cu hatchul mazda3, care e mai mic decat sedanul. stiu, gura de incarcare e mica la sedan, insa eu zic ca e suficient pt bagaje normale, nu voi cara mobila sau mai stiu eu ce chestii voluminoase...
daca mazda ar avea si un motor de 1.6/1.8 la 115/130 cp, la asa ceva m-as uita. dar nu are, cel putin nu benzina.
Golf 6 nici macar n-am putut vedea azi, la cardinal in ploiesti cica abia next week, pe joi asa primesc ceva, a ramas ca mai trec pe acolo. G6 highline 1.6 este 17.126, se mai da un discount de 650 euro, insa nu are asa:
scaune incalzite, poate parea un moft, insa mie cred ca mi-ar placea. recent am avut de suferit teribil din cauza unor probleme la coloana si mi s-a recomandat de doctori sa ma feresc de frig si probleme derivate din temperaturile mici din timpul iernii. de fel nu-s friguros, insa se pare ca va trebui sa incep sa ma feresc. sotia e insa friguroasa, ba chiar are ceva probleme cu circulatia, asa ca ma gandesc ca ar fi placute iarna...
oglinda retrovizoare antiorbire, buna si asta zic eu
airbaguri cortina spate, are insa airbag la genunchi fata, doar pt sofer
garantie 2 ani fara limita de km tren de rulare parca 20 k km, fata de 3 ani la mazda, o sa intreb si de trenul de rulare, ca mi-a scapat amanuntul...la focus insa, era garantat 60 k km cu garantie 4 ani, fara limita de km.
sunetul mi s-a spus ca e OK, un sitem cu 8 difuzoare, etc...la fel, cred ca bose sta mai bine, insa repet, la-s schimba oricand cu un upgrade la motor...
sistem de comanda bluetooth pt mobil, nice to have dar nu esential, l-as pune si pe asta la upgrade pt motor. la golf costa cam 450, ca-s doua pachete si nu mi-e clar acum care din ele e echivalentul.
parbrizul incalzit, iar mi se pare ceva misto, intra insa tot in categoria de mai sus...
senzori parcare parca n-am vazut la g6 highline, este un pachet care costa 472, insa ar avea senzori si pe fata zice brosura asta...
una peste alta, nivelul de echipare highline nu mi se pare asa de high, au in total peste 2 pagini de pachete de upgrade, dar pe bani buni, de...
nu mi-am notat preturile la g6 2 l tdi pentru ca, cred, ca erau prea mari, parca imi aduc aminte de aproape 20k
@ oaspetele
golf 6 1.6 102 cp e mai ieftin decat mazda 3 , am zis si mai sus pretul, insa nu are o gramada de optionale p-e care parca le-as cam vrea acum ca-mi sunt oferite pe mazda 3...stii cum e, ajunge sa te gandesti ca ai putea avea si aia si aia si parca iti vine greu apoi sa renunti la idee, chair daca n-ai apucat sa te bucuri o secunda de acele optionale...
o sa trec sa vad si leonul, pe afara imi place asa, e sporty, voi avea acceasi problema cu portbagajul, sa vedem cum sta...
mai iau in considerare octavia, fie 2 fie asta noua cu un motor decent. asta ar avea si portbagaj, si un look care sa fie OK pt sotie si digerabil pt mine. sa vedem ce preturi au astia, azi la 2 nu am ami gasit deschis decat la Cardinal Motors in urbea mea...
@ relu
de ce zici ca scaune incalzite sunt practic useless la benzinare? pt ca motorul se incalzeste repede si se face cald in cateva minute?
sotia de exemplu, pana la munca face 5 min. cu masina, n-ar apuca deci sa se faca cald in masina, zic eu, mai ales in traficul din oras...
oarescum offtopic in treaba asta, la masinile cu parbriz incalzit mai sunt de folos detectoarele de radar in habitaclu?
Aceasta postare a fost editata de dante01: 27 iunie 2009 - 10:51
Scris 27 iunie 2009 - 10:58
Eu am scaune incalzite, dar nu le folosesc din motivele dinainte.
Daca ai parbriz incalzit cu rezistenta, e clar ca n-ai ce face cu detector in parbriz. Oricum gurile rele zic ca se vor interzice din nou, asa ca unul in bara ar fi -poate- alegerea ideala.
Aceasta postare a fost editata de Relu: 27 iunie 2009 - 11:00
Scris 27 iunie 2009 - 11:06
In viitorul mai mult sau mai putin apropiat ai in plan marirea nr membrilor familiei, un catel, etc. ? Daca da, ar trebuie sa alegi un break sau un sedan de clasa compacta si nu un hatch.
Fct de buget, preferinte, etc. as sugera VW Jetta 1,4TSI, Skoda Octavia 2FL 1,8T(F)SI, poate Toyota Corolla 1,6i (din pacate nu au nicio turbobenzinara disponibila).
In orice caz, indiferent de oferta, NU cumpara anticele motorizari 1,6i de la Ford-Mazda, Vw, Renault, Peugeot (cel aspirat), etc.
Scris 28 iunie 2009 - 12:23
115cp/6000rpm
155nm/4000rpm
consum 5,2 / 6,5 / 8,7
enjoy - 15450eur
Pachetul Enjoy (disponibil doar cu 4-uşi, 5-uşi, Caravan) 535eur
Volan cu 3 spiţe, �mbrăcat �n piele, Comenzi sistem audio pe volan,
Climatizare electronică, Scaun şofer reglabil manual, 6 direcţii,
Cotieră faţă
Pachetul Iarnă 230eur
Sistem de spălare a farurilor prin presiune, Scaune faţă cu �ncălzire,
Guri de ventilaţie spate
Pachetul Siguranţă (indisponibil cu 4-uşi) 565eur
(indisponibil cu 1.9 CDTI ECOTEC�, 1.6 Turbo ECOTEC�,
1.9 CDTI ECOTEC�, 2.0 Turbo ECOTEC�),
Airbag-uri cortină, Program electronic de stabilitate (ESP)
Vopsea metalizata 395eur
Oglinzi exterioare reglabile electric cu �ncălzire,
rabatabile electric 30 eur
tempomat 100eur
Radio CD şi MP3 palyer CD30 cu 7 difuzoare 130eur
Ramă radio, Mufă Aux-in (LINE IN), 7 difuzoare, Componente
instalare radio, Afişaj board info, Comenzi sistem audio pe
volan, Volan cu 3 braţe, două capace de culoare gri �nchis şi
comenzi sistem audio (Doar: Essentia)
computer bord 70eur
Faruri cu Xenon 740eur
Sistem de spălare a farurilor prin presiune, Proiectoare ceaţă
total : 15450eur + 2795eur optionale = 18245eur
acuma au o reducere de pana la 2000eur din start pentru astra, deci un 16245eur. plus ce mai scoti de la dealer, in conditiile actuale mai merge lejer un 2-300eur.
deci ar iesi undeva pe la 15900eur. pret cu tva.
si ai toate dotarile mentionate de tine. in afara de jante.
la ce m-as mai uita eu ar fi intradevar noua mazda3 care mi se pare o bijuterie, la un golf, obligatoriu 1,4 tsi, sau o octavia daca ai nevoie de ceva mai mult spatiu.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 28 iunie 2009 - 02:58
ce draq se intampla, nu vor sa ia banuti, sau care e treaba?
ma uitam, in alta ordine de idei, la mazda 3 2 l/150cp benzina...
la un nivel de echipare mai scazut, TX nu TX plus, care n-ar avea sunet, bluetooth, sistemul ala de monitorizeaza unghiul mort si spatiul din spatele masinii, magazie cu 6 cd si sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, si trusa reparatie pneuri (ce draq vrea sa zica ca e asta? ca doar n-ai sta la margine drumului sa peticesc cauciucul...)are un pret un pic mai mic decat 1.6 TX+. adica cu 100 euro mai putin, pret de lista...
probabil ca o pot aduce mai jos, iar ceva extraoptionale as putea adauga apoi, insa 2 l/150 cp mi se pare totusi cam mult pt o compacta care se vrea masina de familie. asigurare, taxe, consum, etc se vor aduna la niste banuti...
plus ca probabil va trebui sa stau cu lunile pana vine, n-ar fi chiar graba, dar banuiesc ca nu-i tocmai placuta asteptarea asta...
Scris 28 iunie 2009 - 04:06
Scris 28 iunie 2009 - 04:11
acum nu ca nu inteleg ca 1.4 tsi e un motor bun si cu posibilitati mari de upgrade, dar nu asta va fi rostul masinii...
in plus, acum pe bune, 2 ani garantie si 20 k km pt trenul de rulare mie mi se pare putin...si dacia da 3 parca, nu?
civic am mai zis, e faina la design insa nu e pt mine...adica imi place asa, s-o vad pe strada, nu ma vad conducand una ca masina de familie...
Aceasta postare a fost editata de dante01: 28 iunie 2009 - 04:12
Scris 28 iunie 2009 - 04:51
Scris 28 iunie 2009 - 05:14
Scris 28 iunie 2009 - 05:37
Scris 28 iunie 2009 - 05:39
Scris 28 iunie 2009 - 06:58
Scris 28 iunie 2009 - 07:10
Scris 28 iunie 2009 - 08:15
mie mi se pare mult un 2 l pe o compacta...bine, asa, teoretic, mi-ar placea si mie un si pt o compacta 2 l 150 cp, insa putine masini din clasa compacta vin cu un pret decent la motorizarea asta...si daca mai urci si la nivel de echipare, atunci sa te tii... in felul asta ajungem pe clasa medie sa consideram decente motorizari de doar 2.5l, dar nu suntem in state...
evident, ai spus ca e parerea ta, acu' sa nu te superi ca am comentat-o...
eu zic ca si un 1.6 115 cp e decent pe o compacta, dar clar e diferenta de gusturi in ceeace priveste cum se misca o masina...
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi