Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Dacia Duster Suv

• Please log in to reply
680 replies to this topic

#51 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 03 iulie 2009 - 04:39

Apropierea de Logan mi se parea destul de logica si dpdv financiar. Vor folosi elemente comune pentru a reduce din costuri.
Cat despre faptul ca nu ar avea voie sa "dea" peste modele Renault sau Nissan, se prea poate. Un design reusit il pot face multi in tara asta si cu siguranta si cei care lucreaza in acel departament la Dacia.
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#52 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 03 iulie 2009 - 04:55

bai fratilor, dar voua vi se pare Skoda Yeti cine stie ce frumusete?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#53 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 03 iulie 2009 - 05:04

Nu, deloc as putea spune, nici urata cu spume nu pot spune ca e; cumva ceva neutru, mai ales in zilele noastre cand designerii auto par sa ne surprinda neplacut mai tot timpul.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#54 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 03 iulie 2009 - 06:40

mie mi se pare mult mai misto Dacia SUV decit Yeti... si cred ca va fi semnificativ mai ieftin si mai capabil off-road....
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#55 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 03 iulie 2009 - 06:58

Vom vedea care e mai capabila. Oricum, nu pt concursuri off-road cred ca au fost concepute cele 2 modele.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#56 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 03 iulie 2009 - 07:14

oricum e bine ca acum vrem de la Dacia masini frumoase pt ca inseamna ca testele tehnice si de fiabilitate le-a trecut! ;)
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#57 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 03 iulie 2009 - 08:44

Nu, deloc as putea spune, nici urata cu spume nu pot spune ca e; cumva ceva neutru, mai ales in zilele noastre cand designerii auto par sa ne surprinda neplacut mai tot timpul.

Pui pariu ca daca avea alta emblema baleau o gramada dupa ea ?
Dar asa, cum nu e "masina streina", nu e bune dom-le.... :D

Aceasta postare a fost editata de Relu: 03 iulie 2009 - 08:45

• 0

#58 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 03 iulie 2009 - 09:08

Sunt convins ca daca suv-ul Dacia ar fi avut o alta marca pe capota ar fi fost mai bine primit (ca prime impresii). La noi pe langa un fel de curent anti Dacia, mai este adevarata si o alta situatie: Romanii confruntati cu vesnicele probleme ale modelelor mai vechi si care nu s-au schimbat timp de zeci de ani de zile, vor sa aiba si ei parte de o marca nationala (cat mai poate fi de nationala) care sa ofere exact ce ofera alte marci cu renume (de la modele variate si care sa fie schimbate la cativa ani, la dotari si solutii moderne, fiabilitate, etc.). Ceea ce nu e rau, buba apare cand ei vor toate astea la preturi nu cu f mult mai mari decat ale vechilor modele Dacia.

P.S.: in citatul pus de tine eu ma refeream la Skoda Yeti, sa nu inteleaga cineva gresit. :D
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#59 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:
Inregistrat: 14-octombrie 03

Scris 03 iulie 2009 - 09:13

In primul rand acest SUV nu se adreseaza oamenilor saraci. Asa si cu Loganul , va costa 5.000 de $ si a ajuns dublu, 7.000 euro. Deci nu va fi o masina a saracului la 15.000 euro cand in banii astia gasesti alte suvuri mult mai ok. Daca pretul pentru varianta full va fi de 10...11 k atunci vorbim altfel.

In al-2lea rand Romania nu mai e in 1990 cand s-a scos SuperNova, s-au schimbat multe in Romania, tehnica, bani, stiinta, mentalitate, tot. Iar partea cea mai urata este ca nu l-am desenat noi asa urat, deci am ajuns la mana altora, deci identitatea noastra o fac altii . Macar sa le interzica sa vanda sub emblema Dacia, sa-i zica Renault.
  • 0

#60 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 03 iulie 2009 - 09:16

.... Ceea ce nu e rau, buba apare cand ei vor toate astea la preturi nu cu f mult mai mari decat ale vechilor modele Dacia.
....

Sincer, nu gasesc termenul potrivit sa-l pun pe un forum public... :D
  • 0

#61 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 03 iulie 2009 - 09:37

In primul rand acest SUV nu se adreseaza oamenilor saraci. Asa si cu Loganul , va costa 5.000 de $ si a ajuns dublu, 7.000 euro. Deci nu va fi o masina a saracului la 15.000 euro cand in banii astia gasesti alte suvuri mult mai ok. Daca pretul pentru varianta full va fi de 10...11 k atunci vorbim altfel.
........................................

Gandeste-te ca ai Logan, Sandero si Logan MCV le pretul ala si chiar sensibil mai scumpe de atat, astfel ca sa fim seriosi cu 10-11k euro varianta "full". Chiar daca ar fi motorizata cu 1,6i 16V, ca daca mai vrei si un diesel ...............
Dpmdv nu pozitionarea la 11, 13 sau 15k euro ar fi principala problema, ci sa avem solutii tehnice bune (nu vise sau sf-uri, ci bune si fiabile, rezistente), dotari rezonabile, finisaje decente, astfel incat sa merite pe deplin suma ceruta pe ea, indiferent care ar fi asta.
  • 0

#62 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 03 iulie 2009 - 09:40

Nu cred ca daca era o emblema de vw sau nissan baleam pe aici ca nebunii.Sa fim seriosi,fiecare are o slabiciune pt o marca dar chiar nu cred ca ne inmuia emblema,tot uratica era.Si nimeni nu vrea logan la pret de nova,insa cand te apropii cu modelele de acum de altele superioare tehnic/dotari/confort si design,nu poti sa ai pretentii sa fi la fel de laudat.
  • 0

#63 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 03 iulie 2009 - 10:06

hai ca n-am cerut cine stie de minune. dar na, ni se da ce vor altii, nu ce visam noi pe aici, poate nici nu e de mirare ca nu are nimeni dacia.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#64 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 03 iulie 2009 - 11:31

Nu cred ca daca era o emblema de vw sau nissan baleam pe aici ca nebunii...............................

Nu e vb de asa ceva, ci doar de faptul ca daca ar fi avut o alta sigla pe bot, ar fi fost mai multe pareri pozitive (atentie, nu adulative) si mai putine negative.
  • 0

#65 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 12:36

Depinde ce intelegi prin "sarac". Ca totusi, nici Logan la 8-9k, cum sunt f multe la noi, nu e masina de sarac. Masina de sarac ar fi ceva la maxim 3k euro (da sa fie ceva nemtesc, neaparat :D)
Daca SUV'ul asta va fi 15k cu 4x4, tot va fi cea mai buna oferta de pe piata. Tucson, 4x4, incepe de la ~19k (2.0 benzina), iar 2,0 crdi este 21.5k. Si poate ca nu toata lumea are nevoie de motor asa mare (desi deja e o masina destul de grea), asa ca vor opta ptr Dacia. E adevarat ca se prea poate ca Dacia sa nu ofere toate dotarile cu care vine Tucson (ma refer aici de fapt la ESP, ca in rest n'are nimic iesit din comun), dar e vorba totusi de o diferenta de 25% din pret, ceea ce e destul de mult.

In primul rand, cred ca trebe sa asteptam sa vedem preturile reale. Deja daca pretul va fi 16k, balanta inclina incet spre Tucson (care, totusi, si la design sta destul de bine, dupa parerea mea), altfel nu's prea convins.

Cat despre un oarecare negativism datorita faptului ca grila e emblema Dacia, nu cred ca e cazul. Au fost criticate aici dpdv al designului multe alte modele ...

Iar partea cea mai urata este ca nu l-am desenat noi asa urat, deci am ajuns la mana altora, deci identitatea noastra o fac altii . Macar sa le interzica sa vanda sub emblema Dacia, sa-i zica Renault.

Daca nu venea Renault, la cum mergeau lucrurile la Dacia, mi'e ca nici macar la Logan nu ajungeam singuri si asta nu ca n'am avea oameni competenti. Uite cum a ajuns Aro. Si pana la urma, care era identitatea noastra? Cine auzise de Dacia pana sa fie preluata de Renault? Si mai ales ... cati cumparau Dacia in afara tarii? Mie, unul, mi se pare ok cum au mers lucrurile pana acum la Dacia. Ca se putea si mai bine, nu contest. Insa decat sa ajungem la facelift'ul cu nr 20 ptr 1310, mai bine un Logan sau un Sandel. Si oricum, e f posibil ca pe unele piete sa se vanda si sub marcile Renault si Nissan :P
Si ... cine sa interzica folosirea emblemei Dacia? :D
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#66 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 05:47

Nu e vb de asa ceva, ci doar de faptul ca daca ar fi avut o alta sigla pe bot, ar fi fost mai multe pareri pozitive (atentie, nu adulative) si mai putine negative.

Pai nu vezi ca acum sunt NUMAI negative ? Daca era o Toyota sau mai stiu eu ce, imediat ii gaseau si parti pozitive.....
Pot sa-i zic snobism ? :D

..... Si pana la urma, care era identitatea noastra? ....

Exact, aia pe care n-am avut-o niciodata....
  • 0

#67 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:
Inregistrat: 14-octombrie 03

Scris 04 iulie 2009 - 10:57

Identitate pe care trebuie sa ne-o facem odata si odata. Andrei , la 19.000 euro iei Santa Fe noua plina de optiuni, Tucsonul 4x4 si Kia 4x4 e pe la 14.000 euro. N-ai mai fost demult pe la dealerii de masini noi, criza a ieftinit binisor toate masinile.

In sfarsit, noi nu avem nimic de castigat asa ca sa scoata ce or dori si cu coarne, pentru mine Dacia nu reprezinta cu nimic romanismul, e buna ca merge bine si aduce banuti la buget, ca da de lucru oamenilor, pentru asta-i felicit si cam atat, daca o sa trebuiesc sa aleg intre Dacia si Ford fabricat la noi n-o sa iau in considerare vreun avantaj nationalist de partea Daciei, acolo sunt doar niste frantuji smecherasi care se pare ca stiu sa gadile anumite corzi sociale, macar americanii nu produc "abur".
  • 0

#68 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 12:40

Sportage sau Tucson 4x4 (nici macar 4x2) la 14mii euro? Unde? Imi poti da detalii (pe privat macar), pls? Eu sub 16mii nu am vazut Tucson 4x4 (cu discount urias oricum).

Revenind la Loch Ness, singura buba e botul urat. Cel putin din punctul meu de vedere. Daca ii puneau fatza de Sandel era mai bine.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#69 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 04 iulie 2009 - 12:58

macar americanii nu produc "abur".

americanii nu prea mai produc nimic :)..datorii pt restul lumii de fapt..si dolari la masina de tiparit

ai dreptate, alegerile mereu le faci obiectiv etc.

iar despre identitate...aia vine in timp si pe masura ce demonstrezi ca stii sa faci ceva..
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#70 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 01:18

Imagine amplasata

Iata si profilul. Se pare ca de pe masina din poze lipsesc niste bandouri care ar putea-o face mai aratoasa.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#71 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 01:48

Bandouri, overfendere, etc. amspus ca e posibil ca varianta de lansare sa mai aiba detalii suplimentare si/sau unele usor modificate.
Ganditi-va ca Dacia a "scapat" acele poze nu numai pt a marca cei 10 ani de la achizitia de catre Renault ci pt a testa cumva reactia publica cu o versiune mai "nefinisata", urmand ca la lansarea propriu zisa sa prezinte acea versiune ceva mai aranjata.
  • 0

#72 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 04 iulie 2009 - 01:51

si eu cred ca e prea urata grila fata si nu se pupa cu nimic.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#73 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 02:21

@greierasul ... recunosc ca n'am intrebat direct la dealeri de oferte, insa mi'e greu sa cred ca 14k ptr 4x4 e o oferta ptr mai mult de, sa zicem, 10 bucati aflate in stoc. Totusi, e vb de masini de +21k. 14k ar insemna ca le dau in pierdere ... si nu vad logica
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#74 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 02:25

Daca tot testeaza doar reactia publicului, poate ii schimba si farurile si grila. :)
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#75 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 04 iulie 2009 - 02:34

Grila este f posibil (adica sa fie toata la fel, nu juma juma), farurile ma indoiesc.
  • 0

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi