Salt la continut


Fotografie
- - - - -

D'ale gurii!


  • Please log in to reply
2259 replies to this topic

#576 cata69

    the nobody

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Location:RO-B
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 21 decembrie 2010 - 12:38

:lol: :lol: :lol:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#577 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 21 decembrie 2010 - 09:10

A scris Swiby retete pt multe gusturi.
Ce iti pot spune eu, anul acesta am folosit un mix de condimente pt carnati folosit in macelarii si unele unitati de preparare, in plus am mai adaugat cimbru, sare, piper si boia de ardei dulce (pe langa usturoiul dat prin masina de tocat impreuna cu carnea si supa de oase - porc si vita); cert este ca au un alt gust fata de cei de anul trecut de ex. Astept sa vad cum sunt si afumati, deocamdata am perpelit cativa proaspeti, iar opinia unanima a fost ca sunt mai buni.
In ceea ce priveste cantitatile folosite, cat am folosit eu este irelevant pt tine. :lol:


Thanks, asta voiam sa vad!

pute netu de retete de cirnati,,,,


Stiu ca pute netu', pute el la orice subiect (mai putin triggering mode pentru intreruperi c67xx->ARM9 CHIPINT0-3 pentru OMAP-L138... dar pe cine intereseaza asta? :lol: ) pe mine ma interesa insa retete incercate/gustate, nu toate fanteziile unora si altora.

Aceasta postare a fost editata de Forester: 21 decembrie 2010 - 09:11

  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#578 Swiby

    Membru senior

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Location:Bucureşti
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 21 decembrie 2010 - 09:44

Retetele postate de mine sunt din arhiva proprie, nici nu mai stiu de unde le-am luat de pe net. In decursul anilor au fost testate, la mine sau la altii din familie. Depinde foarte mult de gusturile fiecaruia, unele retete placand unora, altele altora.
Ce pot sa spun este ca nu exista o reteta exacta din punct de vedere al cantitatilor, depinzand extrem de mult de calitatea carnii, continutul de grasime, gust, textura si aroma condimentelor. De exemplu sarea din comert este toata iodata, conform legii, neavand insa nicio legatura cu sarea normala, asa cum o stiam noi pana acum cativa ani. Pusa ca ingredient in produse alimentare le schimba iremediabil gustul, de exemplu muraturile capata o aroma ciudata si fermenteaza sau inmoaie ceea ce vrem sa muram. Daca vreti sa luati sare "ca pe timpuri", neiodata, au de vanzare la un magazinas in Tunari, la pungi de 4 kg.
Experimentarea este mama reusitei, zic eu. De exemplu, daca intr-o reteta de carnati scrie sa pui busuioc, dar eu nu vreau, ma obliga cineva sa pun ? Sau daca nu scrie sa pui piper, dar mie imi plac mai condimentati, ma opreste cineva sa pun ? Sau daca mi se pare "la ochi" ca un ingredient este in mod evident insuficient sau exagerat cantitativ, nu pot ajusta ?
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#579 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 21 decembrie 2010 - 09:55

Sigur ca se poate experimenta, dar eu fiind la prima aventura de genul asta, voiam un "basic" start! :lol:
De asemenea, am observat ca multa lume prefera/savureaza carnurile foarte picante/iuti, ceea ce nu e cazul la mine, dar nu eram sigur ca nu trebuie cat de putin piper de exemplu in carnat. Ideea de baza este ca vreau sa iasa suficient de bun astfel incat sa nu ma descurajez pentru viitor! :lol:
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#580 mmmcomro

    Membru Dezaxat

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 823 Mesaje:
Inregistrat: 18-decembrie 10
  • Location:.ro
  • Marca:volkswagen
  • Model:a3 8l 1999
  • Motorizare:1.9 tdi

Scris 21 decembrie 2010 - 10:03

Legat de condimente.
E o problema foarte delicata privind ceea ce punem.Tentatia e de a pune cat mai multe...
Pe langa sare, piper, vin :lol: , ce anume vi se mai pare indispensabil?

Pe la tara mai exista acea sare grunjoasa, pura, cu care se freaca porcul.
El se inveleste, dupa parlirea cu paie, spalarea lui bla,bla...
E posibil sa fie ceva diferente in ritual, depinzand de zona...
  • 0

#581 alexx_elf

    Membru scriitor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Volkswagen
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 21 decembrie 2010 - 10:23

(mai putin triggering mode pentru intreruperi c67xx->ARM9 CHIPINT0-3 pentru OMAP-L138... dar pe cine intereseaza asta? :lol: )


Complet off-topic in stilul garajul: Forester, ETTI sau Automatica si Calculatoare? :lol:

On-topic: Pofta buna!
  • 0

#582 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 21 decembrie 2010 - 01:10

Sigur ca se poate experimenta, dar eu fiind la prima aventura de genul asta, voiam un "basic" start! :lol:
De asemenea, am observat ca multa lume prefera/savureaza carnurile foarte picante/iuti, ceea ce nu e cazul la mine, dar nu eram sigur ca nu trebuie cat de putin piper de exemplu in carnat. Ideea de baza este ca vreau sa iasa suficient de bun astfel incat sa nu ma descurajez pentru viitor! :lol:


Mix acela de condimente de care spuneam eu mai sus nu are legatura cu cele gasite in mod uzual in comert (hypermaket-uri, etc.), de altfel acesta a fost motivul pt diferenta de gust.
Dpmdv, ar fi bine sa pui putin piper, chiar daca nu-ti plac condimentati, nu-i nevoie sa pui atat de mult incat sa fie picanti, insa pt gust, ar fi bine sa pui putin.
Cauta condimente cat mai naturale, fara substante sintetice, inlocuitori, etc.; nu te lua dupa ambalaje frumoase sau dupa cele cu pretul cel mai mare din raft.
Oricum nu ai cum sa iasa perfect din prima, insa daca ai vointa si perseverenta, vei ajusta tot timpul "reteta" pt a fi cat mai pe gustul tau/vostru; in plus de a avea un produs cat mai natural, ai si satisfactia lucrului facut de mana ta. :lol:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#583 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 21 decembrie 2010 - 03:19

... ai si satisfactia lucrului facut de mana ta. ;)


Asta merge pana la o anumita varsta, dup-aia parca mai bine sa fie facut de/cu altcineva... :D :D :P

...sunt porc, dar e de sezon. :huh:
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#584 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 21 decembrie 2010 - 04:17

Da' numa la perversiuni iti e mintea ............ :huh:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#585 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 22 decembrie 2010 - 07:00

Maine cred ca ma apuc sa fac cozonaci. Ceva sfaturi? :lol:
  • 0

#586 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 22 decembrie 2010 - 07:18

Da, cumpara-i! :lol: Just kidding.

Eu am facut aseara carnatii. Incomparabil cu orice rahat cumparat din comertu' capitalist. Evident, exista loc de imbunatatire, de exemplu poate mai multa grasime, dar sunt cam ceea ce am vrut de la bun inceput. Am si prajit vreo 3 bucatele sa vad ce scofala am facut, si numa' mirosul ala pe care nu-l mai simtisem de ani de zile m-a dat gata. :lol:
Si din 3 kile au mai si iesit o groaza de carnati! :P
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#587 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 22 decembrie 2010 - 07:19

Si eu am gustat azi din carnatii facuti in casa si sunt foarte buni. I-as fi facut un pic mai picanti dupa gustul meu, dar merg si asa :lol:
  • 0

#588 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 22 decembrie 2010 - 08:50

..........
Eu am facut aseara carnatii. Incomparabil cu orice rahat cumparat din comertu' capitalist. Evident, exista loc de imbunatatire, de exemplu poate mai multa grasime, dar sunt cam ceea ce am vrut de la bun inceput. Am si prajit vreo 3 bucatele sa vad ce scofala am facut, si numa' mirosul ala pe care nu-l mai simtisem de ani de zile m-a dat gata. :lol:
Si din 3 kile au mai si iesit o groaza de carnati! :P


Ia gandeste-te din 30 kg cati ies. :lol:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#589 DMIHNEA

    Membru scamator

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Location:CE,dar nu RO........
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 22 decembrie 2010 - 11:11

aici se fac cirnatii slabi,si e un progres,zic eu.Cirnatii in RO sunt grei din cauza grasimii din ei....aviz artizanilor...
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#590 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 22 decembrie 2010 - 11:30

Grei, dar cu gust aparte, considerati de foarte multi ( inclusiv eu ) foarte buni ! Grasimea da mare parte din gustul deosebit majoritatii bucatelor traditionale romanesti.
Ca nu trebuie exagerat cu halitul e foarte adevarat, dar fiecare face cum il taie capul.
  • 0

#591 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 23 decembrie 2010 - 12:24

Eu pun grasime (slanina) in compozitia carnatilor, dar nu precum in cazul celor din comert (care par facuti in cea mai mare parte din slanina, mai mult sau mai putin colorata cu boia).
Ca idee, anul trecut i-am facut mai slabi, carne macra degresata si cu putina slanina tocata separat, dar nu au fost la fel de apreciati tocmai din acest motiv.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#592 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 23 decembrie 2010 - 06:21

Dupa cum ziceam ieri, azi m-am apucat de cozonaci. Rezultatul:

Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata

Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata
  • 0

#593 cata69

    the nobody

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Location:RO-B
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 23 decembrie 2010 - 06:29

Băi nene, de ce toți fac cozonac de azi, când se mănâncă sâmbătă :lol:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#594 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 23 decembrie 2010 - 06:31

Azi s-a nimerit sa-i fac. Si cine a zis ca se mananca sambata? :lol:
  • 0

#595 DMIHNEA

    Membru scamator

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Location:CE,dar nu RO........
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 23 decembrie 2010 - 07:06

Se fac inainte deoarece in ajun scade drastic presiunea la gaze la blocuri.... :lol:
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#596 cata69

    the nobody

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Location:RO-B
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 23 decembrie 2010 - 07:20

Era pe vremuri, n-am mai auzit de așa ceva. Oricum eu am cuptor electric de ceva ani.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#597 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 23 decembrie 2010 - 08:40

Pejte... singurica? :lol:
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#598 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 23 decembrie 2010 - 09:56

Băi nene, de ce toți fac cozonac de azi, când se mănâncă sâmbătă :lol:

Simplu :
Sa aibe timp sa-si cumpere d-aia buni de la cofetarie ! :blush:
  • 0

#599 cata69

    the nobody

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Location:RO-B
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 23 decembrie 2010 - 09:59

:blush:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#600 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 23 decembrie 2010 - 10:00

Simplu :
Sa aibe timp sa-si cumpere d-aia buni de la cofetarie ! :blush:

Chiar cat e unu bun de la o cofetarie? Sa stiu cu cat sa-i vand la anu :lol:

Astept comenzi :lol:
  • 0




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi