D'ale gurii!
#576
Scris 21 decembrie 2010 - 12:38
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#577
Scris 21 decembrie 2010 - 09:10
A scris Swiby retete pt multe gusturi.
Ce iti pot spune eu, anul acesta am folosit un mix de condimente pt carnati folosit in macelarii si unele unitati de preparare, in plus am mai adaugat cimbru, sare, piper si boia de ardei dulce (pe langa usturoiul dat prin masina de tocat impreuna cu carnea si supa de oase - porc si vita); cert este ca au un alt gust fata de cei de anul trecut de ex. Astept sa vad cum sunt si afumati, deocamdata am perpelit cativa proaspeti, iar opinia unanima a fost ca sunt mai buni.
In ceea ce priveste cantitatile folosite, cat am folosit eu este irelevant pt tine.
Thanks, asta voiam sa vad!
pute netu de retete de cirnati,,,,
Stiu ca pute netu', pute el la orice subiect (mai putin triggering mode pentru intreruperi c67xx->ARM9 CHIPINT0-3 pentru OMAP-L138... dar pe cine intereseaza asta? ) pe mine ma interesa insa retete incercate/gustate, nu toate fanteziile unora si altora.
Aceasta postare a fost editata de Forester: 21 decembrie 2010 - 09:11
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#578
Scris 21 decembrie 2010 - 09:44
Ce pot sa spun este ca nu exista o reteta exacta din punct de vedere al cantitatilor, depinzand extrem de mult de calitatea carnii, continutul de grasime, gust, textura si aroma condimentelor. De exemplu sarea din comert este toata iodata, conform legii, neavand insa nicio legatura cu sarea normala, asa cum o stiam noi pana acum cativa ani. Pusa ca ingredient in produse alimentare le schimba iremediabil gustul, de exemplu muraturile capata o aroma ciudata si fermenteaza sau inmoaie ceea ce vrem sa muram. Daca vreti sa luati sare "ca pe timpuri", neiodata, au de vanzare la un magazinas in Tunari, la pungi de 4 kg.
Experimentarea este mama reusitei, zic eu. De exemplu, daca intr-o reteta de carnati scrie sa pui busuioc, dar eu nu vreau, ma obliga cineva sa pun ? Sau daca nu scrie sa pui piper, dar mie imi plac mai condimentati, ma opreste cineva sa pun ? Sau daca mi se pare "la ochi" ca un ingredient este in mod evident insuficient sau exagerat cantitativ, nu pot ajusta ?
#579
Scris 21 decembrie 2010 - 09:55
De asemenea, am observat ca multa lume prefera/savureaza carnurile foarte picante/iuti, ceea ce nu e cazul la mine, dar nu eram sigur ca nu trebuie cat de putin piper de exemplu in carnat. Ideea de baza este ca vreau sa iasa suficient de bun astfel incat sa nu ma descurajez pentru viitor!
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#580
Scris 21 decembrie 2010 - 10:03
E o problema foarte delicata privind ceea ce punem.Tentatia e de a pune cat mai multe...
Pe langa sare, piper, vin , ce anume vi se mai pare indispensabil?
Pe la tara mai exista acea sare grunjoasa, pura, cu care se freaca porcul.
El se inveleste, dupa parlirea cu paie, spalarea lui bla,bla...
E posibil sa fie ceva diferente in ritual, depinzand de zona...
#581
Scris 21 decembrie 2010 - 10:23
(mai putin triggering mode pentru intreruperi c67xx->ARM9 CHIPINT0-3 pentru OMAP-L138... dar pe cine intereseaza asta? )
Complet off-topic in stilul garajul: Forester, ETTI sau Automatica si Calculatoare?
On-topic: Pofta buna!
#582
Scris 21 decembrie 2010 - 01:10
Sigur ca se poate experimenta, dar eu fiind la prima aventura de genul asta, voiam un "basic" start!
De asemenea, am observat ca multa lume prefera/savureaza carnurile foarte picante/iuti, ceea ce nu e cazul la mine, dar nu eram sigur ca nu trebuie cat de putin piper de exemplu in carnat. Ideea de baza este ca vreau sa iasa suficient de bun astfel incat sa nu ma descurajez pentru viitor!
Mix acela de condimente de care spuneam eu mai sus nu are legatura cu cele gasite in mod uzual in comert (hypermaket-uri, etc.), de altfel acesta a fost motivul pt diferenta de gust.
Dpmdv, ar fi bine sa pui putin piper, chiar daca nu-ti plac condimentati, nu-i nevoie sa pui atat de mult incat sa fie picanti, insa pt gust, ar fi bine sa pui putin.
Cauta condimente cat mai naturale, fara substante sintetice, inlocuitori, etc.; nu te lua dupa ambalaje frumoase sau dupa cele cu pretul cel mai mare din raft.
Oricum nu ai cum sa iasa perfect din prima, insa daca ai vointa si perseverenta, vei ajusta tot timpul "reteta" pt a fi cat mai pe gustul tau/vostru; in plus de a avea un produs cat mai natural, ai si satisfactia lucrului facut de mana ta.
#583
Scris 21 decembrie 2010 - 03:19
... ai si satisfactia lucrului facut de mana ta.
Asta merge pana la o anumita varsta, dup-aia parca mai bine sa fie facut de/cu altcineva...
...sunt porc, dar e de sezon.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#584
Scris 21 decembrie 2010 - 04:17
#585
Scris 22 decembrie 2010 - 07:00
#586
Scris 22 decembrie 2010 - 07:18
Eu am facut aseara carnatii. Incomparabil cu orice rahat cumparat din comertu' capitalist. Evident, exista loc de imbunatatire, de exemplu poate mai multa grasime, dar sunt cam ceea ce am vrut de la bun inceput. Am si prajit vreo 3 bucatele sa vad ce scofala am facut, si numa' mirosul ala pe care nu-l mai simtisem de ani de zile m-a dat gata.
Si din 3 kile au mai si iesit o groaza de carnati!
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#587
Scris 22 decembrie 2010 - 07:19
#588
Scris 22 decembrie 2010 - 08:50
..........
Eu am facut aseara carnatii. Incomparabil cu orice rahat cumparat din comertu' capitalist. Evident, exista loc de imbunatatire, de exemplu poate mai multa grasime, dar sunt cam ceea ce am vrut de la bun inceput. Am si prajit vreo 3 bucatele sa vad ce scofala am facut, si numa' mirosul ala pe care nu-l mai simtisem de ani de zile m-a dat gata.
Si din 3 kile au mai si iesit o groaza de carnati!
Ia gandeste-te din 30 kg cati ies.
#589
Scris 22 decembrie 2010 - 11:11
#590
Scris 22 decembrie 2010 - 11:30
Ca nu trebuie exagerat cu halitul e foarte adevarat, dar fiecare face cum il taie capul.
#591
Scris 23 decembrie 2010 - 12:24
Ca idee, anul trecut i-am facut mai slabi, carne macra degresata si cu putina slanina tocata separat, dar nu au fost la fel de apreciati tocmai din acest motiv.
#593
Scris 23 decembrie 2010 - 06:29
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#594
Scris 23 decembrie 2010 - 06:31
#595
Scris 23 decembrie 2010 - 07:06
#596
Scris 23 decembrie 2010 - 07:20
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#597
Scris 23 decembrie 2010 - 08:40
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#598
Scris 23 decembrie 2010 - 09:56
Simplu :Băi nene, de ce toți fac cozonac de azi, când se mănâncă sâmbătă
Sa aibe timp sa-si cumpere d-aia buni de la cofetarie !
#599
Scris 23 decembrie 2010 - 09:59
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#600
Scris 23 decembrie 2010 - 10:00
Chiar cat e unu bun de la o cofetarie? Sa stiu cu cat sa-i vand la anuSimplu :
Sa aibe timp sa-si cumpere d-aia buni de la cofetarie !
Astept comenzi
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi