D'ale gurii!
#1426
Scris 07 aprilie 2012 - 12:31
#1427
Scris 07 aprilie 2012 - 12:40
Cat despre creveti, cei mai buni i'am mancat in Mexic. Erau micuti, dar proaspeti. Pana si orezul cu care erau serviti iti venea sa'l mananci gol (cred ca era fiert in apa in care fiersesera si crevetii ... sau macar resturile de la decorticare)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#1428
Scris 08 aprilie 2012 - 12:25
Bineinteles ca se pot face mii de variatiuni pe aceeasi tema, dar reteta originala este intotdeauna cea din zona unde a luat nastere mancarea respectiva. Si soacra-mea si bunica-mea fac macaroane cu carne, dar rezultatul final n-are nicio treaba cu matriciana.....
Uleiul de masline aromatizat este o 'inventie' moderna, util in bucatarie cand te grabesti. Bucataria mediteraneana este in general bazata pe mirodenii, pe arome puternice si un ulei aromatizat nu va putea inlocui proprietatile buruienii respective. Intra la categoria 'suveniruri', rar am vazut in vreo casa de italian asa ceva. In fine, nici n-am intrat in toate.....
Crevetii mie imi plac ASA (mai putin rosiile, care eu nu prea le suport in nimic because of nu mai exista rosie cu gust de rosie nicaieri in lume )
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 08 aprilie 2012 - 12:27
#1429
Scris 08 aprilie 2012 - 12:44
Am vazut cateva retete pentru facut ulei de masline aromatizat in casa (din ulei de masline cumparat si condimente proaspete). Daca uleiul aromatizat din comert nu imi inspira prea multa incredere, d'asta facut in casa cred c'o sa incerc. Daca nimeresti o combinatie buna, un asemenea ulei n'are cum sa strice la o salata, de exemplu
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#1430
Scris 08 aprilie 2012 - 01:43
+ Top 10 Crazy Kitchen Tricks That Speed Up Your Cooking
Aceasta postare a fost editata de pejte: 08 aprilie 2012 - 01:44
#1431
Scris 08 aprilie 2012 - 03:08
LE: acum m'am uitat si pe link'ul de mai sus si am vazut ca e si asta cu decojitul cartofului, da parca mai bine e in engleza decat in japoneza sau ce'o fi aia
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 08 aprilie 2012 - 03:10
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#1432
Scris 14 aprilie 2012 - 08:24
Dupa cum a zis si Andrei, masina de paine face doar aluatul - a mea are un program de vreo 1h10min in care framanta si il creste putin.
Mie nu mi se pare suficient, asa ca recomand sa se lase minim 2h inainte de a face lipiile efectiv.
Ingredientele: 500g faina(noi punem 400 alba + 100 secara), cca 300 ml apa, cam 3 sferturi de cupa d-aia mica (de la masina de paine) de sare, 50-60 ml ulei de masline, drojdie. Ordinea corecta: apa, sare, ulei, faina, drojdie. Aici noi punem drojdie proaspata, daca e Dr Oetker punem 1/3 din pachetelul de 42 de grame, daca e aia galbena ungureasca (ceva cu B...?) punem un sfert. Si valea la melestare.
Lipiile le facem intr-o tigaie de teflon de clatite, pe aragaz, asa cum e, fara sa se unga sau altceva. Se incalzeste tigaia moderat, iar lipiile se iau niste bulgari de aluat, se intind cu facaletul din 3-4 miscari sa iasa ca o clatita mai groasa si se pun in tigaie. Daca e focul potrivit, cred ca se fac cam intr-un minut, poate unu si jumate, depinde de grosimea lipiei si de flacara. Eu recomand flacara sa fie potrivita ca sa nu se arda si sa apuce sa se coaca si in interior.
Eu le intorc de vreo 2 ori de obicei, oricum trebuiesc macar odata. Intai le las sa se patrunda putin pe prima fata, apoi le intorc, le las pana se rumenesc pe fata#2, apoi le intorc din nou pe fata #1. Evident puteti sa jonglati cum vreti.
Daca totul a decurs cum trebuie, se mai si umfla de mai mare dragul, zici ca fac gogosi, nu lipii. Evident se desumfla dupa ce o pui in farfurie.
Cand s-a copt se pune pe un platou/farfurie intinsa, apoi se unge lipia cu putin ulei de masline, si dupa gust cine vrea presara si putin oregano.
Se prepara doar cat se mananca pe loc, restul aluatului se pune la frigider pentru mai tarziu. Don't worry, va creste!
Le mai potriviti voi cantitatile, pentru ca eu le folosesc destul de ochiometric, am o masura d-aia tip palnie care nu stiu cat de exacta e.
Zilele urmatoare poate nu uit sa fac niste poze.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1433
Scris 14 aprilie 2012 - 08:56
#1434
Scris 14 aprilie 2012 - 01:00
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#1435
Scris 14 aprilie 2012 - 01:14
#1436
Scris 19 aprilie 2012 - 07:55
IMG_1666 - Copy.JPG 552,42KB 8 downloads IMG_1667 - Copy.JPG 387,49KB 7 downloads IMG_1668 - Copy.JPG 436,6KB 6 downloads
IMG_1669 - Copy.JPG 429,09KB 8 downloads IMG_1670 - Copy.JPG 425,69KB 9 downloads IMG_1671 - Copy.JPG 402,99KB 12 downloads
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1437
Scris 30 aprilie 2012 - 10:03
#1438
Scris 30 aprilie 2012 - 12:09
Uploaded with ImageShack.us
Aceasta postare a fost editata de Monitor_R: 30 aprilie 2012 - 12:09
#1439
Scris 14 mai 2012 - 03:40
#1440
Scris 14 mai 2012 - 03:43
#1441
Scris 18 mai 2012 - 10:07
Un nou studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea de Alimentaţie din Manchester a scos la iveală rezultate surprinzătoare în privinţa alimentelor care ne fac mai sănătoşi. Astfel, se pare că ceafa de porc este un adevărat izvor de sănătate datorită acizilor graşi şi proteinelor pe care le conţine.
O analiză amănunţită a arătat că ceafa de porc este alimentul complet, conţinând mai multe vitamine decât broccoli sau morcovii, precum şi magneziu, fier sau potasiu. Specialiştii recomandă ca ceafa să fie gătită în mult ulei pentru a nu se pierde din substanţele nutritive, în special vitamina D, foarte bună pentru oase şi pentru sănătatea pielii.
“Din păcate polulaţia nu este educată şi continuă să consume mâncare de la fast-food, cum ar fi salatele sau peştele, care sunt foarte dăunătoare sănătăţii. Un mic dejun sănătos trebuie să aibă neapărat o porţie de ceafă de porc, eventual cu nişte jumări sau cârnaţi, şi neapărat cartofi prăjiţi cu multă sare”, au recomandat cercetătorii britanici.
#1442
Scris 18 mai 2012 - 11:57
In alta ordine de idei .. are careva o reteta de shaworma facuta in casa? Ma intereseaza prepararea puiului fara rotisor si a sosului de maioneza cu usturoi.
Life must be taken one disaster at a time
#1443
Scris 18 mai 2012 - 12:01
Pai normal ca contine "mai multe vitamine decât broccoli sau morcovii" pentru ca se prea poate ca porcu' sa manince "broccoli sau morcovi" ... da' "broccoli sau morcovi" care sa manince porc inca nu cred ca a vazut nimeni ... nici macar renumitii "cercetători britanici de la Universitatea de Alimentaţie din Manchester"O analiză amănunţită a arătat că ceafa de porc este alimentul complet, conţinând mai multe vitamine decât broccoli sau morcovii, precum şi magneziu, fier sau potasiu.
Daca nu pui si niste checiap cit mai iute ... sau macar niste "ERŐS PISTA" n-are nici un Dumnezeu ... Bine ... cu sarea nu trebuie exagerat ... ca dupa aia bei apa pina faci broaste-n burtaneapărat cartofi prăjiţi cu multă sare”
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
#1444
Scris 18 mai 2012 - 12:08
#1445
Scris 18 mai 2012 - 12:17
Pai ... de ex. ... noua in armata ne dadea parizer prajit ... il mincam cu usturoi ... si au trecut 26 de ani de atunci si n-am murit ... deci nu cred ca e nociv.Vreau o reteta cu parizar.
L.e. - adevaru' e ca ala era parizer comunist si o fi fost pe baza de carne ... da' asta din ziua de azi cine stie din ce e fi facut
L.L.e - bine ... tu te mai pricepi la chimie ... poate ai idee din ce combinatii de "CHCHOOCHCH" o fi facut
Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 18 mai 2012 - 12:20
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
#1446
Scris 18 mai 2012 - 12:20
Pai ... de ex. ... noua in armata ne dadea parizer prajit ... il mincam cu usturoi
N-o fi fost usturoi prajit cu nitel parizer ?
#1447
Scris 18 mai 2012 - 12:31
Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 18 mai 2012 - 12:31
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
#1448
Scris 11 iunie 2012 - 06:48
bah,da poze cu mici pe gratar cu lemne,piine si ceva Gambrinus nu aveti?frigarui?
#1449
Scris 11 iunie 2012 - 07:27
Relu in bucatarie
tot degeaba, pana nu i-ati vazut pe astia de la Regular Ordinary Swedish Meal Time
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
#1450
Scris 11 iunie 2012 - 07:39
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi