Salt la continut


Fotografie
- - - - -

D'ale gurii!


  • Please log in to reply
2259 replies to this topic

#1426 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 07 aprilie 2012 - 12:31

Dar nici tu cartofi facuti de el :lol:
  • 0

#1427 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 07 aprilie 2012 - 12:40

Daca'i vb de nudalsi d'aia de orez ... nu's prea mare amator decat daca'i necesar :lol:

Cat despre creveti, cei mai buni i'am mancat in Mexic. Erau micuti, dar proaspeti. Pana si orezul cu care erau serviti iti venea sa'l mananci gol (cred ca era fiert in apa in care fiersesera si crevetii ... sau macar resturile de la decorticare) :lol:
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1428 bleunightdanger

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Location:bucharest
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 08 aprilie 2012 - 12:25

Carbonara la baza nu are treaba cu smantana. Este o mancare traditionala din Lazio si dateaza din perioada celui de-al doilea razboi mondial cand bacon-ul trupelor americane a 'prins' la italieni. Pui pastele la fiert si in tigaie calesti bacon in ulei apoi trantesti si oul (eu il pun ca la omleta). Deasupra eu le servesc cu parmezan ras.

Bineinteles ca se pot face mii de variatiuni pe aceeasi tema, dar reteta originala este intotdeauna cea din zona unde a luat nastere mancarea respectiva. Si soacra-mea si bunica-mea fac macaroane cu carne, dar rezultatul final n-are nicio treaba cu matriciana..... :P

Uleiul de masline aromatizat este o 'inventie' moderna, util in bucatarie cand te grabesti. Bucataria mediteraneana este in general bazata pe mirodenii, pe arome puternice si un ulei aromatizat nu va putea inlocui proprietatile buruienii respective. Intra la categoria 'suveniruri', rar am vazut in vreo casa de italian asa ceva. In fine, nici n-am intrat in toate..... :P :P :P

Crevetii mie imi plac ASA (mai putin rosiile, care eu nu prea le suport in nimic because of nu mai exista rosie cu gust de rosie nicaieri in lume :( )

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 08 aprilie 2012 - 12:27

  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#1429 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 08 aprilie 2012 - 12:44

Eu dovleceii (si musai d'aia mititei, nu cat niste vinete) nu'i halesc decat taiati subtiri si prajiti, la care adaug mujdei si iaurt :P

Am vazut cateva retete pentru facut ulei de masline aromatizat in casa (din ulei de masline cumparat si condimente proaspete). Daca uleiul aromatizat din comert nu imi inspira prea multa incredere, d'asta facut in casa cred c'o sa incerc. Daca nimeresti o combinatie buna, un asemenea ulei n'are cum sa strice la o salata, de exemplu
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1430 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 08 aprilie 2012 - 01:43



+ Top 10 Crazy Kitchen Tricks That Speed Up Your Cooking

Aceasta postare a fost editata de pejte: 08 aprilie 2012 - 01:44

  • 0

#1431 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 08 aprilie 2012 - 03:08

Daca tot e vb de trucuri ...



LE: acum m'am uitat si pe link'ul de mai sus si am vazut ca e si asta cu decojitul cartofului, da parca mai bine e in engleza decat in japoneza sau ce'o fi aia :P

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 08 aprilie 2012 - 03:10

  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1432 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 14 aprilie 2012 - 08:24

Dupa un special request, revin cu cateva detalii despre lipiile pe care le facem noi.
Dupa cum a zis si Andrei, masina de paine face doar aluatul - a mea are un program de vreo 1h10min in care framanta si il creste putin.
Mie nu mi se pare suficient, asa ca recomand sa se lase minim 2h inainte de a face lipiile efectiv.
Ingredientele: 500g faina(noi punem 400 alba + 100 secara), cca 300 ml apa, cam 3 sferturi de cupa d-aia mica (de la masina de paine) de sare, 50-60 ml ulei de masline, drojdie. Ordinea corecta: apa, sare, ulei, faina, drojdie. Aici noi punem drojdie proaspata, daca e Dr Oetker punem 1/3 din pachetelul de 42 de grame, daca e aia galbena ungureasca (ceva cu B...?) punem un sfert. Si valea la melestare.

Lipiile le facem intr-o tigaie de teflon de clatite, pe aragaz, asa cum e, fara sa se unga sau altceva. Se incalzeste tigaia moderat, iar lipiile se iau niste bulgari de aluat, se intind cu facaletul din 3-4 miscari sa iasa ca o clatita mai groasa si se pun in tigaie. Daca e focul potrivit, cred ca se fac cam intr-un minut, poate unu si jumate, depinde de grosimea lipiei si de flacara. Eu recomand flacara sa fie potrivita ca sa nu se arda si sa apuce sa se coaca si in interior.
Eu le intorc de vreo 2 ori de obicei, oricum trebuiesc macar odata. Intai le las sa se patrunda putin pe prima fata, apoi le intorc, le las pana se rumenesc pe fata#2, apoi le intorc din nou pe fata #1. Evident puteti sa jonglati cum vreti.
Daca totul a decurs cum trebuie, se mai si umfla de mai mare dragul, zici ca fac gogosi, nu lipii. Evident se desumfla dupa ce o pui in farfurie.
Cand s-a copt se pune pe un platou/farfurie intinsa, apoi se unge lipia cu putin ulei de masline, si dupa gust cine vrea presara si putin oregano.
Se prepara doar cat se mananca pe loc, restul aluatului se pune la frigider pentru mai tarziu. Don't worry, va creste! :lol:
Le mai potriviti voi cantitatile, pentru ca eu le folosesc destul de ochiometric, am o masura d-aia tip palnie care nu stiu cat de exacta e.
Zilele urmatoare poate nu uit sa fac niste poze.
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1433 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 14 aprilie 2012 - 08:56

Interesant ! Voi incerca zilele astea :lol:
  • 0

#1434 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 14 aprilie 2012 - 01:00

Neaparat si poze ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1435 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 14 aprilie 2012 - 01:14

Of cor-se ! :lol:
  • 0

#1436 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 19 aprilie 2012 - 07:55

Azi facuram lipii. Cateva pozne la repezeala cu aluatul intins, fetele lipiei in diferite etape de coacere, cum s-a umflat (s-a fisurat pe undeva si nu s-a mai umflat cat China de data asta), produsul finit (fara oregano, doar unse cu putin ulei de masline)
Fisier atasat  IMG_1666 - Copy.JPG   552,42KB   8 downloadsFisier atasat  IMG_1667 - Copy.JPG   387,49KB   7 downloadsFisier atasat  IMG_1668 - Copy.JPG   436,6KB   6 downloads
Fisier atasat  IMG_1669 - Copy.JPG   429,09KB   8 downloadsFisier atasat  IMG_1670 - Copy.JPG   425,69KB   9 downloadsFisier atasat  IMG_1671 - Copy.JPG   402,99KB   12 downloads
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1437 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 30 aprilie 2012 - 10:03

Am descoperit acum ceva timp canalul asta de pe youtube. Pe cat punem pariu ca bleu avea vreo 60j de kile inainte sa se duca in Italia? :D
  • 0

#1438 Monitor_R

    Membru scriitor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:
Inregistrat: 16-septembrie 09
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 30 aprilie 2012 - 12:09

N-a papat cu masura...
Imagine amplasata

Uploaded with ImageShack.us
:D

Aceasta postare a fost editata de Monitor_R: 30 aprilie 2012 - 12:09

  • 0

#1439 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 14 mai 2012 - 03:40

Relu in bucatarie :)


  • 0

#1440 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 14 mai 2012 - 03:43

M-ai prins, nebunaticule .... :lol:
  • 0

#1441 pejte

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 18 mai 2012 - 10:07

Studiu: ceafa de porc în ulei, mai sănătoasă ca broccoli


Un nou studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea de Alimentaţie din Manchester a scos la iveală rezultate surprinzătoare în privinţa alimentelor care ne fac mai sănătoşi. Astfel, se pare că ceafa de porc este un adevărat izvor de sănătate datorită acizilor graşi şi proteinelor pe care le conţine.

O analiză amănunţită a arătat că ceafa de porc este alimentul complet, conţinând mai multe vitamine decât broccoli sau morcovii, precum şi magneziu, fier sau potasiu. Specialiştii recomandă ca ceafa să fie gătită în mult ulei pentru a nu se pierde din substanţele nutritive, în special vitamina D, foarte bună pentru oase şi pentru sănătatea pielii.

“Din păcate polulaţia nu este educată şi continuă să consume mâncare de la fast-food, cum ar fi salatele sau peştele, care sunt foarte dăunătoare sănătăţii. Un mic dejun sănătos trebuie să aibă neapărat o porţie de ceafă de porc, eventual cu nişte jumări sau cârnaţi, şi neapărat cartofi prăjiţi cu multă sare”, au recomandat cercetătorii britanici.
  • 0

#1442 Grinch

    antisocial

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 18 mai 2012 - 11:57

Asta e topic de mancare nu de bancuri.

In alta ordine de idei .. are careva o reteta de shaworma facuta in casa? Ma intereseaza prepararea puiului fara rotisor si a sosului de maioneza cu usturoi.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time


#1443 adrian_r5

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02
  • Location:Timisoara

Scris 18 mai 2012 - 12:01

O analiză amănunţită a arătat că ceafa de porc este alimentul complet, conţinând mai multe vitamine decât broccoli sau morcovii, precum şi magneziu, fier sau potasiu.

Pai normal ca contine "mai multe vitamine decât broccoli sau morcovii" pentru ca se prea poate ca porcu' sa manince "broccoli sau morcovi" ... da' "broccoli sau morcovi" care sa manince porc inca nu cred ca a vazut nimeni ... nici macar renumitii "cercetători britanici de la Universitatea de Alimentaţie din Manchester" ;)

neapărat cartofi prăjiţi cu multă sare”

Daca nu pui si niste checiap cit mai iute ... sau macar niste "ERŐS PISTA"
n-are nici un Dumnezeu ... Bine ... cu sarea nu trebuie exagerat ... ca dupa aia bei apa pina faci broaste-n burta ;)
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)


#1444 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 18 mai 2012 - 12:08

Vreau o reteta cu parizar.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1445 adrian_r5

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02
  • Location:Timisoara

Scris 18 mai 2012 - 12:17

Vreau o reteta cu parizar.

Pai ... de ex. ... noua in armata ne dadea parizer prajit ... il mincam cu usturoi ... si au trecut 26 de ani de atunci si n-am murit ... deci nu cred ca e nociv.

L.e. - adevaru' e ca ala era parizer comunist si o fi fost pe baza de carne ... da' asta din ziua de azi cine stie din ce e fi facut :P
L.L.e - bine ... tu te mai pricepi la chimie ... poate ai idee din ce combinatii de "CHCHOOCHCH" o fi facut ;)

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 18 mai 2012 - 12:20

  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)


#1446 unipower

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:
Inregistrat: 04-iulie 10
  • Location:Nordul cu Aur Verde
  • Marca:Doua
  • Model:Nu le zic
  • Motorizare:Strict Secret

Scris 18 mai 2012 - 12:20

Pai ... de ex. ... noua in armata ne dadea parizer prajit ... il mincam cu usturoi


N-o fi fost usturoi prajit cu nitel parizer :D ?
  • 0

#1447 adrian_r5

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02
  • Location:Timisoara

Scris 18 mai 2012 - 12:31

Nu ... parizeru' era de la ei ... usturoiu' era de la noi ...

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 18 mai 2012 - 12:31

  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)


#1448 DMIHNEA

    Membru scamator

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Location:CE,dar nu RO........
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 11 iunie 2012 - 06:48

bah,da poze cu mici pe gratar cu lemne,piine si ceva Gambrinus nu aveti?frigarui? :wub:


  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#1449 ska

    nobody...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Location:Oradea
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 11 iunie 2012 - 07:27

Relu in bucatarie :)


tot degeaba, pana nu i-ati vazut pe astia de la Regular Ordinary Swedish Meal Time :lol:


  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.


#1450 DMIHNEA

    Membru scamator

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Location:CE,dar nu RO........
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 11 iunie 2012 - 07:39

cica parizerul antic era facut din plamini,adica partile discrete din animal....Cel actual nu cred ca mai contine carne.....sau derivate....Ocazional mai iau femeii de la un butic mioritic,ii trezeste nostalgii,cu mustar mioritic cu tot.Sa nu uit,la ultimul drum la francezi am luat cel mai scump Dijon ce am gasit,mare deceptie....tzeapa,SAU varianta-gustul mioritica comunista ce am intiparita in creier nu are nimic in comun cu mustarul adevarat.......
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......




1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi