X3
Scris 30 decembrie 2010 - 10:07
Scris 30 decembrie 2010 - 11:21
Bai, deci discutia e interesanta, in fapt sunt multe masini misto, dar in realitate una perfecta nu exista.
toate au defectele lor:
X3 3.0sd e BMW si se fura oglinzile
GTI e VW, probabil se fura oglinzile, nu are 4x4, relativ scump
Focus RS are plastice nasoale
etc.
Exista oare masina ideala? Sau ideala pentru persoana X?
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 30 decembrie 2010 - 11:38
Continuand ideea X1 mi-ar place,probabil cel 2 dizel biturbo avand in vedere taxele,sau poate un 123d ,desi ma bate gandul sa ma intorc la origini(E30).Avantajul meu e ca iau masina mai mult din pasiune(BMW-urile zic) am pentru oras cu ce sa merg si am unde sa tin masina fara a imi face multe griji(daca o zgarie.daca ia oglinda,daca ia stergatorul,eleronul rotile si mai stiu eu ce),pentru Cata e ceva mai greu,el are nevoie de masina si chiar pica aiurea sa te trezesti fara oglinzi cand iti e lumea mai draga.
Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 30 decembrie 2010 - 11:41
Scris 30 decembrie 2010 - 11:50
Hai sa luam exemplu Astra mea. Majoritatea timpului merg fie singur fie cu un pasager in dreapta. Deci am inca 3 locuri si portbagaj de care n-am nevoie. Insa cand plec pe undeva cu prietenii, cele 5 locuri devin destul de mici asa ca se transforma in 4. Portbagajul devine cateodata prea mic pentru bagajele a 4 persoane pentru o vacanta mai prelungita, deci ar trebui una mai mare. Masina devine insa foarte grea cu 4 persoane si bagaje, motorul fiind mult prea mic pentru a depasi fara stres. Asa ca as avea nevoie de un motor mai mare, care, evident, va consuma mai mult, pe langa impozit/rca/casco mari peste o anumita cilindree. Un diesel nu este pe placul meu, asa ca problema cu consumul persista. Mai apar situatii in care ar fi de preferat o garda la sol mai mare, pentru a nu atinge pe dedesubt. Dar daca am tot timpul o garda la sol mai mare, se ridica centrul de greutate, masina devine mai instabila, etc. La fel si cu un 4x4, sunt rare situatiile in care as avea nevoie, dar in acele situatii ar fi ideal. Insa in restul timpului am doar greutate in plus inutila si mai multe pierderi in transmisie. De asemenea ar fi fun si o tractiune spate in anumite situatii, dar in alte conditii devine stresant/periculos. Mi-ar placea si o masina mica, in genul unui Clio RS, sa ma dau cu el pe un circuit/drum virajat, insa in restul timpului doar mi-as rupe rinichii prin oras si as consuma multa benzina. Ar fi probleme si intr-o vacanta... E un intreg cerc vicios.Sau ideala pentru persoana X?
Masina ideala nu are cum sa existe, doar compormisuri, mai mult sau mai putin bune
Aceasta postare a fost editata de pejte: 30 decembrie 2010 - 11:51
Scris 30 decembrie 2010 - 12:09
Probabil ca la un moment tehnologia va permite plata impozitelor in functie de cat/cum mergi sau se va crea un sistem de car sharing prin care sa devina rentabil sa folosesti masini adecvate necesitatilor de moment si sa nu fi nevoit sa cauti masini-bune-la-toate.
Scris 30 decembrie 2010 - 12:38
Pentru mine masina perfecta ar fi un Golf 6 GTD. Culoarea nisipului, eventual cu DSG dar merge si manuala. Accept si GTI musai pe manuala ca e benzinar si musai ROSU.
In masina asta eu am loc pe orice scaun as sta, portbagajul aproape mereu imi ajunge. Am mers si cu 4 persoane adulte si nu s-a vaitat nimeni. De ce mi-as putea dori un Passat sau un Touareg?
Recunosc ca imi face cu ochiul Tiguan... dar e doar o fantezie. Sunt indragostit si de Seria 1 si Seria 3, dar nu ma multumesc la spatiu....
Scris 30 decembrie 2010 - 12:46
Singura problema... daca e Avantgarde nu poti sa urci nicio bordura in minunata noastra capitala.
Aceasta postare a fost editata de Maxy: 30 decembrie 2010 - 12:46
Scris 30 decembrie 2010 - 12:52
Daca reusesti sa treci peste designSingura problema... [...]
Scris 30 decembrie 2010 - 12:58
Chiar asa?
Scris 30 decembrie 2010 - 01:00
Scris 30 decembrie 2010 - 01:01
Scris 30 decembrie 2010 - 01:03
Aceasta postare a fost editata de Maxy: 30 decembrie 2010 - 01:04
Scris 30 decembrie 2010 - 01:06
Scris 30 decembrie 2010 - 01:08
Scris 30 decembrie 2010 - 01:08
Scris 30 decembrie 2010 - 01:10
"Sau macar cu unu care sa arate bine:"si asta pus de tine nu e tot AMG?
N-am zis ca a mea ar fi vreo frumusete, doar ca mie imi place. Plus ca a mea e mai specialaDar nu mai bine pui poze cu Astra ta daca tot vrei sa ramanem orpilati de ceva anume.
Postul de mai sus legat de 'masina ideala' era comparativ cu al meu cazan
Aceasta postare a fost editata de pejte: 30 decembrie 2010 - 01:10
Scris 30 decembrie 2010 - 01:11
Scris 30 decembrie 2010 - 01:12
Scris 30 decembrie 2010 - 01:15
Aceasta postare a fost editata de Maxy: 30 decembrie 2010 - 01:16
Scris 30 decembrie 2010 - 01:24
Scris 30 decembrie 2010 - 01:27
Aceasta postare a fost editata de Maxy: 30 decembrie 2010 - 01:27
Scris 30 decembrie 2010 - 01:32
@Maxy: Macar plasticul meu nu se vrea a fi lemn, e doar un plastic lucios care nu ma face sa regurgitez cand ma urc in masina
@bleu: Esti pe langa. Nu e in nici un caz perfecta ci doar masina care mi-a placut la momentul respectiv. Ca acum mi-as fi luat altceva cu banii aia e altceva. Probabil tu de banii astia ti-ai fi luat 2 golani ionizati.
Scris 30 decembrie 2010 - 01:35
E speciala pentru ca e a mea. N-aveti pic de romantism in voi...
@bleu: Esti pe langa. Nu e in nici un caz perfecta ci doar masina care mi-a placut la momentul respectiv. Ca acum mi-as fi luat altceva cu banii aia e altceva. Probabil tu de banii astia ti-ai fi luat 2 golani ionizati.
eu nu am spus ca ionizata mea ar fi speciala.
Si de banii aia mi-as lua orice GOLF 6... si tot n-as spune ca e speciala. Got it, romanticule?
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 30 decembrie 2010 - 01:35
Scris 30 decembrie 2010 - 01:35
Hai sa luam exemplu Astra mea. Majoritatea timpului merg fie singur fie cu un pasager in dreapta. Deci am inca 3 locuri si portbagaj de care n-am nevoie. Insa cand plec pe undeva cu prietenii, cele 5 locuri devin destul de mici asa ca se transforma in 4. Portbagajul devine cateodata prea mic pentru bagajele a 4 persoane pentru o vacanta mai prelungita, deci ar trebui una mai mare. Masina devine insa foarte grea cu 4 persoane si bagaje, motorul fiind mult prea mic pentru a depasi fara stres. Asa ca as avea nevoie de un motor mai mare, care, evident, va consuma mai mult, pe langa impozit/rca/casco mari peste o anumita cilindree. Un diesel nu este pe placul meu, asa ca problema cu consumul persista. Mai apar situatii in care ar fi de preferat o garda la sol mai mare, pentru a nu atinge pe dedesubt. Dar daca am tot timpul o garda la sol mai mare, se ridica centrul de greutate, masina devine mai instabila, etc. La fel si cu un 4x4, sunt rare situatiile in care as avea nevoie, dar in acele situatii ar fi ideal. Insa in restul timpului am doar greutate in plus inutila si mai multe pierderi in transmisie. De asemenea ar fi fun si o tractiune spate in anumite situatii, dar in alte conditii devine stresant/periculos. Mi-ar placea si o masina mica, in genul unui Clio RS, sa ma dau cu el pe un circuit/drum virajat, insa in restul timpului doar mi-as rupe rinichii prin oras si as consuma multa benzina. Ar fi probleme si intr-o vacanta... E un intreg cerc vicios.
Masina ideala nu are cum sa existe, doar compormisuri, mai mult sau mai putin bune
Foarte bun post-ul, jos palaria, consistent, idei bune, deci se poate! Pacat ca o mai dai in balta mai tirziu, dar oricum, there is hope
legat de ce spui tu, diversi producatori auto (Mercedes, Peugeot) au inceput sa ofere solutii de mobilitate complexa, de genul unor contracte de leasing flexibile, sigur, prin tarile cu apa calda.
Sa zicem ca tu ai ca masina principala un Mercedes A-Class, pentru oras, dar poti sa iei un numar de saptamini pe an un C-Class (pentru calatoriile in afara orasului), iarna pentru mers la ski poti sa iei un GLK si vara in vacanta de vara poti sa iei o saptamina un SLK. Iar daca te muti, poti sa iei un Viano sau Vito sa iti cari lucrurile - intelegeti voi ideea.
Detalii despre sistemul Peugeot:
http://www.honestjoh...eugeot-mobility
http://www.mu.peugeot.co.uk/
Suna bine, si sincer, cred ca asta e viitorul.
Aceasta postare a fost editata de Frank SF: 30 decembrie 2010 - 01:36
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 30 decembrie 2010 - 01:36
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi