De la mijloc in jos, este cea mai tare masina pe care am condus-o pana acum, care pe ploaie / ninsoare / zapada / gheata / lapovita / mazga pur si simplu nu vrea sa se abata de la drumul drept. Ca sa vad limitele ei am incercat in spatii largi sa vad cum derapeaza, insa pur si simplu mereu se redresa de fund si nu voia sa o ia aiurea. Am mers cu masina in fiecare zi de cand a dat zapada, si am mers la fel de bine, ba chiar am putut sa fac si depasiri in deplina siguranta (pe centura). Pe zapada de 20cm de azi dimineata cu gheata sub ea, masina a plecat perfect, nu a ezitat deloc. Sunt super incantat de ea, si imi dau seama ca daca nu fac prostii sau nu dau de un lac de gheata, masina asta chiar ma ajuta sa nu derapez sau sa ajung prin balarii. Cred ca este de la cauciucurile de iarna si de la cutia automata, pentru ca ESP nu a intrat decat de cateva ori, si asta la viteze mici cand am dat de gheata pe jos.
De la mijloc in sus, momentan simt o mare dezamagire. Stergatoarele fata cand nu sunt in miscare stau pe o zona neincalzita a parbrizului, si la temperaturi de sub -2 grade ce e adunat acolo ingheata. Efectul este ca lasa dare de apa pe parbriz, care de bine de rau nu ingheata, insa blocheaza vizibilitatea. In dimineata asta la -8 grade m-am simtit ca in Dacia break veche a lu’ tata, dar acolo si asteptarile erau pe masura. Ideal ar fi fost ca stergatorul sa stea pe o zona unde ori ajunge aerul cald din masina ori trece un fir de dezaburire, ca sa topeasca gheata de pe stergator. Mergeam azi prin trafic si ma apucau toti nervii cand vedeam alte masini cu parbrizul curat ca lacrima, si in fata mea statea un parbriz aproape curat, insa nu prin zonele esentiale

La luneta e alta distractie, ca stergatorul e mai lung decat zona dezaburita (incalzita), si atunci varful lui trece mereu printr-o zona cu zapada/gheata, lasand o zona insemnata de luneta nestearsa. Nu am mai mers cu masini Sedan (Laguna e notch-back), insa daca ninge sau daca fuge zapada de pe plafon, se aduna toata pe zona orizontala a portbagajului, ajutand si asta la blocarea vizibilitatii. La luneta Megane are geamul vertical si dezaburitorul functioneaza pe toata suprafata geamului si a stergatorului, iar efectul e unul foarte bun.
Overall prefer sa stea bine pe drum si sa ma chinui un pic cu vizibilitatea, decat sa am vizibilitatea nemarginita dar sa dansez pe strada ca la patinaj artistic

Aceasta postare a fost editata de AlexC: 18 decembrie 2009 - 11:52