Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Cand si cum se circula in Bucuresti

• Please log in to reply
2023 replies to this topic

#501 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 08 februarie 2010 - 10:47

Azi dimineata a trebuit sa plec pe la 07:30, cum nu am vrut sa dezapezesc masina ieri, tinand cont de viscol, m-am trezit mai devreme decat ar fi trebuit si dupa un mic dejun frugal, o cafea si o tigare am coborat cu o lopata dedicata la dezapezit. Am dezapezit masina, am curatat-o (a mai ramas f putina zapada pe plafon, pe mijloc, pe care nu am mai apucat sao curat ca deja intarziam), oricum locul de parcare este pur si simplu sapat in zapada, zapada fiind undeva la nivelul geamurilor. Bun, am terminat, am imbarcat pasagera si am plecat. Prima dificultate a fost sa intorc masina, ea fiind parcata cu fata, iar pe cealalta parte a aleii sunt parcate in lung alte masini si nici cand este uscat pe jos nu am cum sa scot masina dand cu spatele in stg; singura varianta este sa dau cu spatele in dr, adica fix intr-o straduta. Care straduta era.............banuiesc ca ati ghicit deja, cu f multa zapada si sleauri formate de la cele f putine masini care trecusera. In fine dupa cateva manevre am intors masina si urma sa ies intr-o strada laterala, care este totusi suficient de importanta sa treaca utilajele de dezapezire pe ea (cei care ati venit la mine stiti de ce este vorba); unde ma astepta surpriza nr 2: trecusera de trecut plugurile, dar era ditai malul de zapada la intersectie si nicio bresa facuta de cei de la dezapezire (or fi considerat ca pe straduta mai mica lumea leviteaza). Norocul meu a fost ca au trecut inaintea mea cele cateva masini (oricum banuiesc ca degetele de la o mana sunt multe daca le-as fi numarat) si sparsesera cat de cat malul de zapada, am contribuit si eu la bresa de acces cand am trecut cu masina (noroc ca zapada era moale).
Pe strada era ok, iesirea in sos Iancului era curatata rezonabil. Pe soselele principale, traseul meu a fost pana incurtea spitalului Fundeni, este curatat cat sa nu fie zapada mare, DAR zapada inca este pe carosabil si cel mai periculos este faptul ca sub zapada este gheata, chiar si gloduri de gheata.
Un alt aspect periculos este faptul ca in jurul anumitor guri de canal s-au format mormane de gheata, unele mai mari altele mai mici dar nu atat de mici incat sa le iei intre roti fara griji (considerand un autoturism uzual). Sa nu mai spun ca in cazul celor mari, capacul de canal fiind neacoprit de gheata, daca treci cu roata peste capacul de canal, nu numai ca aranjezi bine suspensia, dar sunt sanse ff mari sa nu mai iesi de acolo plus eventual prag infundat.
Ca trafic, estimez undeva la ~25% din traficul uzual pt acea perioada a zilei, cu toate acestea sunt destul de multi care merg mai incet decat permite drumul; adica ei circula cu 20 - 30 km/h cand s-ar putea circula cu 40 - 50 km/h. Cum de abia sunt 2 benzi, in cel mai bun caz, de cele mai multe ori ii tin si pe ceilalti in spate.
Am vazut destule masini parcate azinoapte dubland, uneori chiar si perpendicular pe masina parcata, masinile parcate la marginea drumului; cei cu plugurile evident ca i-au ocolit, numai ca in acele zone se creeaza dopuri de circulatie.
Sper ca dupa amiaza, cand iar trebuie sa mai fac unele drumuri, sa nu fie mai nasol decat azi dimineata.

E adevarat ca o astfel de iarna nu a mai fost de cativa ani buni de zile, dar se pare ca o data la acesti cativa ani de zile vine o astfel de iarna; care nu este mai rea decat iernile din copilaria mea, ci este cam ca acelea (cu mentiunea ca atunci ningea si era mai frig inca din Noiembrie).
Unii spun ca nu ne vom confrunta cu incalzirea globala. ci mai degraba sunt sanse mai mari ca dupa un anumit nivel al cresterii temp sa vina un fel de era glaciara.

p.s.: mai devreme unul din vecinii mei, cu un Land Cruiser V8, modelul nou, se chinua de mama focului sa iasa din parcare, mai dadea la lopata, mai incerca sa iasa si tot patina rotile; de abia dupa cam jumatate de ora a iesit, iar mormanele de zapada nu era mai mari decat cele din restul parcarii, chiar o idee mai mici datorita modalitatii in care a batut viscolul. Nu l-am controlat la anvelope, desi ma indoiesc ca avea unele dedicate de iarna, dar ma intrebam daca o fi cuplat reductorul sau selectorul pt Low.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#502 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 08 februarie 2010 - 11:01

RR Sport ramas in parcare in zapada de 2-4cm ... gume de VARA !

sectorul 1 : nu s-a deszapezit nu s-a facut nimic ! HUOOOO ! poduri de gheata pe mijlocul drumului si dureri maxime de cap
sectorul 2 : ok ! prin alocuri chiar uscat !
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#503 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Marca:BMW
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 08 februarie 2010 - 11:04

confirm treaba cu sleaurile din jurul gurilor de canal,am luat aseara in plin unul http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif nu stiu exact daca am bulit ceva la suspensie.
@George e ok si in sect 1 doar ca au intrat mai mult pe strazile principale

Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 08 februarie 2010 - 11:05

• 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#504 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 08 februarie 2010 - 11:07

ia vezi matale pe 1mai , de la domenii pana la chibrit ! plin de poduri de gheata !!!! ia mai vezi de la arcul de triumf pana la domenii ! LA FEL ! gheata GHEATA GHEATA ! zapada de 10cm pe jos !
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#505 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 11:09

stiu cum e doar am mers aseara pe acolo,s-au bagat pe Magheru and shit mai intai din ce am vazut
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#506 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 08 februarie 2010 - 11:18

Atita timp cit sub zapada e gheata, daca n-ai lanturi si e zapada mare, ramii si cu mama integralei !!
  • 0

#507 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:
Inregistrat: 14-octombrie 03

Scris 08 februarie 2010 - 11:25

Io am avut un experiment interesant. A trebuit sa parchez lateral pe o straduta necuratata dar cu sleau, iar parcarea si ea necuratata si in panta destul de abrupta. Zapada troienita cam de 50-60 cm. Evident nu mai parcase nimeni acolo, era doar pentru sculele adevarate , misiune imposibila. In 4H abia am iesit din sleau si am inaintat 20cm in parcare. Rotile patinau fiecare pe rand iar motorul murea. Scot ESP-ul motorul se tureaza , mai inaintez 20cm dar rotile din nou patinau. Blochez diferentialul central mai urc 20cm dupa care canci. Nasoala treaba, nu mai era o gluma si in plus nu vroiam sa ma fac de ras in fata oamenilor care ma priveau pe dupa perdele :D Deci apas butonul magic care la Mitsu este "Rear locked" . In momentu ala diferentialul central blocat, cel spate blocat, ESP-ul dezactivat, ABS-ul dezactivat , iar franele pe fata lucreaza astfel incat sa simuleze blocajul unui diferential fata, deci aveam 3 diferentiale blocate, 2 mecanice si unul virtual realizat automat din frane.Doar gumele nu ma ajutau fiind doar all-season. Ce sa zic, n-a mai stat la discutie, a umplut parcarea pana la 2 m inaltime cu zapada asvarlita si am ajuns in parcare :lol: In sfarsit nu mai sunt si eu umilit de desteptii cu SUV-uri de care vorbiti si voi , care alearga de parca ar fi la curse....acum sunt taticul lor, si-au cam scos palaria :D

Din pacate Land Rover s-a vazut ca sunt niste masinute care arata a gip doar, in afara de Defender restul sunt glumite pe bani multi.

Atita timp cit sub zapada e gheata, daca n-ai lanturi si e zapada mare, ramii si cu mama integralei !!

No, no, nu-i deloc chiar asa :D
  • 0

#508 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 11:27

S-o crezi tu :lol:
  • 0

#509 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 11:33

Singura problema la gheata eu o am cu frana.De frana mi-e cel mai frica pe gheata. Am mers pe gheata oglinda, ba chiar am si urcat o panta de vreo 3..400 de m. Pe gheata doar cu 3 diferentiale blocate te descurci si cu greutatea masinii, trebuie sa poata trage toate cele 4 roti egal deodata.E la fel ca pe iarba umeda. Nu e simplu dar se poate. In schimb franarea e ffff periculoasa pe gheata, de aceea nici n-o prefer, mai bine zapada multa decat gheata.
  • 0

#510 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 08 februarie 2010 - 11:58

Spunea Adytzu ceva de cod rosu de Miercuri; ceva mai multe detalii ?
Oricum daca pana disera in Buc este cod portocaliu, iar de Miercuri vine cod rosu (si daca este tot pt ninsoare si viscol), fiind clar ca cei de la dezapezire nu sunt in stare in conditi normale sa scoata zapada din oras (ei asteapta sa se topeasca natural), sunt curios cine si pe unde va mai circula.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#511 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 12:01

@greierasul
La orice masina, aderenta e cea care te ajuta sa te deplasezi. Daca aderenta e aproape de zero din cauza ghetii si a lipsei de apasare din cauza cvasi-suspendarii, si deplasarea e aproape de zero .... Vezi aia cu frina :lol:

Aceasta postare a fost editata de Relu: 08 februarie 2010 - 12:07

• 0

#512 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 01:02

@greierasul
La orice masina, aderenta e cea care te ajuta sa te deplasezi. Daca aderenta e aproape de zero din cauza ghetii si a lipsei de apasare din cauza cvasi-suspendarii, si deplasarea e aproape de zero .... Vezi aia cu frina ;)

Stai un pic, zici ca masina sa fie aproape suspendata ? Adica e zapada mare, iar sub roti gheata ? Sau doar gheata fara zapada ? Daca masina s-a asezat pe burta s-a terminat distractia. Asta e un aspect esential , sa nu ramai suspendat.Nu mai ai ce face intr-adevar, decat sa pui mana pe lopata. Zilele astea a fost afanata , nu prea s-a ramas suspendat, stai sa prinda un strat de gheata deasupra ,sa se intareasca ,sa vezi apoi distractie.Io zic ca abia peste 2,3 zile o sa fie belea pe stradutele necuratate daca nu se incalzeste afara brusc.
  • 0

#513 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 01:13

Pai acum in Buc. cam e zapada mare si ramii suspendat extrem de usor. La mine pe strada unde am atelierul au ramas intepenite din cauza suspendarii de zi dimineata asa: 2 loganuri cu gume de iarna, 1 haudi quoattro, 1 beeeemve cu gume de iarna. Singura masina care a trecut a fost un LC. Iar pejte a avut inspiratia sa parcheze cu mult inainte de zona cu probleme majore.
  • 0

#514 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 01:32

Acum a ramas un passat 4motion ;)
  • 0

#515 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 01:41

Acum la ce garda la sol au masinile compacte surprizele pot aparea extrem de usor. Parerea mea e ca cine nu-si curata parcarea azi, maxim maine, a cam pus-o, are nevoie de un tarnacop ;) se compacteaza aia de zici ca-i stanca.
  • 0

#516 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 08 februarie 2010 - 01:51

Prin Ct încă e parfum. A nins un pic astă-noapte, asta după ce de aseară se forma polei. Circulație destul de redusă. Probabil pe mulți i-au descurajat troienele de zăpadă formate în jurul mașinilor. De curățat s-a curățat un pic pe bulevarde, în rest ... cam trist. Dacă ar fi nins ca în Buc, ar fi fost grav.
Deocamdată încă e afânată zăpada, mă pot băga și pe unde are 20-30cm câte un pâlc, dar dacă nu or să curețe si apucă să se întărească, sufletu ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#517 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 08 februarie 2010 - 02:08

Vecin cu Passat nou, 4motion. A lucrat vreo 20 de minute sa scoata masina din parcare si inca vreo 30 sa o bage la loc. Adica fara sa mai plece undeva. A renuntat. Bineinteles, gume de vara.
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#518 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 02:27

Normal, doar e 4motion ( pentru miscare ) ;)
  • 0

#519 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 08 februarie 2010 - 02:29

Va zic eu.. fara lanturi ieri eram pa.
Rau de tot, cu toate gumele de iarna.
Lanturile sunt sfinte, zici ca esti senilat, nimic nu sta in fara atata timp cat cat ajungi la "tare" fara sa ramai suspendat... acolo unde esti la limita. Insa pe asfalt curat e crima..zici ca se rupe masina...

Aceasta postare a fost editata de aztec: 08 februarie 2010 - 02:29

• 0
calator prin timp si spatiu...

#520 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 02:29

Serios acum, cei care nu-si dau sema ca zapada e mai mare decit garda masinilor lor, sunt chiar defecti ...

l.e.
aztec, si cu lanturi, in zapada de juma de metru, tot n-ai ce face.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 08 februarie 2010 - 02:33

• 0

#521 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 02:47

bai G5 4 motion a mers bine azi dimineata a deschis drumul intr-o parcare nedeszapezita si a iesit cu bine de pe strada.Clar garda la sol mica nu e un avantaj pe vremea asta, de aia si cred ca o sa las masina linistit in curte sapt asta ;)
astia anunta 6 grade joi ?!!??!

Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 08 februarie 2010 - 02:49

• 0

#522 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 03:01

De miercuri, în România nu va mai ninge. "Precipitaţiile sub formă de ploi şi lapoviţă vor pune stăpânire pe întreaga ţară, începând de miercuri seară, când se vor manifesta uşoare încălziri'', a precizat meteorologul Elena Corduneanu.

Specialiştii în hidrologie ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor spun că nu pot preciza deocamdată care vor fi bazinele hidrografice care s-ar putea confrunta cu inundaţii.

SURSA
  • 0

#523 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 08 februarie 2010 - 03:28

Relu.. de accea zic acolo unde esti la limita.. daca zapada e prea mare.. nu mai fac fata nici lanturile.
Alt fenomen suparator observat ieri pe viscol..
Stergatoarele.
Adiica caldura data la maxim pe parbriz.. nu faceau fata pt ca ingheta zapada pe lame si le bloca buna functionare..
Zapada topita de caldura de pe parbriz ingheta rapid pe stergatoare...si deveneau inutilizabile in 2-3 min.. dupa care trebuiau curatate iarasi...
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#524 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 03:35

Lamele gen "aero" sunt ceva mai bune in sensul asta, pentru ca la cele standard se formeaza gheata intre pirghii si nu mai flexeaza. Si mai stropesti cu zeama din cind in cind sa nu se formeze rapid gheata.
  • 0

#525 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 08 februarie 2010 - 04:19

Ca tot ati adus vorba , de acum 2 saptamani si pana azi gheata a reusit sa-mi rupa toate cele 3 stergatoare, cauciucul de la varful stergatorului pe vreo 2..3 cm. De cand am luat masina le-am vazut ca sunt proaste, de duzina. In schimb alea de la Golf, dastea Aero sunt ca noi dupa 5 ani, na Bosch.
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi