Vizita Ungaria
Scris 07 mai 2011 - 09:27
Scris 07 mai 2011 - 11:20
Scris 07 mai 2011 - 12:29
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 07 mai 2011 - 01:57
Scris 07 mai 2011 - 02:03
Scris 07 mai 2011 - 02:07
Scris 07 mai 2011 - 02:36
Scris 08 mai 2011 - 02:44
Scris 08 mai 2011 - 02:55
Scris 08 mai 2011 - 04:35
Scris 08 mai 2011 - 04:38
Data viitoare o sa stii si o sa te cazezi la un hotel cu numePentru a nu stiu a cita oara,m-am luat dupa unul de pe aici si iar am luat plasa.La jegul de hotel DRIVEINN Budapesta,micul dejun in holul receptiei consta in ceai cu chifle,apa calda curge doar 30 min,cada baie doar pe site exista,caldura cu portia,ce mai,pirnaie curata,si totul la 40 euro inclusiv gunoaiele de breakfast.Nu e de vina colegul de forum ce mi-a laudat locul respectiv,eu sunt de vina ca ma iau dupa altii.
Scris 08 mai 2011 - 05:02
Scris 08 mai 2011 - 05:09
Scris 08 mai 2011 - 05:32
Scris 08 mai 2011 - 05:47
Scris 08 mai 2011 - 06:34
Scris 23 iulie 2011 - 06:17
Sunt curios de plimbarile pe Dunare si obiective. Nici de preturi si ce ai facut cu masina nu ar strica sa spui 2 vorbe.
mersi
Scris 24 iulie 2011 - 09:43
Din centrul orasului pana la Cegled imi alocam mereu 1 ora avand in vedere ca ultimii 15 km erau prin oraselul (sa-i zicem sat) respectiv.
In Budapesta cineva care a batut mult orasul mi-a recomandat sa parchez pe Gellert Hill si mare dreptate a avut. Bagati pe navigator CITADELLA si pana sa ajungeti pe varful dealului unde este o parcare cu plata o sa vedeti pe stanga niste sectiuni destul de largi unde parcatul pe trotuar NU este interzis. Acolo m-am parcat in fiecare zi.
De la Citadella luam autobuzele Hop on - Hop off cu care pentru un pret rezonabil te plimbi 48 ore prin tot orasul cat te tin picioarele. In prima faza am facut un tur complet cu linia rosie, intrucat plouase toata dimineata, era si prima oara cand ne aflam acolo si era inca innorat. A doua zi tot cu linia rosie am coborat la diversele atractii de pe harta. De vazut ai ce vedea, nu are rost sa enumar aici obiectivele caci deja au facut-o altii mai sus.
Biletul la autobuz contine si o plimbare pe dunare cu un vaporas. ATENTIE ca sunt doua tipuri de plimbari pe dunare: cele ieftine (ca cea luata cu biltul hop on hop off) care presupun o ora si ceva si cele pricopsite care costa cam dublu si presupun o plimbare oleaca mai lunga si un aperitiv alcoolic sau nu in timpul calatoriei. Recomand a doua varianta doar daca este facuta seara. Din motive de logistica nu am reusit sa fac plimbarea pe dunare noaptea, am mers doar pe lumina
Dupa plimbarea pe fluviu am coborat la statia terminala si am luat-o la picior prin centru, pe langa Parlament. Am strabatut o groaza de stradute dragute, am luat o harta de pe strada (d'aia gratis bineinteles!! ) care indica ceva obiective interesante (catedrale, baruri, carciumi) unde erau programate niste evenimente, si cu harta aia sumara m-am ghidat pe acolo.
De mancat se poate manca in centru relativ ok dar pe bani multi - ca in orice capitala. Personal am ales sa ma afund pe strazi indepartandu-ma de centru cat m-au tinut picioarele si am intrat in carciumile unde scria doar in ungureste si care implicit nu erau facute pt turisti . Culinar ai ce sa alegi, au o bucatarie destul de variata, cu multe preparate similare cu ale noastre dar am sesizat mai multe legume decat la noi.
NU am reusit sa merg cu metroul si imi pare rau. Cica chiar merita vazut. In cazul in care mergeti cu avionul sugerez o cazare in oras dar nu neaparat in centru. Am vazut ca mijloacele de transport se misca foarte bine, au benzi dedicate deci nu prea raman blocate in trafic.
Daca mergeti cu masina, nu are rost sa va miscati intre obiective decat cu autobuzele turistice caci altfel se pierde o groaza de timp. Eu totusi la fiecare plecare spre hotel, inainte de a ma pozitiona pe autostrada, mai dadea cateva ture si prin oras.
Orasul este superb, n-o sa va plictisiti. Personal prefer plimbarile lungi nu neaparat participarea la evenimente sau vizitarea unor muzee interminabile, dar aproape orice gusturi pot fi satisfacute in Budapesta. Inclusiv viata de noapte este foarte activa.
Pentru partea financiara am mers ca intotdeauna cu carduri embosate, conturi in lei si am scos forinti de la bancomate.
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 24 iulie 2011 - 09:50
Scris 24 iulie 2011 - 10:40
Mașina este bine să o lași la hotel. Nu are sens să cauți loc fără plată prin oraș.
Este un oraș de făcut la picior. Cam la orice oră nu am văzut să fie probleme. Lumea bea prin zonele verzi, prin metrou dorm oameni fără casă, dar pare liniște. Noi am fost cam la toate orele posibile prin oraș și mereu a fost ok.
Cu vaporul am fost doar seara, nu știu cum este în timpul zilei și cât costă. Nu este o experiență de neratat, dar daca tot ești acolo și n-ai ce face ...
Au și ei câteva locații turistice clasice, dar foarte frumoase sunt străduțele. Cu orice hartă nu cred că te vei rătăci.
Pentru transportul în comun și unele obiective turistice există un card care oferă gratuitate la transport și unele reduceri. Deși nu rentează mereu la centimă, am luat de la hotel. Nu te mai stresezi prin oraș.
Uite ce spune un site
Budapesta Card va poate economisi o multime de bani. Acest card de plastic, da dreptul posesorului sau si unui copil de pana in 14 ani sa beneficieze de toate avantajele cardului. Aceste avantaje sunt:
- dreptul de a folosit nelimitat transportul in comun pe perioada de validitate a cardului.
- reduceri la anumite restaurante, magazine, centre de inchiriat masini si multe alte locuri.
- intrare libera sau cu reducere la peste 60 de muzee si obiective turistice.
- tururi organizate de vizitare a obiectivelor turistice importante la jumatate de pret.
Budapesta Card, vine si cu o brosura, cu harta Budapestei si cu harta metroului din Budapesta. Brosura detaliza toate facilitatile si modul de folosire al cardului. Puteti cumpara Budapesta Card pentru 48 de ore la pretul de 6500 HUF sau pentru 72 de ore la pretul de 8000 HUF.
Daca vizitati Budapesta pentru 2-3 zile si planuiti sa vedeti cat mai multe dintre obiectivele turistice si atractiile orasului sau trebuie sa calatoriti foarte mult cu transportul public atunci Budapesta Card este o optiune excelenta.
În centru și locațiile pe care le-am menționat (care nu sunt toate în centru - de ex. zoo și lac), mâncarea este scumpă, dar foarte bună.
Pe la periferie prețurile sunt ceva mai mici. Desigur dacă nu ai pretenții de servire și experiențe culinare, există destule mall-uri unde se poate mânca bine și nu-ți mai bați capul cu asta.
Prețurile pe care le știu eu nu cred că mai există. Și noi am prins scumpiri de la o vizită la alta.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 24 iulie 2011 - 01:32
Stam la un apartament inchiriat prin homelidays si deci locul de parcare e problematic. Daca gasesc locuri libere pe acolo, o mai scot doar pentru cursa sambata si duminica . Planul e sa ne luam un card de transport valabil o saptamana pe toate liniile lor si cu care sigur ne vom descurca usor. Mai departe cu harta si un pic de engleza trebuie sa fie ok.
De vizitat o sa avem in princpiu toata ziua de vineri si un pic de sambata si luni. Restul o sa fie dedicat cursei. Vrem sa vizitam si cateva obiective mai ciudatele cum ar fi "House of Terror" ( http://www.terrorhaza.hu/index2.html ) si Hospital in the Rock ( http://www.sziklakor.../szikla_en.html ), pe langa cele clasice.
Scris 24 iulie 2011 - 04:56
Scris 24 iulie 2011 - 05:44
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 24 iulie 2011 - 05:48
Dupa cursa de azi, se anunta un spectacol interesant in Ungaria.
Scris 24 iulie 2011 - 08:00
Stai linistit ca nu o sa castige iubitul tau AlonsoDupa cursa de azi, se anunta un spectacol interesant in Ungaria.
Scris 25 iulie 2011 - 12:43
Parcă mai jos de Citadelă, nu mai rețin exact. Știu că prima dată am parcat și eu acolo, pentru că tot ce era cu plată era și ocupat. Ce transport este în zonă? Noi am mers numai pe jos.
Exact, putin mai jos: cum urci cam cu 200-300m inainte de parcarea cu plata. Eu ajungeam cu autobuzele hop-on hop-off
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 25 iulie 2011 - 12:43
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi