Cipriane, eu ( inca ) am memorie:
.... in parcuri nu ajung decat in ffff putine si doar pt a ajunge in zonele cu "coclauri".
....
Relu are dreptate in felul lui - se gandeste la ce e mai important pt el, copii.
Nu numai pentru mine, ci pentru oricine cu mintea intreaga.
Problema noastra e aia de care amintea Ciprian, si anume de atitudine ( sa nu zic de gindire in cel mai pur sens ), si de privire a lucrurilor in ansamblu. Romanul priveste simplist, crezind ca el a inventat roata...
Daca tot avem pareri personale diferite si avem dubii intr-o anumita privinta, orice om normal incearca sa vada ce fac cei din tarile civilizate. Eu am facut-o si o fac ori de cite ori e nevoie.
Unii dintre noi n-o fac, si uite ce prostii debiteaza.
Acelasi lucru il fac si guvernantii nostri cind oua legile. Le gindesc 2 minute dupa care noi toti tragem ponoasele ani de zile.
Pe de alta parte nici biciclistii/rolleri nu au vre-o facilitate, piste speciale - @#$% , in trafic soferii ii iau la $#%^ (e topic de injuraturi nu? ) Este destul de dificil zic eu de gasit o cale de mijloc. Tara asta din pacate doar la asta se rezuma, compromisuri.
Pentru siguranta si sanatatea copiilor, nu avem voie si dreptul sa facem compromisuri.
Solutii se pot gasi, o parte din parc exclusiv pentru velo intre anumite ore, etc, etc,etc ....
EXACT cum e afara !!
Dar sa risti viata copiilor, pentru ca si-a luat Gigi bicicleta si vrea sa se "dea" ca e dreptul lui, mi se pare un mod periculos si tipic romanesc de a gindi ....