Salt la continut

Fotografie
- - - - -

FREEZONE

• Topic inchis Acest topic e inchis
2698 replies to this topic

#2651 Forester

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 08 februarie 2011 - 05:26

Cu apa calda n-ar fi o problema, ca m-as debransa numai de la caldura!
Cu centrala mi se pare o cheltuiala foarte mare, care, cum ai zis si tu se amortizeaza foarte greu daca se mai amortizeaza. Era o afacere cine a avut bani acum 7-8 ani, cand si-au pus si majoritatea celor care au centrala la mine in bloc - in acest moment cred ca sunt mai mult de jumatate. Deci tzeava de gaz am chiar pe palier, la vecinul din perete. Dar in continuare, nu stiu de ce, nu ma atrage deloc varianta cu gaz.
Puii mei, complicata e viata...
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#2652 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 08 februarie 2011 - 05:36

Solutie mai ieftina decat RADET + repartitoare pe fiecare calorifer NU cred ca exista. Eventual si cu o izolatie corespunzatoare, chiar economisesti serios.

Centralele sunt totusi costisitoare, dar ofera un grad ridicat de confort.

Cele mai pacatoase mi se par apartamentele incalzite cu centrala proprie a blocului. La 4 camere circa 100mp pe decembrie sunt 1200lei intretinerea. Si in noiembrie 800 lei....
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#2653 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 08 februarie 2011 - 05:46

Toate reclamele din domeniul auto din timpul Super Bowl
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#2654 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 08 februarie 2011 - 06:03

Solutie mai ieftina decat RADET + repartitoare pe fiecare calorifer NU cred ca exista. Eventual si cu o izolatie corespunzatoare, chiar economisesti serios.

Eu am auzit ca repartitoarele nu ar fi chiar o solutie OK, ca nu e clar ceea ce masoara ele, si chiar si Opaina ala militeaza impotriva lor.

Mama are o cunostinta care are repartitoare si desi inchide caloriferele cind deschide geamul, sau inchide caloriferele peste zi, tot plateste caldura mai mult decit vecinii ei care nu au repartitoare... WTF?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#2655 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 08 februarie 2011 - 06:15

tot plateste caldura mai mult decit vecinii ei care nu au repartitoare... WTF?

Cum si eu consum cea mai mare cantitate de apa rece si calda din tot blocul :D
WTF, restul chiar nu se spala? :D
  • 0

#2656 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 08 februarie 2011 - 06:25

Singura solutie ok e sa fii autonom,adica centrala proprie pe ce combustibil poti
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#2657 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 08 februarie 2011 - 06:32

Cu apa calda n-ar fi o problema, ca m-as debransa numai de la caldura!
Cu centrala mi se pare o cheltuiala foarte mare, care, cum ai zis si tu se amortizeaza foarte greu daca se mai amortizeaza. Era o afacere cine a avut bani acum 7-8 ani, cand si-au pus si majoritatea celor care au centrala la mine in bloc - in acest moment cred ca sunt mai mult de jumatate. Deci tzeava de gaz am chiar pe palier, la vecinul din perete. Dar in continuare, nu stiu de ce, nu ma atrage deloc varianta cu gaz.
Puii mei, complicata e viata...

Pai daca tot ramai agatat la radet, nu faci nicio branza. :D
Ori te debransezi complet, ori nu; altfel aimai mult de pierdut decat de castigat.
Eu de ani multi de zile nu mai stiu ce-i aia revizia la apa calda in primavara-vara.
Daca ai mai mult de jumatate din vecini debransati, ar fi cel putin indicat sa studiezi chestiunea de a te debransa si tu. Nu de alta, dar sa nu te trezesti cu surprize surprize (de la facturi din ce in ce mai mari - sunteti mai putini cei care impartiti pierderile si furturile-, posibilitatea ca din cei ramasi bransati sa nu plateasca mai multi si voi care, desi platiti, sunteti in aceiasi oala a inchederii robinetului, etc.).
Tot in ideea in care sunt peste jumatate cu centrale cu gaz, costul platit pt a permite bransarea racordului tau la coloana, ar trebui sa fie rezonabil.
Daca vrei/vreti sa mai stai/stati min. 5-7 ani in acel ap, deja devine interesanta/acceptabila/indicata investita intr-o centrala acum; oricum la vanzarea ap vei avea un + din acest pct de vedere.
Nu e complicat, trebuie sa sti ce vrei si daca esti dispus sa faci acum (anul asta) o investitie in propriul confort in primul rand, iar apoi sa platesti cat consumi, cand consumi (in plus tai macaroana javrelor radet si celor asemenea lor)

.......................

Mhey tu ai citit ce am scris eu despre asta ?!
Nu cred; altfel ai fi observat ca si acum mai sunt dif, dar sensibil mai mici.
Astfel cum poate fi radetul mai ieftin ??????
In plus sa NU uitam ca acum gigacaloria e puternic subventionata, adica suportata din banii tuturor; sa vezi cand va fi "la liber".
In ceea ce priveste o centrala de scara/bloc, daca ea este moderna, bine dimensionata si montata (adica inclusiv instalatie sa fie noua sau in buni parametrii), este cea mai buna solutie la dispozitia prop unui imobil. Atat dpdv confort, cat si financiar.

Repatitoarele, dpmdv, sunt o tzeapa; chiar mai mare decat apometrele. Am mai spus-o.
Mama, la ap, are montate (si) repartitoare, ca nah au pus toti din bloc. Nu numai ca plateste la fel ca inainte si chiar mai mult (desi folosete mai putina caldura decat inainte - e prea cald in ap), dar are si costuri suplimentare cu citirea&intretinerea aparatelor respective.
Nu sunt altceva decat o alta capuseala bagata cu de-a sila pe gatul Romanilor.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2658 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 08 februarie 2011 - 08:06

Ce viata au unii... Stau pe forum la ore la care altii abia mai fac fata la munca... Va urasc... Pupavash...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#2659 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 08 februarie 2011 - 08:07

WTF, restul chiar nu se spala? :ph34r:

ai ramane surprins cati "fac economie"...
foarte trist...
:rolleyes:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#2660 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 08 februarie 2011 - 08:12

Ska, te-am strigat!

Băi, să știți că sunt destui cu apometre care trag apa o dată pe zi de exemplu.

Aia cu repartitoarele e o țeapă ordinară.

În plus debranșarea într-un bloc nu ajută cu nimic, deoarece vei fi pus să plătești un procent serios pentru că ai conducte și vecini care te "încălzesc".
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#2661 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 08:40

....................
În plus debranșarea într-un bloc nu ajută cu nimic, deoarece vei fi pus să plătești un procent serios pentru că ai conducte și vecini care te "încălzesc".

Asta, in anumite limite si-n fct de situatia concreta, e discutabila; daca nu se poate normal si civilizat, atunci cu actiune in instanta si expertize.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#2662 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 08 februarie 2011 - 08:53

Una peste alta, pana dispare subventia, termoficarea ramane sfanta/ieftina. Dupa .... ce o vrea al de sus :rolleyes:
  • 0

#2663 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 09:05

Pai si acum e mai ieftin cu gaz, am scris mai sus.
De ex. eu la un ap. de 3 camere, cu 4 persoane, platesc acum 17x ron intretinerea (evident ca fara caldura si apa calda) si ~170 ron factura de gaz. Total ~340 ron.
In conditiile in care in ap este aceiasi temp peste tot (nu fac cald doar in dormitor de ex., pt ca fetele circula in tot ap) si este cam prea cald dpmdv, iar in fiecare zi facem fiecare macar dus (daca nu si "cada" fetele). Iar la producerea apei calde este celmai mare consum de gaz, in special in anotimpul rece.
  • 0

#2664 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:
Inregistrat: 04-iulie 10
  • Marca:Doua
  • Model:Nu le zic
  • Motorizare:Strict Secret

Scris 08 februarie 2011 - 09:36

De ex. eu la un ap. de 3 camere, cu 4 persoane, platesc acum 17x ron intretinerea (evident ca fara caldura si apa calda) si ~170 ron factura de gaz. Total ~340 ron.

E foarte bine, inseamna ca ai si izolatie exterioara de minim 10 cm, sau pereti incalziti corespunzator de vecini (apartament pe mijloc cumva?)

De curiozitate, cati mp? Eu la aproape 100 mp dau dublu :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de the1: 09 februarie 2011 - 12:44

• 0

#2665 mmmcomro

Membru Dezaxat

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 823 Mesaje:
Inregistrat: 18-decembrie 10
  • Marca:volkswagen
  • Model:a3 8l 1999
  • Motorizare:1.9 tdi

Scris 08 februarie 2011 - 09:47

Razi ca proasta, mmmmmmm, si nu m-as mira sa te vad din nou lipsa. Nu vad care-i problema ta in fond... A, ca esti redus intelectual? Pai mai bine taci, iti sta mai bine :rolleyes:

...

Problema-i ca folosesti un limbaj de mahala, de frustrat...vrei sa pari altceva decat esti...
,,Impozit mai mare la A6, prin urmare vand/schimb A6-le pentru un Outback.'' :ph34r: :) :D

Pai spuneai ca n-are importanta consumul de benzina, ca ti-l permiti...iti doresti un Subaru de 3000cmc...( are impozit mai mic decat a ta de 2700cmc ;) ...electronicele le vinzi fiindca iti ocupa loc... ;)
  • 0

#2666 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 08 februarie 2011 - 10:04

Pai si acum e mai ieftin cu gaz, am scris mai sus.
...

Depinde cate grade tii in casa. Intre 22-24 grade, diferenta la consum e imensa !
Pe mine caldura ma costa in jur de 200lei/luna, apartament fost 4 camere actualmente 3. Iar temperatura 24 grade constant. Iar intretinerea cu totul, in jur de 400 lei la 4 persoane. In astia 400 ( maxim ) am inclus si caldura in lunile trecute cu ger.
Ma indoiesc rau ca la tine costa 170 lei in aceleasi conditii. La partile comune/tevi prin casa, cat dai la intretinerea blocului ??
Apropo, pretul gazului va exploda. Asa ca ....
  • 0

#2667 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 10:16

.............................

E foarte bine, inseamna ca ai si izolatie exterioara de minim 10 cm, sau pereti incalziti corespunzator de vecini (apartament pe mijloc cumva?)

De curiozitate, cati mp? Eu la aproape 100 mp dau dublu :rolleyes:

Blocul, ca de altfel nici ap, nu este termoizolat. Am vrut sa-mi izolez eu ap atunci cand am montat si centrala; pe vremea aia alpinistii aveau niste tarife cam prohibitive, plus ca aveam retineri fata de calitatea executiei propriu-zise.
Ap meu este pe colt, iar una din laturi/un colt (nu este perfect ll ) este spre N. Tinand cont ca fetele din fam sunt (uneori) mai friguroase, iar radetul da drumul mai tarziu la caldura, iar asociatia de prop din dorinta de a diminua costurile mai intarzie deschiderea robinetilor, eu dau drumul la caldura la primul semn de racoare mai accentuata si la cerere familiei. Asadar eu nu primesc caldura de la vecini, iar pana sa aiba ei abureala radetului in ap, la mine tot ap este incalzit complet si constant. Am mai povestit chestiile astea.
Suprafata este undeva la 80-8x mp.

Fact pt Ian nu a sosit inca, urmeaza; ma astept sa fie ceva mai mare.
  • 0

#2668 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 10:23

Depinde cate grade tii in casa. Intre 22-24 grade, diferenta la consum e imensa !
........................................
Ma indoiesc rau ca la tine costa 170 lei in aceleasi conditii. La partile comune/tevi prin casa, cat dai la intretinerea blocului ??
......................................

Acum, la mine in sufragerie sunt 24 grade, iar eu sunt aproape sa scot si tricoul de pe mine (nu-mi place sa fie asa de cald). Dar cum fetele se tot joaca pe jos + tocmai au facut baie ......
Daca nu crezi, vino sa te convingi singur, sti unde stau.
Am mai scris, ti-am povestit personal, ca la mine in casa e cald si ca e aceiasi temp in toata casa , etc. ...................
Singurul meu refugiu este chiar dormitorul "meu", este tocmai cel de pe colt, ii mai reglez altfel robinetul termostatat, uneori chiar il mai inchid si las geamul pe aerisire mult mai mult decat in celelalte camere; evident cu usa inchisa.
Cota normala si legala, pt partile comune este inclusa in intretinere; habar nu am cat este ea defalcat.
Oricum de perceput chirie pt tevile alea nu percep, asa ca doar platesc. :lol:
  • 0

#2669 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 10:27

Pe mine caldura ma costa in jur de 200lei/luna, apartament fost 4 camere actualmente 3. Iar temperatura 24 grade constant. Iar intretinerea cu totul, in jur de 400 lei la 4 persoane.

Se pare ca sunteti privilegiati, Relu & AerCurat! Eu dau lejer 350 DOAR gazul! Aia cu pretul gazului cam asa e, dar mai dureaza putin, prin 2013 cica. Pana atunci ne montam toti sobe :lol:

Blocul, ca de altfel nici ap, nu este termoizolat. Am vrut sa-mi izolez eu ap atunci cand am montat si centrala; pe vremea aia alpinistii aveau niste tarife cam prohibitive, plus ca aveam retineri fata de calitatea executiei propriu-zise.
Ap meu este pe colt, iar una din laturi/un colt (nu este perfect ll ) este spre N. Tinand cont ca fetele din fam sunt (uneori) mai friguroase, iar radetul da drumul mai tarziu la caldura, iar asociatia de prop din dorinta de a diminua costurile mai intarzie deschiderea robinetilor, eu dau drumul la caldura la primul semn de racoare mai accentuata si la cerere familiei. Asadar eu nu primesc caldura de la vecini, iar pana sa aiba ei abureala radetului in ap, la mine tot ap este incalzit complet si constant. Am mai povestit chestiile astea.

Posibil sa mai fi povestit tu, imi cer scuze. Eu nu activam pe forum :lol: De aia am intrebat. Oricum, tinand cont de cele zise de tine, platesti EXTREM de putin. Sincer nu-mi dau seama cum... beneficiezi si de subventie cumva? Daca da, atunci cam iese socoteala.

Imi cer scuze din nou ca te-am facut sa te repeti, eu sunt newbie :lol:
  • 0

#2670 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 08 februarie 2011 - 10:37

la mine maxim 400 lei intretinerea cu totul inclus.

Nici tu nu scapi daca nu te potolesti !! http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif

Aceasta postare a fost editata de Relu: 08 februarie 2011 - 10:43

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#2671 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 08 februarie 2011 - 11:32

@mol/slk/mmm
La primul atac la persoana pe care il mai vad din partea ta ai ban nelimitat. Ca asa vor muschii mei. Si asa ar trebui sa stai cuminte stiind ca ai de platit niste polite mai vechi.

@egdf.power
Ia pauza de vreo cateva zile si linisteste-te. Dupa ce trec cele cateva zile daca mai vrei sa mai postezi pe forum citeste regulamentul. Daca ai ceva de comentat vis-a-vis de comportamentul unui utilizator poti sa dai report dar nu-i raspunzi cu aceeasi moneda pentru ca nu rezolvi nimic. Ba dimpotriva. Nu intereseaza pe nimeni cati bani ai ci cat de mare e IQ-ul iar posturile astea nu iti sunt favorabile.

@restul
Daca nu incheiati subiectul am eu destule posibilitati sa va "ajut" sa va opriti.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#2672 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 11:37

S-a inteles :lol:
  • 0

#2673 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 11:45

Hai ma, de ce ati sters poza cu euroii. Vroiam sa-i vad si eu...
  • 0

#2674 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 11:52

Lasa ba ca ti-i arat live, sau, mai bine, intru si-n Home Bank si-ti fac un virament. Da-mi un IBAN din 28 caractere :) si te fac mai "bogat"
  • 0

#2675 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 08 februarie 2011 - 11:55

Nu cred in conturi bancare :)
Daca nu-s la saltea sau in portofel nu ezixta.
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi