Salt la continut

Fotografie
- - - - -

FREEZONE

• Topic inchis Acest topic e inchis
2698 replies to this topic

#776 Forester

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 18 octombrie 2010 - 08:52

Intrebare pentru oamenii destepti si cititi de pe acest forum.

Background: am cumparat in urma cu doua saptamani un fier de calcat Bosch de la Altex, 230 de lei, insa nu suntem multumiti cum calca... as putea spune ca nu calca. Adica si la temperatura maxima, cu sau fara abur, rufa nu se netezeste complet, este vizibil cum ramane destul de sifonata. Nu mai vorbesc de faptul ca talpa aluneca din parti, desi se cheama "Palladium Glissee", probabil vreun bullshit de marketing.

Question: trecand doar 15 zile, ma pot duce la Altex sa cer sa mi-l schimbe ca fiind un produs neconform sau ceva de genul asta, in maxim 30 de zile? Ideea e ca as luat dracului altceva, nu vreau bani inapoi, dar n-as vrea sa iau acelasi model pentru ca nu ma astept sa rezolve ceva.

Ce parere aveti?
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#777 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 18 octombrie 2010 - 09:34

Raspunsul e DA. Adica, poti sa te duci sa-l schimbi. Vorbesti cu seful de magazin si de obicei, se rezolva. Cel putin la Altex, nu am avut probleme de genul asta. Iar ca si marca inlocuitoare, iti recomand Tefal sau Braun.
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#778 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 18 octombrie 2010 - 11:31

In termen de 30 de zile de la data achizitiei, daca ai pastrat factura/bonul fiscal, poti retuna produsul (atat timp cat nu e avariat si-l returnezi asa cum l-ai cumparat, cu toate piesele si accesoriile). Chiar daca respectivul magazin ar face mutre, sunt obligati sa accepte returul.

Si eu iti recomand tot un Braun.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#779 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 18 octombrie 2010 - 11:54

eu folosesc Philips cu orice NON-lucioasa (adica arata ca teflonul) pe la 180-200ron. Am cumparat deja 3-4 in ultimii ani, diverse modele pentru toata familia. Sunt excelente.
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#780 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 11:58

In termen de 30 de zile de la data achizitiei, daca ai pastrat factura/bonul fiscal, poti retuna produsul (atat timp cat nu e avariat si-l returnezi asa cum l-ai cumparat, cu toate piesele si accesoriile). Chiar daca respectivul magazin ar face mutre, sunt obligati sa accepte returul.

Si eu iti recomand tot un Braun.

Gresit. Iti spun din experienta proprie ca nu e asa, din pacate. :lol:
Chiar daca obiectul in cauza e defect, furnizorul are dreptul la 3 interventii in service pana sa ti-l returneze. Si crede-ma, am discutat si la ANPC problema.
Eu vorbeam strict de Altex, pentru ca stiu ca la ei se poate...sunt mai permisivi.
Nu te imbata cu apa rece, insa. Nu e peste tot asa.
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#781 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 12:14

Am inteles, merci pentru raspunsuri, maine imi fac drum pe la bajeti.
  • 0
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#782 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 18 octombrie 2010 - 01:21

Nu stiu de unde scoateti termenul de 30 de zile. Legal este de 14 zile, nu 30. Ca anumite magazine online dau 30, e alta discutie. Legea spune clar, 14 zile. Calendaristice.

@Adytzu: 3 interventii la fel, nu diferite, atentie la nuanta! Daca ai un Tv si de 3 ori ai schimbat placa de baza, ti-l schimba cu totul. Dar daca 1 data schimbi placa de baz,a o data difuzoarele si 1 data ecranul, nu sunt obligati sa-l schimbe.

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 18 octombrie 2010 - 01:23

• 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#783 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 18 octombrie 2010 - 01:27

Gresit. Iti spun din experienta proprie ca nu e asa, din pacate. ;)
................

Sunt niste legi care reglementeaza chestiunea asta, cu anumite particularitati pt unele categorii de produse; ca unele magazine trag cat mai mult spre limita acelor prevederi (in propriul interes), uneori chiar si depasind limita, e altceva. :)

p.s.: la plata online, sau cu cardul, cand am discutat cu cateva banci pt instalarea pos-urilor mi s-a comunicat ca chiar daca tranzactia se efectueaza in data de 5 ale lunii (de ex.) suma respectiva de bani va ramane blocata termen de 30 de zile, pt cazul in care clientul doreste returnarea produsului. E posibil ca aceasta chestiune sa se fi schimbat intre timp, desi nu cred sa fie o schimbare majora.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#784 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 01:29

Lectura: Legea 443/2003 si O.G.21/1992.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#785 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 02:56

Da, bre, asa e cum spui tu, numai ca eu nu am detaliat raspunsul. Ideea de baza era daca poate fi sau nu schimbat produsul in 30 de zile.
  • 0

#786 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 03:01

Stai asa ca fierul de calcat despre care se vorbea NU era defect! ci doar nu se ridica la asteptarile cumparatorului, nu? In cazul asta eu zic ca se poate returna, nu cred ca refuza niciun magazin.... si cu cat mai repede cu atat mai bine.
Ce legatura avea asta cu interventiile in service?

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 18 octombrie 2010 - 03:01

• 0

#787 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 03:05

Asta e si mai dificil. Pentru astfel de retururi, stiu ca limita e de 10 zile, sau, cat precizeaza magazinul respectiv in fct. de diverse oferte. Nu e nici o legislatie in sensul asta.
Cum ar fi sa incepem sa cumparam, sa folosim o luna produsul, apoi sa-l returnam fara nici o consecinta?
Ce-ar face magazinul? Stocuri de SH-uri? Chiar mi se pare aiurea, sincer.
Cand te duci sa cumperi ceva, te mai si documentezi. Daca Forester ar putea demonstra ca nu se incalzeste conform specificatiilor tehnice, e alta treaba.
  • 0

#788 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 03:13

Returnarea este in 14 zile calendaristice daca vrei sa il dai inapoi pur si simplu. Dar ATENTIE: produsul trebuie sa fie functional si cu toate accesoriile! Inclusiv cutii, cutiute, manuale!

Revin si zic, aia cu 30 de zile nu are legatura cu ce se zice mai sus.

Referitor la ce zice Adytzu: stai linistit, avem magazia PLINA de produse desigilate. In perfecta stare, dar desigilate. Sa va zic si un "trend"? Site-uri mici de teste hardware care cumpara produse, le testeaza si le aduc inapoi in 14 zile? Samd.

Singura "arma" pe care o avem impotriva acestor specimene este returnarea banilor, care LEGAL se face in termen de 30 de zile calendaristice de la returnarea produsului.

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 18 octombrie 2010 - 03:14

• 0

Flickr - pozele mele

#789 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 03:18

De 14zile stiam si eu. Normal ca nu aduci inapoi pantofii dupa ce i-ai purtat 2 saptamani sau fierul de calcat cu talpa zgariata si cablul murdar.....

Chestia cu documentarea e relativa. Am vrut sa cumpar un aparat de ras de la un DOMO, nu ma pricepeam, am intrebat doar daca e cu acumulator sa-l folosesc fara fir. Prostanaca de la vanzari nu se pricepea nici ea, mi-a dat info gresite si dupa o ora m-am intors cu el inapoi ca studiasem mai bine produsul si nu era ce imi trebuia...
  • 0

#790 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 18 octombrie 2010 - 03:19

Oare o merge si cu masinile? :)
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#791 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 03:43

Ai bani cash ca s-o achiti si apoi sa astepti 30 de zile sa ti-i recuperezi? :)

Exista insa si dealeri seriosi ca-ti pot oferi o masina de drive-test 2-3 zile.
  • 0

#792 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 18 octombrie 2010 - 07:08

1Qu, Si produsele ale ca noi, dar desfacute nu le dati si voi mai... la oferta? :)
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#793 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 18 octombrie 2010 - 08:03

Iar cumperi tot? :)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#794 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 18 octombrie 2010 - 08:09

Orice!
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#795 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 08:36

1Qu, Si produsele ale ca noi, dar desfacute nu le dati si voi mai... la oferta? :)

Pai sa vedem... Magazin online, preturi foarte mici = adaos foarte mic (rulaj mare). Daca facem reducere incat un produs desigilat sa devina foarte atractiv, inseamna? Tadaaa, sa il dam in pierdere. Deci, nu cred. Si asa in multe cazuri produsele intoarse au fost luate initial la promotie, adica adaos spre zero.
  • 0

Flickr - pozele mele

#796 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 08:44

Pe un site al unui magazin de electronice din CT am vazut oferte de genul asta, preturi cu reduceri de 10-15% pentru produse desigilate, insa ulterior am vazut si de ce'si permiteau sa le dea asa. In comparatie cu alte magazine online, ei aveau preturile sensibil mai mari. Iar cele care intr'adevar erau mai ieftine, aveau diverse defecte ... mici lovituri, lipsuri (telecomenzi, cabluri, butoane :)), deci chiar de pomana nu da nimeni ;)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#797 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 08:49

Noi vindem foarte rar desigilatele. Asta pentru ca lumea stie ca nu vindem "SH". In definitiv, e desigilat = SH pentru multi. Le iau cunostintele, prietenii care accepta ca sunt desigilate, unele reusim sa le returnam la furnizori, samd. Dar niciodata nu am dat ceva lovit sau cu accesorii lipsa...
  • 0

Flickr - pozele mele

#798 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 08:49

Mda, situatie de cacao daca e cu 14 zile. Eu n-am mai returnat vreodata vreun produs (decat daca era defect chiar la bancul de proba), e prima oara cand vreau sa fac asta. M-am "fript", probabil ca asa voi ramane. Ideea e ca la un fier n-ai ce sa probezi, ca scoate suficient abur? sa pui mana pe el sa vezi ca se incinge suficient?, sa vin cu un tricou dupa mine sa vad ca se calca?? In puii mei, nici nu mi-am inchipuit ca in zilele noastre mai pot fi probleme cu un rahat de fier de calcat, cu atat mai mult cu cat n-am luat un d-ala de 5-6 sute de mii. Ma rog, vad daca rezolv ceva.
  • 0

#799 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 09:00

@Forester: Merita sa incerci, asta e clar, poate gasesti intelegere. Dar daca dai de vreun magazin sau de vreun furnizor cum am avut eu cu un GPS, e trist... Pe scurt, imi aduce clientul inapoi un GPS ca prinde 2, maxim 3 sateliti. Ies afara, verific, asa era. Si asta pe softul lui intern de GPS Status, nu pe vreun soft piratat. Sun la furnizor ca ii trimit GPS-ul in service, ma intreaba de ce, si cand aude motivul, sare la mine "pai nu il mai trimiteti, ca daca prinde sateliti, e ok, si vi-l trimit inapoi!". Desi cred ca nu e cazul pe Garajul, traduc defectul: cu 2 sateliti nu te pozitioneaza nicaieri, cu 3 abia te pozitioneaza in plan si cu precizie scazuta. Ai nevoie de minim 4 sateliti ca sa ai ai altitudine, si ca sa creasca si precizia.
  • 0

Flickr - pozele mele

#800 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2010 - 09:54

Pai si cum ati rezolvat cu GPS'urile alea? Ca banuiesc ca era vorba de lotul respectiv, nu doar de unul in mod special

Imagine amplasata

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 18 octombrie 2010 - 10:10

• 0
Omue inainte de toate ;)

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi