Ceas de mana
Scris 17 august 2012 - 12:01
gasisem si Seiko ceva mai interesant Tissot nu ma bag:)
mai pun pe aici ce si cum gasesc:)
Scris 17 august 2012 - 12:16
Scris 17 august 2012 - 12:30
te rog sa dezvolti, ca nu prea inteleg la ce te referi, chinezi, curele, originale, etc...
la ceasuri dinastea jmecheria e mecanismul, prin anii '80 cam toti marii producatori de ceasuri au renuntat la mecanismele inhouse si au apelat la producatorii specializati de mecanisme > Valjoux ETA.
au fost destule discutii vizavi de pretul platit pe sa zicem un Rolex/Breitling care beneficiaza de acelasi mecanism ca un tissot, dar nu intru in asta.
de retinut ca mecanismul e la baza acelasi, pe urma fiecare din astia mari il "tuneaza" pe nevoile ceasului lui, Rolex, TAG, Breitling, Omega, etc ... si evident il boteaza altfel, de exemplu Breitling B13 este un ETA7750 certificat COSC, se gaseste in ceasuri de 1000 euro(tissot), fara certificare COSC, si 5000 euro(Breitling) cu certificare COSC, evident cel din breitling nu e identic cu cel din tissot, dar in esenta lui este acelasi lucru.
acuma Valjoux a fost cumparat de grupul SWATCH, ca si tissot, longines, omega, iar astia nu au mai vrut sa vanda mecanisme, au incercat sa taie brutal vanzarea de mecanisme, dar dupa interventia UE s-a ajuns la un acord, in care ei au mai furnizat mecanisme o perioada, ca toata lumea sa se ajusteze ...
Rolex daca retin bine a fost printre primii care a renuntat la ETA-uri tocmai din cauza controversei legate de ceasuri cu acelasi mecanism dar preturi ....
Breitling si-a dezvoltat doua mecanisme in house foarte apreciate, de exemplu B13(bazat pe ETA7750) are un power reserve de circa 44 ore, iar noul mecanism dezvoltat de ei B01 are power reserve de 70 ore, in materie de precizie ambele au certificare COSC, daaar, daca un breitling cu B13 se gasea si pe la 4000 euro unul cu B01 se duce spre 9000
si acuma sa-ti zic de TAG, astia din urma tot anunta mecanisme inhouse 100%, au unul, cred ca 360, care e bazat pe un eta fara cronograf, dar al lor avand cronograf s-a trecut cu vederea si nu au fost discutii, un automatic clasic e relativ simplu de facut, destul de multe de altfel, insa un automatic cu cronograf si cetificat deja e alta poveste, asa ca plecarea de un mecanism fara cronograf a fost considerata 100% inhouse .... si daca oamenii au vazut ca merge au insistat > 1887 este un mecanism Seiko modificat, probabil au cumparat de la seiko patentul ca sa-l produca ei si sa poata puna pe el swiss made, ceva cu peste 50% din componente trebuie sa fie facute in elvetia, dar a fost anuntat ca fiind al cincilea mecanism facut 100% inhouse de tag ... aicea plecandu-se de la un mecanism cronograf, si de altfel designul propriu zis al mecnismului nefiind tocmai modificat ... a iesit cu discutii, in urma carora chiar bossul de la tag heur a iesit la inaintare sa zica ca da s-a folosit un mecanism seiko dar a fost dezvoltat la ei in laborator mai departe.
de asta am zis ca ami bine iei originalul, dai mai putin si iei la fel de bun ...
long story zis short ...
VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 17 august 2012 - 02:17
Scris 17 august 2012 - 02:22
Desi am avut la vanzare de la banalele chinezarii din Europa pana la ceasuri din aur, am vazut in exteriorul tarii hale numai cu ceasuri (si brand-uri) nu mi-s pasionat de ceasuri. Evident port ceas, in prezent cu multe alte cesulete in interior, (culmea prostiei...exista trompete cu acele ,,cesulete'' doar desenate sau altele avand functii mult mai simple, dar inducand senzatia de mult), DAR le apreciez pe cele ,,sobre'', cum a prezentat Adytzu, desi cer o anumita vestimentatie.
Scris 17 august 2012 - 02:26
sau merge si clasic daca e cum a pus Adytzu
@bleu are mai multe ceasuri pretenul vad dar sar de bujetul meu:P
Scris 17 august 2012 - 02:28
adica ori ceva bun ori mai bine nimic.... mai ales daca il vrei pt imagine....
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 17 august 2012 - 02:28
Scris 17 august 2012 - 02:30
Scris 17 august 2012 - 02:38
@mol ia zi bre cevax de costum nu ai?dar pana in 400 ron,poa sa fie si sh:cerinte curea piele si cadrane multe
sau merge si clasic daca e cum a pus Adytzu
@bleu are mai multe ceasuri pretenul vad dar sar de bujetul meu:P
Bre, ce-i mai jos merge la costum si-i impresionabil
Creca i se pot atasa chiar mai multe curele.
http://urbanreality....ichael-jackson/
Nu mai vand ceasuri de 5 ani de zile, avand tot probleme am tot fost in picaj. De acum mapregatesc de decolare, dar nu pe ceasuri. Am un amic/prieten bun care importa din China @alte tari de toate,are mai multe magazine in Mall, Careffour si ziceam ca va pot ajuta cu un discount palpabil. Priceput?
Scris 17 august 2012 - 02:42
Scris 17 august 2012 - 02:57
multumesc pt lamuriride asta am zis ca ami bine iei originalul, dai mai putin si iei la fel de bun ...
long story zis short ...
eu nu-s chiar asa pasionat de domeniul asta. adica port ceas, dar il port doar ca imi place "de el", si ca-mi arata ora
despre TAG-ul mai sus mentionat, nu pot sa spun decat ca imi place la nebunie. indiferent de ce mecanism are in el ( stiu, e ca si cum as zice ca mi-as lua o Alfa 8C Competizione, ca-i "faina", chiar daca ar avea motor 1,4 TDI )
Aceasta postare a fost editata de ska: 17 august 2012 - 02:57
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 17 august 2012 - 03:04
usor usor raman cu Casio
http://www.ebay.com/...%20Styles&rt=nc
sau http://www.okazii.ro...graf-a116425390
sau mai sigur nimic si cu banii in buzunar
Scris 17 august 2012 - 03:07
Scris 17 august 2012 - 03:08
Scris 17 august 2012 - 05:14
......
mai nou caut si eu ceas de costum
Da' ce, ti-a zis medicu ca .....
Scris 17 august 2012 - 05:39
Scris 17 august 2012 - 06:24
Da' ce, ti-a zis medicu ca .....
mai rau ,directorul
Scris 17 august 2012 - 07:52
Scris 17 august 2012 - 09:09
Scris 18 august 2012 - 01:05
Aceasta postare a fost editata de ska: 18 august 2012 - 01:05
Scris 18 august 2012 - 08:40
De ex. la al doilea ceas, cadranul din dreapta, ala micu, iti arata perioada de ciclu?
In cazul asta, e de dama ceasul, nu?
Scris 18 august 2012 - 10:02
iti arata a cata zi din saptamana estem.
tu-i ciclu lui de viata...
have a break, have a kite-kat.
Scris 18 august 2012 - 10:08
4 useri citesc subiectul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi