Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Alegerea mea

• Please log in to reply
216 replies to this topic

Poll: Alegerea mea (18 membri au votat)

Pana in 12.000euro avem:

1. DACIA LOGAN 1.6MPI 90CP Laureate GPL - 9650EURO- (2 voturi [10.53%])

Procentaj din vot: 10.53%

2. HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 110CP -10800EURO- (5 voturi [26.32%])

Procentaj din vot: 26.32%

3. OPEL CORSA 1.3CDTI 75CP -10.487EURO- (2 voturi [10.53%])

Procentaj din vot: 10.53%

4. OPEL ASTRA CLASSIC III 1.4 90CP -10.977EURO- (10 voturi [52.63%])

Procentaj din vot: 52.63%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 16 august 2010 - 04:57

Se doreste masina noua pana in 12.000 euro cu toate taxele incluse. Dotari minime: AC, geamuri electrice fata, inchidere centralizata.
Foarte important este consumul: as prefera GPL sau diesel. In poll avem si Astra III benzinar pt ca am gasit o varianta foarte bine dotata pe stock (gen clima automata etc..) si nu sunt chiar absurd, ma risc si la o benzinara daca oferta e tentanta.
Momentan am gasit doar variantele din poll. Daca ar trebui sa iau masina maine (nu e cazul) chiar nu as stii pe care sa o iau.

Accept si vreo oferta speciala gen masina de showroom sau test-drive.
Ce pareri aveti despre cele patru? Mai sunt si alte optiuni?

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 16 august 2010 - 05:01

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#2 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 16 august 2010 - 05:21

la ce vei folosi masina?
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#3 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 16 august 2010 - 05:36

dintre cele 4 optiuni,io zic sa te iei de mina cu ska... :rolleyes:
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#4 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 16 august 2010 - 05:46

dintre cele 4 optiuni,io zic sa te iei de mina cu ska... :rolleyes:

Ahahhahahah super idee!

@Ska: masina o voi folosi la toate, preponderent in oras. Circa 20.000km anual, trei sferturi facuti in oras.
Si o voi folosi multi ani. Adica va ramane in familie pana la varsta pensionarii :P
  • 0

#5 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 16 august 2010 - 05:59

atunci ia accentul.
parca astia erau cu 7 ani garantie full, sau ceva de genul.
  • 0

#6 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 16 august 2010 - 08:39

Am votat Astra. Desi apreciez Hyundai, apreciez acest motor diesel, noul (care nu mai chiar nou) Accent a fost o masina prea cu probleme. Nici macar asta n-ar fi fost o problema in sine, dar au trecut deja ceva ani si nu prea s-au imbrancit coreenii sa le rezolve, ceea ce mi se pare usor revoltator si daunator (pentru ei).
Se poate in 12.000E sa se mearga pe un i30 benzina. Din cate stiu de la colegi, se pot cumpara la juma de pret 3 cupoane rabla (adica se ocupa dealerul de asta, tu doar bagi banul), ceea ce inseamna ca la pretul de lista se mai pot scade 1400E. Ceea ce inseamna ca la limita se poate lua un i30 diesel, mai modern, mai sigur.
Parerea mea.
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#7 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 17 august 2010 - 01:30

Parca mai aveai un topic cu tema asta.
Din cele 4 optiuni postate de tine, nu prea as alege nimic; sau mai bine spus daca trebui sa aleg musai una din ele (macar ca si varianta de rezerva) as lua Loganul - desi tinand cont de alte considerente, dar si de faptul ca o vei folosii preponderent in mediul urban, as opta mai degraba pt un Sandero.
In ceea ce priveste tinutul masinii pana la adanci batraneti, sunt cel putin sceptic fata de o astfel de pozitie, pt ca lasand de-o parte faptul ca te vei plictisii, etc de ea, masinile sunt de ceva vreme consumabile (cu durata de viata mai redusa decat erau pe vremea formarii unor mituri).

p.s.: si pt a nu fi inteles gresit, am recomandat Logan sau Sandero, din cele prezentate, desi am aceiasi consideratie/opinie fata de produsele Dacia, adica ca au un pret prea mare.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#8 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Marca:BMW
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 17 august 2010 - 06:55

Corsa 1,3 CDTI daca zici ca folosesti masina doar in oras,ar mai fi ceva Ford Fiesta la promotie daca nu ma insel care s-ar incadra la buget.Cred ca si un Clio ar merge daca se vrea spatiu
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#9 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 17 august 2010 - 11:31

Se gaseste si Clio dar nu vreau. Prefer Logan in loc de Renault, pt mine e aceeasi branza....

Aer Curat, intr-adevar masinile au devenit consumabile. Nu intentionez sa conduc o viata masina asta, dar exact cand va aparea plictiseala si posibilitatea de a cumpara alta, masina va trece la tata pt nevoile lui de pensionar.... in sensul asta ziceam.
  • 0

#10 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 17 august 2010 - 11:48

Cu ce difera discutia asta cu ce a fost aici? Ca in mare vad aceleasi optiuni. Poate preturile s'au modificat un pic.
Eu as lua masina cea mai dotata, mai ales daca va ramane parintilor ulterior, deci Astra, chiar daca motorul nu e cel mai grozav. Pe 2 cred ca ar fi Logan, mai ales daca banii nu ii ai cash.
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#11 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 17 august 2010 - 11:52

dintre cele mentionate am votat accentul, dar ca si recomandare in bugetul de 12k, un cee'd la remat ar fi perfect...1.6 CRDI LP de 90 CP se incadreaza in buget, si poate fi oricand urcat la 115 CP. vrei sa vinzi golful?

LE: @andrei asa iti faci ma revenirea? :) :)

Aceasta postare a fost editata de masterblaster: 17 august 2010 - 11:59

• 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#12 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 17 august 2010 - 11:59

Nu intra cee'd-ul. Cel putin din preturile care le-am vazut eu pe site-uri clar nu ma incadrez.
Golful ramane in folosinta mandrei mele.
  • 0

#13 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:

Scris 17 august 2010 - 12:05

http://www.kia.ro/ro...preturi/ceed_fl

1.6 diesel e 11.859 cu 3 cupoane rabla si cred ca gasesti 3 rable la vreo 600 de euro impreuna, deci sa zicem maxim 12.459, sau daca nu exista 1.4 benzen.
  • 0
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#14 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 17 august 2010 - 05:21

Deja 11.900 e cu 900 euro peste bugetul maxim maxim de 11k euro... mai pui si aia 600euro deja sunt falit...
Stiu ca diferentele de pret par mici, o mie/doua euro par bani putini, dar daca bagati diferentele astea intr-un excel se simte diferenta la un leasing.... si se simte al dreacu de tare.

Decat Cee'd benzinar mai bine ma risc la Astra III...
  • 0

#15 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 17 august 2010 - 06:34

Şi ce buget pt. exploatare i-ai asigurat? Bate la greu preţul de achiziţie în ecuaţia dată. De ex. Hyundai are revizii scumpe. Ştiu că există o normativă europeană care nu va mai condiţiona garanţia dată de producător cu efectuarea reviziilor la reprezentanţă, dar nu se aplică garanţiilor oferite chiar de către service.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#16 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 17 august 2010 - 09:48

Omul a spus ca are un buget de maxim 12.000E, nu vad rostul sa ii oferiti variante care depasesc, chiar si cu cateva sute de euro bugetul, pentru ca e posibil ca acel buget sa fie deja extins.
Eu as alege Astra :D
  • 0

#17 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 18 august 2010 - 05:42

Paradoxal, prietenul meu bun care are Accent 1.4 benzinar din 2008 a avut costuri foarte decente la revizii (350-400ron la reprezentanta/dealer). Pe motorina poate usor mai scump...

Cata, la ce te referi prin buget de exploatare? Nu mi-am programat costurile chiar atat de in detaliu, dar logic ca nu ma incanta o masina cu service scump. De exemplu d'aia ma cam feresc de Opel... am impresia ca sunt scumpi la service.

Si consumul este pana la urma relativ. In ultimele saptamani am facut un consum urban la G5-ul mandrei folosind CB-ul. La 800km exclusiv urban, pe traseele noastre zilnice relativ aglomerate (dar nu bara la bara) computerul indica o medie de 10.7 litri la suta. Benzina. Deci nu e deloc rau.... Dar cand ma gandesc ca daca era 1.9tedei puteam avea un 8 litri......
  • 0

#18 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:

Scris 18 august 2010 - 06:12

nu stiu la ce reprezentanta a fost prietenul tau, poate imi recomanzi si mie. dar la tiriac a fost 800 ron revizia de 30k km cu uleiul meu, ar fi fost 1000 ron cu al lor :lol:
  • 0

#19 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 18 august 2010 - 07:00

Am Hyundai de ani de zile, ştiu bine că e o maşină scumpă la service. FOARTE FOARTE FOARTE scumpă.

Când ai un buget atât de limitat, probabil întins la maxim, orice cost contează. Şi trebuie să te gândeşti şi la chestii neprevăzute, dar şi la o exploatare normală.

Eu nu ştiu să-ţi dau date exacte, cred că trebuie culese de pe fiecare forum monomarcă în parte.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 18 august 2010 - 10:00

• 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#20 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 18 august 2010 - 10:01

Innebunesti pe forumurile monomarca. Pe vw pe unde mai stau e un haos total, pe doua forumuri hyundai nu se intelege nimic altceva decat ca ar fi masini proaste, la fiat la fel (era de asteptat), si in general pe toate forumurile vad numai probleme.

Astia la Hyundai parca in martie fac reducere la cucoane 50% la manopera... deci asta e explicatia costurilor mici pt prietenul meu. :lol:

Nu reusesc sa adaug la poll si VW Polo 1.4 85CP Trendline la 12.000 euro.....
[#103135] You do not have permission to edit this topic

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 18 august 2010 - 10:02

• 0

#21 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 18 august 2010 - 10:13

Nu ştiu ce să spun, n-am cum să te ajut mai mult. Îmi pare rău că găseşti aberaţii pe net, mai ales la noi, de asta susţin pe viitor propria experienţă. Îţi dau un exemplu scurt.

Am luat un aparat foto, Nikon D5000. Posesorii de D5000 l-au dat pe D90, pt. că ăsta ar face poze mai bune. De fapt tehnic tot ce ţine de poze este identic 100%. Ba mai mult, dacă ar fi să difere ceva, CULMEA, la FNAC a ieşit că D5000 face poze mai aproape de adevăr, dar nesemnificativ. Practic imaginile sunt identice. Din păcate marketingul sau nu ştiu exact ce, spală creierul incredibil de bine. Şi sunt mai multe aspecte legate de aparat, că afară nu vezi nimic pe ecran (fals, se vede extrem de bine cu soarele în el - ORICUM nu te opreşte nici dracu să te întorci cu el să faci umbră, dar asta cere IQ), că nu ţine bateria (eu am grip cu 2 baterii, fac mii de poze, cât dracu să ţină, un fotograf bun face poze tot concediul cu el) etc.

Apoi, filtrul polarizare. Să nu iau ieftin că e netratat, că se pătează la apă, că că că. EU vreau ieftin. Iau unul ieftin şi unul scump. CULMEA, tot ce se spunea despre cel ieftin se aplică celui scump, pe care m-am chinuit ore între să-l şterg, iar cel ieftin se şterge în 5 minute. Şi sunt sfaturi de la oameni cu experienţă de ani de zile.

Deci practic nici măcar un pic de informaţie nu s-a potrivit de pe forumul mărcii cu experienţa directă. Aşa că mi-e greu să mai spun ceva.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#22 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 19 august 2010 - 08:31

Ce inseamna Opel Astra Classic III? Este Opel Astra H? Sedan?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#23 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 19 august 2010 - 09:14

Da, Opel Astra H.
  • 0

#24 Razvee

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 220 Mesaje:
Inregistrat: 01-octombrie 08
  • Model:Forester MY2009
  • Motorizare:2.0D 147 CP

Scris 19 august 2010 - 10:06

Innebunesti pe forumurile monomarca. Pe vw pe unde mai stau e un haos total, pe doua forumuri hyundai nu se intelege nimic altceva decat ca ar fi masini proaste, la fiat la fel (era de asteptat), si in general pe toate forumurile vad numai probleme.

Firesc, cei carora le functioneaza masinile normal nu se obosesc sa scrie pe net.
  • 0

#25 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 19 august 2010 - 11:20

Sau dacă scriu, sunt acuzaţi că se laudă. Vezi io :lol:
  • 0

Posted Image
despre fotografie

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi