Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Alegerea mea

• Please log in to reply
216 replies to this topic

Poll: Alegerea mea (18 membri au votat)

Pana in 12.000euro avem:

1. DACIA LOGAN 1.6MPI 90CP Laureate GPL - 9650EURO- (2 voturi [10.53%])

Procentaj din vot: 10.53%

2. HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 110CP -10800EURO- (5 voturi [26.32%])

Procentaj din vot: 26.32%

3. OPEL CORSA 1.3CDTI 75CP -10.487EURO- (2 voturi [10.53%])

Procentaj din vot: 10.53%

4. OPEL ASTRA CLASSIC III 1.4 90CP -10.977EURO- (10 voturi [52.63%])

Procentaj din vot: 52.63%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#51 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 21 august 2010 - 12:54

E un parc ok in Titan, pe Fizicienilor (in curte la o firma Bega), cu masini de la GE Money. :rolleyes:

http://gemoney.ro/ro...ust_turisme.pdf

Ar mai fi masinile de la Unicredit, in Militari, pe partea cu Metro, imediat dupa, vizavi de Dacia Meridian.

Mai e si un parc BCR, undeva in zona Brancoveanu - Berceni, dar masinile sunt cam scumpe.

PS Nu mai merita Swift la 10mii... a aparut deja modelul nou.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#52 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 21 august 2010 - 04:06

N-am mai ajuns nicaieri dimineata! :rolleyes:
Swift-ul mi se pare foarte mic. Dar totusi este binisor dotata masina... Oricum prea mica!
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#53 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 21 august 2010 - 07:15

De cind ma stiu, nu am cerut pareri cind am cumparat o masina, ci am luat ce mi-a placut de banii pe care i-am avut. Singurele intrebari le-am pus ( eventual ) celor care aveau o masina similara, intrebari care se refereau exclusiv la eventualele probleme care pot aparea la modelul respectiv.
Parereile celorlalti nu fac 2 bani daca tie nu-ti "face cu ochiul".
Parerea mea e sa-ti alegi masina care-ti place, INDIFERENT de sfaturile -cel mai probabil- neavizate pe care le primesti.
Nu uita un lucru foarte important: fiecare isi lauda masina, asadar parerea unui posesor de "X" model e 100% subiectiva, adica = 0 !
Singurele pareri ( eventual ) pertinente, sunt ale celor care au "avut" un anume model. Dar si atunci risti sa dai peste necunoscatori, adica tot vax albina .... :rolleyes:
  • 0

#54 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 21 august 2010 - 07:27

Ai dreptate, Relu, insa nu in totalitate.
Cand ai o anumita suma de bani, insa nu esti chitit pe vreo masina anume, a cere sfaturi celorlalti e ok, pentru ca pot veni cu idei care tie poate nici nu'ti pot trece prin cap. Si zic asta din proprie experienta. Eu, cand mi'am luat masina, am ajuns sa aleg Fiesta la recomandarea lui the1. Mie nici prin cap nu imi trecea sa ma uit la Fiesta, pentru ca nu ma gandeam ca ma pot baga la un diesel, iar Fiesta benzinara nu ma atragea deloc.
Ce ai dreptate e ca odata restrans cercul variantelor, alegerea e pur personala de la un anumit punct incolo ...

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 21 august 2010 - 09:59

• 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#55 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 21 august 2010 - 08:42

Cum zici tu, si anume ca cei din jurul tau nu te pot ajuta dacit sa alcatuiesti o "lista", si nimic mai mult.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 21 august 2010 - 08:53

• 0

#56 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 21 august 2010 - 10:50

Sau te pot ajuta sa largesti lista pe care deja o ai.
Pana la urma bineinteles ca voi alege ce-mi va place. Si pana acum ramane LOGAN clar.
Dar cu ajutorul vostru macar mi-am luat gandul de la Accent... :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 21 august 2010 - 10:50

• 0

#57 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 21 august 2010 - 11:14

Eu sunt curios daca la Astra Classic III a scazut calitatea materialelor si a fabricatiei in general...
  • 0

#58 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 22 august 2010 - 12:30

cica nici weltauto nu mai e de incredere.
masinile sunt, in orice caz, destul de scumpe.
...............

Corect.

La cum vad tot mai des si mai mult, ca se circula pe sosele (urbane si extraurbane); exceptand cazul in care "mi-ar pica in poala" atat de multi bani, incat sa-mi ramana prea multi si dupa satisfacerea chestiunilor prioritare, caz in care as alege si o masina mai scumpa/etc., gasesc din ce in ce mai putine motive si justificari pt masini mai scumpute (sa spunem chiar si cele in jur de 15-20k euro). Cu atat mai mult cu cat bugetul initial este bine intins la limita.
Ma rog asta-i parerea mea, mai ales in contextul realitatilor din acest moment.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#59 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 12:10

Multe lucruri scumpe acuma nu-si mai gasesc rostul. Sau cel putin eu nu mai gasesc motivatia necesara pentru a le cumpara mai ales cand exista si alternative mult mai ieftine.
Si de cele mai multe ori chestiile foarte scumpe ofera destul de putine plusuri fata de omoloagele lor mai ieftine. Nu ma refer neaparat la masini, ca deh cam toti de pe aici suntem pasionati de auto deci extrem de subiectivi.
  • 0

#60 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 01:15

Cand am spus "mai ales in contextul realitatilor din acest moment" nu ma refeream doar la situatia economica, ci si la realitatile din trafic.
Ieri, de ex., am evitat 2-3 incidente macar minore; problema e ca astfel de situatii (unele mai serioase) se intampla f des (poate chiar si zilnic).
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#61 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 01:27

....
Si de cele mai multe ori chestiile foarte scumpe ofera destul de putine plusuri fata de omoloagele lor mai ieftine...
...

10000% gresit !

Cand am spus "mai ales in contextul realitatilor din acest moment" nu ma refeream doar la situatia economica, ci si la realitatile din trafic.
Ieri, de ex., am evitat 2-3 incidente macar minore; problema e ca astfel de situatii (unele mai serioase) se intampla f des (poate chiar si zilnic).

N-ai auzit de CASCO ? :D
  • 0

#62 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 22 august 2010 - 01:45

Pai si ce, ala e gratis? Sau e valoare standard, indiferent de pretul masinii? :D
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#63 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 03:03

.................
N-ai auzit de CASCO ? :D

Ba da, dar nu e nicio fericire sa-l folosesti ........... . Cel putin pt mine.
Ca e bine sa ai o polita casco, e evident si nu intra in discutie; insa sa stai sa tot repari la masina mai scumputa diverse (datorita "maiestriei" soferilor, etc.) face sa dispara f mult din satisfactia detinerii unei astfel de masini.
Plus ca, chiar si-n cazul folosirii politei casco, tot trebui sa te confrunti cu service-urile mari, ceea ce inseamna nervi, stres, rezultate nu intotdeauna tocmai bune, etc.; apoi se mai poate lua in discutie si fransizele, costul mai mare al urmatoarei polite casco, etc.
Eu sunt convins ca si daca as avea vreun Logan tot mi-ar parea rau sa-l vad lovit, julit, etc. (desigur ca nu la fel de mult, ca-n cazul unei masini de min 20k euro); dar nah, asta-s eu, poate mai defect din pct de vedere al unora.
  • 0

#64 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 03:06

Pai si ce, ala e gratis? Sau e valoare standard, indiferent de pretul masinii? :lol:

Citeste mai atent :D

...
Eu sunt convins ca si daca as avea vreun Logan tot mi-ar parea rau sa-l vad lovit, julit, etc. (desigur ca nu la fel de mult, ca-n cazul unei masini de min 20k euro); dar nah, asta-s eu, poate mai defect din pct de vedere al unora.

Si daca e mai scumpa crezi ca sansele s-o lovesti sunt mai mari ?
  • 0

#65 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 08:48

..............
Si daca e mai scumpa crezi ca sansele s-o lovesti sunt mai mari ?

Nu am spus asta, ci doar faptul ca neplacerile, supararea, etc, ar (putea) fi mai mare.
  • 0

#66 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 09:02

Eu ma oftic la fel de mult cind lovesc/mi se loveste masina, indiferent ca e vorba despre saxo sau wrx. Disconfortul creat de imobilizare pentru reparatie e acelasi, iar costurile nu ma privesc.
Ma rog, asa vad/sunt eu ...
  • 0

#67 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 22 august 2010 - 10:14

10000% gresit !

Tie iti plac zerourile, Relule. Sa stii ca din punct de vedere industrial, analizand un produs din punct de vedere al functiei de baza, al scopului pt care a fost creat, ai sa ramai surprins sa afli ca miezul/inima/baza produsului costa foarte foarte putin restul pana la pretul final consta in finisaje si functii suplimentare. Inclusiv in calitatea suplimentara care de multe ori este inutila (gandeste-te la un telefon mobil excelent care te tine 5 ani, in conditiile in care in medie folosim telefoanele 2-3 ani..deci ar fi chiar inutil acest "plus" de calitate). Luxul intotdeauna a costat mult.
O clanta buna costa 150, o clanta foarte buna 200 si o clanta de lux 1500-3000... e vorba de orice fel de clanta iti trece prin cap... :D)

Ma rog, avand in vedere vremurile grele pentru toti, luxul acuma nu mai ar trebui sa fie o prioritate pt nimeni. Si daca ieri as fi mers in S-Klasse de 100k nu vad ce ar fi asa o mare nenorocire sa merg azi intr-un Avensis de 20k....
  • 0

#68 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 august 2010 - 04:33

Daca-ti spun ca gresesti iar cu multe "0"-uri, te superi ...

Dupa ce vei fi lucrat in "industrie", te vei amuza foarte tare la citirea unor pareri de genul:

"...din punct de vedere industrial, analizand un produs din punct de vedere al functiei de baza, al scopului pt care a fost creat, ai sa ramai surprins sa afli ca miezul/inima/baza produsului costa foarte foarte putin restul pana la pretul final consta in finisaje si functii suplimentare.

Apropo, ai idee cit costa un comutator electric turcesc fata de unul "Vimar", si constructiv -cum spui tu- daca exista diferente ? Dar diferenta de pret ai idee care e ? :D
  • 0

#69 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 23 august 2010 - 12:38

Sunt convins ca sunt diferente. Si chiar mari la exemplul dat de tine. Dar nu ma intereseaza sa suport costul unui produs scump si bun pt o chestie pe care o voi folosi o perioada mica de timp. Ai dat ca exemplu o componenta pentru instalatia electrica din casa, subansamblu la care n-as prea face economie, dar as face economie la o perdea, de exemplu, ca sa cumpar un comutator mai bun, as lua o saltea buna dar nu as da foarte mult pe restul mobilei, as instala o centrala performanta dar nu as da bani multi pe o lustra extravaganta.Nu dau bani pe Clio cand pot cumpara Logan, si nu aleg Audi ca sa nu vad zilnic comutatoare de Golf, prefer invers.
Nu stiu daca reusesc sa redau ideea destul de bine.....
Si sa nu mai vorbim de faptul ca din ce in ce mai multe branduri de top fac rabaturi mari de la calitate, folosind subcomponente "turcesti"....

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 23 august 2010 - 12:40

• 0

#70 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 august 2010 - 01:23

Romanii fac o mare confuzie, si anume confunda "mult" cu "bun".
Calitatea inseamna cu totul altceva. Daca te gindesti numai la fobia romanului dupa "dotarile" care de cele mai multe ori sunt inutile ( neglijind ce-i mai important la orice obiect, inclusiv la masini ) ideea devine extrem de limpede.
Si e valabil in proportie de 95% la romani,la aproape orice isi cumpara.
  • 0

#71 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 23 august 2010 - 06:01

Exact, faptul ca un produs X are 1000 de functii asta nu inseamna ca este mai bun sau mai de calitate decat un produs Y mai ieftin si cu mai putine functii. Deci exact cum zic eu: nu iau Clio cand exista Logan :rolleyes: :lol:

Si in definitiv si la urma urmei nici macar raportul pret/calitate nu conteaza foarte mult. In momentele actuale de stramtorare economica nimeni nu ar trebui sa mai investeasca in calitate maxima sau in lux. Si definitia conceptului de "lux" difera de la om la om in functie de venituri, pregatire, mentalitate etc.
  • 0

#72 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 24 august 2010 - 02:44

Ia uite ce-si mai poate lua rumanul: Vectra turbo 40.000km :D
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#73 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 24 august 2010 - 08:40

Daca te ajuta cu ceva, un coleg tocmai si-a luat un Focus 1.6 4 usi Trend Euro 5 la 12.500 euro. Garantie 4 ani fara limita de km. In banii astia a primit si senzori de parcare spate. Eu zic ca e super afacere, avand in vedere ca nu mai platesti nici o taxa si ca masina are tot ce este necesar: ABS, 4 airbag-uri, sistem audio cu mp3, bluetooth si comenzi la volan, AC manual, volan reglabil pe 2 axe, scaun reglabil pe inaltime, geamuri fata si oglinzi elctrice, faruri ceata, vopsea metalizata.
  • 0

#74 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 24 august 2010 - 08:41

O varianta chiar buna !
  • 0

#75 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 24 august 2010 - 11:04

Daca baga si Opel Romania garantia 'pe viata', in limita a 160.000km ar fi si si aia o varianta buna, mai ales daca tii masina mai multi ani.
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi