Alegerea mea
Scris 21 august 2010 - 12:54
http://gemoney.ro/ro...ust_turisme.pdf
Ar mai fi masinile de la Unicredit, in Militari, pe partea cu Metro, imediat dupa, vizavi de Dacia Meridian.
Mai e si un parc BCR, undeva in zona Brancoveanu - Berceni, dar masinile sunt cam scumpe.
PS Nu mai merita Swift la 10mii... a aparut deja modelul nou.
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 21 august 2010 - 04:06
Swift-ul mi se pare foarte mic. Dar totusi este binisor dotata masina... Oricum prea mica!
Scris 21 august 2010 - 07:15
Parereile celorlalti nu fac 2 bani daca tie nu-ti "face cu ochiul".
Parerea mea e sa-ti alegi masina care-ti place, INDIFERENT de sfaturile -cel mai probabil- neavizate pe care le primesti.
Nu uita un lucru foarte important: fiecare isi lauda masina, asadar parerea unui posesor de "X" model e 100% subiectiva, adica = 0 !
Singurele pareri ( eventual ) pertinente, sunt ale celor care au "avut" un anume model. Dar si atunci risti sa dai peste necunoscatori, adica tot vax albina ....
Scris 21 august 2010 - 07:27
Cand ai o anumita suma de bani, insa nu esti chitit pe vreo masina anume, a cere sfaturi celorlalti e ok, pentru ca pot veni cu idei care tie poate nici nu'ti pot trece prin cap. Si zic asta din proprie experienta. Eu, cand mi'am luat masina, am ajuns sa aleg Fiesta la recomandarea lui the1. Mie nici prin cap nu imi trecea sa ma uit la Fiesta, pentru ca nu ma gandeam ca ma pot baga la un diesel, iar Fiesta benzinara nu ma atragea deloc.
Ce ai dreptate e ca odata restrans cercul variantelor, alegerea e pur personala de la un anumit punct incolo ...
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 21 august 2010 - 09:59
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 21 august 2010 - 08:42
Aceasta postare a fost editata de Relu: 21 august 2010 - 08:53
Scris 21 august 2010 - 10:50
Pana la urma bineinteles ca voi alege ce-mi va place. Si pana acum ramane LOGAN clar.
Dar cu ajutorul vostru macar mi-am luat gandul de la Accent...
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 21 august 2010 - 10:50
Scris 21 august 2010 - 11:14
Scris 22 august 2010 - 12:30
Corect.cica nici weltauto nu mai e de incredere.
masinile sunt, in orice caz, destul de scumpe.
...............
La cum vad tot mai des si mai mult, ca se circula pe sosele (urbane si extraurbane); exceptand cazul in care "mi-ar pica in poala" atat de multi bani, incat sa-mi ramana prea multi si dupa satisfacerea chestiunilor prioritare, caz in care as alege si o masina mai scumpa/etc., gasesc din ce in ce mai putine motive si justificari pt masini mai scumpute (sa spunem chiar si cele in jur de 15-20k euro). Cu atat mai mult cu cat bugetul initial este bine intins la limita.
Ma rog asta-i parerea mea, mai ales in contextul realitatilor din acest moment.
Scris 22 august 2010 - 12:10
Si de cele mai multe ori chestiile foarte scumpe ofera destul de putine plusuri fata de omoloagele lor mai ieftine. Nu ma refer neaparat la masini, ca deh cam toti de pe aici suntem pasionati de auto deci extrem de subiectivi.
Scris 22 august 2010 - 01:15
Ieri, de ex., am evitat 2-3 incidente macar minore; problema e ca astfel de situatii (unele mai serioase) se intampla f des (poate chiar si zilnic).
Scris 22 august 2010 - 01:27
10000% gresit !....
Si de cele mai multe ori chestiile foarte scumpe ofera destul de putine plusuri fata de omoloagele lor mai ieftine...
...
N-ai auzit de CASCO ?Cand am spus "mai ales in contextul realitatilor din acest moment" nu ma refeream doar la situatia economica, ci si la realitatile din trafic.
Ieri, de ex., am evitat 2-3 incidente macar minore; problema e ca astfel de situatii (unele mai serioase) se intampla f des (poate chiar si zilnic).
Scris 22 august 2010 - 01:45
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 22 august 2010 - 03:03
Ba da, dar nu e nicio fericire sa-l folosesti ........... . Cel putin pt mine..................
N-ai auzit de CASCO ?
Ca e bine sa ai o polita casco, e evident si nu intra in discutie; insa sa stai sa tot repari la masina mai scumputa diverse (datorita "maiestriei" soferilor, etc.) face sa dispara f mult din satisfactia detinerii unei astfel de masini.
Plus ca, chiar si-n cazul folosirii politei casco, tot trebui sa te confrunti cu service-urile mari, ceea ce inseamna nervi, stres, rezultate nu intotdeauna tocmai bune, etc.; apoi se mai poate lua in discutie si fransizele, costul mai mare al urmatoarei polite casco, etc.
Eu sunt convins ca si daca as avea vreun Logan tot mi-ar parea rau sa-l vad lovit, julit, etc. (desigur ca nu la fel de mult, ca-n cazul unei masini de min 20k euro); dar nah, asta-s eu, poate mai defect din pct de vedere al unora.
Scris 22 august 2010 - 03:06
Citeste mai atentPai si ce, ala e gratis? Sau e valoare standard, indiferent de pretul masinii?
Si daca e mai scumpa crezi ca sansele s-o lovesti sunt mai mari ?...
Eu sunt convins ca si daca as avea vreun Logan tot mi-ar parea rau sa-l vad lovit, julit, etc. (desigur ca nu la fel de mult, ca-n cazul unei masini de min 20k euro); dar nah, asta-s eu, poate mai defect din pct de vedere al unora.
Scris 22 august 2010 - 08:48
Nu am spus asta, ci doar faptul ca neplacerile, supararea, etc, ar (putea) fi mai mare...............
Si daca e mai scumpa crezi ca sansele s-o lovesti sunt mai mari ?
Scris 22 august 2010 - 09:02
Ma rog, asa vad/sunt eu ...
Scris 22 august 2010 - 10:14
10000% gresit !
Tie iti plac zerourile, Relule. Sa stii ca din punct de vedere industrial, analizand un produs din punct de vedere al functiei de baza, al scopului pt care a fost creat, ai sa ramai surprins sa afli ca miezul/inima/baza produsului costa foarte foarte putin restul pana la pretul final consta in finisaje si functii suplimentare. Inclusiv in calitatea suplimentara care de multe ori este inutila (gandeste-te la un telefon mobil excelent care te tine 5 ani, in conditiile in care in medie folosim telefoanele 2-3 ani..deci ar fi chiar inutil acest "plus" de calitate). Luxul intotdeauna a costat mult.
O clanta buna costa 150, o clanta foarte buna 200 si o clanta de lux 1500-3000... e vorba de orice fel de clanta iti trece prin cap... )
Ma rog, avand in vedere vremurile grele pentru toti, luxul acuma nu mai ar trebui sa fie o prioritate pt nimeni. Si daca ieri as fi mers in S-Klasse de 100k nu vad ce ar fi asa o mare nenorocire sa merg azi intr-un Avensis de 20k....
Scris 23 august 2010 - 04:33
Dupa ce vei fi lucrat in "industrie", te vei amuza foarte tare la citirea unor pareri de genul:
"...din punct de vedere industrial, analizand un produs din punct de vedere al functiei de baza, al scopului pt care a fost creat, ai sa ramai surprins sa afli ca miezul/inima/baza produsului costa foarte foarte putin restul pana la pretul final consta in finisaje si functii suplimentare.
Apropo, ai idee cit costa un comutator electric turcesc fata de unul "Vimar", si constructiv -cum spui tu- daca exista diferente ? Dar diferenta de pret ai idee care e ?
Scris 23 august 2010 - 12:38
Nu stiu daca reusesc sa redau ideea destul de bine.....
Si sa nu mai vorbim de faptul ca din ce in ce mai multe branduri de top fac rabaturi mari de la calitate, folosind subcomponente "turcesti"....
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 23 august 2010 - 12:40
Scris 23 august 2010 - 01:23
Calitatea inseamna cu totul altceva. Daca te gindesti numai la fobia romanului dupa "dotarile" care de cele mai multe ori sunt inutile ( neglijind ce-i mai important la orice obiect, inclusiv la masini ) ideea devine extrem de limpede.
Si e valabil in proportie de 95% la romani,la aproape orice isi cumpara.
Scris 23 august 2010 - 06:01
Si in definitiv si la urma urmei nici macar raportul pret/calitate nu conteaza foarte mult. In momentele actuale de stramtorare economica nimeni nu ar trebui sa mai investeasca in calitate maxima sau in lux. Si definitia conceptului de "lux" difera de la om la om in functie de venituri, pregatire, mentalitate etc.
Scris 24 august 2010 - 02:44
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 24 august 2010 - 08:40
Scris 24 august 2010 - 08:41
Scris 24 august 2010 - 11:04
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi