Accidentele, mai aproape decat crezi - partea a 3-a
Scris 28 decembrie 2010 - 11:10
E pe trecere dar e rosu, calca-l, da-l dreq.
Poti trai cu asta ?
Scris 28 decembrie 2010 - 11:21
Am patit-o in Militari si eu ,degeaba au pus aia semafoare ca la fel toti stateau la rosu doar unu mai jmecher a bagat un sprint prin fata mea,taleeent fratee lasa ca ma evita fraieru da-l incolo,am avut imbecili care m-au injurat cand i-am claxonat(ei trecand in sictir si prin loc neregulamentar) banuiesc ca pe astia tre sa ai ajut sa treaca strada nu?Din punctul meu de vedere voi face tot ce tine de mine sa ai evit dar daca nu se poate nu imi va pare rau,decat daca va fi vina mea.
Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 28 decembrie 2010 - 11:26
Scris 28 decembrie 2010 - 11:23
Sper ca da. Mai devreme sau mai tarziu se va intampla asta, daca nu le baga cineva mintea in cap.Poti trai cu asta ?
Aceasta postare a fost editata de pejte: 28 decembrie 2010 - 11:23
Scris 28 decembrie 2010 - 11:32
Pai da, nu e pe trecere, calca-l, da-l dreq.
E pe trecere dar e rosu, calca-l, da-l dreq.
Poti trai cu asta ?
De ce nu?
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 28 decembrie 2010 - 11:43
Scris 28 decembrie 2010 - 11:56
Scris 28 decembrie 2010 - 12:16
Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 28 decembrie 2010 - 12:17
Scris 28 decembrie 2010 - 12:30
Referitor la filmul cu accidentul, vina este a pietonului. Morala, bineinteles. Pentru ca a avut loc pe trecerea de pietoni vina legala va apartine in exclusivitate soferului. Se vede foarte clar cum o masina a oprit, "vitezomanul Gica" nu.
Se pare ca exista puncte de vedere diferite privind cauzele si vinovatia in anumite situatii, ba chiar si asupra dinamicii producerii unui accident. Ma refer la parerile de pe forum.
Scris 28 decembrie 2010 - 12:32
Nu sunt deacord cu "calca-l - da-l dracu", eu am lovit om cu masina. La o viteza mica, din vina lui, n-a patit nimic. Eram copil atunci( 23-24 ) si am fost destul de speriat. Acum cred ca l-as bate de s-ar (cuvant urat) pe el, insa tot mi-as zice in gand "bine ca a scapat". Oricum nu schimbi nimic daca-l calci ,cel mult doar pe cel implicat. Nu sunt numai pietonii de vina in inconstienta lor
Scris 28 decembrie 2010 - 12:39
nu m-am uitat exterm de mult pe link dar am observat ca cei de la Realitatea,si inca cineva care comentase pe acolo au zis ca:Nu amestecam, era o informatie.
Referitor la filmul cu accidentul, vina este a pietonului. Morala, bineinteles. Pentru ca a avut loc pe trecerea de pietoni vina legala va apartine in exclusivitate soferului. Se vede foarte clar cum o masina a oprit, "vitezomanul Gica" nu.
Se pare ca exista puncte de vedere diferite privind cauzele si vinovatia in anumite situatii, ba chiar si asupra dinamicii producerii unui accident. Ma refer la parerile de pe forum.
-pietonul rosu
-sofer verde.
acum poate nu am inteles eu bine.daca e invers adica-pieton verde -sofer rosu ,atunci 100% vina sofer si merita puscarie+suspendare permis
uite si poza
http://www.trafictub...10/12/astae.png
Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 28 decembrie 2010 - 12:40
Scris 28 decembrie 2010 - 12:41
Raspunsul este "da", prin prisma meseriei si a hobby-urilor tatalui (si ale copilului) traia practic in mediu mecanic si legislativ.... parintii au facut tot ce trebuia ca sa evite tragedia? ( educatie, control , pisalogeala)
Neatentia se plateste, insa este o tragedie cand se intampla.
Scris 28 decembrie 2010 - 12:42
filmuletul asta cred ca nu mai are nevoie de comentarii.
Asta e educatia din pacate
Scris 28 decembrie 2010 - 12:44
http://www.trafictube.ro/un-pieton-a-fost-accidentat-pe-trecere-in-iasi/
Selectie naturala?
Imi pare rau pentru cel cu masina, ca trebuie sa stea cu ea in service Pana nu o sa dea la stiri in fiecare zi faze de genul asta nu o sa se invete dobitocii...
Din ce văd eu și am trăit, pietonul alerga să prindă tramvaiul.
Prima mașină nu a oprit, cu pleca de la semafor, probabil pe verde.
Am alergat mult pe șosele, e cam aceeași situație ca atunci când ești la volan. Trebuie să știi unde să te uiți. Pietonul se uita probabil exclusiv la tramvai, în loc să evalueze traficul și să vadă cum poate trece, ca la Mario. Am făcut asta des și pe jos și cu mașina. Da, e selecție naturală. Câți ar opri pentru a evita un accident la un semafor când ai verde? Nimeni. Iar viteza e ceva relativ, un impact în plin la 50km/h e mult prea mult.
Educație? Ce e aia? Voi vă uitați cam câți părinți trec aiurea trăgând după ei un copil? Vă spun eu, ZECI văd zilnic.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 28 decembrie 2010 - 12:45
Intrebarea este daca un pieton are rosu, dar totusi traverseaza, ce fac, dau peste el doar pentru ca eu am verde ?
Scris 28 decembrie 2010 - 12:47
Scris 28 decembrie 2010 - 12:48
despre fotografie
Scris 28 decembrie 2010 - 12:52
Scris 28 decembrie 2010 - 12:56
Reduc viteza astfel incat sa ma incadrez in limitele de oprire in siguranta fata de pietonii sau de locurile de unde pot traversa stanga - dreapta. Daca trec pe langa un autobuz sau tramvai oprit incetinesc pana la 20-30-40 la ora, daca este cazul. Nu vreu sa imi sara in fata unul ca in filmulet. Daca nu am vizibilitate suficienta in anumite zone laterale din plaja de vizibilitate (poate fi o duba in dreapta, de exemplu) ma incadrez in niste limite de siguranta. Nu ma bazez pe comportamentul celorlalti participanti la trafic, care pot accelera si frana brusc, imprevizibil. Sunt destui care isi duc inca nepotii la scoala sau croseteaza fulare datorita conducerii preventive.Cine are verde și reduce doar pentru că este trecere de pietoni? Și ce înseamnă redus?
Inca nu mi-a sosit goproul, insa prevad multe ore de vizionat. In curand.
Scris 28 decembrie 2010 - 01:02
+1am avut imbecili care m-au injurat cand i-am claxonat(ei trecand in sictir si prin loc neregulamentar) banuiesc ca pe astia tre sa ai ajut sa treaca strada nu?Din punctul meu de vedere voi face tot ce tine de mine sa ai evit dar daca nu se poate nu imi va pare rau,decat daca va fi vina mea.
@toti nu are sens sa mai discutam despre pietoni tembeli, ii vad zilnic si ma crucesc. exact cum zicea cata de parintii care trec aiurea, daca nu-i injur cat sa umplu 2 frigidere. acu din perspectiva de pieton recunosc ca nu traversez numai pe verde sau numai pe trecere, dar intotdeauna BELESC OCHII ca pentru asta-i am. adica daca nu vine nimic/e departe chiar daca e rosu sau nu e trecere normal ca trec, la fel cum daca e verde, dar vad un tembel ca vine tare stau pe loc. am avut si eu zilele mele de inconstienta cand jucam fotbal pe strada si au fost 2-3 faze in care era sa ma ia unu pe capota, din vina mea evident ca nu aveam ce cauta acolo.
ps: ma ingrozeste cati soferi trec pe rosu, parca numarul lor creste pe zi ce trece http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
ps2: alaltaieri am vazut la IOR/Baba Novac un Logan proptit intr-o ambulanta BGS, politie, alta ambulanta, etc. nu stiu cine a fost vinovat, dar tind sa cred ca soferu loganului, pentru ca ambulantele pe care le intalnesc eu in oras merg mai incet ca mine
Aceasta postare a fost editata de masterblaster: 28 decembrie 2010 - 01:04
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
Scris 28 decembrie 2010 - 01:14
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 28 decembrie 2010 - 01:15
Reduc viteza astfel incat sa ma incadrez in limitele de oprire in siguranta fata de pietonii sau de locurile de unde pot traversa stanga - dreapta. Daca trec pe langa un autobuz sau tramvai oprit incetinesc pana la 20-30-40 la ora, daca este cazul. Nu vreu sa imi sara in fata unul ca in filmulet. Daca nu am vizibilitate suficienta in anumite zone laterale din plaja de vizibilitate (poate fi o duba in dreapta, de exemplu) ma incadrez in niste limite de siguranta. Nu ma bazez pe comportamentul celorlalti participanti la trafic, care pot accelera si frana brusc, imprevizibil. Sunt destui care isi duc inca nepotii la scoala sau croseteaza fulare datorita conducerii preventive.
Inca nu mi-a sosit goproul, insa prevad multe ore de vizionat. In curand.
Nu se aplică în film. Asta cu uitatul pe sub autobuz când este stație e ceva vechi. Ca și previzualizarea zonelor cu treceri de pietoni cu mult înainte de a ajunge acolo și dacă sunt oameni, se poate face o predicție destul de bună asupra intențiilor lor.
În filmul nostru un nebun consideră că el trebuie să prindă tramvaiul cu orice preț. Poate prețul este prea mare, dar și l-a asumat. Este un exemplu nefericit. Sunt altele mai aproape de adevăr, unde de vină sunt șoferii. Deși ca pieton, trebuie să te asiguri mereu și să treci când mașina aproape oprește. Poate ăla chiar vrea să oprească și nu are frâne, poate greșește pedala, îmi pun viața în mâinile lui? Dar nu mă miră, mulți șoferi se bazează că îi feresc ceilalți, pietonii sunt fix la fel.
despre fotografie
Scris 28 decembrie 2010 - 01:24
Prea multi.mulți șoferi se bazează că îi feresc ceilalți, pietonii sunt fix la fel.
Scris 28 decembrie 2010 - 02:35
E foarte grav cand pietonii gandesc asa. Ca pieton, chiar daca esti pe trecere, ai verde la semafor tot trebuie sa te asiguri. Poate a ramas unu fara frane, poate e shmeker, poate cine stie. Merita sa iti risti viata pentru o secunda, doua in care te poti asigura corect pentru a fara vreun risc?Dar nu mă miră, mulți șoferi se bazează că îi feresc ceilalți, pietonii sunt fix la fel.
Scris 28 decembrie 2010 - 02:44
Pe de o parte avem soferii, majoritatea "pe langa", rar conducand preventiv si la fel de rar respectand limita de viteza, pe de alta parte avem pietonii, un mic procent respectand regulile traversarii, foarte mult gandesc "las' ca m-o feri, doar e om, nu m-o calca", unii se arunca iresponsabil in viteza pe trecerea de pietoni, pe principiul " e trecere, trebuie sa opreasca", altii nici macar nu schiteaza un gest cu coada ochilui ca s-ar asigura, pe principiul ca daca e trecere el trebuie sa treaca, punct. Vedem accidente cu mame impingand carucioarele cu copii, pietoni care tarverseaza in fuga fara sa se asigure, avem si batrani luati la bataie ca traverseaza prea incet, ce sa mai, avem de toate. Putina atentie din partea fiecaruia si accidentele nu ar mai fi atat de dese.
Sa nu uitam o ultima categorie, biciclistii si scuteristii care trec in viteza pe trecerea de pietoni, nici nu realizezi de unde vin.
Scris 28 decembrie 2010 - 02:47
despre fotografie
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi