Cresterea copiilor
Scris 14 octombrie 2011 - 06:20
Scris 14 octombrie 2011 - 07:44
Exagerarile nu-s bune niciodata, nicaieri. Insa, in momentul in care ai umezeala in casa de peste 85-90% ( uneori si peste !!! ), sau aerul e mult prea uscat ( sub 50% ) si nu faci nimic, se numeste inconstienta !Good point!
Dar totusi sunt de parere ca nici a exagera cu tehnologia nu e bine. Nu cred ca este cazul vostru, dar am intalnit parinti si tinerei si batranei care erau de-a dreptul obsedati de ... orice! (umidificatoare, uscatoare, masini spalat cu x tehnologii de dezinfectat, medicamente, suplimente, vitamine etc etc)
Scris 26 noiembrie 2011 - 11:00
Am rezolvat treaba cu o piesa vanduta la un kit de protectii pt copii.
Intrebarea e ce fac cu aragazul?
Stiu ca exista oarecare protectii pt scapari de gaz la aragaze(valve de siguranta la stingerea flacari), dar al meu nu are decat pt cuptor.
Mai stiam ca exista capacele pt butoane, insa nu prea am gasit la noi...
Ceva sfaturi?
Scris 26 noiembrie 2011 - 12:59
Scris 26 noiembrie 2011 - 01:03
Dar doamna se va deplasa mai greu in viitor ca creste burta.. si cel mic prinde curaj.
Si eu mai merg si la munca.
Scris 26 noiembrie 2011 - 01:22
Cand nu merge cuptorul/aragazul si nu e nimeni in bucatarie se poate taia gazul de la teava, sigur ai robinet.
Scris 26 noiembrie 2011 - 11:03
Ieri a inceput distractia cu desciderea usi congelatorului...
Am rezolvat treaba cu o piesa vanduta la un kit de protectii pt copii.
Intrebarea e ce fac cu aragazul?
Stiu ca exista oarecare protectii pt scapari de gaz la aragaze(valve de siguranta la stingerea flacari), dar al meu nu are decat pt cuptor.
Mai stiam ca exista capacele pt butoane, insa nu prea am gasit la noi...
Ceva sfaturi?
vezi la Ikea. au kit-uri de protectie pentru plite (aragazuri).
Atentionare pentru cei care se cred suficenti de perspicace incat sa poata supraveghea un atomic din asta in dezvoltare. Cei care au, stiu. Nu se poate! Totul dureaza o fractiune de secunda. Si doare. Nici nu vreau s ama gandesc la trasul oalei de apa fiarta de pe aragaz.
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 27 noiembrie 2011 - 01:08
Scris 27 noiembrie 2011 - 01:45
Scris 27 noiembrie 2011 - 02:03
Scris 27 noiembrie 2011 - 08:05
Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP
Scris 27 noiembrie 2011 - 11:06
Life must be taken one disaster at a time
Scris 27 noiembrie 2011 - 12:54
Sa mai stropeasca cu ceva apa si sa dea drumul la incalzire, poate iese de-un blat de pizza!
Scris 27 noiembrie 2011 - 02:48
Daca ai gaz (nu butelie pe direct), poti monta si un detector, e cam 150 lei unul bun ca au mai scazut preturile.
Scris 27 noiembrie 2011 - 03:00
sunt curios cum dracu facea mama cu mine cand eram mic? ca la aragaz sigur nu a pus nimic...
Am aflat raspunsul la intrebarea de mai sus. Cica vazand ca am atractie catre flacari in general mi-a distrus instinctul distructiv cu o bricheta sau lumanare. Adica m-a lasat sa bag dejtul in mica flacara si sa ma frig. Cica a fost super suficient ca sa nu ma mai apropii de niciun fel de flacara niciodata si arsura la degetel a fost neimportanta.
La prize nu a avut cum sa-mi exemplifice in acelasi stil deci a pus capacele.
Tin sa mentionez ca am avut perioade si inainte si dupa inceperea scolii cand stateam singur in casa fara nicio problema.
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 27 noiembrie 2011 - 03:02
Scris 27 noiembrie 2011 - 04:12
Adevarat ca si eu imi storc creierii cu tot felul de solutii tehnice. Probabil am vazut prea multe stiri si de aia
Colturile din casa mi se par mai periculoase decat aragazul, noroc ca solutiile sunt simple si de efect
Scris 27 noiembrie 2011 - 04:26
Io te-as fi lasat ......
La prize nu a avut cum sa-mi exemplifice in acelasi stil deci a pus capacele.
...
foca0000.jpg 152,58KB 3 downloads
Scris 27 noiembrie 2011 - 09:58
Am avut si capul spart, si mana rupta si semn pe viata in barba de la o cazatura din copac intr-un ciob de sticla.
De aia am o teama.
Scris 27 noiembrie 2011 - 10:16
Scris 28 noiembrie 2011 - 12:59
Pentru ca imi amintesc bine copilaria, si eu m-am jucat cu focul, cu prizele si alte pericole. Cu toate ca am fost relativ cuminte(pt un copil) si atent, tot m-am curentat de cateva ori bune si era sa dau foc la lucruri. M-am curentat chiar si la tv-ul cu lampi in zona de inalta tensiune si la pprize...nu e placut,.
Am avut si capul spart, si mana rupta si semn pe viata in barba de la o cazatura din copac intr-un ciob de sticla.
De aia am o teama.
asta ti se pare tie copil cuminte?!?!
'Mosule', eu nu am dat foc la nimic, nu m-am jucat nici cu curentul electric, nu am niciun oscior rupt in copilarie, nu am stat in spital decat cand mi-au scos apendicul (4 zile) si singurele 'boacane' au fost video-ul stricat de 2 ori, Sharp-ul cu x-bass intepenit de vreo 2 ori cu casete naspa si ciorba pe care o dadeam la closet cand n-aveam chef sa o mananc!
Si nu-ti inchipui ca ma tineau legat de pat.... Ieseam si eu pe 'afara' si alergam la fel ca tine, ma urcam in aceiasi copaci si la fel stropeam babele cu apa de la balcon...
Revenind la ideea de baza, ma mir ca nimeni nu isi pune problema "cum sa-l tin departe pe strumf" de aragaz ci toti sunt preocupati sa faca ceva aragazului ca sa nu mai fie un pericol pt cel mic. Adica piticu sa umble pe unde i se nazare....
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 28 noiembrie 2011 - 01:01
Scris 28 noiembrie 2011 - 01:35
Bleu tu ai fost inutil de cuminte as putea spune
"cum sa-l tin departe pe strumf" de aragaz - inseamna sa-i ingradesti accesul acolo si el exact aia va cauta. Cum eu o sa am open space, ar fi imposibil chiar daca as vrea. Cred ca e mai indicat si usor sa adaptezi aparatura cu titlu de " potential pericol " la strumf si nu invers. Altfel o sa transformi totul in : nu e voie acolo, aia nu e voie, nu fa aia....
Evident ca poti si : "cat gateste mami, noi ne jucam cu, cuburile " - e altceva. Mai e o smecherie pe care noi incepem s-o observam zi de zi : fiecare kinder e unic si sfaturile primite de la x care a crescut 10 copii, s-ar putea sa nu se potriveasca decat intr-o anumita masura. Cel mai bine e sa iei de la x,y si z pareri si metode si sa vezi ce ti se potriveste copilului tau. Daca ai un "drac" de copil, ia spune-i tu ca n-are voie sa vezi ce iese Nu exista solutie universala din pacate sau din fericire.
Scris 28 noiembrie 2011 - 09:40
Scris 28 noiembrie 2011 - 09:54
Scris 28 noiembrie 2011 - 09:55
Scris 28 noiembrie 2011 - 10:06
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi