Transferul va merge la viteza device-ului cu cea mai mica viteza. In cazul tau sunt mai multe echipamente care pot cauza "gatuirea". Teoretic o sa ai viteza de 200 doar conectat direct. Daca router-ul este performant viteza unui laptop conectat prin cablu la router va fi de 75-80% din viteza conexiunii directe (apar pierderi din cauza procesarii pachetelor de catre router - firewall/etc). Daca te conectezi pe wireless viteza se reduce in functie de protocolul folosit (a/b/g/n - vezi aici o lista cu aceste protocoale si viteza maxima suportata de fiecare). Ideea este ca desi s-ar putea ca router-ul tau sa permita viteze destul de mari pe wireless, device-ul wireless din laptop trebuie sa fie si el capabil sa suporte acel protocol. Cu alte cuvinte asigura-te ca pe tot lantul ai echipamente care sa suporte viteze de transfer superioare.
Mie mi s-a spus ca odata ce cablul ce vine din modem il bagi printr-un router ce emite si wireless, viteza se va injumatati
-jumate merge pe desktop
-jumatate pe wireless (cat ajunge la laptop e altceva)
Dar desktopul conectat prin cablu la router scoate maxim 60, ca si cand mi-ar fi ramas vechiul abonament - exact juma din 120. Sa fie desktopul de vina, sa nu poata mai mult ?? Macar 100 ar trebui, nu ? In fine, am sa pun laptopu la cablu sa vedem.
Am pus routerul ca sa vedeti exact despre ce e vorba : e cu protocol N. Laptopul e de un an juma, un Asus cu i5, n-ar trebui sa fie probleme...
Asta laptopul : Ultraportabil Asus U36SG-RX007D cu procesor Intel® CoreTM i5-2450M 2.50GHz, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 610M 1GB, FreeDOS, Silver
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.