Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

• Please log in to reply
3129 replies to this topic

#401 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Marca:Volkswagen
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 04 ianuarie 2012 - 09:30

Vezi bleu la rezolutie. Ce placa video ai?
  • 0

#402 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 04 ianuarie 2012 - 09:33

D-asta ! :lol:

Imagine amplasata
  • 0

#403 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 04 ianuarie 2012 - 09:57

:lol:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#404 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 04 ianuarie 2012 - 10:50

Vezi bleu la rezolutie. Ce placa video ai?

N-are treaba rezolutia ca vad ca a luat-o singur pe cea buna. Am o Geforce 8400GS.....

Învață și el. Încă mă mai gândesc dacă să-i spun cum să păstreze setările sau nu. Poate se supără și trece la OSX :lol:

Ar fi bine sa-mi spui, ca daca trebuie sa setez de fiecare data cand deschid calculatorul.... ma ia toti dracii.

De fapt cel mai mult ma inerveaza partea cu displayul, afisarea aiurea a textului si sacadarea la video-uri....

Apropo: OSX treaba are cu Linuxul inafara de faptul ca seamana mult?

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 04 ianuarie 2012 - 10:53

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#405 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:06

am descarcat de pe site-ul nvidia un driver pt Linux, vad ca specific pt Ubuntu nu are.
sa vezi acuma distractie maine sa instalez driverul :lol: :lol: :lol:

Cata, lumineaza-ma cu salvarea setarilor!!!
  • 0

#406 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:21

Bleu. Cand ai facut USB stickul, aveai acolo o optiune de "persistent storage" sau ceva de genul asta. Daca selectai o valoare diferita de 0, ai fi avut si posibilitatea de a salva setarile. Altfel, eu nu stiu cum. Poate stie cata.

Ce poti tu sa faci acum, este ca la bootarea de pe USB sa selectezi minunata optiune "Install" si sa treci cu acte in regula in randul utilizatorilor de Linux. Apropo, sa nu dea dracu' sa iti instalezi driverele de la placa video cum faci la Windows ca in maxim cateva saptamani te vad dand cu sistemul de pamant.

PS: Acum vad cum ai facut si ca inca nu ai instalat. NU o fa :lol:. Daca vrei sa nu ai probleme, deschide "Synaptic Packet manager" si cauta "kmod-nvidia". Instaleaza pachetul care iti apare acolo si ar trebui sa fie ok.

Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 04 ianuarie 2012 - 11:24

• 0

#407 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:40

intai ar trebui sa ii explicati omului ca daca boot-eaza live e mai dificil sa-si pastreze setarile. E normal sa se enerveze dupa ce a muncit ceva, o sa zica, de (cuvant urat) linuxu' asta.
ar mai trebui sa-i spuneti ca la rularea de pe live sistemul este mult mai lent decat daca ar fi fost instalat.
apoi ar trebui sa ii mai spuneti ca se poata sa aiba ai wingoze si linux in acelasi timp evident cu pierderea de spatiu afarenta.

succes bleu
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#408 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:46

Si daca i-am zice toate astea, unde ar mai fi placerea lui de a descoperi Linux-ul? :lol:
  • 0

#409 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:56

Eu i-am spus să vadă întâi de-i place și apoi mai stabilim una alta. De unde să știu că-l adoptă pe loc?

Da, trebuie să seteze acolo o valoare (cât de mare posibilă, dar este condiționată și de dimensiunea stick-ului). Evident nu știam ce vrea să facă.

Uneori să ai ambele OS-uri poate fi o drum sigur spre dezastru. Din punctul meu de vedere optează integral pentru unul sau altul și cu ăla merge.

Varianta mea cu USB-ul este una particulară, dar o recomand multora pentru început, fiind la îndemână oricui. Sistemul în cazul meu se mișcă bine. Net, muzică, office simultan fără nici cel mai mic lag plus evident plăcerile vizuale :lol: Iar activitatea pe stick este de-a dreptul minimă.

Si daca i-am zice toate astea, unde ar mai fi placerea lui de a descoperi Linux-ul? :lol:

+10 :lol:

Dar hai că nu l-am lăsat să lucreze cu terminalul totuși :lol:

A, eu merg pe drivere lui și nu am probleme cu nimic pe partea de video. De fapt totul merge perfect. În ăla nou n-am diacritice și mă enervează, o să încerc să-l întreb ce a făcut și dacă poate rezolva problema cumva.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#410 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 08:55

Am mai citit pe ici pe colo si cica ar fi ceva probleme cu cateva placi Nvidia printre care si 8400GS.
E posibil si stickul meu sa nu fie extraordinar de performant, dar nu stiu daca are treaba cu partea video (care este cea mai deranjanta, in rest sistemul pare extraordinar de stabil si functional).

O sa incerc sa-mi reorganizez partitiile, in ideea de a avea documentele pe HDD-ul extern si cel intern sa ramana dedicat exclusiv So-urilor. Ca idee, cam ce dimensiune sa aloc partitiei pt Linux? Un 30-50GB ar fi ok? As cam avea spatiul asta disponibil si as evita sa raman cu informatiile importante doar pe HDD-ul extern caci nu se stie niciodata....

Ca impresie generala Linuxul bineinteles ca-mi pare complicat, dar cred ca este totul mai logic decat la Windows. Interfata este grozav de ergonomica si foarte intuitiva, cu oaresce aprofundari in domeniu cred ca as putea umbla si prin 'maruntaiele' sistemului (in orice caz mai bine si mai consistent decat la windows).

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 05 ianuarie 2012 - 08:58

• 0

#411 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 05 ianuarie 2012 - 10:08

Eu am trecut de dimineata direct la OSX. :wub:

Sa vaz acu' daca ma si descurc cu el....si daca-mi place, bineinteles.
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#412 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 10:17

Si uite asa, ajungeti ( iar ) la vorbele mele .... :wub:
  • 0

#413 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 10:23

Ajungem partial la vorbele tale. Tu esti addicted to Apple. Eu insa vad ca optiune reala un PC cu Linux d'asta pe el.
Eu sincer chiar nu inteleg de ce computerele din comert nu vin cu Linux pe ele.... Chiar pare un SO foarte solid si fiabil, si cum acuma cam toata lumea e familiarizata cu PC-ul nu vad care ar fi problema sa se opteze pentru distributiile Linux. Pana acuma am vazut ca deschide toate fisierele mele, banuiesc ca exista o compatibilitate buna si la nivel de aplicatii office....

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 05 ianuarie 2012 - 10:24

• 0

#414 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 10:27

Ajungem partial la vorbele tale. Tu esti addicted to Apple. Eu insa vad ca optiune reala un PC cu Linux d'asta pe el...
...

Si osx-u ce crezi ca e la baza ??
  • 0

#415 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 10:33

Da ok, tot Linux are la baza, dar fiind dedicat pt Apple e mai greu de 'pus' pe orice hardware. In schimb distributiile gen Pinguy/Ubuntu mi se par foarte flexibile, deci poti cumpara orice hardware la un pret decent si apoi sa functioneze la fel de bine ca MAC-urile... nu?
  • 0

#416 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 05 ianuarie 2012 - 10:44

Eu am trecut de dimineata direct la OSX. :wub:

Sa vaz acu' daca ma si descurc cu el....si daca-mi place, bineinteles.

Pe ce l-ai instalat? :D
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#417 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 05 ianuarie 2012 - 10:48

Pe iPhone :wub: Acu are doo OaSe :D

Aceasta postare a fost editata de pejte: 05 ianuarie 2012 - 10:49

• 0

#418 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 11:17

BWAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAA

La momentul actual compatibilitatea este aproape de 100%, excepție fac chestiile particulare. Chiar și cu noile formate de office lansate de MS se înțelege destul de bine (de precizat că eu n-am funcții așa de complicate și ce am deschis a funcționat foarte bine).

Cred că mulți fug de Linux și pentru că nu știu și pentru că în general când îți spune cineva ceva începe să-ți dea puhoi de comenzi (evident că el gândește pentru propriile posibilități) de băgat în consolă și te uiți la ele ca la mașini străine și uite așa Linux (ca și entitate generală) are o imagine de OS inaccesibil omului de rând. Prin școală unde se mai face un prim contact cu Linux, abordarea e și ea imbecilă din punctul de vedere al utilizatorului. De multe ori e ca și cum până să iei carnetul de conducere ai învăța complet cum se face și cum funcționează o mașină. Aș fi curios câți sunt capabili sau interesați mai bine spus să devină întâi niște mecanici foarte buni și apoi șoferi, când există opțiuni mult mai facile din alte părți.

OSX la mine nu a prins și nu cred că va prinde vreodată pentru simplul motiv că există o serie de variante gratis, cu un puternic suport în spate, cu o comunitate foarte mare și unită, cu tot ce-ți dorești. Cred că următorul PC va fi exclusiv pe o distribuție Linux, fără să mai am treabă cu Windows (deja simt că MS va promova agresiv W8).

Blue s-a prins repede cu flexibilitatea. Ar fi cuvântul cheie.

Eu nu recomand 2 OS simultan pe același hard pentru că am întâlnit multe cazuri în care s-a reușit distrugerea ambelor și de ce să te doară capul când nu este cazul. Sunt unii care le pot întreține, corect, dar asta nu se aplică cu titlu universal.

Pentru laptop există o mică problemă cu managementul aplicațiilor în caz de vrei să țină bateria maxim. E destul de greu să le reunești pe toate sub aceeași umbrelă și nici n-am chef să închid procese. O soluție ar fi un alt stick cu o versiune deja modificată pentru asta pe care să o lansezi când e nevoie. Stick-urile au ajuns foarte ieftine pe afară. Eu am unul lent și merge impecabil, nici cea mai mică problemă n-am avut cu el. Pinguy OS are o versiune făcută pentru sisteme mai slabe și laptop-uri (chichinețe din astea mici).

Spațiul necesar pentru Linux diferă de la om la om. Ce valori ai pus acolo mi se par ok. Eu am alocat atât pentru W7 x86. N-am înțeles după multe teste de ce să trec la x64 și să mă complic cu un fel de 2 OS-uri care să ruleze aplicații și pe 32 și pe 64, când nu există nici o creștere de viteză semnificativă în cazul utilizatorului normal, nici un suport complet (decât dacă le alegi foarte bine și renunți la unele lucruri).

Dacă documentele sunt importante, INDIFERENT ce OS ai, să fie în dublu exemplar pe harduri diferite.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#419 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 11:20

Prin școală unde se mai face un prim contact cu Linux, abordarea e și ea imbecilă din punctul de vedere al utilizatorului.

Care scoala? :wub:
  • 0

#420 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 11:24

Eu ascultam programele pe bandă precum cântecul balenelor.

Dar se predă (la nivel de inițiere) și la facultate.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#421 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 12:25

Am mai citit pe ici pe colo si cica ar fi ceva probleme cu cateva placi Nvidia printre care si 8400GS.

La mine merge perfect și cu 8400GS. Nu știu exact dacă ai făcut ceva sau ai o problemă particulară. O să-ți dau diseară o procedură completă pentru un stick, așa cum l-am făcut eu. Vezi că ai acces la soft și actualizări în cazul lui 8400GS și de la 3rd party. Eu unul pe laptopul meu de exemplu am doar posibilitatea de a instala drivere originale. Oricum n-am făcut asta. Totul rulează (cu mici excepții de update-uri care nu țin de video) "out-of-the-box".
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#422 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 05 ianuarie 2012 - 12:34

Pe ce l-ai instalat? :)

Nu l-am instalat...am un LiveDVD. Dar nu am reusit inca de dimineata sa dau restart la laptop. :lol:
Cum ma apropii de butonul magic...cum mai primesc un mail cu diverse task-uri, asa ca, am renuntat la ideea de a-l mai testa la job.

Aceasta postare a fost editata de adytzu: 05 ianuarie 2012 - 12:34

• 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#423 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 05 ianuarie 2012 - 01:05

Daca nu-l instalezi tot degeaba :lol:
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#424 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 01:06

:lol:
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#425 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2012 - 01:29

Cum pana mea fac sa am in Firefoxu din Ubuntu 11.10 caracterele/fonturile 'originale' de pe anumite site-uri? :lol:
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi