@egdf,
Salut, nu stiu cu ce te ocupi dar as avea cateva comentarii legate de postul de mai sus. O sa ma exprim netehnic sa inteleaga toata lumea de la facultatea asta.
Legat de drivere, este corect si normal ca producatorii de echipmente sa-si produca drivere pentru propriile echipamente, dar este profund imoral sa nu tii cont tu, ca producator de OS de niste drivere pe care chiar tu le-ai agreat ca fiind comptibile si le-ai si autorizat. Este inadmisibil ca dupa o actualizare serioasa de OS (service pack) jumatate din periferice sa nu-ti mai mearga pentru ca tu ti-ai bagat picioarele in munca altora deoarece nu esti in stare sa-ti rezolvi propriile probleme. Ca venii vorba, cu cat mai multe SPK, cu atat mai multa rusinica. Este inadmisibil sa faci testare (beta-testing) de fapt pe niste oameni carora le iei si bani pe produse.
Nu pot remarca afirmatia cu 9 din 10. Asta este desprinsa din textele avocatilor de la BSA. Sa stii ca de 10 ani folosesc cu precadre OS-uri modate. Chiar daca am licente (ca nu sunt ale mele si ale firmelor beneficiare) pentru toate sistemele din productie. Merg mult mai bine, si nu vorbim de 1-2,10 computere, ci de multe zeci.
te rog, considera comentariile pur tehnice si nu de alta natura.
Pai probabil de aici si nedumerirea ta vis-a-vis de afirmatiile mele. Fiindca tu, observ, esti pe tehnic, or eu am fost pe, sa zicem, business-oriented.
Legat de drivere si obligatia
morala a Microsoft de a respecta/tine cont de driverele agreate, ai dreptate pana la un punct. Si anume atunci cand e nevoie de un SP, care la XP au fost 3. OK, am inteles, nu ar trebui sa existe SP-uri. Asta e pozitia teoretica, ideala. In practica,
perfectiunea nu exista nicaieri. Totodata, stii foarte bine ca o componenta majora a SP-urilor e tocmai partea de securitate sporita. Iar cum lucrurile se schimba foarte repede, actualizari (update-uri) sunt mereu necesare. Iar SP-urile tocmai asta sunt: actualizari.
Afirmatia cu 9 din 10 se refera strict la Romania si locuitorii ei. Iar pe partea de business serios (nu butic sau alte chestii mici), cine nu are macar un sysadmin, dar are pretentia sa-i mearga treaba brici, e cel putin ...
Pentru fanboy sau alti asemenea, SO Microsoft, oricare ar fi ele sunt proaste. Nu zice nimeni ca, raportat la timpul la care au aparut NU era nimic comparabil, si, sa nu uitam, pentru MAREA MASA A POlulaTIEI de oriunde din lume (nu ma refer la cei tehnici, ca tine), Windows-ul a fost singura modalitate sa foloseasca un PC.
Nu ridic in slavi OS Microsoft, nici pe departe, subliniez doar faptul ca, atata timp cat userul nu e dobitoc, sunt foarte putine sanse sa se f*ta sistemul de unul singur, fara o interventie(i) prealabila(e) a unui
mesereas.