Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

• Please log in to reply
3129 replies to this topic

#751 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 23 ianuarie 2012 - 03:06

Daca e asa nasol macu, DE CE pana mea te chiniu sa-ti instalezi si tu ?? :wacko: :o :D

Baaaa, io dau bani pe scule care MERG, nu pe d-alea care tre sa stai toata ziua cu SURUBELNITA in ele ! :D

Cine a zis ca ma chinui? Am incercat si eu si Grinch sa vedem MINUNEA MINUNILOR. N-a fost sa fie...pa si la revedere.
Eu in veci n-o sa dau atat pe un (cuvant urat) de laptop pe post de socotitoare.
Si iarasi...unde vezi tu ca stau toata ziua cu surubelnita in mana?
Pai daca ma apuc sa folosesc mac-mac-ul tau cum folosesc eu laptopul, nu-i dau mai mult de o saptamana si crapa...GARANTAT.
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#752 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 23 ianuarie 2012 - 03:14

Cine a zis ca ma chinui? Am incercat si eu si Grinch sa vedem MINUNEA MINUNILOR. N-a fost sa fie...pa si la revedere.
Eu in veci n-o sa dau atat pe un (cuvant urat) de laptop pe post de socotitoare.

Asa si ? :D

Si iarasi...unde vezi tu ca stau toata ziua cu surubelnita in mana?

La tine la servici ! :wacko:

Pai daca ma apuc sa folosesc mac-mac-ul tau cum folosesc eu laptopul, nu-i dau mai mult de o saptamana si crapa...GARANTAT.

Ai sange-n veioza sa incerci ? :o
  • 0

#753 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 23 ianuarie 2012 - 04:14

Normal ca am....ca doar nu-i al meu. Intrebarea e...ai tu inima sa-l dai la ciuruit? :wacko:

Dar nu stai langa mine sa ma ...gadili la creier...cu aia nu fa, nu fa click acolo, nu da de butonul ala...etc...
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#754 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 23 ianuarie 2012 - 04:31

Pai altfel cum crezi ca'nveti? :wacko:
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#755 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2012 - 05:06

Pai altfel cum crezi ca'nveti? :wacko:

:o :D :D :o

Tataeeee adytzu, macu n-are "botoane" d-alea de futut programele ca la vindoze !! :D :D

Apropo :

Fisier atasat  IE6.jpeg   34,75KB   19 downloads

:lol: :lol:
  • 0

#756 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:
Inregistrat: 04-iulie 10
  • Marca:Doua
  • Model:Nu le zic
  • Motorizare:Strict Secret

Scris 23 ianuarie 2012 - 06:15

Eu produse Apple (workstation sau notebook) nu am folosit. Deci nu ma pot pronunta. Deci nu fac comparatii.

Dar strict pe partea de Windows, nu am avut probleme majore, iar minore 2-3. Atata timp cat userul nu e STUPID/BOU, sau daca e, INTAI intreaba/se documenteaza daca se poate face ce vrea el, nu sunt motive sa f*ta sistemul.
  • 0

#757 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2012 - 07:18

.....
Dar strict pe partea de Windows, nu am avut probleme majore, iar minore 2-3. Atata timp cat userul nu e STUPID/BOU, sau daca e, INTAI intreaba/se documenteaza daca se poate face ce vrea el, nu sunt motive sa f*ta sistemul.

Vindoze iti ofera gratuit si "garantat" probleme, chiar daca nu majore.
La mar, oricata bunavointa ai avea, NU poti fute nimic ! :wacko:
Cu alte cuvinte, asta e motivul pentru care notiunea de "suport tehnic" nu prea exista pentru mere.
Despre UI nu mai vorbim, care e la ani lumina de orice interfata vindoze.
  • 0

#758 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2012 - 07:32

Pai care ar fi alea? Ca eu nu am intampinat decat unele minore (gen probleme la instalari de drivere, 1 data pe XP, de 2 ori pe Vista)
  • 0

#759 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2012 - 07:34

Pai care ar fi alea?..
...

Fisier atasat  horsy.jpg   37,34KB   0 downloads
  • 0

#760 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2012 - 08:35

Ok, am ras si eu (cu gura inchisa :D ca sa n-auda vecinii). Acum explica-mi te rog. Like I'm a 5-year old. :D
  • 0

#761 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2012 - 08:42

Nu pot, rad cu lacrimi ! :D
  • 0

#762 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 23 ianuarie 2012 - 09:12

pai tocmai faza aia cu driverele tu o incadrezi la "minore"?!? :D
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#763 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 23 ianuarie 2012 - 09:13

Nu are cum sa iti explice ca nu are ce. Windowsu se strica NUMAI din cauza utilizatorului lemurian, asta fiind problema lui majora, ca nu e idiot-proof :D
  • 0

#764 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 23 ianuarie 2012 - 09:13

...
La mar, oricata bunavointa ai avea, NU poti fute nimic ! :D
...

Nu toata lumea se calugareste, unii vor sa f00ta ceva! :D :D mi & maiself included.
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#765 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 23 ianuarie 2012 - 09:20

si daca exista bunavointa, o gavura se gaseste in orice sistem.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#766 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 23 ianuarie 2012 - 10:28

In 1983 parca am avut bucuria ca ai mei sa cumpere un Sinclair ZX Spectrum (din Mica Publicitate). La inceput aveam 3 sau 4 casete (1 joc pe caseta, erau originale, le mai am cred la ai mei). Apoi au aparut casete cu multe jocuri pe ele, odata cu aparitia HC-ului, Cobrei, TimS-ului samd. Ei bine, distrati-va cu jocurile de pe "computerul" copilariei mele :D

http://www.zxspectrum.net/

Din pacate nu scrie care sunt tastele, le luati si voi pe incercate. Am rejucat cu drag Manic Miner, Chuckie Egg, Harrier, Horace Goes Skiing etc. Ce vremuri...

Imagine amplasata Imagine amplasata

NAME ZX SPECTRUM
MANUFACTURER Sinclair
TYPE Home Computer
ORIGIN United Kingdom
YEAR April 1982
END OF PRODUCTION 1984
BUILT IN LANGUAGE Sinclair Basic
KEYBOARD QWERTY rubber keyboard (40 keys) with up to 6 functions by keys !
CPU Zilog Z80 A
SPEED 3.5 MHz
RAM 16k or 48k (42k left for programming)
ROM 16k (Basic & OS)
TEXT MODES 32 x 24
GRAPHIC MODES 256 x 192
COLOrsc 8 with two tones each (normal and bright)
SOUND 1 voice / 10 octaves (Beeper)
SIZE / WEIGHT 23 x 14,4 x 3 cm / 550g
I/O PORTS Expansion port, tape-recorder (1200 bauds), RF video out
POWER SUPPLY External PSU, 9v DC, 1.4A (centre polarity = -ve)
PERIPHERALS ZX printer, ZX microdrives
PRICE 16k: 282 (France, 1983) - 48k: 365 (France, 1983)
16k: Ł99 (U.K. 1984) - 48k: Ł125 (U.K. 1984)
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#767 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 23 ianuarie 2012 - 11:09

...Ce vremuri...

Inainte, toata lumea se bucura la orice pârţ cu aroma de noutate. Acum, unii nu mai pot de grija altora pe motiv de:
MărOS vs. Windows
iOS vs. Android
Benzina vs. Diesel
Masina germana vs. oricare alta
...
...
si daca se epuizeaza astea (!), se inventeaza altele...
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#768 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2012 - 11:32

Pai nu prea era pârţ ca nu prea era altceva de genul ala pe piata... Era Spectrum si era Commodore 64 (am si din ala :D). Si ceva de la Atari cred. Dar vorbim de computere programabile, nu de jocurile TV.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#769 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2012 - 12:14

Nu pot, rad cu lacrimi ! :D

Pai de ce, razi cu degetele si scrii cu gura? :P :D ;)

pai tocmai faza aia cu driverele tu o incadrezi la "minore"?!?

Iar incepi? :D :D :D

Bai, driverele sunt softuri facute de producatorii de diverse chestii (componente, accesorii, etc) pentru a se mula pe SO. Deci aia de fac softul trebuie sa se asigure ca echipamentul va functiona pe un anumit OS. Nu e treaba Microsoft sa dadaceasca producatorii de echipamente.

Da, exact faza cu driverele e o problema minora. Majora e atunci cand iti apare un cod scris cu font alb pe un ecran cu background albastru.

Nu are cum sa iti explice ca nu are ce. Windowsu se strica NUMAI din cauza utilizatorului lemurian, asta fiind problema lui majora, ca nu e idiot-proof ;)

Corect. De obicei, cei care freaca sistemele sunt geniile care stau pe mirc/mess/f-book, si care, zic mamele lor, tare mandre, se pricep la calculatoare. Iar daca se f*te ceva, dau imediat vina pe "rahatul ala de windows", dar uita sa zica ca SO e piratat si ca au abuzat fisierele, hai poate si un bad in HDD.

Va garantez eu ca, in 9 din 10 cazuri, cei care au avut probleme MAJORE cu SO Win aveau/au un SO piratat! Piratat, deci update ioc sau cu probleme, deci malware, spyware, bloatware sau alte rahaturi. Si dupa aia se plang.

So I tell them: shut the F up! ;)

Inainte, toata lumea se bucura la orice pârţ cu aroma de noutate.

Pentru ca numai parturi ieseau. Dar, la o adica, ai dreptate :)
  • 0

#770 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 24 ianuarie 2012 - 02:02

@egdf,
Salut, nu stiu cu ce te ocupi dar as avea cateva comentarii legate de postul de mai sus. O sa ma exprim netehnic sa inteleaga toata lumea de la facultatea asta.

Legat de drivere, este corect si normal ca producatorii de echipmente sa-si produca drivere pentru propriile echipamente, dar este profund imoral sa nu tii cont tu, ca producator de OS de niste drivere pe care chiar tu le-ai agreat ca fiind comptibile si le-ai si autorizat. Este inadmisibil ca dupa o actualizare serioasa de OS (service pack) jumatate din periferice sa nu-ti mai mearga pentru ca tu ti-ai bagat picioarele in munca altora deoarece nu esti in stare sa-ti rezolvi propriile probleme. Ca venii vorba, cu cat mai multe SPK, cu atat mai multa rusinica. Este inadmisibil sa faci testare (beta-testing) de fapt pe niste oameni carora le iei si bani pe produse.

Nu pot remarca afirmatia cu 9 din 10. Asta este desprinsa din textele avocatilor de la BSA. Sa stii ca de 10 ani folosesc cu precadre OS-uri modate. Chiar daca am licente (ca nu sunt ale mele si ale firmelor beneficiare) pentru toate sistemele din productie. Merg mult mai bine, si nu vorbim de 1-2,10 computere, ci de multe zeci.

te rog, considera comentariile pur tehnice si nu de alta natura.
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#771 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2012 - 07:31

Pai nu prea era pârţ ca nu prea era altceva de genul ala pe piata...

Bre, pe atunci te bucurai si de o banana, zau.
  • 0

#772 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2012 - 07:55

Bine bre, scuze că postez pârţuri... Continuaţi vă rog războaiele cu "a mea e mai tare"...
  • 0

Flickr - pozele mele

#773 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2012 - 07:59

Era de lauda, bre. Ce ai avut tu era de-a dreptul egal cu o mie de parturi. In anii aia nici nu stiu daca puteai incarca ceva mai acatarii de pe o caseta - ah, de pe acele casetofoane cu clape....
  • 0

#774 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2012 - 08:20

Din "cauza" partului de mai sus m-am "virusat" si uite unde am ajuns :D Nici nu stiu daca sa ma bucur sau nu. Imi aduc aminte ca venea un coleg la mine si bagam jocurile de mana, facuse el rost de undeva de multe jocuri (vai de ele, desigur :D) printate. Linie cu linie, bagam la ele cate o ora ca sa vedem ce spanac de joc iesea in final.
  • 0

Flickr - pozele mele

#775 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:

Scris 24 ianuarie 2012 - 08:52

@egdf,
Salut, nu stiu cu ce te ocupi dar as avea cateva comentarii legate de postul de mai sus. O sa ma exprim netehnic sa inteleaga toata lumea de la facultatea asta.

Legat de drivere, este corect si normal ca producatorii de echipmente sa-si produca drivere pentru propriile echipamente, dar este profund imoral sa nu tii cont tu, ca producator de OS de niste drivere pe care chiar tu le-ai agreat ca fiind comptibile si le-ai si autorizat. Este inadmisibil ca dupa o actualizare serioasa de OS (service pack) jumatate din periferice sa nu-ti mai mearga pentru ca tu ti-ai bagat picioarele in munca altora deoarece nu esti in stare sa-ti rezolvi propriile probleme. Ca venii vorba, cu cat mai multe SPK, cu atat mai multa rusinica. Este inadmisibil sa faci testare (beta-testing) de fapt pe niste oameni carora le iei si bani pe produse.

Nu pot remarca afirmatia cu 9 din 10. Asta este desprinsa din textele avocatilor de la BSA. Sa stii ca de 10 ani folosesc cu precadre OS-uri modate. Chiar daca am licente (ca nu sunt ale mele si ale firmelor beneficiare) pentru toate sistemele din productie. Merg mult mai bine, si nu vorbim de 1-2,10 computere, ci de multe zeci.

te rog, considera comentariile pur tehnice si nu de alta natura.

Pai probabil de aici si nedumerirea ta vis-a-vis de afirmatiile mele. Fiindca tu, observ, esti pe tehnic, or eu am fost pe, sa zicem, business-oriented.

Legat de drivere si obligatia morala a Microsoft de a respecta/tine cont de driverele agreate, ai dreptate pana la un punct. Si anume atunci cand e nevoie de un SP, care la XP au fost 3. OK, am inteles, nu ar trebui sa existe SP-uri. Asta e pozitia teoretica, ideala. In practica, perfectiunea nu exista nicaieri. Totodata, stii foarte bine ca o componenta majora a SP-urilor e tocmai partea de securitate sporita. Iar cum lucrurile se schimba foarte repede, actualizari (update-uri) sunt mereu necesare. Iar SP-urile tocmai asta sunt: actualizari.

Afirmatia cu 9 din 10 se refera strict la Romania si locuitorii ei. Iar pe partea de business serios (nu butic sau alte chestii mici), cine nu are macar un sysadmin, dar are pretentia sa-i mearga treaba brici, e cel putin ...

Pentru fanboy sau alti asemenea, SO Microsoft, oricare ar fi ele sunt proaste. Nu zice nimeni ca, raportat la timpul la care au aparut NU era nimic comparabil, si, sa nu uitam, pentru MAREA MASA A POlulaTIEI de oriunde din lume (nu ma refer la cei tehnici, ca tine), Windows-ul a fost singura modalitate sa foloseasca un PC.

Nu ridic in slavi OS Microsoft, nici pe departe, subliniez doar faptul ca, atata timp cat userul nu e dobitoc, sunt foarte putine sanse sa se f*ta sistemul de unul singur, fara o interventie(i) prealabila(e) a unui mesereas.
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi