Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Toyota PRIUS Hybrid

• Please log in to reply
53 replies to this topic

#1 Mugur_Cosma

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:
Inregistrat: 19-februarie 05
  • Marca:Toyota
  • Model:PRIUS
  • Motorizare:Hybrid

Scris 22 decembrie 2011 - 03:05

Salutare tuturor,

dupa cca. 700.000 km parcursi pe drumurile batranului continent cu o paleta completa de masini, de la cele mai ieftine gen Tico, Polo, Yaris pana la supercaruri gen Aston Martin, Porche am ajuns sa detin un Prius :P . Acum cativa ani mi se parea o ciudatenie; am facut un test-drive din curiozitate, dar nu m-a impresionat la nici un capitol.
Un prieten de-al meu si-a cumparat una in 2006, nou-nouta, si in cei 147.000 de km parcursi doar in Romania n-a avut nici cea mai mica problema cu ea; doar filtre, ulei si benzina. Fiind in Germania, intamplator m-am aflat intr-un grup de mecanici de la TUV si ADAC, care si ei la randul lor pareau foarte impresionati de tehnica si ingineria acestui Prius; si ei, la fel ca prietenul meu din tara spuneau ca este o masina foarte foarte fiabila. A doua zi m-am sculat hotarat sa-mi iau un Prius; prietenul cu care venisem in Germania trebuia sa ridice noul seria 5 de la sediul lor de langa Allianz Arena. Cat s-au facut actele si formalitatile am cautat un Prius pe net. Am gasit cateva masini la un mare dealer Toyota: Eifel Mosel Gmbh, cu 3 autohauss-uri apropiate. Ajunsi acolo am vazut masinile si m-am hotarat asupra uneia, am platit-o si am plecat spre Romania, Prius-ul urmand sa fie ridicat de un prieten care ducea 6 Dacia Duster in Belgia si la intoarcere aduce masini SH.
De 2 luni circul cu ea in oras si imprejurimi; e foarte misto; daca treci cu vederea peste aspectul exterior nu prea atragator, descoperi o masina foarte confortabila, foarte silentioasa, cu foarte multe dotari, o masina economica. Adevarul e ca niciodata, la masina personala nu am pus accentul pe aspectul exterior; nu stau pe afara sa o contemplu; ma intereseaza in schimb foarte mult interiorul, in care imi petrec foarte mare parte din timp.
Per-ansamblu, ca masina de oras este geniala; nu e o masina de facut drumuri lungi (mai ales de munte) din cauza puterii mici a motorului, dar in oras e excelenta.

Sa o prezint:
TOYOTA PRIUS Hybrid
echipare: Executive
an: 2004
164.000 km, carte service; revizii numai la Toyota
Dotari: climatronic, navigatie color cu touch-screen, instalatie sunet JBL cu 9 boxe, magazie de 6CD, geamuri electrice fata-spate, tempomat, comenzi pe volan inclusiv pt clima, bluetooth pt telefon, senzori de parcare, airbag-uri frontale, laterale si cortina, ABS, VSC si controlul tractiunii, oglinzi electrice incalzite, proiectoare, jante aliaj, etc.
Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata
Anul viitor poate o inlocuiesc cu una din SUA; vreau xenon si doar varianta pentru SUA are xenon de fabrica. Poate odata cu RX-ul vine si Prius-ul.

Numai bine si sarbatori fericite tuturor !!!
  • 0

#2 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 22 decembrie 2011 - 03:13

sa o stapanesti sanatos. si cat fu? :P
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#3 Mugur_Cosma

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 03:14

Pretul platit a fost 7500 de iepuroi.
  • 0

#4 ska

nobody...

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 22 decembrie 2011 - 03:19

... pana la supercaruri gen Aston Martin, Porsche...

da n-ai dus-o rau ... :P

TOYOTA PRIUS Hybrid
echipare: Executive
an: 2004
164.000 km, carte service; revizii numai la Toyota

7500eur ai dat pe ea?
nu e cam mult avand in vedere varsta si km? :D
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#5 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 22 decembrie 2011 - 03:44

arata foarte foarte bine. exact cu modelul asta m-am mai plimbat eu ocazional.
chiar sunt curios daca s-a schimbat ceva la ea din 2004 pana acuma.
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#6 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 22 decembrie 2011 - 03:59

In ce sens sa se schimbe ceva? Te referi la cum a rezistat masina in timp sau la facelift'ul de acu vreo 2-3 ani?
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#7 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 22 decembrie 2011 - 04:30

actualul model eu nu-l consider tocmai un facelift pt ca modificarile aduse sunt substantiale....

ma refeream strict la cum a rezistat masina de mai sus in acesti 6 ani si ceva de exploatare.
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#8 Mugur_Cosma

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 05:18

Masinii tocmai i-am facut revizia de 165.000 km (ulei, FU, FP, FA = 270 de Lei), schimbat uleiul in cutia de viteze si o verificare mai specializata (directie, telescoape, frane). Stare foarte buna; nu bate, nu troncane; mi-a zis cineva ca are multe elemente de RAV4 la suspensie, motiv pentru care viata acestora este destul de indelungata.
Modelul incepand din 2010 este model nou; imparte sistemul hibrid cu Auris Hybrid.

ska, nu consider ca am dat multi bani pe ea; masina cumparata de la reprezentanta, fara accidente, cu revizii la 15k, fara probleme; zi-mi ce altceva puteam sa iau la banii astia? chiar astept sugestii.
  • 0

#9 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 22 decembrie 2011 - 06:00

..... exact cu modelul asta m-am mai plimbat eu ocazional.
....

:( :P :P :D

horsy.jpg

foca0000.jpg

Saracu de tine .... :(
  • 0

#10 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 22 decembrie 2011 - 06:11

Pe mine m-ar tenta un hibrid, dar cu autonomie pe baterie de 50-60km. Pentru oraș ar fi ok.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#11 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 22 decembrie 2011 - 06:15

Exista. Dar e scumpe.
  • 0

#12 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 06:23

Poate pe viitor vor fi mai accesibile.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#13 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 22 decembrie 2011 - 07:41

Prius-ul este de departe cel mai accesibil hybrid raportat la ce ofera si are in spate cea mai buna carte de vizita. Noile aparitii nu sunt nici pe departe la nivelul acestuia. Ori ofera o autonomie infima, ori au un pret mult prea mare, ceva nu se leaga ca si la cei de la Toyota care practic cu generatia noua de sistem hybrid(cilindree mai mare, putere crescuta aproape dubla fata de versiunea prezentata aici, consum redus) rezolva si problema puterii si implicit ofera masinii o arie mult mai diversa si placuta de exploatare.

Ce mi se par mie interesante in acest sector sunt Hyundai Avante LPI/Kia Forte LPI care copiaza in mare parte Priusul cu diferenta ca alimentarea este pe GPL. Am citit pe undeva ca astea s-ar aduce si la noi pe la 16k euro fara tva.
  • 0

#14 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 07:47

Problema priusului e partea hibrida :lol: in special partea electrica, care nu face mare lucru...

Eu nu pot concepe un hibrid cu care nu poti merge full electric macar 20km.

Aceasta postare a fost editata de pejte: 22 decembrie 2011 - 07:50

• 0

#15 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 22 decembrie 2011 - 08:04

ska, nu consider ca am dat multi bani pe ea; masina cumparata de la reprezentanta, fara accidente, cu revizii la 15k, fara probleme; zi-mi ce altceva puteam sa iau la banii astia? chiar astept sugestii.

nu stiu sincer. oricum, intrebam doar, nu judecam :lol:
chiar nu cunosc valoarea masinii pe piata...

la cat mai multi km fara pb! :(
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#16 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 22 decembrie 2011 - 08:09

De ce iti trebuie sa ruleze exclusiv hybrid daca consumul mediu este intre 4 si 5%, cel din oras fiind chiar mai mic decat extraurban datorita recuperarii de energie din timpul franarilor datorate deplasarii urbane. Nu stiu cu cat iesi mai ieftin daca-i dai sa haleasca numai curent lucru care inseamna din start fataiala strict in oras si la limitele acestuia.
  • 0

#17 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 08:59

E vorba despre un principiu, nu consum.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#18 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 22 decembrie 2011 - 10:35

Felicitari, admir posesorii de prius dar nu stiu daca mi-as lua si eu. In europa, in special romania sunt o raritate; in america am vazut foarte multe. Prius 2 arata mult mai bine, asa ca la anul iti doresc un prius 2.

Bateria aia nu trebuie si ea inlocuita candva? Oare a scazut capacitatea cu mult fata de cand era noua? Am auzit ca sunt fiabile, insa costa foarte mult sa le inlocuiesti.

Felicitari inca o data si cat mai multi km fara probleme!
  • 0
Imagine amplasata

#19 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 10:40

Cât timp nu este pur electric, contează mai puțin cred.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#20 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 11:06

Felicitari, admir posesorii de prius

De ce, ca sunt eco? :lol::lol::(
  • 0

#21 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 22 decembrie 2011 - 11:06

Destul de multe doar in Spania am vazut, pe taxi'uri.

Bateria, in cazul de fata, cred ca are rol aproape exclusiv ptr scaderea impozitului si ptr a elimina TPI'ul :lol:
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#22 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 11:20

Sa-mi ajute al de sus sa nu fiu vreodata obligat sa-mi iau metrou personal. Indiferent de "calitatile" lor, toate masinile electrice nu sunt decat mijloace de deplasare si nimic mai mult.
Despre placere la condus nici nu poate fi vorba, decat in masura in care iti place sa conduci metroul ...
  • 0

#23 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 11:27

Mie mi s-a parut distractiv czero. Asa ca o jucarie :lol:
  • 0

#24 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 decembrie 2011 - 11:33

Pai asta si e, o jucarie "scumpa".
Si inca ceva extrem de important de care multi habar nu au. E vorba despre consum, si anume ca masinile hibride POT consuma intr-adevar foarte putin, DAR numai cu conditia sa se mearga ca dricul !
La un mers normal, diferenta de consum fata de o masina similara cu motor termic nu e asa mare precum isi imagineaza "multimea".
  • 0

#25 Mugur_Cosma

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:

Scris 23 decembrie 2011 - 12:03

Bateria aia nu trebuie si ea inlocuita candva? Oare a scazut capacitatea cu mult fata de cand era noua? Am auzit ca sunt fiabile, insa costa foarte mult sa le inlocuiesti.

"Bateria" in jur de 300.000 km isi pastreaza proprietatile. Sunt foarte multe Prius-uri in US cu 500.000 km care au inca acumulatorul original. Cat priveste aceasta "baterie", tocmai am intrebat la Autonet cat costa una noua: 9200 RON fara TVA. Nu mi se pare mult chiar daca tine numai 300.000 km, insa acest acumulator are 28 de elementi individuali care pot fi schimbati individual oricand; nu mor toti 28 in acelasi timp.

Si inca ceva extrem de important de care multi habar nu au. E vorba despre consum, si anume ca masinile hibride POT consuma intr-adevar foarte putin, DAR numai cu conditia sa se mearga ca dricul !
La un mers normal, diferenta de consum fata de o masina similara cu motor termic nu e asa mare precum isi imagineaza "multimea".

In privinta consumului acesta se prezinta cam asa:
* 6% - urban, acum de cand a scazut temperatura afara, cu clima si faruri aprinse; distante scurte si multe opriri; stilul nu e nicicum tip "dric"
* consumul extraurban l-am facut cu ocazia a vreo 4 drumuri PN-IS; viteza 110-120, maxim 170km/h; consum 5,2%

Sunt de acord cu Relu doar asupra placerii condusului; nu e o masina care ofera satisfactii, dar nici nu se doreste a fi; se doreste a fi o masina cu care se va circula in jur de 85% urban, intr-un mod relaxant si comod, timp in care am grija afacerilor.
Placerea condusului prefer sa mi-o satisfac pe un circuit sau sa o inlocuiesc cu o vacanta; am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa investesc atat de mult intr-o masina pe care abia pot sa o scot in cate o duminica; sau poate doar am imbatranit. :lol:
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi