dupa cca. 700.000 km parcursi pe drumurile batranului continent cu o paleta completa de masini, de la cele mai ieftine gen Tico, Polo, Yaris pana la supercaruri gen Aston Martin, Porche am ajuns sa detin un Prius

Un prieten de-al meu si-a cumparat una in 2006, nou-nouta, si in cei 147.000 de km parcursi doar in Romania n-a avut nici cea mai mica problema cu ea; doar filtre, ulei si benzina. Fiind in Germania, intamplator m-am aflat intr-un grup de mecanici de la TUV si ADAC, care si ei la randul lor pareau foarte impresionati de tehnica si ingineria acestui Prius; si ei, la fel ca prietenul meu din tara spuneau ca este o masina foarte foarte fiabila. A doua zi m-am sculat hotarat sa-mi iau un Prius; prietenul cu care venisem in Germania trebuia sa ridice noul seria 5 de la sediul lor de langa Allianz Arena. Cat s-au facut actele si formalitatile am cautat un Prius pe net. Am gasit cateva masini la un mare dealer Toyota: Eifel Mosel Gmbh, cu 3 autohauss-uri apropiate. Ajunsi acolo am vazut masinile si m-am hotarat asupra uneia, am platit-o si am plecat spre Romania, Prius-ul urmand sa fie ridicat de un prieten care ducea 6 Dacia Duster in Belgia si la intoarcere aduce masini SH.
De 2 luni circul cu ea in oras si imprejurimi; e foarte misto; daca treci cu vederea peste aspectul exterior nu prea atragator, descoperi o masina foarte confortabila, foarte silentioasa, cu foarte multe dotari, o masina economica. Adevarul e ca niciodata, la masina personala nu am pus accentul pe aspectul exterior; nu stau pe afara sa o contemplu; ma intereseaza in schimb foarte mult interiorul, in care imi petrec foarte mare parte din timp.
Per-ansamblu, ca masina de oras este geniala; nu e o masina de facut drumuri lungi (mai ales de munte) din cauza puterii mici a motorului, dar in oras e excelenta.
Sa o prezint:
TOYOTA PRIUS Hybrid
echipare: Executive
an: 2004
164.000 km, carte service; revizii numai la Toyota
Dotari: climatronic, navigatie color cu touch-screen, instalatie sunet JBL cu 9 boxe, magazie de 6CD, geamuri electrice fata-spate, tempomat, comenzi pe volan inclusiv pt clima, bluetooth pt telefon, senzori de parcare, airbag-uri frontale, laterale si cortina, ABS, VSC si controlul tractiunii, oglinzi electrice incalzite, proiectoare, jante aliaj, etc.

Anul viitor poate o inlocuiesc cu una din SUA; vreau xenon si doar varianta pentru SUA are xenon de fabrica. Poate odata cu RX-ul vine si Prius-ul.
Numai bine si sarbatori fericite tuturor !!!