Inlocuitor pentru Stilo
Scris 19 iunie 2012 - 06:23
Scris 19 iunie 2012 - 06:49
Scris 19 iunie 2012 - 07:32
Bine, cica se putea si debloca ulterior.
Scris 20 iunie 2012 - 09:27
Multi habar n-au cu ce se mananca masinile si pun preturi ametitoare de amorul artei, altii umfla pretul intentionat ca sa negocieze, altii au impresia ca masina lor e boboc si asteapta sa scoata o avere pe ea.... si tot asa. Pe de alta parte multi vand ca sunt stransi cu usa - si dintr-o conversatie de 5 minute nu ai cum sa afli povestea vietii lui, altii (ca mine) sunt in general axati pe a vinde la pretul minim al piete si se bucura daca bat palma repede si scapa de o grija chiar daca pierd bani.....Este din ce in ce mai greu sa identifci ZOPA intr-un deal cu automobile.
Daca voi aveti impresia ca eu ma tiganesc la propriu ca la usa cortuluisi cer reduceri de 30 euro chiar si in momentul semnarii actelor, va inselati. Dar foarte rar am intalnit un vanzator care sa aiba argumente in picioare pt banii care-i cere si sa fie si tare pe pozitie. Cam 50% sunt doar tari in gura si au pretul umflat, 40% isi supraevalueaza masina si isi pun un target price exagerat. Restul de 10% sunt meseriasii care stiu ce vor si stiu pt ce cer banii. Cu primii negociezi de-ti sar capacele si te implici intrun dialog cretin. Cu cei 40% prefer sa am un dialog constructiv si sa incerc sa-i explic omului de ce eu vad pretul ala altfel decat el - daca merge -bine, daca nu - pace. Iar cu ultimii incerc doar sa vad daca omul nu cumva este presat de timp si poate poate e dispus sa incheie un deal rapid pe o suma mai mica.
Valoarea unei tranzactii NU se masoara doar in BANI. Exista si cumparatori presati de timp care negociaza mai putin sau deloc. Exista si vanzatori care in functie de client isi modifica target price-ul din diferente considerente (ca afla ca e de fapt prieten cu fratele potentialului client, ca ii place moaca clientului, ca tine mortis sa bata palma cu ala etc etc).
Am vandut acum un an de zile un telefon unui pusti de 17 ani care m-a contactat pe net. Am agreat impreuna un pret si dupa ce am discutat cu el 15 minute face2face i-am mai lasat din pret 20% cand el era CU BANII PE MASA pentru ca mi-a fost simpatic si il vedeam ca face eforturi considerabile ca sa isi permita acel (cuvant urat) de telefon pt care eu muncisem o zi dar el strangea din buci de 6 luni......
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 20 iunie 2012 - 09:36
Scris 20 iunie 2012 - 09:33
Scris 20 iunie 2012 - 04:53
bleu, pace!
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 21 iunie 2012 - 07:32
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 21 iunie 2012 - 08:02
Scris 21 iunie 2012 - 08:51
cand? inaintea erei noastre?Eheeeee, cand eram noi tineri .....
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 21 iunie 2012 - 08:53
Scris 21 iunie 2012 - 09:03
Scris 24 iunie 2012 - 10:32
Ideea e ca nu prea as vrea sa umblu dupa mine cu toti banii cash, iar un transfer bancar ar dura 3 zile si nu cred ca ar fi de acord sa semnam actele inainte. Varianta la care m-am gandit si care e cea mai convenabila pentru mine ar fi sa mergem si sa semnam totul direct la banca, scot banii si pe urma fiecare pe drumul lui.
Scris 24 iunie 2012 - 10:46
Scris 24 iunie 2012 - 10:46
Cel mai sfant este sa scoti banul cash si sa te vezi cu el la administratia financiara. Semnezi hartiile, radiaza masina de pe rol-ul sau fiscal si buona notte.
evident nu umblii singur cu cascavalul pe tine.... si nu pe jos!
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 24 iunie 2012 - 10:47
Scris 24 iunie 2012 - 11:12
am fost cu omul si cu Relu sa verificam masina. verdictul a fost ok.
am mers la un birou de copiat acte. am SEMNAT amandoi actele. a si scris tot acolo pe talon instrainat catre...
am fost la admin financiara, sa scoata certif de radiere.
am sunat la oradea, s-a facut transferul. desi ne-am inteles in euro, omul nu a fost batut in cap, si i s-au virat lei in cont. ( echivalentul la suma in euro )
am mers la banca, omul a verificat ca toti banii sunt in cont.
mi-a dat toate actele si am plecat fiecare in treaba lui.
deci, pana n-o sa-si vada omul banii oricum nu o sa-ti dea actele, desi sunt semnate toate hartiile.
si mi se pare logic.
Scris 24 iunie 2012 - 05:20
Scris 24 iunie 2012 - 06:16
Fiscalul este la Pitesti, asa ca voi merge pe incredere cu chestia asta si ii voi cere doar un certificat fiscal inainte, urmand sa ne intalnim dupa 2-3 zile sa imi dea si fisa de inmatriculare completata.
Scris 24 iunie 2012 - 08:31
gaseste el vre-un luft ceva
Scris 24 iunie 2012 - 08:36
sa-ti scrie pe talon instrainat catre <numele tau>.
sa-ti opresti exemplarul tau de la contract, sa-ti dea talonul, sa-ti dea copie dupa CI a masinii.
daca omul are amenzi/impozite neplatite s-ar putea sa te lungeasca destul de mult cu viza de la fiscal.
Scris 24 iunie 2012 - 09:47
Scris 24 iunie 2012 - 11:04
este suficient sa-ti emita factura, tu o achiti si primesti masina + talonul cu inscrisul de instrainat catre.... si cand iti da el fiscalul o inmatriculezi.
in cazul asta ii poti cere sa emita proforma sau direct factura si tu sa-i virezi banutzii in cont. faci tranzactia dimineata si la pranz banii sunt la el in cont.
Scris 24 iunie 2012 - 11:07
Scris 24 iunie 2012 - 11:49
3 useri citesc subiectul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi