Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Ce laptop sa aleg?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#201 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 12 decembrie 2012 - 12:29

NIste exemple primim si noi? Chiar sunt curios ce faci tu me mac-mac si nu pot face eu pe windoze, asa cum ai afirmat mai sus.

Eu nu fac afirmatii gratuite ca tine...

Gratuite in mintea celor obisnuiti sa umble cu trusa de chei dupa ei si sa se chinuie indiferent ce ar face ei pe pisi !

In afara de gestionarea absolut dementiala a TOT ce inseamna baza de date/corespondenta/b-up, ( si ce mai are nevoie oricine care NU se joaca pe pisi ), partea de fotografie/filme e tot ce poate fi mai bun in materie de gestiune/editare.

Voi nici nu indrazniti macar sa va ganditi la asa ceva, darmite sa mai si folositi ....

In orice caz, utilizatorii orbiti de vindoze sunt de 2 categorii:

1- cei care isi castiga painea de pe urma vindozelui

2- cei care nu concep ca poate fi ceva mai bun decat loganu ... :lol:

• 0

#202 mol

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 12 decembrie 2012 - 12:57

Relu, marul tau este too good to be light'! :)

• 0

#203 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 12 decembrie 2012 - 01:29

Ne-ai innebunit cu ligthu' tau

• 0

#204 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2012 - 01:37

S-a vrut a fi o gluma...De n-ai inteles-o,crezi ca poti intelege marul? :)

• 0

#205 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 12 decembrie 2012 - 01:51

The apple is too green to be light! :D :D :lol: :lol: B)

• 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#206 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2012 - 02:07

:))))

Vis-a-vis de alegeri (telefoane, tablete, laptop-uri), osciland pe display-uri de diferite dimensiuni...am ajuns la concluzia lui Relu;marimea conteaza. :)

Asadar, legat de ,,laptoape'' recomand ultrabook-urile (unul de 15'' il simti ca pe un minilaptop de 12''), marimea ecranului contand enorm.

In functie de buget as alege celelalte caracteristici.

Acum caut o tableta pentru junior ,4,5 ani (nu ma injurati, ca-i in sens educativ si mai putin pentru jocuri cu poc, poc), ieftina si buna:).

Nefiind multumit deplin de mobilitatea pe care o am cu un minilaptop de 12'', ma gandisem ca o tableta ca asta este ideala:

http://www.emag.ro/t...a/pd/EPFBTBBBM/

dar, ecran mic, probabile probleme ulterioare cu ochii...

DECI, in sens de mobilitate si nu numai, am concluzionat:

-ultrabook de 15 inch

-smartphone de min 4,3 inch.

Exclus tableta.

Parerea unui alt mos :)

Opinii?

• 0

#207 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 12 decembrie 2012 - 02:10

Gratuite in mintea celor obisnuiti sa umble cu trusa de chei dupa ei si sa se chinuie indiferent ce ar face ei pe pisi !

In afara de gestionarea absolut dementiala a TOT ce inseamna baza de date/corespondenta/b-up tu nici macar nu stii ce e aia baza de date iar ce spui tu acolo, sunt mii de programe sub win care fac asta, ( si ce mai are nevoie oricine care NU se joaca pe pisi ), partea de fotografie/filme e tot ce poate fi mai bun in materie de gestiune/editare. da, la nivelul tau de intelegere. Ca daca iei programe profi, te sparge la gauaza licenta si nu prea o poti ocoli. Asa, la nivel de user simplu, eu folosesc cu succes irfanview si paint.net. Nu-mi trebuie mai mult.

Voi nici nu indrazniti macar sa va ganditi la asa ceva, darmite sa mai si folositi .... aici nici macar nu catadicsesc sa-ti raspund pt ca o consider chiar o jignire grosolana.

In orice caz, utilizatorii orbiti de vindoze sunt de 2 categorii:

1- cei care isi castiga painea de pe urma vindozelui sau care le asigura altora painea. Sunt criterii corporatiste peste care nu ai cum sa treci, dar, ma scuzati...d-voastra ati fost si sunteti patron....nu va cumparati BMW ca aveti Porsche si Mertan.

2- cei care nu concep ca poate fi ceva mai bun decat loganu ... :lol:  sunt conditii in care si un logan poate da clasa la multe alte marci cu staif.

In existenta mea de 2 lei pe lumea asta, am invatat un lucru si-l respect cu sfintenie: RESPECT PE CEL DE LANGA MINE INDIFERENT DE CE CONDITIE AR FI. Inainte de toate, ii acord credibilitate pana la proba contrarie.

• 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#208 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2012 - 02:15

-ultrabook de 15 inch

Exclus tableta.

Opinii?

De acord cu laptopul si telefonul. Nu si cu tableta. Una de 10inch e chiar misto ;)

• 0

#209 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 12 decembrie 2012 - 02:18

Mol, la 15" nu e ultrabook. Le poti numi asa pana la max. 14", tocmai pentru ca accentul se pune pe portabilitate.

De la 15" in sus deja sunt notebook-uri normale. Bine, daca le chelesti si le dai jos juma din baterie, unitatea optica si ce mai e de prisos pe acolo, ajungi la o greutate rezonabila ca sa poti sa-i zici ultrabook.

Pe mine ma ingrozesc aia care care dupa ei statii de lucru, efectiv, de 19"-21". DA...NU STIAI? Sunt si laptopuri de asemenea dimensiuni.

Pentru ce le-o mai zice portabile...nu stiu.

• 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#210 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 12 decembrie 2012 - 02:31

nici macar nu indraznesti sa te gandesti, d'apai sa si faci, TU -biet habarnist- ceea ce fac aia pe laptoape de 19"  :lol:  :lol:  :lol:

cine esti tu sa-ti dai cu parerea? nici macar nu stii cum arata un cod in html....  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#211 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 12 decembrie 2012 - 02:44

:))))

Vis-a-vis de alegeri (telefoane, tablete, laptop-uri), osciland pe display-uri de diferite dimensiuni...am ajuns la concluzia lui Relu;marimea conteaza. :)

Asadar, legat de ,,laptoape'' recomand ultrabook-urile (unul de 15'' il simti ca pe un minilaptop de 12''), marimea ecranului contand enorm.

In functie de buget as alege celelalte caracteristici.

Acum caut o tableta pentru junior ,4,5 ani (nu ma injurati, ca-i in sens educativ si mai putin pentru jocuri cu poc, poc), ieftina si buna:).

Nefiind multumit deplin de mobilitatea pe care o am cu un minilaptop de 12'', ma gandisem ca o tableta ca asta este ideala:

http://www.emag.ro/t...a/pd/EPFBTBBBM/

dar, ecran mic, probabile probleme ulterioare cu ochii...

DECI, in sens de mobilitate si nu numai, am concluzionat:

-ultrabook de 15 inch

Exclus tableta.

Opinii?

Am luat tableta aia (cu keyboard) pentru un baiat de 8 ani. A fost foarte incantat de ea. Cei 10" nu sunt chiar atat de mici si daca nu ai pretentia sa pui aplicatii mai speciale (desi Google AppStore are cam tot ce vrei) este ideala pentru un copil. Eu unul n-as cumpara un laptop. Pe langa pretul mai mare decat la o tableta, va trebui sa treci si prin chinurile (re)instalarii sistemului de operare, licenta, antivirus nu mai vorbesc de problemele pe care le poate genera chiar utilizatorul (gen sters fisiere importante, instalat balarii etc). La o tableta nu prea ai ce sa strici, nici hardware (nu sunt parti in miscare ca la un laptop de exemplu) nici software. In 2-4 ani orice device indiferent ca e laptop sau tableta este depasit si o sa regreti ca n-ai dat pe tableta jumatate din cat ai fi dat pe un laptop.

Eu ti-as recomanda totusi o tableta.

• 0

Life must be taken one disaster at a time

#212 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2012 - 02:50

Asus Transformer e mai ieftina decat un laptop?!?

• 0

#213 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2012 - 02:54

Fara tastatura aferenta da. Arata-mi si mie un laptop cu Windows la 1600 RON.

• 0

#214 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 12 decembrie 2012 - 03:51

...de 19"-21"...

Eu mi-am luat de 17, si exact asta am vrut.

Orice alta diagonala (mai mica) a fost exclusa.

• 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#215 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 11:35

Cu toate ca am o vedere proasta, nu mi-as cumpara niciodata un animal de >15.4. Si pe asta imi este greu sa-l car dupa mine sau sa ma plimb cu el prin vreo sedinta...Solutia cea mai smechera este laptop cat mai mic si monitor extern. Sa nu mai vorbim ca e si o solutie eleganta....

@Grinch - hmm, interesanta tableta aia, eu vazusem doar varianta cu dock/tastatura. La 1600 parca nu mai e dracu asa negru. 

Oricum nu as cumpara un laptop cu Windows decat pt firma. Ba in plus, daca imi mai cumpar in viitor vreun laptop pt acasa, voi pune din prima clipa pe el o distributie de Linux. Si sincer, cred ca asta este viitorul. Nu pricep ce implicatii sunt la nivel corporate, dar eu daca as avea o firma mica as folosi exclusiv Linux pt laptoape si dektopuri. 

Odata cu succesul Androidului cred ca multi oameni vor privii cu totul altfel Linuxul....

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 13 decembrie 2012 - 11:35

• 0

#216 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 13 decembrie 2012 - 12:03

Depinde ce faci in firma aia mica. Daca nu cumva softurile pe care ar trebui sa le ai cu licenta nu lucreaza decat pe Windows ... ca inca's destule

• 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#217 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 12:07

Vedeti ca tastatura nu vine in pachet la asus transformer. E optionala si e vreo 500 ron !!!
  • 0

#218 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 12:30

In 2100-2600 RON iti iei Asus Transformer + tastatura si inlocuiesti orice laptop entry level. Nu mai vorbesc ca vine cu sistem de operare preinstalat si o groaza de aplicatii :) Iar ca autonomie combinatia tableta + tastatura bate orice laptop.

• 0

#219 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 13 decembrie 2012 - 12:40

Bate și nu bate la funcționalitate. M-am gândit și eu la așa ceva. Dar totuși nu la orice hotel ai net wireless. Direct în tabletă sau telefon nu-i posibil de conectat. Cu adaptoare (care oricum nu prea sunt) nu umblă nimeni.

Eu am laptop de 17". Este portabil. Nu e de cărat la ședințe, dar nu pentru asta îl cumperi. Avantajele sunt multiple. Spațiu mai mare, răcire mai bună, componente mai aerisit așezate, tastatura la o dimensiune umană etc. Singurele neajunsuri rămân greutatea și poate dimensiunea. Dacă plec pe undeva pentru mai mult timp, îl bag la bagaje și nici nu-l simt.

Windows mai folosesc pentru că este singura platformă ce suportă jocuri fără prea mari bătăi de cap. Și mai sunt câteva aplicații. Și mai sunt unele periferice care n-au drivere complete pentru Linux. Așa că și alții te forțează la Windows, vrei nu vrei.

• 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#220 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 13 decembrie 2012 - 01:04

Ba, noi am schimbat ieri programul de operare din farmacie.

Nu vreau sa arunc cu noroi in windoz, musai, ca nu stiu daca cel care a conceput programul e tampit sau windowzu are limitari.

Dar vreau sa spun ca e de sute de ori mai complicat. Nu e user friendly absolut de loc, unde aveam 2 click-uri si un enter au intervenit niste functii sau alte sute de click-uri, nu e intuitiv ca linuxu, basca a trebuit sa cumparam driver si pentru casa de marcat..., nemai vorbind de licente win si alte balarii.

kaka maka

• 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#221 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 01:13

Așa e făcut programul.

Driverele țin de cine a gândit casa de marcat.

Licența e bonus.

• 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#222 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 01:48

pentru uz casnic si pt o firma mica ce nu foloseste cine-stie-ce aplicatii/platforme, eu cred ca linuxul e suficient

• 0

#223 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 01:59

Adica pentru aia care scriu in word, citesc un pdf si raspund la 2 mailuri. :) Dar cum multe firme mici cam asta fac... 

Aceasta postare a fost editata de pejte: 13 decembrie 2012 - 02:01

• 0

#224 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 02:03

E suficient să vină careva cu vreo aplicație numai pentru Windows și s-a terminat.

• 0

Posted Image
despre fotografie

#225 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2012 - 02:28

Adica pentru aia care scriu in word, citesc un pdf si raspund la 2 mailuri. :) Dar cum multe firme mici cam asta fac... 

EXACT! Ar mai fi si Excelul, care este folosit de toata lumea, plus ca firmele mici cam cu Excel isi tin toate situatiile....

Daca si softul de contabilitate si ERP-ul (unde e cazul) merg pe linux, atunci chiar nu vad ce rost mai are sa spargi banii pe licente de windows.

Inca nu m-am lamurit cum e treaba cu mailul, dar nu vad de ce o firma mica ar trebui sa aibe un server de mail .... in definitiv s-a inventat cloud-ul....

• 0

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi