Am in plan ca in prima parte a anului viitor sa imi schimb masina. Actuala este un Renault Megane II 1.5 dci de 100CP. Masina este din 2007 si are 50.000 km. Mentionez ca este masina sotiei si masina familiei de weekend si concedii (eu am masina de serviciu - Peugeot 508 2.0 HDI 140 cp).
Megane-ul merge foarte bine si are un consum de invidiat insa as vrea acum ceva mai confortabil (probabil a intervenit si monotonia sau plictiseala de 5 ani jumate), eventual o clasa superioara(masina de serviciu si-a pus probabil amprenta

In primul rand as vrea o masina noua (cu toate ca foarte multi prieteni imi spun sa iau un sh insa sunt sceptic - poate doar daca ar fi de la un cunoscut ceea ce nu prea e cazul in momentul de fata).
Ma gandeam la o masina de pana in 30.000 eur (tva inclus) - daca e mai putin, cu atat mai bine (un leasing cu siguranta - no tengo dinero cash).
Kilometrii estimati sunt intre 10.000 si 15.000 pe an.
Pana acum oscilez intre 2 optiuni:
-Honda Accord sedan executive 2.0 benzina- 156 cp - aprox.30.000 eur
-Kia Sportage 2.0 diesel varianta de 184 CP, cu navi. - aprox. 27.000 eur
Probabil ca unii din voi vor spune ca sunt clase total diferite. Corect insa nu sunt decis asupra a ceea ce vreau.
Mentionez ca fac si destule drumuri la munte (gen Transfagarasan, Transalpina, Predeal etc. - la nivelul acesta de "offroad").
Din ce gandesc pana in momentul de fata:
- daca as alege cu mintea ar fi Kia (motive: garda inalta ceea ce ajuta mult iarna, inclusiv in Bucuresti si la munte / cuplu mare 360 Nm si diesel fiind masina trage de jos deci la munte nu trebuie dusa la turatii mari, intretinerea care este foarte importanta pentru mine as face-o cu incredere mai mare decat la altii intrucat cunosc "lumea" la Kia.)
-daca as alege cu inima ar fi Honda(motive: feelingul i-vtec si de benzinara, placere de a conduce la turatii mari, scaunul care am inteles ca este super confortabil, interior de nava spatiala din punctul meu de vedere, cu mult peste Kia. Ca dezavantaje: condus mai greu la munte pe motive de garda joasa si cuplu mic - 190 Nm la turatii mari. Probabil ar fi o problema de obisnuinta, faza cu turatia - mentionez ca nu am mai condus o benzinara cam de 7-8 ani / consumul mai mare la o benzinara, intretinerea mai cu teama - nu cunosc inca pe nimeni la Honda / portbagaj relativ mic, garda la sol).
Nu am inca nici un copil dar credeti-ma ca portbagajul se umple total cand plecam

Nu am facut inca test cu nici una(probabil in toamna asta sau in primavara - dupa ce ma decid asupra unor modele clare)
Nu agreez achizitia unui VW, din principiu si nici nu ma atrage in mod deosebit vreun model (cu exceptia noului Touareg - dar nu mi-l permit). Plus ca urasc ideea de a completa cu ulei intre revizii. Nu sunt genul sa stau cu bidonul in portbagaj iar sotia nici atat

Ma mai gandeam la Insignia insa multi imi spun ca Opel e slab - nu prea am primit argumente dar...sau chiar la Peugeot 508(imi place modelul de la serviciu) insa parca as vrea ceva german sau japonez cu o singura exceptie extra - Kia Sportage.
Aspecte importante pe care le iau in calcul:
-partea de after sales - costuri decente si seriozitatea service-ului
-fiabilitatea recunoscuta a brand-ului
-confort interior si scaunul soferului!
-sa fie cat de cat fasneata
-o masina care sa inspire ceva (e un lucru subiectiv)
Astept sfaturile voastre cu mare interes!