Tu crezi ca am zis ca zembeistii ??
Masina de paine
#126
Scris 16 ianuarie 2013 - 11:10
#127
Scris 16 ianuarie 2013 - 11:14
zembeistii ??
was ist das ?
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
#128
Scris 16 ianuarie 2013 - 11:16
Beheamve este un sinonim
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#129
Scris 20 ianuarie 2013 - 08:17
#130
Scris 20 ianuarie 2013 - 08:50
Trebea inainte sa cumperi si'o paine, sa ai
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#131
Scris 20 ianuarie 2013 - 10:48
Sa vedem.....
Asa zic si eu
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
#132
Scris 20 ianuarie 2013 - 10:53
Cred că a explodat. Blue e dispărut în misiune.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#133
Scris 20 ianuarie 2013 - 10:57
#134
Scris 20 ianuarie 2013 - 11:19
Pune POSE !
#135
Scris 21 ianuarie 2013 - 07:51
Mie inca imi ies cam albe pentru gustul meu. Sunt coapte, patrunse bine, dar crusta e blonda.
Am facut sambata inclusiv pe programul de 4 ore si tot asa a iesit.
Am mai vazut o reteta pe net cu unul care punea o linbura de miere in loc de zahar. Sa incerc si asa ca mierea inchide la culoare.
#136
Scris 21 ianuarie 2013 - 08:02
Iese blonda pentru ca probabil nu se ridica deasupra marginii cuvei. Acum nu te astepta sa iasa cu coaja ca painea de cuptor.
Probabil in timp va fi altfel, ca vad la hodoroaga mea, daca pana nu demult o faceam la browining 3, acum o las la 2 si tot iese mai caramel decat ma asteptam!
A obosit rezistenta si acum incinge mai tare inainte sa-si dea duhul poate?
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#137
Scris 21 ianuarie 2013 - 08:52
Mie inca imi ies cam albe pentru gustul meu. Sunt coapte, patrunse bine, dar crusta e blonda.
.........
Banui ca ai programat crusta pe "dark" ...
Aceasta postare a fost editata de Relu: 21 ianuarie 2013 - 08:52
#138
Scris 21 ianuarie 2013 - 09:11
Iar vrei sa te spurce?
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
#139
Scris 21 ianuarie 2013 - 09:39
Mie inca imi ies cam albe pentru gustul meu. Sunt coapte, patrunse bine, dar crusta e blonda.
Am facut sambata inclusiv pe programul de 4 ore si tot asa a iesit.
Am mai vazut o reteta pe net cu unul care punea o linbura de miere in loc de zahar. Sa incerc si asa ca mierea inchide la culoare.
Mierea incalzita peste o anumita temperatura este toxica.
Life must be taken one disaster at a time
#140
Scris 21 ianuarie 2013 - 10:29
Banui ca ai programat crusta pe "dark" ...
Da, fato. Dark, dark. Ma uitam acum la pozele facute la painea ta aia de mi-ai dat-o atunci si clar a mea iese mai blonda. N-am apucat inca sa-i fac poze.
Iar intre programul rapid si cel lung n-am vazut diferente majore.
Aline, se ridica destul de mult deasupra cuvei, aprox 3-4cm. Mai mult de atat, cred ca mi-ar ridica capacul la aparat.
#141
Scris 21 ianuarie 2013 - 12:21
Poti sa spui cantitatile ? Masina mea de paine avea si o carticica cu retete printata a/n, si din cate stiu cel putin Relu face cu exact cantitatile de acolo puse fix in ordinea:
360 ml apa sau 380 ml lapte calduta/caldut (nu fierbinte ca distruge drojdia)
40 ml ulei (sau 40 g unt)
2 lingurite zahar
1,5 lingurite sare
560 g faina
2 lingurite drojdie uscata Dr. Oetker
Start - Option - Dark - Start (marimea xl e setata by default), programul are fix 2 ore
Cand ma refer la lingurite, ma refer la masura mica cu care a fost livrata masina de paine.
Zaharul are rolul lui in activarea drojdiei/ crestere.
#142
Scris 21 ianuarie 2013 - 12:29
Exact reteta asta i-am dat-o si lui, inclusiv i-am explicat despre importanta ordinei adaugarii ingredientelor.
#143
Scris 21 ianuarie 2013 - 12:55
Bah...daca incepe sa inghete pe afara, sa stiti ca e din cauza lui Relu. Mai jos, aveti reteta data de el...oare ce nu corespunde cu a lui Swiby?
Relu Aurel: ok
Relu Aurel: in ordinea asta:
Relu Aurel: 1,5 cupe mici de drojdie uscata dr.oetker
Relu Aurel: 560 gr. faina
Relu Aurel: 360 gr. apa plata la temperatura camerei
Relu Aurel: 2 cupe mici de sare
Relu Aurel: 2 cupe mari de zahar
Relu Aurel: 1 cupa mare de ulei
Relu Aurel: in ORDINEA ASTA
Relu Aurel: programul rapid de 2 ore
Ahhh...sa nu mai spun ca prima data mi-a zis sa pun pe MEDIUM (dupa care, a recunoscut ca a gresit si ca trebuia sa pun pe DARK).
Swiby, am mers pe reteta de pe carte, care e identica, doar ca am pus 500gr de faina si am setat pe M, nu pe XL. (la mine astea sunt valorile date in carte: 500gr faina la M si 600gr faina la XL)
Per total, e cam asa:
- 500gr faina
- 1,5 cupe mici de drojdie uscata
- 2 cupe mici sare
- 2 cupe mari zahar
- 30gr unt in loc de ulei
- 350ml apa calduta
A mea are si dozator de drojdie si eu am pus-o acolo. Cand ii da drumul in cuva, e treaba masinii.
Ca idee, pt Relu: LICHIDELE SE PUN LA URMA INTOTDEAUNA. Restul, chiar nu conteaza ordinea.
De crescut creste bine, de coapta e coapta bine, nu se lasa, daor coaja nu e foarte bronzata. Atata tot.
#144
Scris 21 ianuarie 2013 - 01:07
De crescut creste bine, de coapta e coapta bine, nu se lasa, daor coaja nu e foarte bronzata. Atata tot.
Deci reteta e buna, dar e masina defecta. Arunc-o in camara si ia alta !
#145
Scris 21 ianuarie 2013 - 01:25
Adytzu, incearca cu 360 ml apa calduta, 560 g faina si setarile pe XL si pe Dark (diferenta de 10 minute fata de medium si M, ceea ce cred ca este exact ce iti lipseste).
#147
Scris 21 ianuarie 2013 - 01:59
Asta ziceam si io.
#148
Scris 21 ianuarie 2013 - 02:11
Cand o sa va curga pe la simering-uri, mai discutam...
#149
Scris 21 ianuarie 2013 - 02:25
Eu stiam ca lichidele se pun primele, cel putin asa scrie prin moulinexuri. Eu asa pun. Si curge ca la mine, care nu mai am deloc simering, dar nu cred ca apuca sa se prelinga mai mult de vreun strop-doi.
In final nici nu cred ca o sa conteze, ca oricum le amesteca de le ia naiba. Stiu doar ca nu e bine sa pui chiar direct in contact drojdia si sarea, that's all folks!
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#150
Scris 21 ianuarie 2013 - 02:35
Eu stiam ca lichidele se pun primele, cel putin asa scrie prin moulinexuri....
De aia sunt pline forumurile cu cei care isi schimba cuva la Mulinex. A stiut producatorul cum sa-si asigure productia de piese de schimb
Du-te la tara si vezi cum face mamaia painea sau cozonacii...pune vreodata apa/laptele prima? MA CAM INDOIESC...
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 21 ianuarie 2013 - 02:35
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi