Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Freezone 11

• Topic inchis Acest topic e inchis
2958 replies to this topic

#2476 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 07 iulie 2013 - 03:26

Din primele imagini din elicopter se observa ca avionul a dat peste pietrele din capatul pistei; e clar ca a venit mult prea jos.

Dar - pilotul a contactat turnul de control cu 1-2 minute inainte de aterizarea fortata ca sa raporteze o problema, iar din cauza asta nu cred ca a fost vorba de o eroare umana.  Cred ca in ciuda manevrelor pilotului, nu mai putea urca - ma mir chiar foarte mult ca a ajuns pana aproape la pista;  asadar s-ar putea sa nu fie neaparat eroare umana. 

De curiozitate am incercat si eu aterizarea pe aceasi pista cu un avion similar, cu Infinite Flight, in aceleasi conditii de vizibilitate (vand foarte scazut, vizibilitate foarte buna).  Practic urmezi culoarul de aterizare iar pista e foarte vizibila cu multi kilometri inainte.  Pare chiar o aterizare frumoasa.  Parerea mea e ca a fost mai degraba o defectiune tehnica la aeronava.  

kb1vki.png

2qs0ad5.png

Aceasta postare a fost editata de lexus: 07 iulie 2013 - 03:35

• 0
Imagine amplasata

#2477 lexus

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:

Scris 07 iulie 2013 - 05:22

De fapt, transcript-ul asta e editat.

Se pare ca pilotul nu a declarat urgenta decat dupa aterizarea fortata, lucru care imi demonteaza teoria.  In cazul asta e posibil sa fi zburat prea jos/prea incet/eventual sa fi pierdut si ceva portanta (cu toate ca nu imi explic de ce ar fi zburat prea jos) si s-a izbit cu coada/trenul de aterizare de stanci.

Unii martori spun ca imediat inainte de impact botul avionulul s-a ridicat exceptional de sus, sigur era un efort al pilotului sa castige putina altitudine, cu toate ca nu imi explic de ce a executat manevra asta asa de tarziu.

http://www.youtube.c...h?v=8kBLM-6dUGs

Aceasta postare a fost editata de lexus: 07 iulie 2013 - 05:26

• 0
Imagine amplasata

#2478 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 12
  • Marca:Skoda
  • Model:Octavia 2
  • Motorizare:1.9 TDI

Scris 07 iulie 2013 - 08:27

@lexus: esti pilot, sau unde ai aterizat, incercat?

• 0

#2479 lexus

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:

Scris 07 iulie 2013 - 08:55

Haha!

Mi-e frica de avioane de mor, joc un simulator de vreun an (Infinite Flight) care m-a ajutat in mor real sa trec cat de cat peste teama de avioane.

Aceasta postare a fost editata de lexus: 07 iulie 2013 - 08:56

• 0
Imagine amplasata

#2480 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:

Scris 07 iulie 2013 - 09:21

Asa ziceam si eu prima data cand am zburat, si am avut 3 avioane pana in Spania, ca era nush ce conferinta, sau eveniment mare si era totul rezervat.

Baga tare alcool in aeroport si in avion si te rezolvi :D Simulatul nu ajuta, e frectie, cand ti se infunda urechile sau vezi aripile cum se balangane.... ori motoarele cum se tureaza si se " opresc"  , ori la aterizare cum se aude repetat zgomotul ala de " deschidere"  a rotii, semn ca la unele avioane nu merge din prima... te iau toate transpiratiile :D

Si cel mai naspa e pe distante scurte, cand zbori cu avioane mici, unde ti se spune la aterizare sa stai nemiscat pe locul tau, sa se pastreze echilibrul avionului :lol:

Dar cel mai trist e ca e adevarat... ca daca ne-am ridica toti cand avioanele mici sunt inca in mers, le-am dezechilibra putin :)

• 0

#2481 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:
Inregistrat: 27-decembrie 09
  • Marca:Tractor
  • Model:Modern
  • Motorizare:Fumigen

Scris 07 iulie 2013 - 09:53

Acum aluia care a dat cu avionul de pamant, i se va lua "permisul", ma rog, brevetul/certificarea pe o perioada limitata, sau definitiv?

....
Eu cred totusi ca deocamdata pilotului nu i se suspenda licenta

cum cele de mai sus m-au facut curios, am apelat la solutia romaneasca universala, si am sunat un prieten care lucreaza in aviatie, asa a incerc sa reproduc cat mai exact ce mi-a zis :

1. in aviatie din principiu nu se cauta vinovatii, si se incearca sa se afle cauzele ca sa poata fi evitatea in viitor, a zis ca din principiu pentru ca daca s-ar cauta vinovati in vederea crucificarii, dupa unu doua evenimente, nimeni nu ar mai vrea decat sa-si acopere/pazeasca curu si nu ar mai colabora si nu e valabil doar pentru piloti, ci si pentru fabricant, proiectant, mentenanta etc

2.pe parcursul investigatiei echipajul navigant ia pauza, adia aia din cabina nu mai zboara

3.oricum de obieci impactul psihologic este mare si nue de neglijat, oamenii oricum in prima faza nu mai au chef sa zboare chiar ei, de multe ori incep sa-si puna singuri sub semnul intrebarii capacitatile.

4.in general nu exista o cauza simpla, de multe ori eroare de pilotaj este de fapt pe fondul unor probleme tehnice o decizie proasta, adica avionul avea probleme dar daca facea nu stiu ce altfel pana la urma ar fi aterizat ...

• 0
567576.png

VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI 
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#2482 adrian_r5

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 07 iulie 2013 - 10:12

cel mai naspa e pe distante scurte, cand zbori cu avioane mici

Ultima data am zburat in urma cu 20 de ani cu un Kukuruznik ... de atunci n-am mai indraznit sa vad cum e in zbor ...

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#2483 lexus

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:

Scris 07 iulie 2013 - 10:30

KNG, la mine e curioasa treaba, cand aveam 10 ani cand am zburat prima oara (adica acum 19 ani, ce batran sunt) si pe vremea aia nu aveam frica la avioane.  S-a instalat asa treptat.

Am trecut prin un "incident" o data cand un avion s-a ridicat cam pe la capatul pistei, cu motoarele turate blana si a trecut razant de copaci.  E drept ca in prealabil am stat 2 ore pe pista, s-au perindat multi insi pe la avion iar mie la momentul ala mi-au zis ca e doar o problema cu GPS-ul.  

La aterizari n-am nici o problema, in principal doar la decolari si in primele 2-3 minute am doar escala la Balotesti in cap.  Dar cum am zis, simulatorul asta de zbor cel putin.  

In plus ating de 3 ori avionul inainte sa ma urc in el.  Cica poarta noroc.  Sa vezi acolo distractie cand e lumea in spatele tau la coada sa intre in el, stewardeza in el sa te salute si tu te opresti ca boul in dreptul usii sa te faci ca te sprijini, discret, de vreo 3 ori de marginea exterioara.  

Alcolu' e clar, in masura in care se poate si nu prea mult.  

Mecea, foarte interesante afirmatiile cunostiintei tale.  E clar ca astia de la NSA nu cauta vinovatul, ci cauza. De multe ori o greseala asa mica nu poate duce la un rezultat atat de sever, asa ca sigur e vorba de mai multi factori.  In plus, avionul ala era pe un flight path predefinit, nu zbura pilotul dupa ureche.  Cred ca inainte de impact piuiau alertele prin cabina; nu avea cum sa nu isi dea seama ca nu zboara prea jos.  

Le: Iete ce zic astia:

"Stabilized approaches have long been a safety concern for the aviation community," National Transportation Safety Board Chairman Deborah Hersman told CNN on Sunday, saying they represent a significant threat. "We see a lot of runway crashes."

Airport technology called the Instrument Landing System, or ILS -- which normally would help pilots correctly approach the runway -- was not operating at the time, according to a Federal Aviation Administration bulletin.

Deci aterizare dupa "ureche" pana una alta.

Aceasta postare a fost editata de lexus: 07 iulie 2013 - 10:24

• 0
Imagine amplasata

#2484 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 08:04

am doar escala la Balotesti in cap

Aia a fost altceva. Tot pe surse am aflat zilele trecute ca la acel accident ar fi facut pilotul infarct, iar secundul s-a prins doar cand era prea tarziu ca sa mai evite catastrofa.

• 0

#2485 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 08 iulie 2013 - 08:32

Din primele imagini din elicopter se observa ca avionul a dat peste pietrele din capatul pistei; e clar ca a venit mult prea jos.

Dar - pilotul a contactat turnul de control cu 1-2 minute inainte de aterizarea fortata ca sa raporteze o problema, iar din cauza asta nu cred ca a fost vorba de o eroare umana.  Cred ca in ciuda manevrelor pilotului, nu mai putea urca - ma mir chiar foarte mult ca a ajuns pana aproape la pista;  asadar s-ar putea sa nu fie neaparat eroare umana. 

De curiozitate am incercat si eu aterizarea pe aceasi pista cu un avion similar, cu Infinite Flight, in aceleasi conditii de vizibilitate (vand foarte scazut, vizibilitate foarte buna).  Practic urmezi culoarul de aterizare iar pista e foarte vizibila cu multi kilometri inainte.  Pare chiar o aterizare frumoasa.  Parerea mea e ca a fost mai degraba o defectiune tehnica la aeronava.  

kb1vki.png

2qs0ad5.png

Tare postarea! :) Din elicopterul meu se vede ca n-ai folosit kerosenul cum trebuie, facand risipa? Glumesc.

• 0

#2486 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 09:31

Aia a fost altceva. Tot pe surse am aflat zilele trecute ca la acel accident ar fi facut pilotul infarct, iar secundul s-a prins doar cand era prea tarziu ca sa mai evite catastrofa.

wtf ??? bah, voi, mu-ie-ri-le, cand va intalniti si incepeti sa barfiti, nici macar cerul nu mai este limita pentru imaginatie ...

Aceasta postare a fost editata de mecea: 08 iulie 2013 - 09:32

• 1
567576.png

Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#2487 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 09:35

Meceo, de multi ani limita e dincolo...N-a fost Armstrong primul...:)

• 0

#2488 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 09:44

wtf ??? bah, voi, mu-ie-ri-le, cand va intalniti si incepeti sa barfiti, nici macar cerul nu mai este limita pentru imaginatie ...

Bine tu nebuno tu, cum le stii tu pe toate ca o fata mare. 

• 0

#2489 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 09:59

tu papusa tu, eu nu stiu nimica, dar nici nu aflu pe surse, convenabil cu cateva zile inaintea evenimentului astuia, astfel de informatii, ca sa le impartasesc tot pe surse cu alte surse ....

• 0
567576.png

#2490 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 10:01

Doar profesionistii folosesc limbaj tehnic. Din surse am aflat...:)

• 0

#2491 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 10:04

Bine papusa, de la cineva angajat la XXXX am auzit de povestea aia. Esti mai fericit acum? :)

• 0

#2492 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 08 iulie 2013 - 10:06

N-a fost Armstrong primul... :)

evident ca nu:

Neil Armstrong coboara din modulul lunar si vede pe nisipul selenar un tip ciudat, cu palariuta mica, neagra, cu opinci si chimir. Creatura intinde hotarat mana catre Armstrong:

- Servus, io mi-s Ion !

Astronautul, siderat, il intreaba:

- Si de unde esti tu ?

- Apai din Sibiu, dara.

- Si cu ce ai venit aici ?!

- Cu branza!!!

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#2493 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 11:48

Bine papusa, de la cineva angajat la XXXX am auzit de povestea aia. Esti mai fericit acum? :)

da da da, acuma cateva zile, ce concidenta fericita   :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: imi place cand toate se brodesc cu bine in barfele, pardon, povestirile voastre nascute nu din imaginatia bogata ci din realitatea imaginatiei bogate cuplata cu dorinta posesiva a bagarii in seama, pardon, zeama 

• 0
567576.png

#2494 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 12:02

da da da, acuma cateva zile, ce concidenta fericita   :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: imi place cand toate se brodesc cu bine in barfele, pardon, povestirile voastre nascute nu din imaginatia bogata ci din realitatea imaginatiei bogate cuplata cu dorinta posesiva a bagarii in seama, pardon, zeama 

Te lauzi cu pile-n aviatie, hai da tu un telefon si vezi ce-ti zice. Si ignora coincidenta mea, nu conteaza, asa e, am o imaginatie foarte bogata. 

• 0

#2495 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 12:07

Te lauzi cu pile-n aviatie...

nu ma laud

...hai da tu un telefon si vezi ce-ti zice...

nu am de ce, nu de alta dar inca mai am tinere de minte, e de discutat pe tema aia, dar a fost eroare si nu a fost nici un infarct 

....Si ignora coincidenta mea, nu conteaza, asa e, am o imaginatie foarte bogata. 

asta e imposibil, ti-am zis si mai devreme, cand incep cu bascalia, mai ales cand imi oferiti si munitie sa va iau in bombeu, imi este imposibil sa ma opresc/ignor, nu functioneaza sistemele

• 0
567576.png

#2496 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 12:10

Esti om matur, tu inca mai crezi in prostiile din presa, alea oficiale? 

• 0

#2497 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 08 iulie 2013 - 12:18

Daca ne traim viata gandindu-ne numai la teorii ale conspiratiei devenim extrem de paranoici...

Aceasta postare a fost editata de pejte: 08 iulie 2013 - 12:19

• 0

#2498 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 08 iulie 2013 - 12:21

Tu "daca", ei "deja" !

• 0

#2499 kng

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.818 Mesaje:

Scris 08 iulie 2013 - 12:48

Of, copii...
  • 0

#2500 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 08 iulie 2013 - 01:29

william_tell.gif

• 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi