Salt la continut

Fotografie
- - - - -

SUV second had cu 5/7 locuri (USA)

CX-9 Tribeca XC90 Santa Fe Touareg Traverse

• Please log in to reply
88 replies to this topic

#26 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 21 mai 2013 - 08:10

Ai uitat de Nissan Quest! :)

Am un prieten de familie in state care si-a cumparat un R350 acum 4 ani, avea cam 30,000 de mile la bord  A dat pe el cam 35,000 de USD la vremea aia.  Daca nu vrei o uratanie mai noua de genul Sienna, Quest sau mult mai rau Caravan merita sa mai arunci un ochi catre R.  Cat timp nu pica nimic pe ea o masina foarte buna. Prieteul meu de familie cel putin nu a avut nici o problema cu ea pana acum, a spus ca o tine pana se rupe.  Dar atentie, vezi ca R classe-urile pentru state sunt asamblate in Alabama. 

Cu doi copii si in situatie de America, eu unul mi-as lua ceva cu 7 locuri reale fara discutie.  Te mai poti uita si la Suburban, eu unul am mers cam 6-7,000 de mile cu ele.  Sunt foarte incapatoare pe randul 3 si ramane si loc suficient pentru bagaje, dar sunt cam dulapuri si consuma mult, printre altele. 

Aceasta postare a fost editata de lexus: 21 mai 2013 - 08:17

• 0
Imagine amplasata

#27 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 21 mai 2013 - 10:34

Si inca un aspect: ma astept ca aproape tot ce misca acolo sa fie cu aftomata.

Eu am un prieten foarte bun acolo, care are un Outback 2.5 cu aftomata (modelul adevarat, adica precedentul). Lui i se pare teribil de lesinata asa ca merge numai pe modul padele, altfel il apuca damblaua. Iar tu Alex zici ca Outback-ul era printre alea mai fasnete (sau poate era cu motorul de 3.0!)

Era modelul de 2.5l, insa nou-noutz, am luat-o cu 6 mile la bord. Am observat si eu o diferenta intre modul automat si cel semi-automat, probabil sa zic de ~20% in viteza de reactie. Dintre toate astea cu optiune de schimbare semi-automata, Outback-ul e cel mai usor de folosit, ca are padele in spatele volanului.

Faza e ca si la modul automat Outback-ul a fost cea mai reactiva la apasarea acceleratiei, insa nici asta se compara cu "feelingul" de la diesel cu mult mai putini CP. Cum am zis mai sus, la polul opus a fost Chevrolet si Toyota. E posibil ca sa le seteze cumva mai lungi din start, ca sa dea omului senzatia de mers lin. probabil acolo 75% din timp mergi pe autostrada si in 80% din acest timp nu ai nevoie sa calci brusc acceleratia, insa ce mi se pare stupid este ca totusi se vand masini cu motoare atat de mari, care ard gazul degeaba - orice cutiutza de 80CP merge lejer cu 90-120km/h...

• 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#28 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 21 mai 2013 - 11:02

Ai uitat de Nissan Quest!  :)

Intr-adevar, cum puteam sa uit cea mai hidoasa pufosenie de masina de umbla pe strazi pe acolo :)

Suburban/Tahoe/Yukon mi se par faine ca si impunatoare la exterior, insa vin numai cu motoare V8 care consuma mult, si la SH se vand numai cu multe mile la bord :(

Am un prieten de familie in state care si-a cumparat un R350 acum 4 ani, avea cam 30,000 de mile la bord  Cat timp nu pica nimic pe ea o masina foarte buna. Prieteul meu de familie cel putin nu a avut nici o problema cu ea pana acum, a spus ca o tine pana se rupe.  Dar atentie, vezi ca R classe-urile pentru state sunt asamblate in Alabama. 

Ai atins exact frica mea. Pe forumul Mercedes din USA multi se plang de fiabilitate, tocmai ca sunt facute in US de mexicani. Cica R63 si ML63 vin din Germania, dar nu vreau racheta :) Ce nu scrie nimeni acolo este cum le intretin, pt ca am vazut cateva situatii in care ei fac un schimb de filtre si ulei de 2-3 ori mai rar decat e nevoie, pe principiul ca e in garantie si ca merge si asa. Ma bucur sa aud de unul care nu a avut probleme cu R. Ce ma atrage la modelul asta este ca e mai mare ca un break, mai joasa decat un SUV, spatiu interior cat China si jumatate, si plafonul panoramic care ajunge pana la randul 3 de scaune. Durerea e ca orice reparatie costa minim 500-1000$, fata de 200$ la japoneze sau americane...

• 0

#29 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 21 mai 2013 - 11:29

Tu ai modul de gindire mioritic,adica Laguna.....va fi greu sa depasesti aceasta conditie,eventual ramii la ce cunosti.

• 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#30 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 22 mai 2013 - 07:20

Quest-ul e o masina pentru americani. La ei 7 locuri nu inseamna doua scaune in portbagaj.

• 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#31 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 22 mai 2013 - 08:10

insa ce mi se pare stupid este ca totusi se vand masini cu motoare atat de mari, care ard gazul degeaba - orice cutiutza de 80CP merge lejer cu 90-120km/h...

'murrica !

• 0

#32 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 08:48

Tu ai modul de gindire mioritic,adica Laguna.....va fi greu sa depasesti aceasta conditie,eventual ramii la ce cunosti.

Nu inteleg legatura. Daca ziceam Passat sau Mercedes era mai bine? Normal sa compar cu ce stiu, si pe asta am condus-o in ultimii 3 ani...

D-asta am intrebat diverse pe aici, ca din ce masini am condus pe benzina, au fost doar in State, unde mi s-au parut puturoase, fara sa arate cei 170-306CP din dotare.

Probabil ca daca se vindea Renault in State ma uitam la ele, insa varul Nissan e departe de restul lumii.

Aceasta postare a fost editata de AlexC: 22 mai 2013 - 08:49

• 0

#33 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 22 mai 2013 - 09:13

Mai Alex, viata in state n-are nicio legatura cu cea din Europa, iar masinile corespund nevoilor americanilor.

Pentru tine si familia ta, masina trebuie sa reprezinte ultimul lucru la care sa te gandesti. Cu adevarat importanta e casa in care vei locui, zona in care alegi locuinta raportata la locul de munca, scoala/gradinita cat de departe vor fi de casa, etc ....

In orice caz, a da in situatia ta 20.000 usd din start pe o masina ( echipament strict utilitar ) mi se pare sincer o mare nebunie.

Si daca vrei parerea mea sincera, prima masina ar trebui sa fie cea de mers la slujba ( medie japoneza sa nu bagi bani in ea ), inca una relativ mica pentru sotie si copii, care mi se pare extrem de necesara, si ultima un sifonier INDIFERENT de care, ieftin, care va fi util numai cand veti pleca cu totii in we-uri !

• 0

#34 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 22 mai 2013 - 09:50

...

Cu adevarat importanta e casa in care vei locui, zona in care alegi locuinta raportata la locul de munca, scoala/gradinita cat de departe vor fi de casa, etc ....

...

Mai da cum le stii tu ca un om mare! :)

Exact asta e situatia prietenului cu Outback-ul, cauta sa se mute doarece fetita cea mare merge la anu' la scoala si in "cartier" e o scoala doar cu indienuti si chinezuti.

• 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#35 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 10:41

Pai numai un copil nu ia toate aceste aspecte in calcul.

Cat priveste masina, ar fi cel mai bine ca dupa o perioada de acomodare sa se faca switch-ul EU->USA, fara ancorare in europenisme. Niciunul din cunoscutii din US sau Canada nu au masini europene, or sti ei ce-or sti.

• 0

#36 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 22 mai 2013 - 11:20

Nu stiu nimic, sunt so mainstream, asa de snobi! :lol: :lol:

• 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#37 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 12:47

Stiu ca casa e prima prioritate, exact din motivele zise mai sus. Aia am rezolvat-o, ca altfel nu plecam. Toate scolile in zona pe acolo au procentul lor de indienutzi si chinezutzi, dar macar nu sunt mexicani. N-am nimic cu ei, doar cu stilul lor de viata care este foarte similar cu mexicanii nostrii de prin sudul tarii :)

Si daca vrei parerea mea sincera, prima masina ar trebui sa fie cea de mers la slujba ( medie japoneza sa nu bagi bani in ea ), inca una relativ mica pentru sotie si copii, care mi se pare extrem de necesara, si ultima un sifonier INDIFERENT de care, ieftin, care va fi util numai cand veti pleca cu totii in we-uri !

Vreau parerea sincera :)

Am cantarit si varianta asta, insa ca sa tin un sifonier de 10-15 ani pe alee doar pt weekend, imi da cu virgula. De ce sa nu iau unul mai mic dar pe care sa il folosesc zilnic? Nu ocupa loc in plus in trafic, locurile de parcare sunt kklau, si benzina consumata in plus e compensata de asigurare (~100-150$/luna/masina).

Cat priveste masina, ar fi cel mai bine ca dupa o perioada de acomodare sa se faca switch-ul EU->USA, fara ancorare in europenisme. Niciunul din cunoscutii din US sau Canada nu au masini europene, or sti ei ce-or sti.

Nu cred ca sunt ancorat in europenisme, si nu vreau sa par ca sunt Gica Contra. Doar vreau sa inteleg daca la orice masina cu motor mare pe benzina se simte acea senzatie de "puturosenie", comparat cu un diesel. Tu aveai parca un Outback de 3.0l, ala cum se misca? Cat de mult trebuia sa ii dai talpa ca sa il vezi ca misca alert pe sosea?

• 0

#38 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 01:20

Eu am avut un Pajero de 3 litri benzina. Pentru o masina de 2.5 tone se comporta foarte bine, am lasat multe beamveuri strangand din buze la semafor sau artisti scotand piciorul prin podea pe sosele.

Extrem de important cu ce se face comparatie, de exemplu fata de primul mitsu, 2.5 td i, era mult mai sportiva, in schimb avea momente cand era penalizata de cei 40nM mai putin (chiar daca avea 84 Cp in plus, prima avea 97). Actuala, la 2.0 benzina, dar mult mai usoara, se comporta mult mai bine pe sosea daca ne referim la dinamica, dar nu suporta comparatie cu fosta.

Acum si dincolo, daca compari un v6 3.0 cu un v8 de 4.7.....chiar ca e lesinat.

• 0

#39 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:
Inregistrat: 27-decembrie 09
  • Marca:Tractor
  • Model:Modern
  • Motorizare:Fumigen

Scris 22 mai 2013 - 01:38

Mai Alex, viata in state n-are nicio legatura cu cea din Europa, iar masinile corespund nevoilor americanilor.

Pentru tine si familia ta, masina trebuie sa reprezinte ultimul lucru la care sa te gandesti. Cu adevarat importanta e casa in care vei locui, zona in care alegi locuinta raportata la locul de munca, scoala/gradinita cat de departe vor fi de casa, etc ....

sunt absolut fascinat, ai fost vreodata acolo ? masina e unul din primele lucruri la care sa se gandeasca din cauza familiei, acolo cu mici exceptii fara masina esti pielea pu(l)ii, nu mai vorbiti tampenii, intrebarea e nu daca are nevoie de o masina mare, ci daca mai are nevoie de inca una pe langa aia mare pentru sotie.

o dai si tu in aberatii gen capsunaru din italia, care nu concepe ca pot fi plecati pe afara si altfel de oamenii decat aborigenii rupti in cur ca el 

• 0
567576.png

VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI 
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#40 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 01:50

Bai papagalule, in state masini gasesti pe toate drumurile si la orice pret !

Tre sa fii complet deraiat sa-ti pierzi timpul alegand ca lemurianu roman cateva luni o masina pe care o poti lua in maxim 2 ore incluzind cautarea ei !

Citeste gugustiucule inainte sa raspunzi la posturi !

Aceasta postare a fost editata de Relu: 22 mai 2013 - 01:50

• 0

#41 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 02:02

Cred ca Relu se refera la timpul pierdut cu comparatii de genul asta, cand diferenta de timp o poti consuma ingrijindu-te de casa, munca sau la un gratar. Cred ca amandoi aveti dreptate, pe bucati. Mie imi e clar ca imi trebuie 2 masini, pentru ca in zona aia transportul in comun e la fel de bine dezvoltat precum Tarom in Asia :)

Relu - pot sa ma duc in primul showroom sa iau masina cu culoarea cea mai faina, dar ce am invatat este ca in State vanzatorii de masini sunt si mai curve decat ai nostri. Asa ca prefer sa petrec ceva mai mult timp online, intreband in stanga si in dreapta ca sa nu ma trezesc ca iau ceva in necunostinta de cauza, cu care sa petrec mai mult timp prin service decat pe sosea. Eu nu ma pricep la reparat sau diagnosticat masini, dar nici nu vreau sa arunc banii pe o masina noua... Pe acolo la cat se circula pe autostrada, 60.000km ii faci lejer de tot, fara stres de gropi sau ierni grele...

• 0

#42 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 02:21

Pai aia ziceam si eu, ca tre sa fii nebun sa-ti iei masina noua.

Dupa ce ajungi acolo, te orientezi la fata locului si e imposibil sa nu gasesti ceva ok din toate punctele de vedere.

• 0

#43 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 04:59

Faza e ca la inceput am masina inchiriata 2-3 saptamani, daca o tin peste o platesc din banii mei. As vrea sa nu ma apuc atunci de batut vitrinele, ci sa am cateva ponturi de acasa, cu care sa merg la fix. Am pe cineva acolo cu timp liber si experienta pe langa masini (sofer de TIR 11 ani), o sa il pun sa bata vitrinele sa scurteze lista...

Daca e sa recitesc toate cele de mai sus, inteleg doar ca o comparatie intre motoarele de acolo cu cele de aici e de prisos (basinoase sau fasnete cum or fi ele), si ca tine de orientarea la fata locului, in functie de realitatea din teren. 

• 0

#44 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 05:02

......

Daca e sa recitesc toate cele de mai sus, inteleg doar ca o comparatie intre motoarele de acolo cu cele de aici e de prisos (basinoase sau fasnete cum or fi ele), si ca tine de orientarea la fata locului, in functie de realitatea din teren. 

Bingo ! :D

Si crede-ma ca nenea ala chiar te poate ajuta mai mult decat oricine !

• 0

#45 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 06:13

Io sunt capsunaru rupt in cur din Italia,sau aborigenu'cum zice amicu Mecea.Daca vrei si parerea mea,a zis Relu ceva mai sus,ia-ti o japoneza,vreo Toyota as lua io ca sunt aborigen rupt anal(am falii nu fisuri anale) :D ....sau fa ce crezi.....

• 0

#46 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 22 mai 2013 - 08:52

Imi place ca ai o parere foarte realista despre persoana ta.

• 0

#47 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 22 mai 2013 - 08:56

http://en.wikipedia....d_Cruiser_Prado

asa ceva nu gasesti?

sau sora mai "lucs"
http://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_GX

Aceasta postare a fost editata de ska: 22 mai 2013 - 08:57

• 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#48 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 09:04

mos Mihnea baga la hardisk toate dragalaseniile gratuite.....

• 0

#49 Maxy

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.002 Mesaje:
Inregistrat: 09-mai 02
  • Marca:Volvo
  • Model:S40 T5 R
  • Motorizare:2.5T 2XX

Scris 22 mai 2013 - 09:22

La un volvo xc70 de ce nu te uiti? Combinat cu motorul 3.0 turbo si cutie automata ai parte de cuplu de diesel asa cum vrei si un consum relativ decent. 

Aceasta postare a fost editata de Maxy: 22 mai 2013 - 09:26

• 0

#50 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:

Scris 22 mai 2013 - 09:44

nu vreau sa fiu partinitor dar intimplator azi m-am dat la amicul meu electrician cu un xc70,motor D5.Era internat sa-i puna un carkit parrot....Mi-a placut tot,mai putin motorul de 5 cil,zgomot,vibratii si cam lipsit de viata.....in rest numai de bine,materialele destul de bine,cutia automata cu dublu registru,contact neortodox cu o cheie fara lama de infipt intr-o nisa si buton de pornire...piele de calitate.....dar repet motorul chiar mi s-a parut mai reusit cel de 5 de la Mb,comparativ...

• 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi