Ideea e ca nu va luati ca pretul unei masini e 20,000, cu taxe cu tot s-ar putea sa bata spre 27,000 si atunci se schimba socoteala. Adica principiul de inceput e din start eronat.
Aceasta postare a fost editata de lexus: 23 mai 2013 - 03:33
Scris 23 mai 2013 - 04:58
Bai gugustiucule, arata-mi o masina din SECOLUL asta care n-are !
Trebuia sa-mi dau seama ca la cat ai mers tu cu masina, habar n-ai la ce serveste "manetica" aia !
A mea n-are !
Are niste senzori destepti care intuneca oglinda atunci cand imi bate vreun far din spate aiurea. Culmea, chiar functioneaza bine !
Scris 23 mai 2013 - 10:29
O masina cu 20.000$ pret de la dealer ajunge sa coste cu 10% + 1000$ mai mult. 9.25% e TVAul la ei, iar pana in 1000$ sunt taxele de inmatriculare la DMV. Daca iei masina de la persoana fizica nu platesti TVA...
bleu - uite cateva capcane de care trebuie sa te feresti cand cauti masini pe www.cars.com sau pe alt site similar:
- nici o masina fara probleme ju ajunge sa fie vanduta la licitatie (auction). In cazul lui Subaru ala e si mai ciudat, ca de la masina de inchiriat a ajuns direct la auction. Asta inseamna ca a avut o dauna majora, reparata de firma de inchirieri si apoi data la licitatie.
- fii atent la variantele de echipare ale masinilor. Un Accord nou echiparea LX este 23k, poate si mai putin cu reducere. Dupa 3 ani e cam putin sa piarda doar 15% din valoare.
- verifica cu atentie toate detaliile din raportul CARFAX. Verifica distanta intre revizii, evita masinile care nu au nici o intrare in service in timpul garantiei. E posibil sa nu fi fost la service autorizat, si deci vax garantie.
- La ei firmele de inchirieri se asigura singure, si scapa de nevoia de a raporta la stat ce reparatii fac. Asta deschide drumul la o serie de posibile nereguli.
- Impala ala e de fapt Malibu chel, vezi parerea mea despre Malibu mai sus. Din nou, vanduta la auction.
Uite mai jos ce masini am pus momentan pe o lista scurta, o updatez in fiecare saptamana:
- Touareg 2008 - http://www.cars.com/...ingId=114662195
- XC90 2009 - http://www.cars.com/...ingId=107100101
- CX-9 2010 - http://www.cars.com/...ingId=117458718
- Traverse 2012 - https://www.hertzcar...etails/13905533
Aceasta postare a fost editata de AlexC: 23 mai 2013 - 10:36
Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP
Scris 24 mai 2013 - 12:09
m-am uitat bine pe Carfax dar masinile puse de mine abia daca au trecut de prima revizie deci ioc intrari in service
partea cu licitatiile este bine de stiut, nu ma gandisem la asta.
vad ca tragi spre masini vechi si eu consider ca gresesti. pentru mine exista doar doua variante: masina de maxim 2 ani si km putini sau o vechitura care chiar sa coste putin. n-as putea dormi linistit sa stiu ca am dat 20k pe o masina de 4-5 ani cand puteam sa iau una noua cu aceeasi bani. ok, nu-i aceeasi clasa, dar nici nu te trimit sa cumperi un Logan.....
daca te mananca totusi, ia Volvo-ul de mai sus, o sa stea pe sosea ca un elefant cocotzat pe tocuri si la un doamne-fereste cu o simpla manevra de evitare poti sa-l pui pe stergatoare - dar e BIG deci = SAFE, nu?
Scris 24 mai 2013 - 12:17
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 24 mai 2013 - 12:37
tu ce ai inteles din imaginile de mai sus? ti se par astea masini stabile?
daaa, stau bine pe sosea PENTRU GABARITUL LOR! that's the point.
mecea doarme dar cand se trezeste sigur ma va pune la coltz pe coji de nuci.
Scris 24 mai 2013 - 02:05
m-am uitat bine pe Carfax dar masinile puse de mine abia daca au trecut de prima revizie deci ioc intrari in service
vad ca tragi spre masini vechi si eu consider ca gresesti. pentru mine exista doar doua variante: masina de maxim 2 ani si km putini sau o vechitura care chiar sa coste putin. n-as putea dormi linistit sa stiu ca am dat 20k pe o masina de 4-5 ani cand puteam sa iau una noua cu aceeasi bani. ok, nu-i aceeasi clasa, dar nici nu te trimit sa cumperi un Logan.....
daca te mananca totusi, ia Volvo-ul de mai sus, o sa stea pe sosea ca un elefant cocotzat pe tocuri si la un doamne-fereste cu o simpla manevra de evitare poti sa-l pui pe stergatoare - dar e BIG deci = SAFE, nu?
Xc90 a fost unul din primele suv uri care la vremea lui a dat rusine la multe masini in testul elanului. Vezi si testul cu grand cherokee
Scris 24 mai 2013 - 02:27
pentru mine sunt foarte putin SUV-uri care ofera stabilitatea unei masini de clasa medie sau compacta, si alea sunt extrem de scumpe. orice altceva este un compromis mai mult sau mai putin acceptabil in functie de model. poate sa fie XC90 miezul miezului, tot nu sta pe strada ca o limuzina medie, n-are cum - e vorba de gabarit, centru de greutate, aerodinamica si garda la sol. chiar si in filmuletzul de mai sus, inclinarea caroseriilor, mai ales la Volvo, ma duc cu gandul la ligheanele de 10k euro....
Scris 24 mai 2013 - 06:39
Volvo e sau fuse o masina foarte ok......xc90 e foarte echilibrata,intre ce ofera si cit costa,uzate vorbesc.
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 08 iunie 2013 - 09:40
Scris 24 mai 2013 - 07:37
Mihnea, serios acuma, ma gandeam ca un om care a reusit sa iasa din haznaua asta se debaraseaza incet-incet de apucaturile fostilor compatrioti. Evident, e normal sa ai pareri sau sentimente, dar nu e musai sa le exhibi in modul in care o faci tu.
Probabil tie ti se pare ca faci un bine, dar pana si farama de experienta ce ai putea sa o transmiti intr-o astfel de conversatie cade in desuetitudine...
Scris 24 mai 2013 - 08:16
Trag spre masinile de 5/7 locuri care sa nu depaseasca 60k mile (100k km) si sa coste pana in 25k$. Nu ma uit la un sedan, pentru ca vreau un SUV in familie. Dambla - nedambla, asta e. Daca voiam Sedan, as fi mers la Honda sau la Hyundai si sa negociez ca indianul pretul uneia noi. Poti scoate si 5-7k reducere, daca alegi momentul potrivit. E inca f posibil sa fac asta pt a doua masina.
Daca m-as uita la una mai veche ca sa nu dau mai mult de 15k$ pe ea, ar insemna sa merg catre 160k km si ~10 ani, ceea ce inseamna un compromis la siguranta si confort, si costuri mai mari de intretinere.
pentru mine sunt foarte putin SUV-uri care ofera stabilitatea unei masini de clasa medie sau compacta, si alea sunt extrem de scumpe. orice altceva este un compromis mai mult sau mai putin acceptabil in functie de model. poate sa fie XC90 miezul miezului, tot nu sta pe strada ca o limuzina medie, n-are cum - e vorba de gabarit, centru de greutate, aerodinamica si garda la sol. chiar si in filmuletzul de mai sus, inclinarea caroseriilor, mai ales la Volvo, ma duc cu gandul la ligheanele de 10k euro....
Nu iau SUV pt capabilitati offroad, nici nu stiu daca e nevoie de 4WD/AWD. Stiu ce zici legat de centrul de greutate, dar sunt zeci de mii de SUVuri pe strazi si nu se rastoarna chiar asa usor...
Aceasta postare a fost editata de AlexC: 24 mai 2013 - 08:18
Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP
Scris 24 mai 2013 - 09:39
de iesit am iesit temporar,tare ma tem ca ma voi reintoarce printre dragii de voi....vom vedea.....cit despre ce balmajesti tu acolo,nu suntem la fel,oamenii....initiatorului nu-i transmit nimic,are de unde alege......vad ca in citeva zile s-a mai maturizat,deja asteapta sa vada daca e nevoie de awd....
Scris 24 mai 2013 - 09:44
Daca nu intelegi ce spun eu acolo nu inseamna ca balmajesc.
Iar daca nu ai nimic de transmis, de ce nu publici eseuri ??
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 24 mai 2013 - 09:44
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi