Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Cum reducem consumul...

• Please log in to reply
200 replies to this topic

#101 mol

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 25 iunie 2013 - 01:09

Am folie, am avut pe fiecare masina folie, ba pe asta de acum am avut si pe parbriz...pacat ca mi s-a spart acum 2 ani. Folia pe care o am eu filtreaza in proportie de 99% UV-urile asa ca, ma doare la basca de ce spun ALTII (aia de se dau destepti). Si daca nu vad in spate...WHAT??? E spoilerul meu, ma costa 350ron sa-l revopsesc.

Pe parbriz inca ma mananca sa-mi pun din nou pt a evita bronzatul la volan. De fapt, nici macar bronzat ci numai incalzit si transpirat aiurea. Partea proasta e ca aia pe langa UV mai filtreaza si toate radiatiile de alte natii, inclusiv GSM, GPS, detector radar.

Si asta poate sa va confirme si omul ala cu care nu mai vorbesc pt ca i-am dat inapoi un all-in-one cu GPS care "nu mergea". Brusc, dat jos de pe masina si scos afara la aer a inceput sa vada si satelitii.

Ahhh...si toata folierea a costat acum 2 ani 800ron, cu tot cu parbriz. Clear?

Adytzu, punand folie cu cat scade consumul? :) Ast topic nu trebuia sa fie dincolo, la Danger sau il consideri topicul tau si scrii ce vrei? Glumesc.

Slabirea chiar disparitia ,,semnalelor'' apare de la parbrizele heliomate. De la folie n-am auzit, dar este posibil... Si eu m-am fript cu detectorul de radar, gps...La actualul cazan, desi are heliomat, geamuri tratate(plus folie :) )...m-am scos, are GPS de fabrica, iar detector nu-mi trebuie, nu reuseste sa depaseasca viteza legala...:)

Mecea, ma mai hlizesc si io, nu-ti fa griji, stiu sa citesc printre randuri si ,,ti-am vazut valoarea'' :) . Este in sens bun. Imi divinizez copiii iar de copiii altora n-as rade, comenta negativ niciodata. Acelasi lucru si fata de cineva ,,in suferinta''. Cand interpretati altcumva, intrebati-ma, pentru a face si traducerile, io scriind mai...cu bolta.

Am sa caut sa vad ce a scris de copiii Oaspetelui, dar o scriere ironica n-are nici o scuza. Si eu am avut ,,dialoguri'' mai aprinse cu Oaspetele(n-am idee daca ,,existai'' pe forum), dialoguri legate de Mazda, Superbul, afinitatea pentru motorina, ,,moralitatea'' unor farmacisti, legat de ,,scrierile'' sotiei lui (n-am spus-o cu rautate, dar a fost cireasa)...dar il simpatizez(oaspete, nu-i nevoie si vitavercea :) ) si-i a dracului, nu pare ardelean. 

Nu port pica nimanui de aici. Ar trebui sa eliminam dulcegariile (cretinule, papagalule...) si sa radem doar de idei...:)

Pe Mihnea  il admir pentru persuasiune :), negustoreala nativa.. . Este roman, desi el nu crede. :) N-ar trebui sa se supere prea tare nici el, sa realizeze ca generalizarile, etichetarile nu-i fac cinste si...sa fie/fim ceva mai toleranti. 

Amin, desi nu-s prea dus pe la biserica. :)

Acest post scade cu siguranta consumul. :)

• 0

#102 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 iunie 2013 - 01:19

.......

Tu nu vezi bine, te dernajeaza folia, dar in schimb  nu te deranjeaza deloc aia de merg cu 3 randuri de proiectoare. Asta inseamna ori ca nu mergi noaptea, ori ca vorbesti asa, ca sa te afli in traba cum faci de obicei.

Bleu, ccomparativ, masina identica lasata in soare langa a mea (tot M6 alba), dupa 2 ore la el erau 57grd inauntru si la mine 34. Asta cand aveam si pe parbriz. Suficient?

Eu nu mi-am permis vreodata sa spun ca vorbesti ca sa te afli in treaba, chiar daca o faci frecvent.

Te deranjeaza cand cineva nu-i de acord cu tine, si mai ales cand ti se argumenteaza !

Da, sunt de parere ca folia pusa ( sau ionizarea ) mai mult incurca decat sa-ti aduca beneficii ! Sau mai binezis, beneficiile sunt infime ( si de kakat ) pe langa lipsa vizibilitatii, care dupa parerea mea e CEA MAI IMPORTANTA in trafic !

Daca ar fi facute ca cele de fabrica ar fi super ok, dar asa e LABA TRISTA !

Si aia cu 34 grade in masina dupa 2 ore de stat in soare, public-o in urzica ! :lol: :lol: :lol:

• 1

#103 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 25 iunie 2013 - 01:25

Ai sa razi dar DA, poate scadea consumul. :)

Cu ajutorul foliei, AC-ul e mai putin fortat sa lucreze si, implicit, consuma mai putine resurse.

Intrebare: unde ti-ai pus parbriz heliomat? Asta daca intr-adevar e heliomat in adevaratul sens al cuvantului, si cat a costat?

M-am tot gandit si eu de multe ori la varianta asta, dar nu am si vazut pana acum pe piata.

Eu nu mi-am permis vreodata sa spun ca vorbesti ca sa te afli in treaba, chiar daca o faci frecvent.

Te deranjeaza cand cineva nu-i de acord cu tine, si mai ales cand ti se argumenteaza !

Da, sunt de parere ca folia pusa ( sau ionizarea ) mai mult incurca decat sa-ti aduca beneficii ! Sau mai binezis, beneficiile sunt infime ( si de kakat ) pe langa lipsa vizibilitatii, care dupa parerea mea e CEA MAI IMPORTANTA in trafic !

Daca ar fi facute ca cele de fabrica ar fi super ok, dar asa e LABA TRISTA !

Si aia cu 34 grade in masina dupa 2 ore de stat in soare, public-o in urzica ! :lol: :lol: :lol:

NU, tu ti-ai permis MULT MAI MULTE. Altfel, fii sigur ca nu se ajungea aici. Si nu e prima data, dealtfel.

Las-o asa cum e acum si ignora-ma in continuare. E mult mai bine pt toata lumea. Promit ca nici eu sa nu te mai bag in seama ca sa fii fericit.

• 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#104 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 01:27

Mai era un topic pe forumu Dacia cu mersul serpuit !  :lol: 

• 0

#105 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 01:37

Eu am masina:)... heliomat din fabrica, climatronic, gps din fabrica...:). Au uitat sa-i puna motor, dar ce mai conteaza cand ai confort...:)

Lasa-i pe ,,astia'' esteticieni, folia ajuta. Ideal(termic/estetic) ar fi masina alba plus folie, cum ai.

Legat de parbriz heliomat intreaba la astia http://www.parbrize.ro/ sau la alti importatori. Cu siguranta exista si pentru modelul tau. Ca pret, prin 2003 mi-am schimbat parbrizul heliomat la Laguna, casco :excl: , si a costat 19 mil., iar unul normal era vreo 9 mil. Acum cred ca au scazut preturile.

Mai era un topic pe forumu Dacia cu mersul serpuit !  :lol:

Reusea si bolta prin folie?

Eu credeam ca Adytzu este prea sensibil, dar tu esti negru tare in cerul gurii. Ma mir ca-si pune mintea cu tine si se supara, vazandu-te,, ireversibil''.

Lasa-ti masina langa a lui, mergeti impreuna la o bere, apoi reveniti si vi le masurati. Sa nu beti prea mult sa folositi ruleta in loc de termometru. :)

Relu, lasand gluma, ajuta enorm culoarea alba, folia.

• 0

#106 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 25 iunie 2013 - 01:39

My MAN, tu vorbesti de parbriz cu tenta de culoare sau heliomat (care se inchide singur in prezenta razelor UV)?

Nu vreau sa-ti neg inteligenta, ca stiu ca ai si lucrat cu diverse tipuri de ochelari....dar chiar nu am auzit pana acum de parbrize heliomate.

Sunt cu tenta de culoare, sunt cu incalzire (1Q are foarte misto, pe toata suprafata), dar electrocromatice (asa cred ca ar fi si mai misto, sa le poti innegri cand vrei tu) sau heliomate n-am auzit pana acum.

Dar...nimic nu e de necrezut.

• 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#107 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 01:45

Heliomat. Eu am avut in anii 2000 pe Laguna.

Sper sa fi postat inaintea lui Relu...:)

• 0

#108 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 25 iunie 2013 - 01:45

eu cred ca se refera la parbrize tratate pt a reflecta razele solare. tin minte ca prima oara am vazut asa ceva pe megane I, parbrizele aveau o tenta verde/albastra cam ca lentilele tratate pt PC :D

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 25 iunie 2013 - 01:46

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#109 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 01:56

Multi spun ca sunt atermice, bla, bla-uri...

Sunt parbrize care se intuneca(pe exterior) in functie de intensitatea luminoasa. Cand conduceti, daca aveti ochelari cu lentile polarizante, parbrizele heliomate ies mai usor in evidenta. Se comporta exact ca o lentila heliomata, photocromica. Poate gresesc, dar io asa m-am amagit pana acum. :)

• 0

#110 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 01:58

d'asta de zici tu nu am vazut pana acuma decat la ochelari :D poate ne ajuta cineva cu ceva documentatie.

• 0

#111 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 25 iunie 2013 - 02:16

Estem, estem ,am mers eu cu o carca de masini, iar la cum port eu din cauza fotofobiei numai ochelari supernehri heliomati, combinatia cu parbrizele heliomate era de mare efect. Bine, efectul parbrizelor era mult redus fata de cel al ochelarilor.

*nu ma refer la parbrizele atermice sau cu tratament UV

**cat priveste foliile, sunt supereficiente si le recomand cu caldura, dar sa puneti din cele autorizate RAR (SolLumar, 3M, etc) si in service-uri agreate, bineinteles cu respectarea procentajelor de opacitate; recomand si folie transpareta cu filtrare UV pe geamurile din fata, sunt excelente si ca metoda antefractie.

• 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#112 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:21

Swiby, risti sa-l superi pe Relu cu folia? :)

• 0

#113 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:26

Folia pe geamuri "aftermarket" e fix ca xenoanele "aftermarket".

Mai ales ca NU vei avea peste 32 grade dupa ce lasi masina in parcare la soare cateva ore ! :D

• 2

#114 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:26

Ma doare-n pix, cat timp este foarte clar reglementata legal.

Bine, alora care-si pun folie din Dragon si in plus si pe geamurili din fata si pe parbriz, le-as jupui-o personal.

• 1

#115 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:27

Adevarul e ca cei mai multi nu se uita decat in fata cand conduc ! ;)

• 0

#116 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:28

Folia pe geamuri "aftermarket" e fix ca xenoanele "aftermarket".

Mai ales ca NU vei avea peste 32 grade dupa ce lasi masina in parcare la soare cateva ore !

Bingo, doua omologate si costa corespunzator, restul la sfert de pret si eventual puse in fata blocului.

Aia cu 32 de grade nu imi prea vine sa o cred.

• 0

#117 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:31

apropo de pus in spatele blocului: eu nu prea sunt asa convins de cei ce pun folie fara sa demonteze geamurile mai ales cele laterale. de fapt si de drept cum se monteaza mai bine?

• 0

#118 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:32

Noroc de Swiby...

Io, dobitoc, tot trimbitam ca am folie 3m. 3m am pus pe skoda, acum am Llumar. Pare a fi mai buna, dar o fi placebo...:)

• 0

#119 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 02:41

Trebuie sa caut pe undeva, postasem acum vreo 10 ani cum e folia corect pusa: din afara aproape ca nu se vedea inauntru, iar din interior diferenta fata de geamurile din fata, standard de fabrica, cu tint verzui, era insesizabila. Avantajele erau nete- nu se mai incalzea atat de tare in masina (asta e adevarat) in timpul mersului in plin soare, iar in cazul in care mergeam cu copii, nu mai era nevoie de finet sau alte carpe prinse intre geam si rama portierei ca sa nu-i arda soarele. Dar daca o lasam in plin soare, tot era ca in iad cand dechideam usa...

de fapt si de drept cum se monteaza mai bine?

Un montator serios nu pune folie fara sa demonteze geamurile.

E cam ca aia, iti montez alarma fara sa demontez carcasa volanului [nu ma refer la canbus]

3m am pus pe skoda, acum am Llumar.

Eu am mers pe Llumar, am fost foarte multumit.

• 0

#120 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 25 iunie 2013 - 03:04

E cam ca aia, iti montez alarma fara sa demontez carcasa volanului [nu ma refer la canbus]

:huh:  :huh:  :huh:

• 0

#121 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 03:10

Nu se mai demonteaza demult carcasele la volan, pentru ca nu mai e nevoie.

• 0

#122 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 25 iunie 2013 - 03:17

Minunile progresului tehnologic  :D

• 0

#123 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 03:21

Am zis doar pentru comparatie. Am si specificat ca nu ma refer la alarme moderne.

Dar sa revenim, am masina asta care consuma la 2000cm³ aproape cat consuma si Cielo-ul, in oras la fel, in afara putin mai mult [explicabil, mult mai grea, mai putin aerodinamica, capacitate mai mare]. Am cunoscut pe cineva, masina absolut comparabila, aceeasi capacitate, diferenta fiind data de potenta financiara a a omului- si-o trecus epe gaz, sa-i consume mai putin, era foarte incantat ca desi-i crescuse consumul /100km platea mai putin /litru. Din punctul mei de vedere beneficiile erau mult sub cat le lauda omul.

• 0

#124 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:
Inregistrat: 27-decembrie 09
  • Marca:Tractor
  • Model:Modern
  • Motorizare:Fumigen

Scris 25 iunie 2013 - 03:26

eu recomand cu maxima incredere si responsabilitate geamurile duble laminate ...

evident puse din fabrica 

• 0
567576.png

VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI 
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#125 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 25 iunie 2013 - 03:27

Am zis doar pentru comparatie. Am si specificat ca nu ma refer la alarme moderne.

Dar sa revenim, am masina asta care consuma la 2000cm³ aproape cat consuma si Cielo-ul, in oras la fel, in afara putin mai mult [explicabil, mult mai grea, mai putin aerodinamica, capacitate mai mare]. Am cunoscut pe cineva, masina absolut comparabila, aceeasi capacitate, diferenta fiind data de potenta financiara a a omului- si-o trecus epe gaz, sa-i consume mai putin, era foarte incantat ca desi-i crescuse consumul /100km platea mai putin /litru. Din punctul mei de vedere beneficiile erau mult sub cat le lauda omul.

pai daca iti ia 10% benzina in oras si cu GPL iti mananca 12%  daca convertesti in bani e ca si cum ar consuma 6% benzina. 

el ce alte avantaje inafara de consum ti-a enumerat?

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 25 iunie 2013 - 03:27

• 0

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi