La urma urmei va avea parte de topicul lui, ca sa nu se incurce in posturi cu RS-ul.
Recapitulam:
3500 EUR pret de cost
100 EUR acte, impozit, taxe
200 EUR RCA
30 EUR rovigneta
30 EUR ITP
700 EUR revizii, reparatii.
+ Cauciucuri!
Am ales pana la urma niste cauciucuri all season, pe care le-am comandat azi, de la un furnizor cu care lucrez la serviciu.
Inca 1020 RON + 60 RON montajul, adica 240 EUR.
TOTAL cu cauciucuri 4800 EUR.
Pana la urma socoteala finala mi-a depasit un pic asteptarile, nu e vorba de costul masinii in sine, e vorba de restul costurilor. Si uite asa s-au adunat. Pana la urma 4800 poate e cam mult pentru un Clio vechi de 6 ani, cu cel mai mic motor si fara nici un fel de dotari, dar macar dupa banii astia bagati sper sa ma pot baza pe el fara griji 3 ani. Cum mi-o fi norocul acum, maine poate sa pice ambreiajul, dar deh, asa e cu masinile SH.
Legat de placerea la volan, e aproape inexistenta. Nici n-am iesit din oras cu el, cu exceptia drumului la ITP. Sta ca o caruta in curbe, n-ai incredrere deloc in ea. De accelerat nu accelereaza, bine ca macar franeaza. N-ar avea de altfel de ce sa nu franeze, din moment ce nu prinde viteza.
Acum are si cele doua parti bune. Una, cu parcangii. Vai, ce satisfactie am avut ieri cand am vrut sa parchez si avea parcangiu cutiuta pusa pe loc, sa-l pastreze. Bineinteles ca am trecut peste ea, m-am parcat frumos si mi-am vazut de treaba.
Tot legat de parcare, azi aproape aveam loc sa parchez daca nu era un cos de gunoi in drum. Bineinteles ca l-am impins. La supermarket sunt cel mai fericit, in sfarsit nu mai trebuie sa parchez singur cuc de frica sa nu-mi zgarie cineva masina.
Nota: Asta nu inseamna ca imi bat jos de masina, cum o conduci, asa o ai; dar acum imi permit niste lucruri "noi".
Cealalta parte buna a masinii e evident, consumul. Cum oricum nu trage, m-am resemnat si nu mai accelerez. Merg in oras cu 50-60 si de la semafor plec ca tot restul participantilor. Consumul e cam asta: 7,5 in oras.
Eu calculez asa: Cu 100 RON cu Megane-ul nu faceam mai mult de 100 de km. De obicei cam 70 prin oras.
Cu Leon-ul 160. (benzina tot cam 5.7)
Cu Clio... 220! Heh, asta da satisfactie! De 2 saptamani am impresia ca merg pe gratis.
Asadar, cam astea sunt impresiile cu Clio dupa 700 Km. Revin la sfarsitul saptamanii, cu cauciucuri noi si impresii proaste...pete.
Aceasta postare a fost editata de lexus: 21 octombrie 2013 - 11:13