Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Jurnal de Bord: Mercedes-AMG C43 4Matic

• Please log in to reply
581 replies to this topic

#376 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Marca:Volkswagen
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 07 octombrie 2017 - 02:33

Alex, revin cu intrebarea: ce anume ai protejat cu folie?

Probabil mi-a scapat, scuze. Capota, bara fata, o banda la plafon si carcasele oglinzilor. In alta ordine de idei am facut aseara pe un drum pustiu o lansare 0-100 km/h. Pe hartie are 4.7s, in practica eu am scos 4.5s aseara in conditii nu ideale, dar senzatia nu e de masina sport, ci mai degraba de masina mare si grea care accelereaza cu usurinta.

• 0

#377 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 07 octombrie 2017 - 05:50

Fara faruri? Ar fi pacat

Nu ar fi C'ul prima masina cu performante mai bune decat declara producatorul, desi nu inteleg rostul, mai ales cand e vb de reprize, nu de CP

"It has been reported from magazines such as Road&Track and Car&Driver that it'll do it in 4.4-4.5 seconds. Keep in mind they do a 5 foot roll out on all of their 0-60mph tests." - gasita pe alt forum
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#378 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 07 octombrie 2017 - 06:33

SI faruri, am uitat eu sa mentionez. 

• 0

#379 mol

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 08 octombrie 2017 - 08:15

Pe partea tehnica(motor, cutie, frane...) i-ai gasit minusuri?
  • 0

#380 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 13 octombrie 2017 - 09:13

De aseara

IMG-20171012-WA0001.jpeg

• 0

#381 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 13 octombrie 2017 - 09:27

@mol: Da, daca analizez la rece, clar sunt. In primul rand, masina fara evacuarea AMG pierde enorm de mult din spirit. Se transforma doar intr-o limuzina rapida si cam atat. Ar trebui sa fie pusa standard, dupa parerea mea. Cu rotile de 19", diferenta intre Comfort si Sport+ dpdv al duritatii suspensiei e aproape insesizabila, adica e tot timpul f dura. Aici cred ca cele pe 18" ar fi fost mai potrivite, nu cred ca penalizarea dpdv al sportiivitatii ar fi fost semnificativa.

Franele sunt exceptionale. Cursa f mica si aproape toata modulatia se face din presiunea cu care apesi pedala. O sa ies in weekend pe Cheia, Brasov, Poiana etc si o sa vad daca au si vreun pic de fade.

Motorul exceptional. Raspunde incredibil (ca un aspirat aproape) si trage f liniar. Sigur, atunci cand e cuplat la o masina de 1.8 tone, senzatia nu va fi chiar cea dintr-o masina mai usoara si mai dinamica, dar e clar un motor foarte bun. 

Cutia are mici probleme (de soft se banuieste). Pe sport+, daca apesi pedala un pic mai brutal in cand mergi cu 5-10km/h, are un moment de ezitare si pe urma intra in ceea ce pare a fi un mod de protectie, adica, in interval de cateva secunde, ba vrea sa plece f brutal de pe loc, ba taie complet puterea, senzatia fiind ca cea cand tragi frana de mana si te joci din acceleratie si ambreiaj. Mie mi s-a intamplat o singura data, sunt f multi posesori care au remarcat problema. Nu e mare lucru, dar e deranjant ca trebuie sa o bibilesti tu din pedala. 

• 0

#382 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 13 octombrie 2017 - 09:46

ce patisi? a luat botezu deja? :(

• 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#383 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 13 octombrie 2017 - 09:51

ce patisi? a luat botezu deja? :(

Da, un pusti cu un BMW. :D Bara spate miscata si zgariata, probabil fagurele facut varza pe dedesubt. Sa vedem ce iese la constatare. 

• 0

#384 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 13 octombrie 2017 - 12:13

Cea mai naspa patanie. Macar de ti-o palea bime sa iti dea inlocuire. Asa o cocosi putin cu probabil vreo 2-3 urechi rupte/deformate care vor face ca la reparatie masina sa iti fie predata ca noua insa in timp aceste reparatii sa cedeze total sau partial si sa apara tot felul de lufturi. Inlocuire la bara nu o sa dea nimeni, nici macar pe casco cu regres, cel putin asta-i obisnuinta la masini de muritor :). Nu cred ca la astea mai speciale procedura sa difere.
  • 0

#385 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 13 octombrie 2017 - 02:33

Poti cere deviz de la reprezentanta si sa faci reparatia in regie proprie, cu regres pe Casco/ Rca'ul vinovatului.

O prietena cu un Fiesta a fost, la fel, lovita din spate, a tinut neaparat sa fara reparatia la Tiriac si bara a fost inlocuita, desi pe albastrul inchis pe care'l avea, cu bara asezata la pozitie (se rupsesera urechile de fixare ale fustei de plastic negru, doar) nu se vedea mai nimic, initial am crezut ca o sa'i dea polish si atat de la asigurator. In cele din urma reparatia s'a facut in regie proprie, dar asiguratorul - City Insurance a decontat suma integrala (vreo 7000 ron ptr o bara si senzori parcare). Treaba se intampla in primavara

• 0
Omue inainte de toate ;)

#386 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 13 octombrie 2017 - 10:44

Sa vad ce zic cei de la Autoklass, acolo fac și constatarea. Oricum, la cât de scumpe sunt reperele, nu vreau sa ma trezesc cu cine știe ce deviz și pe urma sa alerg după bani în regie proprie. Sau poate nu am înțeles eu exact avantajul metodei...
  • 0

#387 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 14 octombrie 2017 - 06:30

Faza a fost ca City Insurance nu aveau decontare directa cu Tiriac ptr Ford in Cta, ei lucrau cu cealalta reprez.

Cu toate astea, pe masura ce au comandat piesele/faceau reparatia, Tiriac a tinut legatura cu City Insurance, i'au informat despre ce faceau si la final, din cate am inteles, cel vinovat a platit integral la Tiriac, dar si'a recuperat banii platiti.

Sa ne tii la curent cu devizul si rezolvarea, in cele din urma.

La ce firma avea vinovatul asigurarea in cazul tau? Tu la cine ai Casco? (ai avut de ales sau era in grija celor de la leasing asta?)

• 0
Omue inainte de toate ;)

#388 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 14 octombrie 2017 - 07:13

...pai...cred ca cei de la leasing decid.
Alex baga doar gaz si rate, în rest spune da, cred. :)
  • 0

#389 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 16 octombrie 2017 - 12:14

@andrei: Aici nu sunt probleme de genul asta, cei de la Autoklass au birou de constatare Groupama (unde e RCA-ul vinovatului) chiar in sediul lor. Eu am casco si RCA la Omniasig, dar nu i-am ales eu.

@mol: Da, ceva de genul, pana la urma e masina lor.

• 0

#390 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 31 octombrie 2017 - 12:41

Si acum sa-i fac un pic de porc si pe astia de la Autoklass Pipera, ca o merita cu varf si indesat. Am dus ieri masina la service pentru schimbat bara spate. Predau, totul ok si ii intreb de masina de curtoazie. Bai, nu mi-a venit sa cred cand am auzit raspunul: "ah, ne pare rau, ca nu avem, daca imi spuneati din timp incercam sa fac rezervare, dar stiti, sunt putine si nu avem acum...". Bai, cum p*** ma-sii incasezi 70k pe o masina si pe urma, cand iti vine in service dupa o luna, zici ca nu ai masina sa dai la schimb? Astia in afara se plang ca primesc C300 in loc de C43 si mie nu au avut nici macar un Smart sa imi dea, ca sa ajung la treaba. Absolut penibil, sa nu intelegi ca e de preferat sa pierzi 30 de euro (sau cat ar fi fost devalorizarea la ce masini de schimb au ei, pentru 3 zile), decat sa pierzi un client.

• 0

#391 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 31 octombrie 2017 - 12:49

Pai cum sa te piarda ca si client, ca deja ai luat masina :D

• 0

#392 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 31 octombrie 2017 - 01:19

Voiam sa mai iau ceva in primavara, un GLA sau A-classe pentru sotie, dar lasa, ca altii isi doresc mai mult sa vanda.

• 0

#393 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 31 octombrie 2017 - 02:12

In locul tau ii intrebam cand e disponibila masina de schimb, atunci imi faceti programarea. Si le bateam si obrazul, de genul "de la ce masina in sus as primi masina de curtoazie fara sa cer eu"?

• 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#394 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 31 octombrie 2017 - 07:56

Ska, nu-l amari! Vezi, deja s-a schimbat. Cata aroganța la el.
Alex, glumesc. :)

În provincie poti impresiona cu o astfel de masina, dar acolo...vorba Foresterului.
Alex, ai probleme daca vrei normalitate la noi.

Lăsând gluma, ideal este sa te interesezi înainte de a duce masina de condițiile în care primesti masina la schimb. Cu siguranta nu pot da masini la schimb tuturor care vin în service.
Te calesti tu încet, încet...
  • 0

#395 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 01 noiembrie 2017 - 09:36

Alex, omu ti-a zis ( din spusele tale ), daca-i spuneai din timp, poate rezolva ceva :)

• 0

#396 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 01 noiembrie 2017 - 10:23

Nu inteleg cu ce a gresit Autoklass.... ideea este ca majoritatea celor care au o masina de 70k mai au si alte masini prin curte...

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#397 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 01 noiembrie 2017 - 02:02

poate 

https://www.youtube.com/watch?v=HTsSwvMOvgE

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#398 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 01 noiembrie 2017 - 03:19

La Renault spre exemplu, in carnetul de garantie sunt prezentate in detaliu modalitatea si durata pentru care poti beneficia de masina de curtoazie. Ma indoiesc ca la Mercedes sau alta marca ar fi altfel.
Insa masina de schimb se primeste pentru probleme in garantie. Tu ai lasat masina pentru o reparatie post-accident. Aici daca chiar ai dori asa ceva e mai indicat sa te adresezi asiguratorului (dincolo sunt scheme de asigurare care includ explicit si asa ceva). Ca dealerul ti-ar oferi masina de schimb ar fi o favoare in situatia data indiferent de ce si cate masi ai avea luate de la el.
  • 0

#399 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 01 noiembrie 2017 - 05:38

acuma gata, a trecut la mercedes, privilegiile impuse de stea, sunt altele :lol: ( glumesc Alex! )

• 0

#400 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:

Scris 02 noiembrie 2017 - 02:28

Bai, mie in continuare mi se pare anormal. Inteleg ce spuneti voi cu garantia, dar asta e decontat de deal-urile pe care le au ei cu firma mama, eu le ceream genul de favor pe care il ofera partenerii mei in UK clientilor cand repara masini de 1000 de euro si incaseaza poate doar 100-200 de lire pentru niste filtre, un ulei etc. Eu am cerut asta de la o firma careia i-am bagat in cont 1000 de euro (atat a fost reparatia) si inca niste mii (cat o fi fost comisionul) cand am luat masina. Mai departe, ok, nu ai masina de la service, dar hai sa examinam variantele:

A. Iti ceri scuze (asta au facut) si te oferi sa-i platesti taxi-ul omului care, poate incorect, se astepta sa primeasca masina la schimb. 

B. Din moment ce le spusesem deja de GLA/A, puteau sa profite de ocazie si sa-mi dea una sa fac un drive-test pe 2 zile. Si impuscau doi iepuri dintr-o data.

Repet, modul cum au solutionat situatia a fost cam cel mai prost posibil din perspectiva mea, de client si a lor, ca business care incearca sa ma pastreze. Sigur au si ei calcule si studii facute cu cat ii costa sa atraga clienti noi, si sunt SIGUR ca e mai mult decat devalorizarea rablei.

PS:  Indiferent ce masini mai am disponibile (in cazul de fata nu mai aveam nimic, ca Golful e in service dupa track day, iar la Mazda se pune turbo), nu am si sofer personal care sa ma duca sa imi duc si iau masina. 

PPS: Mi-a spus acum un alt proprietar ca astia de la Mercedes Romania, in cazul unui eveniment (acum astept conditiile), ofera masina la schimb in limita a 70 de euro pe zi.

Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 02 noiembrie 2017 - 02:39

• 0

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi